fedaykin Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Ehehe meydan senin horace bu sefer ben kararlıyım girmiyicem bu tartışmaya.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Zaten unity'de yok, öksüz kaldım burada tartışmanın zevki yok.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 said: Thore, 25 Nisan 2004 00:09 tarihinde demiş ki: Boşverin tankı mankı çılgın gibi piyademiz var valla tank tüfenk işlemez Tüfek çıktı mertlik bozuldu zaten.[signature][hline]Dişlerimi fırçalamıyorum, öyleyse satanistim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Gerçi artık ICBM çıktı mertlik bozuldu diyorlar ama...[signature][hline]Dişlerimi fırçalamıyorum, öyleyse satanistim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thore Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 onekine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Inter-Continental Ballistic Missile, uzak mesafeli racon kesimine yarar.Ama racon kesilmez kafa kesilir orası ayrı.[signature][hline]Dişlerimi fırçalamıyorum, öyleyse satanistim. [Bu mesaj Alexi_Septimus tarafından 25 Nisan 2004 00:17 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SwZ Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 haaa bişii daa süülemei unuttum ileride amerikan ya da israil egemenliinde kalınca hatıralrsınız beni inşallah hadi hoşçakalın[signature][hline]Nobody is Perfect Im Nobody Biz Bu Ülkeyi Karşılıksız Sevdik(Ülkücü Gençlik) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 said: Alexi_Septimus, 25 Nisan 2004 00:17 tarihinde demiş ki: Inter-Continental Ballistic Missile, uzak mesafeli racon kesimine yarar.Ama racon kesilmez kafa kesilir orası ayrı. Sen zatan sataniksin, kesin o kafir silahlarından da kullanıyorsunudur....[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" [Bu mesaj fedaykin tarafından 25 Nisan 2004 00:21 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Bu forumda ki kimsenin ömrünün o kadar uzun olacağını sanmıyorum.[signature][hline]Dişlerimi fırçalamıyorum, öyleyse satanistim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 biz savaşmıyoruz ki o savaşlarda! türkiye'nin askeri harcaması ekonomisine göre fazla, yukarıda da bunu anlattım okumuş olman gerek. kişi başına gelir 30000$ olsun da şikayet etmeyeyim bu kadar ordu masrafından. (isterse 100000$ olsun gene orduya giden paraları heba olmuş sayıyorum ben 21. yüzyılda) üstelik bütün komşularımızla dost olup ordu gereksinimini de düşürmeye imkanımız var, bir amerika ya da çin gibi alternatifi olmayan şekilde her an ezici güçte durmamız gereksiz. orduya harcanan para neden gereklidir? başka biri seni gelip ezemesin diye. e dost ol sen bu yeni dünyada artık fetihler yok, millet birbirini dövmeye çalışmıyor her an. kamuoyu daha bilinçli, savaşları desteklemiyor göze batmayan nedenler gösterilmedikçe. bu durum da her geçen gün bu yönde gidiyor, yeni nesiller savaşı istemeyecek hiçbir şekilde. kızları ölen abd'li aile diğer kızlarının geri gönderilmesini istiyor, eskiden böyle birşey düşünülebilir miydi? silahlara, ordulara kimsenin para harcamadığı bir dünyada nasıl bir refah olurdu düşünebiliyor musunuz? e buna niyet edip birileri bir tarafından başlamazsa uygarlık, insanoğlu nasıl geliştirecek kendini? bir tek hastalığa dahi çare bulamazken savaş esnasında kullanmak üzere kat kat daha güçlü hastalıklar üretip depolarda saklayarak mı medeniyet seviye 2'ye ulaşacağız? "herkes bize düşman, silahlanalım" diyerek mi? puma 1 adet tank topu mermisi 600$. benim bir ay yatak istirahati çekmemem için gereken ilaç 700-800$. bana para yok, tank topuna para var.. şöyle düşününce ....yim geliyor dünyanın ebesini, ne biçim bir dünya doğmasına yardım etmiş bu ebe..[signature][hline]Sam of Paticik - Lvl 9 Maydonoz - Çokbilmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thore Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 paramıza bedenimize egemen olabilirler ama ruhumuza asla fazla mı uçtum[signature][hline]...all the sorrow and the pain will be washed away by rain... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 ICBM: Kıtalararası Balistik Füze... Bu arada bizim taraftan olmasa da planın kabul edilmemesi iyi oldu... En azından iyice okunur kamuoyuna sunulur (kartel medya mahvetmezse tabi) RTE hakkında ise Wolfowitz Mektubu diyeceğim... Arayın diyeceğim... Mecliste konuşuldu hala cevap gelmedi diyeceğim. Ayrıca Avrupa Birliği'ne de hayatta almayacaklar bizi. Parlamentoda nüfus oranlı gücümüz bile onlara tehdit unsuru (alırlarsa en güçlü millet biz olacağız parlamentoda)... AB, AB diyenlere de... Antalyalı gencin otobüsteki konuşmada şiddetle tavsiye ettiği "Bulun bir helga evlenin" öğüdünü vereceğim (ki kendi adamına iş bulamıyor size mi bulacak) [Bu mesaj Mino tarafından 25 Nisan 2004 00:24 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 said: Thore, 25 Nisan 2004 00:21 tarihinde demiş ki: para bedeni ?????[signature][hline]Dişlerimi fırçalamıyorum, öyleyse satanistim. [Bu mesaj Alexi_Septimus tarafından 25 Nisan 2004 00:23 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thore Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 yazmış ya birisi israil egemen olunca falan diye ona ithafen yazdım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thore Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 bir de şey varmış sanırım ab ordu kurmaya çalışıyor ya ingiltere falan asker vermiyor işte ola ki türkiye girerse bayağı bir askerimizi isteyeceklermiş ab ordusu için herhalde mecburi veririz 100 000 asker diye duydum ama yanlış olabilir ama 1 asker bile vermek kötü olur yarın öbür gün abnin emperyalist çıkarları için askerlerimizin savaşmasını istemem[signature][hline]...all the sorrow and the pain will be washed away by rain... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Bir sn bir sn.. devletler dost olmaz, ortak çıkarlar vardır. Etrafımızdaki ülkelerle ticaretimiz geliştikçe bu çıkarlar artar savaşların önü kesilir ama ver elini dost olalım diye bir mantık katiyyen olmaz. Bizim savaşta yer almamamız savaşın bize de sıçrayabileceği gerçeğini değiştirmez. Bakınız incirlik üssüne, Amerika yı vurmak isteyecek bi uçak önce nereye saldırır? 21. yy a geldik en gelişmiş ülke de amerika ee noldu adam kendi savaş çıkartıyo? ne değişti ben anlamadım ki? ayrıca 47 milyar$ diyoduk o arada kaynamasın.[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 AB'ye girdiğimizden beri ekonomi gümrük kayıpları nedeniyle mahvoldu. Eskiden tarım konusunda kendi yağımızda kavrulurduk şimdi "Unakıtan'ın mısırları" diye gündem oluşuyor... AB'ye de almayacaklar diyorum. Bunların hepsi oyun. Amaçları bizi o kapıda bekletip kendi çıkarlarını en kısa zamanda almak... İş iş diyenlere de tekrar söyleyeyim. AB'de işsizlik oranı %10... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thore Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 abye ne zaman girdik abi[signature][hline]...all the sorrow and the pain will be washed away by rain... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Yanlış yazmışım. Gümrük Birliği olacaktı ... :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gallant Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Gümrük birliğinden bahsediyor sanırım. Gümrük birliğine girmeseydik halen bazı büyük holdingler kalitesiz mallarını da bize satıyor olacaklardı. Tarım konusu ise yanlış yatırım ve yanlış politikadan kaynaklanıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 eöö ne desem ki öncelikle askeriyeden, ordudan başlıyım. askeriyenin harcaması fazladır. karşılıklı silahlanma doğru bir nokta olduğu gibi gayrı safi milli hasıla ile de durumun kıyaslanması gerekir, japonyaya koymayan miktar bize koyar. ordunun masrafları, olağanüstü hallerde arttırılmış fakat akabinde gerekli indirimin yapılması unutulmuştur. ordu bir yeniçeri durumuna gelmektedir. gelişmiş ülkelerde silahlı güçlerin aynı ortamda bulunmasına müsaade edilmemektedir. mesela c.i.a. f.b.i. p.d. ve ordu olarak dörde ayrılmış, birbirininden pek de hoşlanmayan, birbirlerinin kirli çamaşırlarını ortaya dökmekten haz duyan gruplar oluşturulmuş, bu vesileyle hem gücün tek bir yerde toplanması ve ülke üzerinde haddinden fazla otoriteye sahip olması engellenmiş hem de aksaklıkların düzeltilmesi otonom bir hale gelmiştir. bunun bir benzerini türkiyede -beğenin beğenmeyin- turgut özal polisi silahlandırıp alternatifleştirmeyle yapmaya çalışmış ve "başaramamıştır" ahiren, türkiyede -fedaykin bilir- ordu elindeki bütçeyi harcamak durumundadır. lüzumsuz şeyler alınır, askere cephane harcatılır. çünkü harcama olmazsa devamı gelmez. yine devam olarak türk ordusu şu anda 2006 yılı bütçesinden harcama yapmaktadır. devlete borçludur. fakat önemli olan bir borç değil tabii :/ . türkiyede askeriyeye yapılan harcama ve bunun ülkeye geri dönüşü de hazindir. i.t.ü ye ve odtü ye mecburi (kökü cebir, zorlama) mini robot uçak projesi yaptırıp, akabinde satın almayarak ve kendi tercihi üzerine herhangi bir ordudışı denetime bağlı olmaksızın satınalmalar yapmaktadır. yine yukarıdaki mevzudan devam edeyim, ordu kendi içinde devletleşme yolundadır. sivilleşmiş denetmenler, profesyonellere yer yoktur. herşeyin en iyisini ordu bilmektedir. ve ironiktir, askeriyenin, ordunun bu gücünü aldığı şey, "müslüman atatürkün" hayranı olmuş, onun arkasından savaşlara ölmek için koşmuş, "ölünce şehit olacağına inanan", camilerden toplanmış, "minareler süngümüz" lafıyla cepheye gelmiş insanların ailelerinin ananevi inancıyla, "peygamber ocağı" nitelendirmeleriyle, küçük muhammed manasında mehmetçik yakıştırmalarıyla doğmuş bir sevgi ortamından faydalanmalarıdır. o insanların evlerinde subaylarıyla beraber cemaatle kıldıkları namazların fotoğrafları vardır. o hatıraları anlatırlar. ki o insanların ikisi benim dedelerimdir. "modern türkiye" de askeriyenin gücünü alacak pek fazla şeyi yoktur. çünkü askeriye devlete ve halka ekonomik yük olmuştur. devlete ve halka rağmendir. gençlerinin ölmek istemediği bir ülkenin askeriyesidir. bindikleri dalı kesiyolar yani enteresan bi şekilde. e... valla kaptırdım kendimi ne yazdım bilmiyorum. öncelikle dedik sonralığı yazmaya sıra gelmedi hadi bakalım.[signature][hline]o neydi be.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 evet sam demek istediğini anlıyorum ve keşke bu dünyanın çarkı böyle dönmeseydi diyorum , ama birde şöyle düşün , biraz önce ordunun parası filan dedim ya , aslında sadece modernizasyon-tamir-hede giderlerini karşılamıyor o para , türk ordusunu oluşturan 700.000 askerin maaşı , yemesi-içmesi , gazi-şehit maaşları vs. yani ordu dediğimiz olay sadece alınan cilalı hırdavat değil , bunları kullanan ve bu yolla hayatını sürdüren bir sürü askerimiz var...şimdi düşün bakalım , askerlik kotası 100000 olsaydı geri kalan askerlere ne olacaktı?bu askerlerin içinde x köyünden gelen erinden tutda y harp okulundan mezun olmuş subayına kadar herkes var.ordu bu insanlar için bi ekmek kapısı.düşünsene o zaman bu kadar er ne olurdu?ben söyliyeyim:yapacak iş bulamazlardı , işsiz kalırlardı belkide kötü işlere bulaşırlardı!sonuçta aynen dağılan ırak ordusu askerlerine benzerlerdi...evet , senin ilaçların yerine bunlara para harcanması çok kötü bir gerçek , ama bu askeri şeylerede ihtiyacımız olduğu kesin.keşke dünyadüzeni farklı olsaydı , ülkeler askeri sanayi yerine "yardım" sanayisi kursalardı...ama olmuyor işte. bu arada sam , hasta olduğunu bilmiyordum ve gerçekten üzüldüm.hastalığın nedir , nasıl bir hastalıktır?çok merak ettim , öms'den atarsan...[signature][hline]PUMA the Flying Kefal!!!(given by BabacumMostors) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 said: SwZ, 24 Nisan 2004 23:40 tarihinde demiş ki: ...eeth ben serkanow bu vatan için canımı bile weririm... Evet beni delirtmeniz için uzaydan gönderdiler dimi sizi?? ULAN BURDA SADECE SEN Mİ VERECEN VATANIN İÇİN CANINI ?? BURDAKİ HERKES SEVE SEVE BU ÜLKENİN HER KARIŞ TOPRAĞI İÇİN SAVAŞIR VE GEREKİRSE ÖLÜR! said: burda bişiiler yasmakla bi arpa boyu yol bile alamııcama karar getirdim Bişi mi söyledin bişi mi tartıştın fikirlerini mi anlattın ki yol gitmeyi umuyorsun?? Madem ben yanlış biliyorum neden doğrusunu göstermiosun? yoksa fikirlerinin, düşüncelerinin temelsizliğinden, körü körüne bir inanç olduğunun anlaşılmasından mı korkuyosun??? said: ben TÜRKÜM ve bundanda onur duyuyorum ve bu vatanı severken hiç bir karşılık beklemiyorum BİZ NEYİZ ULAN???? BU ÜLKE BİZ ONU SEVİYORUZ DİYE AYLIK BAĞLADI LAN BİZE???? SANA ÖZEL BİR ŞEY Mİ LAN BU ÜLKEYİ SEVMEK! Bir derdin varsa konuşursun bir derdin varsa düşünürsün, eğer ben senden farklı düşünüyorsam oturursun kanıtları alırsın önüme atarsın ispatını yaparsın bende eywallah der sana katılırım başka bir yolu yok bunun anlayın artık bunu! edit:cümle düşüklükleri [signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes.. [Bu mesaj Rahan tarafından 25 Nisan 2004 00:55 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 ordunun halk için bir geçim kaynağı olması acı birşey. o insanları yedirmek içirmek için , ve harcamak zorunda oldukları cephanler için, ve neolur ne olmaz diye yığıntı yapıp bozulduktan sonra yenileri alınan konserveler için harcanılan paralarla DEVLET -ki o vergilerin fahri sahibidir- iş alanları açsa daha iyi olur kanaatindeyim. tutulur yanı yok bu işin. ordunun neresinden tutsan elinde kalır. onun için askere gidenlere sormak lazım. askerden gelenlerin yazdıkları kitapları bi açıp okumak lazım..[signature][hline]o neydi be.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Çağ, paraya pula tapan liderlerin ve şirketlerin cirit atma çağı oldu (açık seçik) derin devlet olayları hiç bu kadar gözümüze sokulmadı... Kıbrıs mevzusu, Rice'ın "20 ülkenin sınırları değişecek" açıklamaları, BOP... Yakında su savaşları da çıkacak (GAP'ın büyük bölümü İsrail sermayesi tarafından alındı. BOP gerçekleşirse elimizden çıkacak... Herşeyden önce "insanlık" lazım bu işler için. Dediğiniz gibi. İlk önce mal,para pul için insan katliamından vazgeçilmeli (Ekonomileri silah üretimi yüzünden zarar görecek ülkeler umrumda değil, büyük bir insanlık dramı yaşıyoruz ve herkes bu dramın en yakın şahitleri.) Hiçbir terör finansmansız olmaz. Destekleyenler de belli zaten... Rothschild (Royal Bank of England sahipleri - 1840 kongresinden beri bu olayların büyük bir kısmını planlayan lanetler okunası aile) gib sermayedarlar trilyon dolarlık gelirlerini böyle savaşlardan kazanıyorlar. Hatta CFR (Council On Foreign Relations) denen Bilderberg şubesinin Türk uzantısı da var... (O cici TUSİAD çılar) http://www.cfr.org/about/department_corp_memb.php (BASIC kısmında T leri kolaçan edin bakalım) Bu kadar içler acısı durum. [Bu mesaj Mino tarafından 25 Nisan 2004 01:01 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar