Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Orta Yapmak

janis

Öne çıkan mesajlar

nocom said:
fede said:
dünkü maçta uğuru eleştiriyodum hep, salak adam, bilmiyo futbolu diye. sonra baya bi gaza geldim golden önceki pozisyonda "aha şuna bak mal topu bi çıkar orda, bu herif adam olmaz" dediğim anda alexin kafaya gönderdi topu. 0.62 saniyede göt olarak, en erken göt olma rekorunu kırdım

bkz:fenerbahce kırmak üzere iken tanımlanan rekorlar :D

lol onların bi listesi vardı nerde acaba=)
Sosyal ağlarda paylaş

endless_night said:

çok büyük torpilleri var bu elemanın besiktasdan kiralık 1 sezon manisaya gitti sonra orda çok iyi oynamış gibi birden fenere geldi bonservisi alınarak babasının etkisi futbol hayatında büyük takımlarda oynatıyo elemanı

beşiktaş'tan kiralık falan gitmedi. manisaya bonservisiyle verdik.

öyle bi adamın beşiktaş'la işi olamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Ümit'i sol açıkta oynatanlar utansın abi, görevini de mümkün olduğunca yapıyodu büyük kaptan :)

Şahane ortaları yoktu tabi, hele topu durdurmadan sol ayağıyla yaparsa direk oyun soğutmaca demekti :p Ama topu çekip, kafayı kaldırıp, sağ ayağıyla ortaladı mı çoğu goldü.
Sosyal ağlarda paylaş

orta ve baggio bir arada gördüm, aklıma geldi. hatırlar mısınız roberto baggio ne biçim duran top kullanır, orta yapardı. adam arkasını kaleye dönerdi, böyle bir acaip şekil vururdu topa, orta kesilir biliriz ama böyle mi kesilir? bildiğin keserdi adam topu. hey gidin.
Sosyal ağlarda paylaş

Mumu said:
endless_night said:

çok büyük torpilleri var bu elemanın besiktasdan kiralık 1 sezon manisaya gitti sonra orda çok iyi oynamış gibi birden fenere geldi bonservisi alınarak babasının etkisi futbol hayatında büyük takımlarda oynatıyo elemanı

beşiktaş'tan kiralık falan gitmedi. manisaya bonservisiyle verdik.

öyle bi adamın beşiktaş'la işi olamaz.

Besshiquetash'ı ve seni tanımasam bi nebze inanıcamda hsdughsdfhsdf
Sosyal ağlarda paylaş

Orta yapmak nedir ya birisi bana söğlermi cahil cüheyla konusmalar görmekteyım orta yapmak demek ceza sahasının içine doldurmak demek kıme gelir allah ne verdiyse içerde yasanan karambol birde adamın kafasına pas atmak vardırki onu daha ben beşiktaşlı oldugum için uzunca bir süredir göremiyorum bir ara münch vardı kafaya top atan şimdi İbrahim var gerci oda kafaya top atıyor !!!! neyse şimdi tello, seric ikilis var bakalım neler olucak görelim ama orta yapmak farklı birşeydir ;)
Sosyal ağlarda paylaş

Peynir said:
Orta yapmak nedir ya birisi bana söğlermi cahil cüheyla konusmalar görmekteyım orta yapmak demek ceza sahasının içine doldurmak demek kıme gelir allah ne verdiyse içerde yasanan karambol birde adamın kafasına pas atmak vardırki onu daha ben beşiktaşlı oldugum için uzunca bir süredir göremiyorum bir ara münch vardı kafaya top atan şimdi İbrahim var gerci oda kafaya top atıyor !!!! neyse şimdi tello, seric ikilis var bakalım neler olucak görelim ama orta yapmak farklı birşeydir ;)

ve işte Türk futbolcuların neden orta yapamadığının sebebi karşımızda duruyor. orta yapmaya içeri allah ne verdiyse doldurmak olarak bakıyorlar çünkü.

orta yapmak dediğimiz şey senin düşündüğün gibi içeri öylesine bir top atmak değil, basitçe, kafanı kaldırıp bakmak, içeride kim nereye koşuyor görmek ve en uygun pozisyondaki arkadaşına topu ulaştırmak amacıyla topa kesme bir vuruş ile gerekli kavisi vermektir. zaten yabancı futbolcuların çoğu bunu yapabildiği için ortaları gol oluyor. çünkü adam bakıyor, içeri koşan arkadaşının kafasına topu adrese teslim gönderiyor. allah ne verdiye vurmuyor topa. allah ne verdiyse vurulan toplar recepler ali erenler döneminde kaldı ki, ben yabancı futbolcuların o dönemde ible orta yapmaya senin gibi baktığını düşünmüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

2 yoruma da tam olarak katılmak elde değil.Bi açıdan bakınca topu adamın tam kafasına göndermekse orta açmak bunun adı pas veya asisttir bence.
Diğer yandan orta açmak da topu ceza sahasına doğru yaradana sığınıp vurmak değildir.
O anki pozisyona göre topun golü atıcak oyuncuyla buluşması için değişik şeyler gerekiyor olabilir bu bazen yerden sert bi ortadır bazen havadan kavisli muz orta tabir edilen vuruştur.Ha iyi orta açmaktan bahsediyorsak iyi orta açmak topu topun gittiği yerde takım arkadaşı pozisyonunu düzgün alırsa golü atabiliceği noktaya atmaktır bence.Misal Hasan Şaşın ceza sahası dış çizgisinden çaprazdan arka direğe Kewell'a açtığı orta gösterilebilir Hasan Şaş kafasını bile kaldırmadan topu arka direğe kesiyor bunun adı orta ve güzel orta çünkü takım arkadaşı oraya koşuyor zamanında topa düzgün bi vuruş yapıp gole çeviriyor.
Kafamdakini tam anlatabildim mi bilmiyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...