Shaklaban Mesaj tarihi: Eylül 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2008 1.Sansimiz senaryolara girmek tabi bnm med serwerda 2 saat beklerken ark high serwerda 3 4 saat gelmedigini soluo (daha oynayamadi casual arkadas) 2.public questlerde arkadas yoksa ki casual olarak cok cevre guild sansi dolu dolu olmuo adam yoksa stage 1-2farmlayabilirsiniz sadece (ki item gene alamadiniz) 3.olarak Acik rvr alanlari suan icin %100deil %50sansla birileri oluo...bunlari goz onune alirsak NORMAL quest fazla bisi yaapmio casual arkadasimiz ben sizin yazilari okurken daha farkli dusunmustum acikcasi cok hayal kirikligi oldu (oyun kotu deil sistemler superde VAKIT kesinlikle yio)... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Blackice Mesaj tarihi: Eylül 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2008 1. Hangi server ve hangi Rank bilmiyorum ama ben Senaryolar arası 5dk sigara molası bile veremedim bizimkiler çok iyi bilir... hatta arada 5 senaryoda bir gelene girmeyip kola alıp, sigara yakıp keyif yapıyorum genellikle =) 2. Public Questler bazen boş olabiliyor doğru ama onda bile yarım saat stage 1 farmlıyım desem kesin birileri grupça gelip mobları itemları kapışıyolar... Ayrıca en yoğun 2 serverda Guild larımız mevcut, ve kimseye yok sen casualsın takılma bizle pis demiyoruz... (Ki zaten öncelikle ben de Casual ım) gerçi Invadoria nasıl bir sistem izliyor bilmiyorum ama biz herkese Hoşgeldin diyoruz onlarda çok ince eleyip sık dokumuyolardır tahminimce. 3. RVR alanlarıda eğer aranırsan basbaya %80 dolu... zaten %100 olursa yandık, keep alıcaz aman bayrak gene gitti diye bütün akşamı geçirirsek oda bayar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Eylül 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2008 tam casual oyunculari çin bu oyun ya, yani ben arada giriorum her saniye girmek zoruna değilim. Çünkü raidlerde bireyin önemi yok.25 kişlik wow raidi gibi de değil. toplaniosun 40-50 kişi sen çıkmışsın girmişssin aşırı farketmio. Onun dışında sıraya giriosun senaryoya alt tab yapiom takılıom sırası gelince oynuorum sonra tekrar alakasız şeylerle ilgienebiliorum. PQ lar ve open RVRlerde öle daliorum ediorum ölüorum sonra warcampdeyken forumlara bakiorum biraz sonra aynen devam. böle casual olmıcak da ne olacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Eylül 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2008 rvr scenario bekleme en fazla 30-40 dk oldu benim için. baya 3-5dk'da bir geldiği de oldu (high pop'tayım). high pop'ta 3-4 saat bekleyen arkadas galiba leave queue 'ye basıyor sürekli :P onun dışında pq henüz baymadı, çünkü grup kurmak zorunda değilsin sonradan katılsan da oluyor, sen çıkınca senin yerine başkası giriyor. Hani PQ alanı boş desen koca haritada 5-6 tane pq alanı oluyor, birinden biri dolu oluyor bunu da "open party" sistemi olduğu için hemen party tab'ini açıyosun orda en yakın pq partisine girip nerdelerse oraya gidiyorusn. şu an için quest grindlemeden pq ve rvr ile level atlanabildiği için quest/grind olmadığı için sistem güzel gözüküyor ve hem casual player'a hem de hardcore'a olanak veriyor. oldukça casual ... yanlış anlamayın ama hele ki wow'dan sonra çalışma arasında solitaire oyanamk gibi bişey şu oyun :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonywayt Mesaj tarihi: Eylül 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2008 Mortis said: tam casual oyunculari çin bu oyun ya, yani ben arada giriorum her saniye girmek zoruna değilim. Çünkü raidlerde bireyin önemi yok.25 kişlik wow raidi gibi de değil. toplaniosun 40-50 kişi sen çıkmışsın girmişssin aşırı farketmio. Onun dışında sıraya giriosun senaryoya alt tab yapiom takılıom sırası gelince oynuorum sonra tekrar alakasız şeylerle ilgienebiliorum. PQ lar ve open RVRlerde öle daliorum ediorum ölüorum sonra warcampdeyken forumlara bakiorum biraz sonra aynen devam. böle casual olmıcak da ne olacak +1 . birde 40 dk sıra yokmu yemede yanında yat :D yemek ye yıkan flan über oluyor :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Eylül 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2008 Shaklaban said: ben sizin yazilari okurken daha farkli dusunmustum acikcasi cok hayal kirikligi oldu (oyun kotu deil sistemler superde VAKIT kesinlikle