Masquerade Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 said: “Her türlü kelime ve kavram hakkında, kayıtlı yazarların yorumlarını içeren, katılımcı sözlük tarzında ağ sayfası” olarak tanımlanan ‘Ekşi Sözlük'te Peygamberimiz Hazreti Muhammed (S.A.V) için ağır hakaretler içeren yorumlar yayınlanıyor. ‘Hazreti Muhammed' tanımlamasına yorum ve yazı yazan yüzlerce kişiden bazılarının, Peygamberimiz hakkında alaycı ve hakarete varan kelime ve cümleler kurması suç olmasına rağmen, hakaret yorumları Ekşi Sözlük tarafından yayınlandı. Hakaret yorumlarının yer aldığı Ekşi Sözlük'te, bir yorumda da, hakaretin suç olduğuna dair hatırlatma yapılması dikkat çekti. NİKETESE isimli kullanıcı ‘Hazreti Muhammed'i tanımlarken, “Hakkında yazılan bazı şeylerin TCK'nin 175. maddesinde yer alan "dini inançları ve kişileri alaya alma" kapsamına girebilme ihtimali olduğundan, hakkında yazı yazarken dikkatli ve hassas olunması gereken bir şahıs” ifadelerini kullanmasına rağmen, başka üyeler hakaret etmeyi sürdürdüler. Türk Ceza Kanunu ve Internet suçlarıyla ilgili yasalarda suç olmasına rağmen, Ekşi Sözlük'teki hakaretlerle ilgili henüz yasal bir işlem yapılmadı. İşte Peygamberimize hakaret eden o yorumlardan bazıları… LOSTSTONE: “Gelmiş geçmiş en muhteşem şiirlerden birini* yazmış büyük sanatçı.” KİRAZE: Topkapı Sarayı'nda, vücuduna ait olduğu öne sürülen kıllarını ve oldukça büyük ebatlarda olan ayak izini görme imkanı bulabileceğimiz fakat yüzünü hiçbir yerde göremeyeceğimiz destanımsı kişilik. GARAM MASALA: Dünyaca ünlü yazar. Tek bir kitabı olup çok sayıda dile çevrilmiş, çağların Bestseller'ı olmuş ancak en verimli çağında daha çokça eserler verebilecekken ölmüştür. ERROR: İslam devletinde savaş ganimetlerinin 1/5'i ona ve ailesine gidiyordu. 40 dan fazla karisi vardı ve kesin olmamakla beraber bir tanesiyle çok küçükken gerdeğe girdiği iddia ediliyor. Evet başardı mi, başardı. Bundan ötesi boş laf. Fakat çok rahat söyleyebileceğim bir şey daha var ki; hiç var olmamış olsaydı, dünya şu an çok ama çok daha güzel bir yer olurdu. . Haberin ekşi sözlük yankıları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 ekşi sözlük'de provokatif yazıp da sonra da tepki görünce ortam oluşturan çok adam var. ne yazık ki umduğum oldu, ekşi sözlük bu dalgaya kapatılabilir bile. maalesef bunda, sansürcü organlardan çok yönetimin moderasyondaki bu tür vakalardaki zaafiyeti olacaktır en büyük sebep. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Nedense hiç bir hakaret göremedim. Müslüman arkadaşlar haberde adı geçen yazarların hangisinden rahatsız olmuş acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Masquerade said: said: LOSTSTONE: “Gelmiş geçmiş en muhteşem şiirlerden birini* yazmış büyük sanatçı. KİRAZE: Topkapı Sarayı'nda, vücuduna ait olduğu öne sürülen kıllarını ve oldukça büyük ebatlarda olan ayak izini görme imkanı bulabileceğimiz fakat yüzünü hiçbir yerde göremeyeceğimiz destanımsı kişilik. GARAM MASALA: Dünyaca ünlü yazar. Tek bir kitabı olup çok sayıda dile çevrilmiş, çağların Bestseller'ı olmuş ancak en verimli çağında daha çokça eserler verebilecekken ölmüştür. ERROR: İslam devletinde savaş ganimetlerinin 1/5'i ona ve ailesine gidiyordu. 40 dan fazla karisi vardı ve kesin olmamakla beraber bir tanesiyle çok küçükken gerdeğe girdiği iddia ediliyor. Evet başardı mi, başardı. Bundan ötesi boş laf. Fakat çok rahat söyleyebileceğim bir şey daha var ki; hiç var olmamış olsaydı, dünya şu an çok ama çok daha güzel bir yer olurdu. . Haberin ekşi sözlük yankıları bu entrylerin hangisi hakaret belki belki max dunyaya gelmese cok daha guzel bi yer olurdu hakaret denebilir ama oda deil daha cok bi dusunce ortada hakaret felan yok saygisizlik war saygisizlikta tcknin insannari galyana getrme temali kanununda suc sadece yane ortada ne hakaret var ne kufur sadece muslumansaniz alinabileceginiz bazi yorumlr war alnip alinmamak sizin sorununuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 hakaret? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 totaliter rejim merhaba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 hakaret falan değil o yazılanlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kitana Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 i lol'd. türkiyede internet kullanan saf ve cahil müslümanları ateşlendirmek için kullanılan bir haber. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 gayet bariz Peygambere "yazar" demek ne ya? İsa'ya "aha bu saçmasapan bir yazı yazdı milyonları kandırdı" demekten ne farkı var? Yada atıyorum bir diğerinde, peygamberin savaş ganimetlerini pay etmesindeki adaleti yada Hz Ömer'in devlet işleriyle kendi işlerini gördüğü mumların ayrı olmasını bilmemesi bilinçli bir ifade midir? Peygamberin eşleri ile ilgili çeşitli İslam tarihi araştırmacılarının yazdığı kitaplar var, onlar da o konuda duyduğumuz çoğu şeyin provoke dezenformasyon olduğunu öğrenebilirsiniz. (evlilik nedenleri yada yaşlar gibi) O suser'lar kaçını okumuştur o kitapların? Yüzünün görülmemesinin onu sonradan putlaştırmamak için kendi tarafından yapılmış bir sçeim olduğu neden anlaşılmaz? Çok mu zor empati yapmak? Bir Dark Knight filmine gösterilen saygıyı bir dine göstermek çok mu zor? İnanmıyorlarsa saldırmasınlar abi , çok mu zor?! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aritra Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 neyse kurdun aklına kuzu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 SturmVogel said: gayet bariz Peygambere "yazar" demek ne ya? İsa'ya "aha bu saçmasapan bir yazı yazdı milyonları kandırdı" demekten ne farkı var? Yada atıyorum bir diğerinde, peygamberin savaş ganimetlerini pay etmesindeki adaleti yada Hz Ömer'in devlet işleriyle kendi işlerini gördüğü mumların ayrı olmasını bilmemesi bilinçli bir ifade midir? Peygamberin eşleri ile ilgili çeşitli İslam tarihi araştırmacılarının yazdığı kitaplar var, onlar da o konuda duyduğumuz çoğu şeyin provoke dezenformasyon olduğunu öğrenebilirsiniz. (evlilik nedenleri yada yaşlar gibi) O suser'lar kaçını okumuştur o kitapların? Yüzünün görülmemesinin onu sonradan putlaştırmamak için kendi tarafından yapılmış bir sçeim olduğu neden anlaşılmaz? Bir Dark Knight filmine gösterilen saygıyı bir dine göstermek çok mu zor? düşünce ve fikirler hakaret değildir. islama inanmıyorum, bence uydurulmuş bir din(diğerleri gibi). gördüğün gibi burada bir hakaret yok, sadece düşünce var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemir Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Peygamberin sübyancı ve yalancı olduguna dair iddialar var o yazıda ama yazarın kendi düşüncesidir, bunu söylemeye ve düşünmeye de hakkı vardır. Özgürlük getirmiyor muydu zaten hep bu hükümet? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 "İslam'da büyü" topici ve sonrasında gelişen olaylar zarfında dine hakaret olayı etraflıca ve seviyeli bir şekilde tartışılmıştı :) Tabiiki burda da hakaret falan yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Loststone ve Kiraze ' nin yazılarında kesinlikle hakaret göremedim. Direk olarak gayet samimi şahsi fikirleri gibi görünüyor. İnanmayan bir kişi o insanı sanatçı olarak görebilir. Bunda bir gariplik yok. Garam Masala'nın yazısında "sanki"dalga geçermiş gibi bir hava var. Ama böyle düşünmek için adamın beynini okumak lazım görünürde kesinlikle hakaret yok. ERROR ise kişisel fikrini ve bazı iddiaları söylemiş. Ama amacı gayet açıkça görülüyor , insanları kızdırmak galiyana getirmek. Hakaret sayılabilirmi evet bana göre sayılır. Çünkü aşağılıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 said: arzach: hz muhammed o denli cirkindi ki, portre sanatini yasak ederek gelecek nesillere suretini birakip karizmayi cizdirmekten ancak kurtulabildi. nukleermalkav: tarihin en büyük troll'lerinden biri. işin ilginci yaptığında başarılı olmuş ve sahte kimliğine kendisi bile inanmıştır. pleasantlyperfect: bir kuyuya taş atandır. çıkaramadık 1400 senedir. şunları da ekleyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aritra Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 yazılardaki dalga havasını anlamak da zor değil. tıpkı hakaret olmadığını anlamanın zor olmaması gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 slevinkelevra said: kendisine saldırmak isteyenlerin, bu isteklerini engelleyemedikleri peygamber. benim anlamadığım nokta, tüm dünyada ortak bir anlaşma vardır. biz insanlar; ölmüş insanların arkasından saymayız, sövmeyiz. bebek katilleri, sapıklar ya da çok büyük acılar yaşatmış olan insanlar müstesna tabi ki. ama bu sözlükte insanlar kendilerini alıkoyamıyorlar...nefretlerini dizginleyemiyorlar...ve anlamıyorum neden bir budist rahip hakkında ya da hz. musa hakkında bu denli ateşli tartışmalar yapılmıyor, ileri geri konuşulmuyor. neden bu denli takık durumda bazıları insanların inançlarına. adı üstünde bu bir inanç. eğer islam tolkien'in yazdığı bir kitap olsaydı, bu dalga geçenlerin çoğu entel entel araştırıp duruyor olacaklardı bu dini. bu sözlükte, hz. muhammed'i acımasızca eleştiren ve dalga geçen insanların sorunu aslında islamla değildir. bu insanların sorunu "farklı olmayı başarabilmektir" eğer islama milyonlar yerine, 15-20 kişi inanıyor olsaydı şu an deli gibi islamı anlatıyor olurlardı bu dalga geçenler. belki çocukluklarında yaşadıkları baskılardan ve sivrilemeyişlerden ötürüdür bu saldırı. ancak eleştirdikleri noktalar öylesine küçük açılı, öylesine vizyonsuz ki... eğer amaç bütün bunların bir saçmalık olduğuyla ilgiliyse bugün bir budist rahip başlığının altında da 108 entry bulunurdu. ayrıca makimum 75 yıl sonra hiç birimiz burda olmayacağız. ve birileri bize 75 yıl sonra nerde olacağımızla ilgili birşeyler söylüyor ve bu söylenenlere 1500-2000 yıl sonra hala günümüzde inanılıyorsa ben bu çobanın güttüğü sürünün en başındaki koyun olurum. çünkü biz et ve kemikten ibaret değiliz. hepimiz birşeylere aşık olduk ve kimse aşkın var olmadığını iddia etmiyor nedense.. variolink said: seviyesiz ayak takımı tarafından her zaman ve her zaman saldırılan kişi olmuştur. 600lü yıllarda da böyle olmuştur 2000li yıllarda da. saldırın bakalım, boyunuz uzuyor. hz ayşe konusunu her zaman açın. aksi söylense de 6 yaş deyin 9 yaş deyin. kendisi hakkında hiçbirşey bilmeden saldırın. hakaret edin. küfür serbest ya internette. dine inan ya da inanma. bu kimsenin umrunda değil. eleşticek kadar seviyen olmasa da eleştiriyi bile anlarım. ama hakaret edemezsin. sana ya da ailene hakaret edilse bunu normal karşılayan biriysen, elbette senin için hakaret normal birşeydir. ama karşındaki herkes senin gibi olmak zorunda değil. kendisine edilen tüm hakaretleri, söyleyenlere iade ediyorum. nasıl bir hayatım olursa olsun, ben onun ümmetiyim. ona edilen laf bana dokunur. uzunbinik said: kuşkusuz ki dikkatle bakmasını bilenler, hz. muhammed'e saldıranların hemen hemen hepsinin aslında din üzerinden siyaset yapan, insana hayatı dar eden zihniyete olan öfkelerini bu peygambere yönelttiklerini görecektir. açık ve net bir şekilde bugün türkiye'de islam ve islamın peygamberi bu denli ağızlara sakız ediliyorsa, bu denli öfke ile eleştiriliyorsa, bunun nedeni fetullah gülenler, necmettin erbakanlar, recep tayyip erdoğanlar ve bunların arkaik modelleridir. yani dini kendi siyasi ya da iktisadi amaçları uğruna kullanan, içini boşaltan, çıkardıkları cevherin yerine de bir avuç pislik dolduran bu adamlar, dillerinden düşürmedikleri, arkalarını yasladıkları ve kirlettikleri inançla anılır oldular. bunun sonucunda "dincilerin ahlaksız olması", "dincilerin iki yüzlü olması" gibi birbirinden garabet genellemeler yüzyıllardır bu topraklarda kollektif bilincimize yerleştiyse bunun nedeni de yukarıda adını saydığımız güncel isimler ve onların ataları konumundaki bazı başka isimlerdir. ve tabii bu isimlerin müritleri, cemaatleri, tetikçileri... yoksa naif naif "ergenlik rüzgarları ile ilgi çekme peşinde bunlar", "islama inan kişi sayısı 3 olsa böyle yapmazlardı" gibi çıkarımlar yapmak yerine, olana doğru düzgün bakmaya çalışmak yeterli. bugün burada yazılanların herhangi birini sokakta dillendirmeye kalksak, en iyi ihtimalle öldüresiye döverler adamı. sırf ilgi çekmek için insan kendini böyle bir ateşe atmaz. ha bu arada eleştirmek başka şey, terbiyesizlik, seviyesizlik bambaşka bir şey. cehalet zevzevklikle birleşince senin kimlerden olduğun hiç farketmiyor. ha dincisin ha kemalist ha budist. mustafa kemal başlığı altına saçmalayanla, hz. muhammed başlığına küfreden adam benim nazarımda aynı adamdır. ikisi de değersizdir. slack said: hepimiz öleceğiz ! eğer biz devamlı birşeyi deşersek, hicvedersek ve şüpheci yaklaşırsak kafalarda hep soru işareti olacaktır. bu günümüz dünyasında, inançlarda hatta ilişkilerde bile böyledir. seneler öncesinde ergenlik çağına giren ve hatta ergenliğe yaklaşan kızların evlendirilmesi gayet normaldi. nasıl bu zamanda insanlar 28-29 yaşında evleniyorlarsa işte geçmiştede bu toplumsal bir adetti. şimdi hz.muhammed'i , insanların en güzeli ve en doğrusunu bu şekilde acımasızca yerden yere vurmak, onun aracı olduğu allah'ın kitabına "değiştirildi" yaftası vurmak nasıl bir mantık? hayır değiştirilse ibadetler daha rahat hale getirilirdi. allah katından o'nun en değerli kulu hz.muhammed nasıl oluyor bu hareketi yüzünden eleştiriliyor? demekki eskiden o namaz kılarken kafasına işkembe geçiren ruh halen kayıp olmamış, halen duruyor; nerden saldırayım, nereden vurayım diye hesap üstüne hesap yapıyor. oysa o son nefesinde müslümanlığı seçmeyip vefat eden akrabası için bile allah'a ağlayarak yalvarabiliyor. bir de işin en acı tarafı kuran'ı okumadan onu geçtim peygamber'in hayatını bile okumadan,araştırmadan kulaktan dolma hurafelerle, oradan buradan yakalanıp kafalardaki ruh hastası ideolojilere göre şekillenen, ortalara salınıp inancı zayıf kişileri avlamayı hedefleyen ve kafalarda "acaba" yaratmak için tasarlanmış popüler işkembeci tespitlerle hz.muhammed gibi alemlerin en güzel elçisine ve onun aracı olduğu islam'a saldırmak berbat bir durum. tamam anlıyorum -ınanmığyoğrum amağğ bı güç vağrr- ancak arkadaşım o güce sınav döneminde, baban-anan hasta olduğunda ya da öldüğünde sığınma. böyle ruh hastası tespitleri gördükçe sığın. o zaman gerçeği anlamak çok daha rahat olacaktır. lütfen walloftext yapmakla suçlamayın, sadece altına imzamı koyacağım bazı görüşleri paylaşmak istedim. bir de benim "hakaret", sizin de "kişsiel düşünce" dediklerizin benzerlerinden sadece bir ( 1 ) alıntı yapayım, hakaret görsün gözünüz epifunny # # kuran'in kendisi tarafindan uyduruldugunu iddia eden ateistlere gore jeofizikci, fizikci, biyolog, zoolog, embriyolog, devlet adami, din arastirmacisi (sözde tevrat ve incil'i ara$tirip kuran'i oradan araklami$ ya), kumandan, devrimci, psikolog, sosyolog, edebiyatci; ayni zamanda* sapik, $izofren, ruh hastasi ve gelmi$ gecmi$ en buyuk yalanci. hadissiz, mezhepsiz, icmasiz, kiyassiz din olmaz diyen muslumanlara gore allah'in alemi yuzu suyu hurmetine yarattigi $ahis, kainatin efendisi*, ahirette $efaat edecek olan ve bir suru uyduruk abuk sabuk lafin-sozun sahibi... bana göre ise her iki grubun da kendisi hakkinda soylediklerini duysa uzulecek olan, allah'in elcisi, vahyin di$ina cikmaktan herkesten cok korkan, hayatini cok tanrili bozguncularla ugra$maya adami$ olan, tipki diger peygamberler gibi cok sevgili bir peygamber, guzel insan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 ulan ne adamlarız be. peygambere hakaret nasıl bir suç olabiliyor ya şaka mı yapıyosunuz. allam ya muz cumhuriyeti adeta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 tck diyor biz demiyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zlaneth Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Özgürlükle, demokrasiyle başa gelip, demokrasiyi kaldırmak isteyen, laiklik karşıtı bir odak haline gelmeyi başaran, özgürlükleri kısıtlayan bir yönetimin şakşakçılarından da başka yorumlar beklenemezdi zaten. Hortumu kestik derken denizden geçirdiklerini göremedik, özgürlükler partisiyiz derken göz altına alınan öğrencileri duyamadık, kadına saygı ve eşitlik derken başını kapatmayan karısı olanın ihale alamayacağı kanunu bilemedik. Ekşi'de kapanır yakında, diğer 200ü aşkın site gibi özgür özgür yaşar gideriz, kimsenin de soluğu çıkmaz, üstüne üstlük yerel seçimlerde tek parti AKP çıkar gene. Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran 5 milyondu, 65 milyon fazlalık bakın ne yapıyor şimdi... Resurrect scroll u olan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemir Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Konu peygamberdi. Peygamberi savunan adamları neden hemen AKP yardakçısı olmakla suçlayıp AKP'ye bindiriyorsunki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 bir de, öyle dalga geçmelerinin sebebi rasyonel insanların baskı altında tutulması. ramazanda içki içene garip garip bakılan bir ülkedeyiz. yani bu bir saldırı değil, sadece counter-attack. ben de laf ederim bol bol, çünkü dinci insanlar yüzünden özgürlüğümü yaşayamıyorum. gecenin bir saatinde 35 camiden ezan sesi duyuyorum. ve bu beni gıcık ediyor. hani sabah öğlen neyse avazı çıktığı kadar bağıran bi tip, çok kötü değil. ama gecenin ortasında bağırıyor adam. bide bunu 5 kişi yapıyo hepsinin sesi birbirine karışıyor. ve ben buna tahammül etmek zorundayım. islam yüzünden rahatım bozuluyor. insanlar 1500 yıl önce yazılmış bir elf kitabına inanacak diye saçma saçma şeyler yaşıyoruz. o yüzden istediğimi de derim, laf da ederim küfür de ederim. hakkım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 SturmVogel said: gayet bariz Peygambere "yazar" demek ne ya? İsa'ya "aha bu saçmasapan bir yazı yazdı milyonları kandırdı" demekten ne farkı var? Yada atıyorum bir diğerinde, peygamberin savaş ganimetlerini pay etmesindeki adaleti yada Hz Ömer'in devlet işleriyle kendi işlerini gördüğü mumların ayrı olmasını bilmemesi bilinçli bir ifade midir? Peygamberin eşleri ile ilgili çeşitli İslam tarihi araştırmacılarının yazdığı kitaplar var, onlar da o konuda duyduğumuz çoğu şeyin provoke dezenformasyon olduğunu öğrenebilirsiniz. (evlilik nedenleri yada yaşlar gibi) O suser'lar kaçını okumuştur o kitapların? Yüzünün görülmemesinin onu sonradan putlaştırmamak için kendi tarafından yapılmış bir sçeim olduğu neden anlaşılmaz? Çok mu zor empati yapmak? Bir Dark Knight filmine gösterilen saygıyı bir dine göstermek çok mu zor? İnanmıyorlarsa saldırmasınlar abi , çok mu zor?! hakkaten ya :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Masquerade said: tck diyor biz demiyoruz. tamam işte saçma :) ingilterede isaya laf ettiğinden dolayı kaç kişi yargılanmış? yani, 1990'dan sonra mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Breedan said: Bir Dark Knight filmine gösterilen saygıyı bir dine göstermek çok mu zor? hakkaten ya :D dark knight filmi gayet süper bir filmdi. ona saygı duyarım. günde 5 kere o herifin gülmesini duyman gerekse 3 dakka, senede 1 ay batmobile haftasında araba kullananlara garip garip baksalar, sen de rahatsız olursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar