Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Komisyoncu Aziz Yıldırım ve İcraatları ( Tahir Kıran )

nocom

Öne çıkan mesajlar

BİR AÇIKLAMASI OLMALI…

Sevgili Fenerbahçe Dostları,

Geçtiğimiz hafta içinde kulübümüzün kağıt üzerindeki başkanı Aziz Yıldırım’a açık bir mektup yazmış, içinde bir dolu “Neden” bulunduran bir takım sorular sormuştum. Bu “Neden”lere yanıt aradığımı belirterek, ayın 19’unda yani bugün daha büyük sorular soracağımı söylemiştim. O günden bugüne futbol ailesinden ve Fenerbahçe camiasından birçok isim benimle temasa geçerek sorduğum sorular hakkında yorumlar yaptı. Daha birçok “Neden” içeren yeni sorular da sordu. Ancak mektubun asıl muhatabından şu ana kadar herhangi bir ses çıkmadı. Zaten çıkmasını da beklemiyordum.

Peki, ben bu soruları niye soruyorum?

Fenerbahçe camiasına yakın olanlar ve futbol ailesi yılın ilk aylarında bir gazetede çıkan haberle sarsılmıştı. Fenerbahçe Kulübü’nün müteahhit olan başkanı hiç utanmadan, çekinmeden başkanı olduğu kulübe şehrin dışında yaptığı ve satamadığı villalardan 8 tanesini satmıştı. Belgeleri ve villaların resmi de haberi süslüyordu. Yani haber kesinlikle yalan değildi. Bu haberi okuduğumda gözlerime inanamadım. Hemen bu konuyla ilgili küçük çaplı bir araştırma yaptım. Öğrendim ki müteahhit başkanımız bu villaları bir tek kulübümüze satmakla kalmamış, transfer yaptığı bazı futbolcuları da kulüple sözleşme yaparken bu villalardan bir tane almaya adeta zorlamıştı. Bu nasıl bir etikti, nasıl bir anlayıştı bir türlü kavrayamadım!

Bu kadar aleni ve fütursuzca yapılan bu icraattan sonra müteahhit başkanımızın her hareketini takip etmeye başladım. Soru işaretlerini kendimce sorgulamaya başladım. Her soru işareti de beraberinde ilginç, ilginç olduğu kadar da ürkütücü yanıtları getiriyordu. Yani soru işaretleriyle dolu bir mayın tarlasının ortasında kalmıştım adeta.

İşte tam bu noktada bu soruların yanıtlarını başkanın vermesi gerektiğine karar verdim. Soruları sormak benden, cevap verip vermemek ise tamamen başkanın asaletine kalıyor:

Alex’in imaj haklarını, garip bir ödeme ile 2 milyon 222 bin 224 liraya alan müteahhit başkan, menajerlikteki üstün özelliklerini de gözler önüne seriyordu. Acaba bu menajer başkanımızın ilk icraatımıydı?

70 milyon euroluk takım kurarak bu sene ligde harikalar! yaratan menajer başkanımızın büyük transferi Guiza’nın fiyatı Türkiye’de olduğu kadar Avrupa’da da büyük yankı uyandırdı. 3,5 milyon euroya Getafe’den Mallorca’ya transfer olan Guiza nasıl oluyor da korkunç bir artışla 17 milyon euroya Fenerbahçe ‘ye geliyor.

Sadece bonservisi 14 milyon Euro (transfer vergisiyle birlikte 17 milyon euronun üstünde bir maliyet demek bu kulübe) rakamıyla dudak uçuklatan bu büyük transferin arkasında büyük dedikodular dolaşıyor. Bu dedikodulara da inanmak istemiyorum ama yukarıda kısaca değindiğim yaşanmışlıklardan sonra acaba demekten de kendimi alamıyorum.

Guiza geçen sezon Getafe’den Mallorca’ya transfer olurken 3,5 milyon euroya menajerleri tarafından Fenerbahçe’ye de teklif edilmiş ancak Fenerbahçe tarafından bu teklif geri çevrilmişti. Yani en azından bize yansıtılan ve bizim bildiğimiz böyleydi. Ancak söylentilere göre kazın ayağı pek de öyle değilmiş.

İddia şu: Menajer başkanımız adeta geleceği görüp Guiza’nın bonservisini kendine bağlı bir menajere 6,5 milyon euroya aldırıyor. Ardından da Mallorca’ya 1 yıllığına kiralıyor. Guiza da geçtiğimiz sene kendisine güvenen bonservis sahibi menajer başkanımızı utandırmayıp, İspanya’da harikalar yaratıp gol kralı oluyor ve bonservisini 14 milyon euroya kadar çıkarıyor. Tabi bu arada bonservisindeki bu karı, menajeri ile birlikte, menajerin patronu kazanıyor.

Eğer bu olay doğruysa, elinde kalan villaları kendi kulübüne sattı diye yapılan yorumlar bile gözyaşları içinde kalacak demektir bunun yanında.

Bildiklerimizi sizinle paylaşmaya sitemden devam edeceğim.

İyi bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle..

Saygı ve sevgilerimle.
Sosyal ağlarda paylaş

oo fener hazir kotuye giderken, fbliler de yavas yavas aziz'e karsiya gelmeye baslamisken hemen anti-aziz yazisini yapistir ve daha cok antipati yaratip icleri karistir.

Harikaymis, bedavaymis. Ve bunu buraya tasiyip olay yaratmak isteyen nocom'a da buradan ayri bir odul vermek istiyorum, buyur nocom, sana 50 internet puani, hayirli islere vesile olur umarim.
Sosyal ağlarda paylaş

lol bunları yazan eski fener yöneticisi tahir kıran. adam son kuruşuna kadar yapılan icraatları belgesiz bir şekilde idda ediyor. ortaya belge koysa zaten söylenecek birşey yok, ama ortada bir idda varken neden konuyu tartışacağına gelip bana kendi yarıçapında çamur atmaya çalışıyorsun :)

futbolculara villa satmış, alexin haklarını 2 milyon dolara almış, guizayı geçen sezon 3.5 a alabilecekken 6.5 a alıp fenere 17 e satmış vs vs. ee bu adam tff de ve fb de de görev yaptığını ve bu rakamları işkembeden sallamadığını da düşünürsek neden aziz yıldırım kalkıp bunlara cevap vermiyor ?

ya adamı sallamıyor.
yada bunlar gerçek ve açıklayamıyor.

guiza gibi bir adama 17 m euro bonservis ödeniyorsa ve bu böyle bir idda varsa kesinlikle sonuna kadar araştırılması gerekir.
Sosyal ağlarda paylaş

okumak istersen sarı-laci şekilde yazılmışıda var, belki o zaman anlarsın :)

TK
+
Kemal Belgin

Kulübe tanesi 500 bin dolardan satılan sekiz adet villanın sorusunun yanı sıra, kulübe yeni gelen veya sözleşmesini yenileyen futbolcuların sözleşmelerine de villa satın alma şartının konulup konulmadığını soruluyor. Aman Allah’ım ! Cevap yok…

lex’in imaj meselesi bütün sıcaklığını korurken ve Aziz bey, seçilmiş gazeteciler programında sözüm ona buna cevap verirken, yaklaşık 13-14 cümle kullanmış ama, hepsi de birbiriyle çelişmişti. 2 milyon 222 bin 224 euro olan bu meblağın izinden gidilerek bu defa yeni transfer Guiza’ya ilgili çok çarpıcı bir soru geliyor. Guiza’yı, menacerlerin bir sezon önce Fenerbahçe’ye 3, 5 milyon euroya teklif ettikleri, bunun geri çevrildiği, ancak bu süreçten sonra Aziz beyin kendisine bağlı bir menacer aracılığıyla Guiza’nın haklarını 6,5 milyon euroya aldırttığı belirtiliyor. Böylece günümüzde bonservisi 14, 5 milyon euroya mal olan bu futbolcudan. arada kazanılan paranın kimin cebine gittiği sorgulanıyor. Aman Allah’ım ! Cevap yok…

Fenerbahçe’nin vazgeçilmez menaceri Juan Figer’in, adını bile vallahi ancak bu kadar hatırlıyorum, galiba Sergio idi, kulübe getirdiği, sonra Bursaspor’a kiralanan Brezilyalı futbolcu şimdi nerelerdedir…? Öyle ya Fenerbahçe’nin suyunu içtiğine, yemeğini yediğine, forma, şort kirlettiğine ve de parasını aldığına göre sormaz mıyım ? Cevap mı, mümkün mü acaba ?

Yine basında çıkan haberlere göre, Ortega’nın transferinde, CAS’a sunulan belgelerde iki milyon dolar tanıtım masrafının talep edildiği yer almıştı. CAS da bunu reddetmişti. Peki, böyle bir rakam yer aldıysa Ortega’nın nesini tanıtmıştınız acaba ?

Mustafa Denizli döneminin son maçında bazı tatsız girişimlerin olduğunu belgelerle ortaya koyarak iddia eden zatı muhteremi tanımadığını iddia eden Aziz bey, bu zata kulübün tarihinden kesitler yansıtan tiyatro eseri için kendi imzasının olduğu, kulübün antetli kağıdı ile özel davetiye gönderdi mi, göndermedi mi ? Göndermedi diyenin ağzına sokarım o davet yazısı… Buna cevap olur mu ? Mümkün mü ?

Fenerbahçe’nin yine vazgeçilmez transfer aracılarından Celalettin Bilgiç ve ailesi oto yedek parçası faulünden yargılanıp mahkum edildiği süreçte, bu ailenin avukatı kimdi acaba biliyor musunuz ? Ben çok iyi biliyorum… Söyleyeyim mi ? Samsun-Fenerbahçe maçının manüple edildiğini iddia eden zatın kayınpederi… Sizce bu zatı Aziz bey tanıyor mu dersiniz ? Cevap mı ? Mümkün mü ?

Devam mı ? Yok artık… Bütün malzemeyi bir yazıda tüketir miyim, hiç?

KEMAL BELGİN

04 Eylül 2008
Sosyal ağlarda paylaş

DoubleW said:
hayir yaw futbol konusu icinde son derece tartismaya acik bi konu acmis adam . sorular son derece acik ve net :)

Kemal Belginin yazısı daha da açık ve net. Bu sorulara neden Aziz Yıldırım cevap veremiyor ? Adamlar çamur at izi kalsın da yapmıyorlar. Tam tersi cevap bekliyoruz Aziz Yıldırımdan diyorlar.

Çok güzel yazmış bir yazısında ; Shaktar özel maçında kale arkasına 33 ytl veren bir taraftar zihniyetinden bahsetmişti. Para çok fenerde, nasıl olsa bitmez demiş. Doğruda demiş. Ama millet bunları yazdığında sizene fenerin parası oluyor. Bak bu sefer eski yöneticiniz ve spor yazarlarınız soruyor. İçinizdeki adamlar bunlar. Buyrun bunlarada diyin sizine fenerin parasından diye.

Barça Rüştüyü bedelsiz alıyor, 2 yıllığına 3.5 milyon euroya kiralıyor fenere, 2 yılın sonunda Rüştü bedelsiz Beşiktaşa geliyor. Ortegada 7.5 m euro zarar ediliyor cas oluyor sonuçsuz. Beşiktaş del bosque de cas olaylarında Fenerlilerin çoğu dalga geçiyordu. Şimdi sizinle kim dalga geçecek bakalım ?
Sosyal ağlarda paylaş

De anlamsız.

Şimdi diyelim ki villaları satmış, almasalarmış, sonuçta almışlar adam anlaşmaya dahil etmiş ne var bunda ?

17 milyon istiyor futbolcu aziz 16 ve 1 villa veriyor mesela, olay kapanıyor, ya da 17 ye anlaşıyorlar 16 ödeniyor 1 milyonu aziz alıyor villa için vs.. Sonuçta satış var, ticarettir.

Gelelim Guiza meselesine, 3.5 m ken almamıştır, çünkü geçen sene gol kralı olana kadar kim verirdi guizaya 3,5 ? e şimdi 14 vermiş, tmm fazla vermiş ama başka şekilde gelmezmiş felan filan..

Bana çok saçma bir iddaa gibi geldi. Daha sağlam bişiler bulmaları lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

@Balu

balu guizayı fenere 3.5 milyona almıyorlar geçen sene başında, onun yerine aziz yıldırım 6.5 milyona kendi adına alıyor. 1 sene sonrada fenere 17 milyon euroya satıyor. anlamadın olayı sanırım ?

futbolculara villa satmıyor, futbolculara villayı sözlşemede sattırıyor. 1-2 m den bişi olmaz, almasalardı o zaman değil mi ? sen hiç hayatında 2 milyon euroya sahip oldun mu ? söze gelince ufak rakamlar bunlar :)
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi bi kere, Guiza olayının dedikodu olduğunu söylemiş adam, böyle bişi var biliyorum ben demiyor, villa doğruysa bu dedikodular da doğru mudur ? diye soruyor adam.

Gelmesin futbolcu o zaman, almasın villa, yani ben villa olayında bir yamukluk göremedim cidden. Gayet ticaret.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence değil.

Paticiğe kadar düştüyse bu konu kesinlikle değil !

Reklam, Prim, Karalama, Kampanya, Çıkar vb... kelimeleri sıralarım hiç haklı olup olmadığına bile bakmam.

Yolsuzluk olduğunu biliyorsan, dava açarsın, araştırma başlatırsın.

Yok gerçekten sormak istiyorsan, madem kulüp adamısın aziz yıldırımla bir yerlerde karşılaşır konuşur sorarsın.

Yaptığı nedir ?

Atıp tutmaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Yönetimdeyken farkında değillerdi, soramadılar da şimdi çıkınca soruyorlar sorularını? Soruyorlarsa ve gerçekten kulübün çıkarlarını düşünüp araştırıyorlarsa neden bunu doğru düzgün kanallarla, ya da suç duyurusunda falan bulunarak yapmıyorlar? Hiç düşünüyor musunuz bunları, düşünebiliyor musunuz ya da? Yok işte, "oha Aziz karşıtı yazı, hem de kendi yöneticilerinden, hobarey" diye buraya mantıksız c/p :) Bunu yapan da kim, tesadüfe bakın ki fanatiğimiz nocom.

Hadi bunların karalama olduğunu bu kadar şeyden algılayamadınız, FB Aziz'den beri kaç para harcadı? Bunun ne kadarını Aziz cebinden harcadı? Stad yaptı, yıldızlar aldı, şunu etti bunu etti de şimdi 15-20 milyonun peşine mi düştü bu saatten sonra? Zararın neresinden dönse kardır dimi :)

Laf atıcaz derken kendiniz komik duruma düşüyorsunuz bazen. Kuyruk acılı kıskanç eski yöneticilerin galeyanına gelmeyin, zaten gelmeniz için yapıyorlar bu açıklamaları. Kendileri yönetimde olmadığı sürece FB'yi umursadıkları yok.
Sosyal ağlarda paylaş

ya saçmalamayın adam bir yazıyı almış buraya konu açmış kendi yazmamış bişey yapmamış Nocom'a bir çok konuda bende katılmadım ama bu konuyu açtı diye kızmak saçmalık yani.
Bunların konuşulmasını kaldıramıyorsanız okumayın.Adam en azından aptal gibi GS maçından önce gelip şu bu sakat diye abuk subuk post atmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Haber çok bariz yalan gibi geldi bana.

Ha bir de baştaki soru da saçma "3.5 milyon euroya alınan adamın bonservisi nasıl 17 milyon euro oldu?" diye sormuş saçma bir şekilde arkadaş.

Bu adam o sene dünyanın en pahalı 3 liginden birinde (hangisi daha pahalı bilmiyorum tam olarak) tüm avrupanın gözünü uçuklatan oyuncular arasında gol kralı oldu, üstelik de bunu kamburüstü takımda dünya starlarının arasında yaptı.

Daha sonra bu adam milli takıma seçilip az da oynasa o takımla Avrupa şampiyonu oldu, tüm dünyaya ismini duyurdu.

Bırakın da çıksın bonservisi o kadar
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...