Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PQ Contribution Mekaniği

Szasstam

Öne çıkan mesajlar

Rock said:
Gangren said:
son vuruş

Bence saçma bir mantık olmuş. Ben uğraşıcam didinicem herkesten fazla dps yapıcam, sonra adamın biri gelecek ve son vuruşu yaptığı için benden falza puan alacak. Kesinlikle saçma.

Sadece son vuruşu yaptığı için senden yüksek puan almıyor, yanlış anlamışsın.

Contribution değerlendirmesi yaparken, önem sırası ilk olarak Death Blow'dan başlıyor sadece.

Sen bir PQ'un 3 stage'i boyunca DPS/Heal ile kafayı sıyırmışsın, adamın teki gelip Hero'ya Death Blow'u oturtmuş, senden yüksek Cont. almış olayı olmuyor yani.

Ama eğer Death Blow yapan adam, senin kadar Heal/DPS ile uğraşmışsa, o zaman senden yüksek alıyor tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

chapter 3 public quest yapıyorum. normalde hep yeşil renkte çanta düşüyordu ve içinden 1 yeşil, 1 beyaz ve random başka itemlar çıkıyordu, sonra birini seçiyorduk.

bu sefer (yanlış aklımda kalmadıysa sarı renkte) massive bag diye bi zımbırtı çıktı sandıktan yaşil yerine. içinden 1 epic, 1 rare, 1 uncommon (mor , mavi ve yeşil) item çıktı ve bunların arasından bir item seçtirdi.

şimdi bu massive bag neye göre düşüyor anlamadım. yani bir sürü public quest yaptım şu ana kadar ilk defa şahit oldum böyle bir olaya.
Sosyal ağlarda paylaş

yani aklıma gelen tek faktör şu: mavi torba o PQ hiç yapılmıyorken ilk defa bir ekip toplandı bir zaman zarfında, ondan sonra düştü. aksiyon olmayan mekana teşvik için olabilir belki çünkü sonra hep yeşil düştü. ama emin değilim tabii daha veri lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Major, Massive, Gold LootBaglerin PQ'nun zorluğuna göre değiştiğini biliyorum.

Yaptığınız PQ'nun adının yazdığı yere mouse rollover yaptığınızda (Difficult) falan yazıyorsa genelde minimum Mavi Loot Bag veriyor.

Bir de, PQ'yu kaç kişi yaptığınıza göre de değişiyor sanırım. Az kişi ile yapıldığında birçok kez, Massive ve Major LootBag gördüm.
Sosyal ağlarda paylaş

Net olarak söyleyemem ama anladığım kadarıyla yapılan Chapter Seviyesi, Player Seviyesi ve sayısına bağlı olarak büyüyor loot bag seviyeside...

Yani 14-15 kişi ortalama rank 15 ken Chapter 10 filan yaparsa massive loot bag düşme ihtimali daha fazla sanırım.

Ama gördüğüm hemen hemen bütün massive loot bag ler kalabalık gruplarda çıktı, az olanlarda değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Dün bir olay yaşadım az daha kalvyeyi parçalayacaktım. Karakterim (rank11 bw) ile ch5 bir public questte 80-100contribution alırken rank 9 bir bw durmadan 200-300 arası aldı. Aramızdaki rank dışındaki tek fark adamın bir partyde olmasıydı. Son oyunda beni de partye aldılar 200 geldi. Gerçi 5. olup ödül alamadım :( Uzun lafın kısası sanırım bir arakdaş partyde olmak farkemiyor demişti ama kesinlikle farkediyor.

NoT: PQ'e katılan adamlar ağırlıklı olarak rank 11-13 ve 20 kişi civarıydı.
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:
Tek başına bir mobu kesersen 100inf alıyorsun ama party ile kesersen 15-20 gibi alıyorsun. AMA party aynı anda bir sürü kestiği için uzun vadede kesinlikle avantajlı oluyorsun.

Söylediğiniz teknk açıdan doğru olsa da ne yazıkki pratikte pek öyle olmuyor. Blunduğunuz ortamda 5-10 kişiden fazlası varsa ve dar bir ortamsa neredeyse hiç bir yaratığı tamamen kesmek size nasip olmuyor. Muhakkak karışanlar çıkıyor ve siz lootu alsanız da yine 10-50 arası inf geliyor. Parti kurmak o yüzden daha avantajlı bence.
Sosyal ağlarda paylaş

oyun mekaninklerinin konuşulduğu bir konu olduğu için burdan sormak istiyorum.

guild rank bizim kazandığımız xp ilemi artıyor yoksa renownlamı ... veya başka birşeylemi ? eğer xp veya renown olsaydı ne kadar kalabalık guild okadar hızlı rankmı demek olurdu yoksa guilddeki kişi sayısına oranlayan arkada bi formülmü çalışıyo.

bilen veya tahmin yürütenlere teşekkür.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...