Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kimden hoşlanacağımızı "testosteron" belirliyor

Sly-One

Öne çıkan mesajlar

İngiltere’de yapılan araştırmalar, insan vücudunda değişen testosteron seviyelerinin karşı cinsi çekici bulmada aradığı fiziksel özellikleri değiştirdiğini ortaya çıkardı.

NTV-MSNBC
Güncelleme: 10:28 TSİ 20 Eylül 2008 Cumartesi

İSTANBUL - İngiliz bilimadamlarının yaptığı araştırmalar, testosteron seviyesi yüksek olan kadınların, James Bond filmlerinde rol alan aktör Daniel Craig gibi daha maskülen görünüşlü erkeklere ilgili duyduğunu gösterdi. Ayrıca, yine yüksek oranda testosteron seviyesine sahip olan erkeklerin de Natalie Portman gibi feminen yüzlü kadınlardan hoşlandığı belirlendi.

Aberdeen Üniversitesi Yüz Araştırma Labaratuarı’nda çalışan araştırmacılar, karşı cinsler arasındaki çekicilikte yüzün nasıl bir rol oynadığı konusunda bir araştırma yaptılar. Araştırmacılar, araştırmaya katılan erkekleri ve kadınları birer hafta aralıklarla, 4 teste tabi tuttu. Gönüllülerden her bölümde, testosteron seviyelerinin ölçülebilmesi için tükürük örnekleri alındı.

Her bölümde gösterilen yüzleri nasıl buldukları sorulan deneklerin cevapları, testosteron seviyelerine bağlı olarak değişti.

Maskülen görünüşlü erkeklerin ve feminen görünüşlü kadınların daha sağlıklı çocuklar dünyaya getirdiğine inanıldığını söyleyen Aberdeen Üniversitesi psikoloji bölümü öğretim görevlisi Dr. Ben Jones, “Bu araştırma sonucunda, erkek ve kadınların hormonal dengelerinin değişimine bağlı olarak çekici buldukları insanların da değişebildiğini gözlemledik” diye konuştu.

Araştırma sonuçları, Aberdeen Üniversitesi’nde düzenlenecek bir açık oturumda tartışılacak.

Kaynak : Ntvmsnbc

edit=başlıkta hata.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:
araştırmalarına gerek yoktu.
bana sorsalar söylerdim.

Çoğu şey böyle geliyo ama araştırmadan kesin olarak böyle diyemezsin işte (araştırınca da kesin böyle diyemezsin tabi dünyadaki bütün insanları araştırmadığın sürece, muhtemel dersin)

said:
Psikoloji dediği nsaçma bir şey. Buradn 2000 insan seçersin farklı şeyler çıkar başka yerden 2000 insan seçersin farklı şeyler...

Burda saçma demek istediğin şey psikoloji değil, istatistik.
Ki araştırmalardan sonra 'kesinlikle böyle' demiyo zaten kimse, oran olarak daha fazla diyo. Ve o 2000 insanı da özellikle farklı yerlerden, farklı özelliklerden seçiyolar daha geniş bir topluluğu temsil etmesi için.
Sosyal ağlarda paylaş

knoxville said:
Red said:
şimdi yüzüm daniel craig e benzemiyor diye loser mı olacaz :(

abi testosteron belirliyo denmiş. kadındaki erkeklik hormonu yüksekse daha maskülen seçeymuş yani. kısaca craig'e benzeme zaten :p

ciddi değildim ama daniel craig i beğenrim yahu bence cok karizmatik bi abimiz.
Sosyal ağlarda paylaş

daniel craig bence de yakışıklı ama kendisinden daha maskülen bi sürü örnek verebilirlerdi

huun said:
kısaca azmış erkeklerin beğeni eşiği düşüyor yani. e bunun için para harcamaya gerek yoktu ki, ben söylerdim.

buna para harcamaya gerek yoktuya daha önce cevap verdim de, feminen yüzlü olması birinin daha çirkin mi olduğunu gösteriyo? yoksa natalie portmana mı çirkin diyosun anlayamadım
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...