yio)... Diğer oyunlara nazaran kesinlikle daha casual takılabiliyor insan, bizim dediğimiz buydu. Ne kadar olsa biraz da vakit yiyecek tabi, Soldat/CS değil yani bu da, MMO. Emek verenle vermeyen arasında biraz fark olmalı, WAR'da bu zaman farkı ve sonuç farkı daha az sadece, olması gerektiği gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Densiz Mesaj tarihi: Eylül 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2008 Tabi healer oynayacaklar için pek bişi değişmeyecek :P. Zırt pırt telefon gelecek. :P Sürekli oyuna gireceksin :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2008 oyuna girmek zorunda birakmiyo oyuncuyu, haftada 4 gun 3 saat raid yapmaliyim, baskalarida benim raide katilmama bagli gibi bi durum yok, tabi o raide gereken hazirligi saymiyorum bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Eylül 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2008 end gamedede geçerlimi acaba bu denilenler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Eylül 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2008 İlerde casuallık kısmı biraz EvE gibi olabilir, guildiniz olarak claim ettiginiz keep'e saldırı olursa RL'da telefonlaşmalar "abi keep'e dalıyolar oyuna çabuk gir"ler olacaktır, ama bence işin zevkli "hardcore" kısmı bu. Gecenin köründe rus ordusu kapıya dayanmışken don atlet ile oyunu açmak, ertesi gün için çok kötü olsa da, inanılmaz zevkli olabilir. 3 saatlik raid için önceden potları toplamaktan herşeyin parasını çıkarmaya kadar raidden çok vakti boşa geçiriyorsunuz, ama WAR'da o yok. Giriyosun aksiyona, sıkılınca çıkıyorsun. Ah bir de sıra olmasa, neyse server klonlansın da rahatlayalım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonywayt Mesaj tarihi: Eylül 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2008 Venator said: İlerde casuallık kısmı biraz EvE gibi olabilir, guildiniz olarak claim ettiginiz keep'e saldırı olursa RL'da telefonlaşmalar "abi keep'e dalıyolar oyuna çabuk gir"ler olacaktır, ama bence işin zevkli "hardcore" kısmı bu. Gecenin köründe rus ordusu kapıya dayanmışken don atlet ile oyunu açmak, ertesi gün için çok kötü olsa da, inanılmaz zevkli olabilir. 3 saatlik raid için önceden potları toplamaktan herşeyin parasını çıkarmaya kadar raidden çok vakti boşa geçiriyorsunuz, ama WAR'da o yok. Giriyosun aksiyona, sıkılınca çıkıyorsun. Ah bir de sıra olmasa, neyse server klonlansın da rahatlayalım :) mduur yarıldım gece gece :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2008 bundan casual mmo pek olmaz şu devirde çünkü hepsi everquest ekolünden gidiyor neredeyse, wow dahil. maaşlı iş gibi mmo ftl, war ftw! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luxor Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 katılıyorum bundan casualı olmaz gibi gözüküyor. solo quest yapacam desen solo questin var, wow da horde oynayan bilir "supersticky" questi gibi 3-4 tane deniz kabuğu düşecek diye yengeçten istakozdan zilyon tane kesip durmak yok. questleride güzel hazırlamışlar. bazıları gw questleri tadında hoşuma gitti bayağı. sonra adamlar public questler koymuş hepsinin de içinde kolaydan zor a giden aşamaları var oldukça eğlenceli. public questleri sayesinde bulunduğuz bölge açısından reput kazanıyoruz. reput dolunca o bölgenin lvl ına göre işe yarayan bir item veriliyor. başkaları pq yaparken boss kesilirken yada bir sonraki aşamaya geçilirken o bölge içindeysen gene xp geliyor. ayrıca pq sonunda chest düşüyor o anda bölgede olan herkes roll atabilir. (bu hem iyi hem kötü, şahsen tesadüfen 2 kere o civardan geçerken contribution pointim olmadığı halde iyi roll atıp 2 kere loot aldım, 500 contribution yapan adam haksızlık bu) sonra adamlar senaryolar koymuşlar. pvp yaparken hem para, hem renown, hem xp geliyor aynı anda. senaryolarında tekrar edilebilir questleri var. böylece senaryo sonunda gelen exp 2-3 kat artıyor senaryosuna göre. şimdilik gördüğüm kadarıyla farm/grind edecek bi olay yok ortada. ama crafting kastırıyor diyorlardı. mount almak gayet kolay anlatılanlara göre, wow yada aoc gibi hummalı bir para biriktirme süreci yokmuş. rested xp olayı burda da aynen devam ediyor. eh şimdi işinde gücünde bi adamım. akşam 2-3 saat vaktim oluyor eğer başka bir programım yoksa. real life > mmo sonuçta. ama şu anlık wh da, wow daki gibi, eve gelip oyun içi mesai yapmak durumunda kalmıyor insan. yanlış anlaşılmasın EU tüm serverlarda ilk 70 te olan bir guild ile oynuyordum, ama sıkıntı yaratıyordu genede mesai yapar gibi kasıp durmak. monotonluğa gelemiyorum, bir de first kill yaptıktan sonra iş cazibesini yitiriyor. ha birde wow da taktikler hep aynı. bosslar her instance a girişimizde farklı bi taktikle çıkmıyor. fakat wh rvr üstüne kurulu olduğundan hiçbir oyun birbirinin aynı olmayacak düşüncesindeyim bunu zaman gösterecek. wh da daha özgür insan zaman konusunda. istediğin zaman gir çık. pve de yapsan pvp de yapsan, para, item ve xp bir şekilde geliyor. ilerde bu akışta yavaşlama oluyor mu bilmiyorum. tabi daha kaliteli itemları almak daha bir zor olacaktır oyunun tier 3 ve yukarısını bilmiyorum. diğer yandan oynayan herkesin guilde katkısı otomatikman oluyor zaten. kazanılan goldlar ve renown pointler guildin kasasına gidiyor otomatik olarak (yüzde 10 oranında). bu şekilde guild rank artıyor ve guild için ek özellikler açılıyor, rvr bonuslar geliyor. kısacası adamlar war is everywhere demişler. moblar yerine oyuncular var gibi birşey. insanlar savaşsın, rvr yapsın, tamamen rvr ye konsantre olsun istemişler. iyi de etmişler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 gerçekten de war is everywhere.. eğer aksiyon bulamıyorsanız biraz da sizin sorununuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 oyun çok güzel wow 2 gibi olmuş. wowu almışlar geliştirmişler, pvp focus yapmışlar, al sana war. yani gereksiz kastırımları çıkartıp atmışlar oyundan. quest yaparken senaryoya girip senaryo bitince aynen queste devam etmek gibi bir rahat olamaz. süper. böyle devam ederse wowun pabucu dama atıldı derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
batu Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Casual oyuncular için bulunmaz fırsat, en azından ilk bir haftalık deneyim öyle gösteriyor. Dün WOW account umu iptal ettim, end-game de oyun sıkıcı olmaz ise WAR uzun süre piyasada olacak gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Valla şöyle söyliim, WoW Moderatörüyüm, bilen bilir ne kadar ilgiliyimdir WoW ile. 1.5 ay sonra yeni expansion gelecek WoW'a, her taraf yeni bilgi ve yeniliklerle kaynıyor ancak 1.5 haftadır falan anca 1 kere WoR ve MMO-Champ'e bakmışımdır, o da ya iş yerinde, ya da WAR sırası beklerken :p Casual olayı hakikaten güzel. İlla guildin olması da gerekmiyor. Open Party olayı cidden tebrik edilesi. Kimse ile konuşmadan etmeden, giriyorsun questini yapıyorsun, itemini alıyorsun, PvP'ni yapıyorsun. Oyundaki birçok olay, oyunun seyrini kolaylaştırıcı olmuş, oyun oynarken hızlı akıyor, questler grind gibi gelmiyor. (WoW questleri gibi değil) Grafiklerden ise gayet memnunum, ortam cidden oynadığın sınıfa göre farklılık gösteriyor. Greenskinler acaip eğlendirirken, Chaos hakikaten boğuyor insanı, o havayı veriyor. (Elflere bakmadım) Scenario'ların farklılığı da güzel. Bombing Run'dan tut, Core PvP, Double Domination, ne ararsan var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bogachan Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Birden fazla karakterle oynamayı sevenler içinde çok güzel bir oyun level atlıyormusun gibi gelmiyor insana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 ilk defa bir mmo'da ilk lvl'ları oynamaktan iğrenmiyorum. eğlenmek için para alıyormuşum gibi hissediyorum pvp'den para kazandıkça. oyun yüksek beklentilerimi ziyadesiyle karşıladı doğrusu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ebolamaxi Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 ONAYLANDI!!!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Sam said: ilk defa bir mmo'da ilk lvl'ları oynamaktan iğrenmiyorum. eğlenmek için para alıyormuşum gibi hissediyorum pvp'den para kazandıkça. oyun yüksek beklentilerimi ziyadesiyle karşıladı doğrusu. bir mmo daha kolay olamazdı eet. gereksiz grindleri çöpe atmışlar. eğer oyunu düzgün devam ettirebilirlerse, wow mow kalmaz. sadece pve isteyenler wowa girer o kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Sam said: oyun yüksek beklentilerimi ziyadesiyle karşıladı doğrusu. Quotelayalım, bulunsun :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar