Jadelith Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 türkiyede var mı böyle birşey? gym içi demiyorum, doğal tırmanacak vadi gibin. yurtdışında inanılmaz yerler var ama türkiyede nedir ne değildir düzgün kurslar varmı vs. hiç bilgim yok, bilen varsa söylerse sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mathias Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Abi yuh tabiki var. Gebze Ballıkayalar, İzmir Kaynaklar. Bir sürü yer var. Gir Zirve dağcılığa, Ytüdak'a. Tdk'ya. Sonra git sor adrenalin'e eğitimleri eğer kulübe girmek istemiyorsan. Hiç mi yer yok sorusu neredeyse hiç araştırmamış olduğunu gösteriyor biraz. Daha nice yerler var. İlla ki eğitim diyorsan kulüpler en iyi seçenek. Üniversite okuyorsan genellikle ya Arama Kurtarma ya da Dağcılık kulübü vardır. Onlardan bilgi al. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Mathias bırak allah aşkına sen nereden bilecen :P kaya tırmanmışlığın mı var dağa gitmişliğin mi var:P git ballıkayalara pembe taytlı tipler var dağcı! kaya tırmanışçısı dolu memleket :P zirve dağcılığa gidebilirsin sana bir fikir verirler çekinme git konuş eğitimleri vs sor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mathias Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Burda da mı buldun lan sen beni. Gul Yabani! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 Jadelith said: türkiyede var mı böyle birşey? gym içi demiyorum, doğal tırmanacak vadi gibin. yurtdışında inanılmaz yerler var ama türkiyede nedir ne değildir düzgün kurslar varmı vs. hiç bilgim yok, bilen varsa söylerse sevinirim. Mathias said: Abi yuh tabiki var. Gebze Ballıkayalar, İzmir Kaynaklar. Bir sürü yer var. Gir Zirve dağcılığa, Ytüdak'a. Tdk'ya. Sonra git sor adrenalin'e eğitimleri eğer kulübe girmek istemiyorsan. Hiç mi yer yok sorusu neredeyse hiç araştırmamış olduğunu gösteriyor biraz. Daha nice yerler var. İlla ki eğitim diyorsan kulüpler en iyi seçenek. Üniversite okuyorsan genellikle ya Arama Kurtarma ya da Dağcılık kulübü vardır. Onlardan bilgi al. hiç mi yer yok demedim ki, bilmiyorum önerin dedim :P araştırsan bile dağ tırmanıcılığı şakaya gelmez, öneriyle yer bulmak çok daha mantıklı. o yüzden aramadan buraya topik açtım :) sağol önerilerin için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 Ben niyet ettiğimde Marmara Üniversitesi'nin tırmanış kulübü baya iyiydi, zaten bizim okulda Türkiye'nin en büyük kapalı alan tırmanış hedesi var(mış) Üniversite dışından da kayıt alıyorlar, ben 1. sınıftan beri niyetliyim ama yanıma adam bulamadığım için sınıftan, okul bitti hala niyetli olarak devam ediyorum xD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Ekim 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2008 2 sene boyunca Yıldız Üniversitesi Dağcılık Kulübü dahilinde hem dağcılık hemde kaya tırmanışı eğitimi aldım, zevkle yaptım ve ocak ayında Türkiyeye döner dönmezde yapmaya devam edeceğim. Açıkçası ciddi olarak hem eğitim hemde faaliyet konusunda İstanbulda tek olarak değerlendirebilirim. İstersen sana eğitmenlerin telefonlarını verebilirim, iletişime geçebilirsin. Dağcılık eğitimi başlayalı sanırım birkaç hafta olmuştur ama telafi edebilirsin. Sadece kaya tırmanışı dersleri ise ilkbahar aylarında oluyor, tırmanma faaliyetleri ise baharlarda ve yazın (Ara sıra dayanamayıp kışında). Sadece onlarada katılabilirsin. Üniversite dışı üyeler konusunda ise hiç kafana takma; Bkz. ben ve kulübün yarısı. Hiçbir sorun yaşamazsın, oldukça profesyonel ve dostane bir ortamdır. Şu an daha uzun bir yazı yazmak isterdim ama zamana sıkışığım. Umarım ciddi olarak bu meseleyle ilgilenmeyi düşünürsün ve gelecek bahara sırtımızda iplerle sıkış pıkış bir minibüsün içinde ballıkayalara tırmanmaya giderken aramızda olursun =) Sadece kaya tırmanıcılığını değil, dağcılığıda tavsiye ederim. Dünyada hiçbir yerde o doruklardaki huzuru bulamazsın... Not: İnternet sitesi güncelleme konusunda 1 yıl kadar geri, onu kafana takma. Ama YTÜDAK mail grubu Türkiyedeki bütün dağcı ve kaya tırmanıcılarını birleştiren bir mail grubudur mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kratochvil Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 izmirde kaynaklar var rotaları olan güzel bir mekan. üni son sınıfta gitmiştim. ama dediğin gibi turkıyede rotası olan yerler sınırlı. biz bulgaristana gidiyorduk. sofya ve wratzada gayet güzel rotalar vardı ki wratzadaki rotalar uluslararası rotalardı ve 400 mlık kayalar vardı. en fazla 4 kişi ile 250 metre yaptım. ama üni bittikten sonra ne yazıkki ara vermek zorunda kaldık malum beden eğitimi öğretmeni olmak için kpss derdini aşmam lazım :)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 istanbul avrupa tarafında tırmanma platformları bilen varsa yazabilirmi? ortaköyde atölye vardı kapanmış, taksimde bi pasajın içinde biyer vardı orasıda kapanmış, tırmanacak yer arıyoruz arkadaşla, ama üniversite yada tırmanma klubu degil, sadece platform olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Othranx Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 evet bana da lazım böyle bir yer, bilen varsa güzel bir liste cıkarsın lütfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 türkiyenin en yüksek tırmanış duvarı http://www.olivium.com/tirmanis-duvari.asp 19 metre, sabah erken saatlerde giderseniz çoluk çocuğa rezil olmadan takılabilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Othranx Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 baya iyiymiş burası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cnwr Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 Bende eğitim almak isteyenlere özellikle yıldız teknik'i tavsiye ederim. İstanbuldaki hemen hemen bütün kulüpleri bilirim ama yıldız gibi sistemli bi kulüp daha olduğunu sanmıyorum. Yapay tırmanış duvarı olarak da oliviumun dışında taksimde TKP'nin binasında Boulderhane'ye gidebilirsiniz. Biraz küçük ve havasız bi yer ama antreman yapmak için duvar ne tutamaklar çok elverişli, sakatlanma riski çok düşük. Oliviumdaki duvar antremandan çok eğlence için yapılmış gibi geliyo bana, sporcuların çalışması için pek uygun bi ortam değil. Ayrıca milli sporcu Serkan Ercan'ında geçen yıl Göztepe civarında büyük bi tırmanış duvarı projesi vardı ama elinde olmayan nedenlerden dolayı bir süreliğine askıya aldı,akıbeti ne oldu bilmiyorum ama hala sabırsızlıkla beklemektayim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eysofspeyds Mesaj tarihi: Mart 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2009 eskişehirde 12 metrelik bi duvar var gayet güzel oraya tırmanmıştım ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 Ben de şu free solo mu diyolar ya da free climbing mi diyorlar ona hastayım. Spiderman diyolar adamın videolarını görünce hsta ouyorum. Bir de bu aralar monkey man diye bir herif çıktı hintli düz duvarlara tırmanıyor, gerçi onun tekniğini maymunlara bakarak geliştirdiğini sölüyorlar bilmiyorum doğru mu sonuçta çok anlamadığımdan ööle uzaktan seyrediyorum ağızdan salyalar akarak. Ben de yapmak istiyorum o tarz ama ucundan acıcık, adamların özellikle vücutlarına olan hakimiyetlerine ve güç kullanımları ve dayanıklılıklarına hastayım. Yoksa ben ööle ipi elime alıcam da kilometrelerce yürücem de ondan sonra bin metre tepede kayalara tırmanmak çok da cezbetmiyor ya da kışın karda buzda tırmanmak değil -zaten yüksek korkum var kitleniveiyorum- daha çok sportif amaçlı olarak aletsiz sırf ellerle tırmanmak yer çekimine meydan okumak, vücuduna karşı savaş vermek biraz yükseklik kokrusunu aşmak konsantrasyon arttırmak ve en çok da vücuda ve güce o kadar hakim olabilmek cezbediyor. Nasıl öğrenilir bu iş. Ya da bu aaçla yapmak olmuyor mu? Eğitim diye baktım mı dağcılık eğitimleri görüyorum herşey bir arada. Yapan arkadaşlar var ise düşünceleri nelerdir İzmirde yapan varsa nereye kime hangi kuruma gitmeli? Pahalı bir şey mi eğitim vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Manve_13 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 ghaldszar said: Ben de şu free solo mu diyolar ya da free climbing mi diyorlar ona hastayım. Spiderman diyolar adamın videolarını görünce hsta ouyorum. Bir de bu aralar monkey man diye bir herif çıktı hintli düz duvarlara tırmanıyor, gerçi onun tekniğini maymunlara bakarak geliştirdiğini sölüyorlar bilmiyorum doğru mu sonuçta çok anlamadığımdan ööle uzaktan seyrediyorum ağızdan salyalar akarak. Ben de yapmak istiyorum o tarz ama ucundan acıcık, adamların özellikle vücutlarına olan hakimiyetlerine ve güç kullanımları ve dayanıklılıklarına hastayım. Yoksa ben ööle ipi elime alıcam da kilometrelerce yürücem de ondan sonra bin metre tepede kayalara tırmanmak çok da cezbetmiyor ya da kışın karda buzda tırmanmak değil -zaten yüksek korkum var kitleniveiyorum- daha çok sportif amaçlı olarak aletsiz sırf ellerle tırmanmak yer çekimine meydan okumak, vücuduna karşı savaş vermek biraz yükseklik kokrusunu aşmak konsantrasyon arttırmak ve en çok da vücuda ve güce o kadar hakim olabilmek cezbediyor. Nasıl öğrenilir bu iş. Ya da bu aaçla yapmak olmuyor mu? Eğitim diye baktım mı dağcılık eğitimleri görüyorum herşey bir arada. Yapan arkadaşlar var ise düşünceleri nelerdir İzmirde yapan varsa nereye kime hangi kuruma gitmeli? Pahalı bir şey mi eğitim vs. Ben İzmir'de 6 yıldır kaya tırmanışı yapıyorum. Gerçi son 2 yıldır pek aram yok derslerden dolayı ama 9 Eylül Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Topluluğu'nda eğitim falan veriyorum hala. Senin dediğin o free-solo olayi birazcik kasan bişey dostum=) Hani uzuuuun yıllar tırmanmadan yapılacak işler değil öyle intihara falan niyetin yoksa. Üniversite'de falan okuyorsan bizim kulupten eğitim alabilirsin okumuyorsan da bi şekil ayarlariz onu ;) Masraf kısmına gelince eğer tek başına yapmaya kalkarsan bütün malzemeleri toplamak sana aşağı yukarı 1000TL ye falan patlar. Hani ne lazim dersen. Bi tane 60m dinamik tırmanış ipi, tırmanış ayakkabısı(Friction diye geçer), 10 tane ekspress set, ve emniyet aletleri(HMS ve ATC). Bunlar olmadan öyle dımdızlak donla falan tırmanma işini yapmana Kaynaklar'da izin vermezler=) Bizim kulubumuze üye olursan bizdeki malzemeleri kardeş kardeş hepberaber kullanırız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mathias Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 İnsan olan zaten tek başına yapmıyor bu olayları, genelde ekip oluyorsun 8-10 kişi gidiyorsun. Bireysel alacağın bir friction önemli gerisini imece usülü kullanırsınız zaten. ama eytim şart. Genelde kulüp donemlik aidat odeyerek tüm teorik ve pratikleri ekipmana para vermeden öğrenirsin ki sen zaten kampçılık bile istemiyorsan 3-4 eğitimde basit teoriği bitirirsin. İp teknikleri ve bağlar sonrasında da tırmanış eğitimleri (nasıl tutcan-nasıl bascan vs. ) Şehir dağcısı 4 life olursun o ayrı :). Spor Tırmanış, dağcılık değil sonuçta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bya Mesaj tarihi: Mart 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2010 Ya ben baya niyetlendim bu olaya da Ankara'da nasıl eğitim alabilirm onu araştırıyorum ama bulamadım sabahtan beri. Var mı Ankara'da RC ile uğraşan, bi yer tavsiye edebilecek olan ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bya Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 Peki bildiğiniz iyi boulder yerleri var mı madem? odtü hacettepede falan yapay duvarlar var biliyorum ama böyle yerlerin minderlerle kaplı oldugu gerçek anlamda bouldering yapmak amacıyla kurulmuş spor mekanları var mı Ankara'da? İstanbul'da bir iki tane güzel varmış mesela internette gördüğüm kadarıyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mathias Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 abi odtü ve hacettepenin dağcılık kulüpleri var. Zirve dağcılık ankara şubesi var. Yapay duvar yok ama sanırım. Yanlışım olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bya Mesaj tarihi: Nisan 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2010 Zirve'ye gidicem sanırım. Yapay duvar var tabi de işte boulder yeri sanırım yok gibi. Gerçi aratınca biyer çıktı akut boulder evi gibi diye ama tam nerde nasıl bişiy bilmiyorum. Mümkünse bütün yaz kaya tırmanışı yapmak istiyorum valla açık alanda türkiyenin dört bir yanında. Ama işte ilgili insanlarla tanışmam ve bi grup oluşturmak lazım bi şekilde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reddiye Mesaj tarihi: Nisan 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2010 türkiyede yüzlerce (belki binlerce) boulder rotası var rock climbing dediğin bu sanırım. en yakın üniversitenin (veya öğrencisiysen oranın) dağcılık klübüne selam eyle eğitimlere katıl işte masrafsız süper hobi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar