Lopeth Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 sordum sarı çıbana kıl döndümü içinde çıban fışkırt derviş baba hemoroidim yaniye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 peygamber.com dan da sözlüğe bi cvp gelir die bekledim, ama o siteye girince american green cardi, meryem filmi, korku filmi gibi entresan şeyler çıkıo lol kimin acep bu domain ehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Sufi said: bakın arkadaşlar, laik sistemler fiili durumlara, de facto'ya gözlerini kapatmazlar. eğer toplumda "çekirgenin yaratıcı olduğuna inanç" bir durum haline gelirse laik sistem -yasalar çerçevesinde kalmak şartıyla- bu inanca sahip vatandaşların yaşam biçimlerini kolaylaştırmanın gereğini yapar ve yapmalıdır. laik sistemin görevi inancın tutarlılığını sorgulamak değildir. laik devlet kimseye inancında kolaylık sağlamak zorunda değildir. inanç senin kendi bireysel ihtiyacın, kuaför gibi berber gibi. devletin cemaatleri muhattap alıp değişiklik yapması olamayasıca bir şey. demokratik yollarla yapılabilen değişiklikleri saymıyorum tabi. (çekirge taparlar partisinin meclise girip değişiklik önermesi ve kabul edilmesi vs. gibi durumlar yani) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 her bayram kesilen ineklere tapan hintliler napsin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 bayramda kestikleri inek olsa hintliler bi nebze uzulebilirdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 hintliler sadece ineğe mi tapıyor, yoksa bütün büyükbaşlara mı tapıyor? bi de bi sürü mezhepleri var onların, hepsinde var mı bu olay? ciddi sordum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 tapmıyolar yau kutsal sayıyolar sadece galiba yemiyolar falan /ayrıca konu hakkında "Drigeolf" gayet güzel açıklamış artık idrak etmeyen kalmasın lütfen :L Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Rahan said: Sufi said: bakın arkadaşlar, laik sistemler fiili durumlara, de facto'ya gözlerini kapatmazlar. eğer toplumda "çekirgenin yaratıcı olduğuna inanç" bir durum haline gelirse laik sistem -yasalar çerçevesinde kalmak şartıyla- bu inanca sahip vatandaşların yaşam biçimlerini kolaylaştırmanın gereğini yapar ve yapmalıdır. laik sistemin görevi inancın tutarlılığını sorgulamak değildir. laik devlet kimseye inancında kolaylık sağlamak zorunda değildir. inanç senin kendi bireysel ihtiyacın, kuaför gibi berber gibi. devletin cemaatleri muhattap alıp değişiklik yapması olamayasıca bir şey. demokratik yollarla yapılabilen değişiklikleri saymıyorum tabi. (çekirge taparlar partisinin meclise girip değişiklik önermesi ve kabul edilmesi vs. gibi durumlar yani) rahan ne diyim sana? yine anlamak istediğin gibi anlamışsın :( devletin cemaatlerin isteklerine göre biçim değiştirmesinden bahsetmiyorum. de facto haline gelmiş şeyleri toplumsal hayatın sekteye uğramaması için dikkate almalıdır diyorum. çok basit örnekler: 2 islami bayramın tatil yapılması veya ibadethanelerin yasal statüye kavuşturulması. bunu da örnekleyelim: şu an bir satanist ibadetevi tabelası asamayız herhangi bir yapıya, polis biner tepesine. satanizme çok çamur atıldı onun etkisindendir derseniz başka bir şey koyun yerine, kutsal jedi tapınağı yazın mesela. yoksa dini kurallara göre yargılama gibi rejimle ilgili şeylerden bahsetmiyorum. bırak dini kuralla yargılama gibi ağır bir konuyu çok daha hafif rejimsel konulardan bile bahsetmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 "kolaylaştırmak" dediğinde işin içine bin türlü şey giriyor, ben de kolaylaştırmak addedilebilecek en kötü senaryolara bakmak zorundayım :) misal müslüman aşçılar sakallı yemek pişirebilir mi? müslüman doktorlar sirozlulara bakmayı reddedebilir mi? hippi dinine inanan ot çekebilir mi? gibi gibi garip ayrıcalıklar peşinde koşan insanlar çıkabilir ve çıkıyor da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 işte fikrimin onları kapsamaması için bold yaptığım bi yer var. yanlış anlaşılacağını tahmin ettiğimden gözden kaçamasın diye kalınlaştırdım ama adın şeriatçıya çıkınca kalınlaştırmayı bırak animasyon koysan yine kaçıyor gözden :D halbuki şu bahsi geçen şeriat düzeni gelse düzen polisi rahan'ı bırakır "onu nasıl olsa alırız" diye önce sufi'nin peşine düşer "zehirliyor ortalığı kafir" diyerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 demograsi var hocam. yasalar değişiyor. (:D nese haklısın, "her" (jedi şövalyeler falan da dahil) ibadethane için yapılacak düzenlemeler fena olmayabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cotto Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Ya abi ne probleminiz var şu adamla ! Sevmiyorum diyin inanmıyorum diyin tamamda dünyanın en büyük yazarı ne demektir ya.İnanan insanlar var.Bende ateistim ama şu söze çok inanıyorum : Ateizm,hastanenin acil kapısına kadardır. Önemli olan birşeylerde huzur bulmak... Sonra geldiler bize saldırdılar mahalle baskısı...Diyoruzya ortamı geriyorlar diye.Biz germiyormuyuz acaba ? Biraz huzur bulalım artık toplum olarak.Her yıl oceans serisi tadında aksiyon yaşıyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 said: Ateizm,hastanenin acil kapısına kadardır. Çok güzel laflar bunlaarr... lol :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 nileppezdel said: Ateizm,hastanenin acil kapısına kadardır. SSK Acil'de beklerken de, tanrinin varligini tekrar sorgulamaktir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Esh said: bayramda kestikleri inek olsa hintliler bi nebze uzulebilirdi. ahahahhah evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Haha Ateizm ile ilgili laf güzelmiş.O olayın birde şu versiyonu var her seferinde kafamda geçiririm bağımsız olalım lan herşeyimiz bağımsız olsun diye hastahaneye işim düştüğünde hemen aklıma gelir "Ama bu mallar yurtdışından geliyor (:P)" diye.Mesela bugün ameliyat oldum yine kafamdan geçti bu tarz birşey.Gerçi o anlık oluyor 1 dk sonra unutuyorsun haha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zeppelin Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Cotto said: Bende ateistim ama şu söze çok inanıyorum : Ateizm,hastanenin acil kapısına kadardır. bunu söyleyebiliyosan ataist değilsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Cidden samimi olarak soruyorum, ateistler çok sıkıştıkları zaman dua etme ihtiyacı hiç mi hissetmiyorlar? Ya da bir şeyi çok istedikleri zaman? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 dua ediyosa ateist olmaz ki zaten lol^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Romario Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Şimdi biri atmadan söyleyeyim "Ya varsa?" mantığı agnostizm değil Ateizm münafıklığıdır. Bunun müslüman versiyonu da "Ya yoksa?" cılardır. Dediğim gibi münafıklardır. Düşünceleri oturmamış zihnen oldunlaşmamış insanlardır. Herhangi bir şeye mensup olamayacak niteliktedirler. İki işkence yapılsa bütün arkadaşlarını satarlar vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 vay babam varsayımlara gel. ben de ateistler hakkında bilinmeyen bir şey söylemek istiyorum: burunlarını karıştırıp, sonra topak yapıp atıyolar mütemadiyen! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 ShadowFury said: dua ediyosa ateist olmaz ki zaten lol^^ eha ihtiyaç da mı hissetmiyor işte onu soruyorum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Zeppelin said: Cotto said: Bende ateistim ama şu söze çok inanıyorum : Ateizm,hastanenin acil kapısına kadardır. bunu söyleyebiliyosan ataist değilsin. Zeppelin din kültürü hocamı hatırladım senle "ataistlerrrrrrrrrrrrr ataistleeeeeeeeeeeeeeeeeeer" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Zeppelin said: Cotto said: Bende ateistim ama şu söze çok inanıyorum : Ateizm,hastanenin acil kapısına kadardır. bunu söyleyebiliyosan ataist değilsin. NERDE Bİ ATAİST VARSA ONUN ANASINI SIKIM ONLARI DESTEKLEYENIDE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Cotto said: Ya abi ne probleminiz var şu adamla ! Sevmiyorum diyin inanmıyorum diyin tamamda dünyanın en büyük yazarı ne demektir ya.İnanan insanlar var. ee? varsa var. benim de ifade özgürlüğüm var. said: Sonra geldiler bize saldırdılar mahalle baskısı...Diyoruzya ortamı geriyorlar diye.Biz germiyormuyuz acaba ? karşındakinin fikirlerini beğenmior olman saldırma veya baskı kurma hakkını vermez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar