Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Avrupadaki tüm ırkçılar Köln Camisi yapımını engellemek için Kölnde buluşacak

razzRaziel

Öne çıkan mesajlar

valla yaw.. adamların ırkçıları gidiyor ev kundaklıyor falan.. sokakta öldürene kadar dövüyorlar yabancıları, hastanelerde de süründürüyorlar.. medeni ırkçılar..

bizim ırkçıların da medeni olmasını umuyorum..

ekümenik falan onları da pas geçelim hatta..

bartholomeos dini yaşamamıza izin verilmiyor falan diyordu bi ara zaten..
Sosyal ağlarda paylaş

Apache said:
ahmetler ülkesimi olsun almanya haklı adamlar

zamanında binlerce türk işçi almadan önce düşüneceklerdi bunu, genç nüfüsları yeterli olmadığı için fabrikalarında türkler çalıştı.. şimdi noldu? bütün türkleri geri mi alıcaz? biz dünyaya türk işçi mi ihraç ediyoruz yada kiralıyoruz.. artık türklere ihtiyaçları olmadığı için toplama kapmlarına mı götürecekler?

haa belkide türklerin bu kadar üreyeceklerini, alman kızlarını tek tek kapıp evlenip çoğalacaklarını hesaba katamamışlardır lol
Sosyal ağlarda paylaş

SenariouS said:
Sırf meraktan soruyorum türkiyede ne zaman yeni kilise falan yapıldı ?

Sıfırdan kilise falan yapılsa sanmıyorum ki canım milletim bunun gibi (hatta daha aşırı) saçma sapan şeyler yapmasın. Lan içki satıyor diye tekelciyi lokantacıyı döven bir milletiz. Onların ırkıcıları sadece protesto ediyor arada bayaaaa fark var

sadece protesto mu ediyor?

Ordan oyle gözüküyor herhalde :)
Sosyal ağlarda paylaş

@razzRaziel:
e ülkelerine kabul ettiklerine göre insanca yaşamalarına izin vericekler..

ha bu arada bulgaristan'dan da kullanıcılarımız var galiba. sofya'da 83 camii varmış sadece bir tanesinin çalışmasına izin verilmiş, diğerleri kaderine terk edilmiş diye bir yazı okumuştum ben yerel bir yayında (bulgaristan kaynaklıydı sanırım) durum aynı mıdır?

%10 civarı türk nüfusu olduğu söylenir durur da bulgaristan için. ha ataka gibi partiler jivkov dönemi hareketler istiyorlar hâlâ orası da ayrı..

@GEd: eheheh.. davul, ses, uzaklık..
Sosyal ağlarda paylaş

ha, bulgaristanda sanırım bir de müzeleştirilmiş camii olayı vardı.. içinde nispet misali çıplak heykeller konulmuş falan.. batılı toplumları takip etmek lazım. biz de eski kiliselerden birisinin içine Müslümanlık tarihi eserleri koysak, böyle haçlı seferleri ile ilgili standlar, sergiler yapsak keşke yaw.. hatta ortodoks kiliselerine de yunanları nasıl denize döktük tadında bi müze açsak var ya.. of..

müze gereklidir, kültür işte misler gibi.. şikayetçi olurlar ise eşleniği olayları gösteririz bizde..

mutant insan haklarının tek taraflı keskinliğine gıcığım çok.. evet..
Sosyal ağlarda paylaş

nispet falanmıs bunlar gerçek dışı

adamlar bazı komplekslerinden geçen yüzyıl arındılar ve iq larıyla beraber bu konuya ilişkin eq larıda gelişti.meşalelerle kilise basıp önce insan diyen bir toplum için dine bakış açısı bizimkine benzemiyor.bir kere biz dogmatigiz bu konuda kafanın içine başka bir görüş girmeye çalıştığında insan için gelen dini insanlık dışı davranışlar sergileyerek savunuyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Apache said:
nispet falanmıs bunlar gerçek dışı

adamlar bazı komplekslerinden geçen yüzyıl arındılar ve iq larıyla beraber bu konuya ilişkin eq larıda gelişti.meşalelerle kilise basıp önce insan diyen bir toplum için dine bakış açısı bizimkine benzemiyor.bir kere biz dogmatigiz bu konuda kafanın içine başka bir görüş girmeye çalıştığında insan için gelen dini insanlık dışı davranışlar sergileyerek savunuyoruz.

eq dedin kaybettin babs..

bu konuda ben çok güldüren yıllardır "demokratik ve hümanist" diye geçinene avrupa'nın maskesinin yavaş yavaş düşmesi. Madem çok saygılı çok demokratiktiniz niye karşı çıkıyosunuz demezler mi?
Sosyal ağlarda paylaş

@ axedice Dediğin çok doğru, evet hem yapımına izin verilmiş, hem de cami yapımına karşı çıkanlarla, her türlü dernek- örgütler v.s yoluyla canla-başla mücadele ediyorlar. Ama şurada yapılan yorumlara bak bir de... Yapılan yorumların çoğu ''İnsanlıktan nasibini almamış, ırkçı Almanlar'' şeklinde. Bizim her hangi bir şehrimizde, örn. bayağı çok sayıda Alman vatandaşının mülk sahibi olduğu Alanya'da, Alanya'nın en gösterişli camisinin yanına o camiden daha büyük daha şatafatlı bir kilise yapılmaya kalkılsa, orada yaşayan Alman'ların başına neler gelebilirdi?...Düşünmek bile istemiyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

ya onu bırak doğuya yurtdışından kafile geliyor sarışınlar sokakta gezmesin fena olur diye belediyeden adamlar geliyor mantığa bak sen.yabancıyı geçtim kürek takımını dayaktan geçirmişlerdi şort giyiyorsun diye kendini daha yetiştirememiş bir ülkeyiz ilk başta bu yüzden kendimizi sorgulayarak o adamların bakış açılarına ulaşabiliriz.yoksa napmışlar piçlere bak engeli vuruyolar demek işin en düşünmekten kaçan ve kolay yönü.
Sosyal ağlarda paylaş

valla "kendimi sorgulayım da bilmem ne" diye kendi hakkımı da yedirtmem. kimse kusura bakmasın...

alakasız iki şey bunlar. edrine'de sveti konstantin kilisesi mi ne açıldı.. alanya'da ekümenik kilise açılacaktı.. ama 2-3 mehapeli hariç böğüren görmedim.. duymadım..

gerçi kundaklama, öldürene kadar dövme vs gibi olaylar da bizim sınırlarda çok yaygın değil galiba..

ulan bi evropalı gibi medeni olamadık..
Sosyal ağlarda paylaş

hmm sayı verin yaw, oran verin..

orada kaç türk geliyor, kaç türk yaşıyor.. kaç türk ırkçı saldırıya kurban gidiyor.

burada kaç yabancı yaşıyor, kaç yabancı geliyor.. kaç yabancı ırkçı saldırıya kurban gidiyor..

bi karşılaştıralım, hani ben fazla bilmiyorum. ama cahillik işte. bi görelim, link verin haber sitelerinden falan..

evropalı yapınca çok iyidir, geyikleri feci baydı artık. adamlar bariz ikiyüzlü davranıyor işte.

misli mislini de gösterin mesela.. hani edirne'de açılan 1değil 2kilise için toplananları, ne bileyin ırkçı saldırıları.. alanya'daki olayları vs..

adamlar bu konuda kat be kat barbar senelerdir.. diyorum işte bakın bulgaristana, bakın yunanistanai bakın almanyaya.. e hani bunların insancıllığı, humanistliği, liberalliği, özgürlükçülüğü..

tek taraflı anca.. geyik..
Sosyal ağlarda paylaş

allalla dasaaa darkside ın ortaya cıkıyor sen farketmeden.aynı turkiyede yasyoruz ama habersiz olman cok ilginc.ozellikle trabzonda gecen sene oldurulen papaz,bıcaklnana papaz olayları vardı,bide bunların gün yüzüne çıkmayan geçiştirilen durumlarıda oluyor.evropalıya ozenmiyoruz ama ortak paydada bulusmanın kutsallıgına inanıyorum ırkcı diyorsak en ırkcısı biziz arkadas bunu gormezden gelemeyiz.ayrıca adamlarda yıllar boyu halkın icinden gelmis sol kultur var bizde onun ufacık tefecik hali bile kalmadı darbeden,cetelesmelerden carttan curttan haa ayrıca adamlar serbest bıraksalar sokak bası camii olur bizdeki gibi.madem oran istiyosun geçen sene türkiyedeki camii sayısı okuls ayısını ikiye katladı.can dündar ın bu konuda hatta kıyaslaması vardı bulamadım onu.
Sosyal ağlarda paylaş

ben de diyorum ki adamlar da sağlam ırkçı..

cami hakkıysa oradaki halkın çata çat alsınlar. elemanlar 1-2 kişi değil 10-20 aile yakıyorlar her sene.

bizde liboşlar seslerini çıkartmaktan aciz "ama evropalı süppper" diye geziyorlar sponge bob kıvamında..

ha bi de devletlerin farklılığı var tabii, adam orada dilediklerini yapınca seneler boyu sorun olmuyor. sıkıyorsa sen de bakalım..

toplarlayım, devamında fazla bişi yazmıyacağım çünkü;
biz çok kötüyüz adamlar iyi be! kompleksine gıcığım
müslümansa kötüdür, gereksizdir saçmalığına gıcığım
adamların hakkı ise cami yapmak yapmaları taraftarıyım
senelerin azılı ırkçılarının kedi yavrusu gibi görünmesini ise şaşkınlıkla izliyorum.. bu sene biraz daha yakarlar milleti, yanık et kokusu buralara da ulaşır belki. milleti daha da bi döverler de kan falan sıçrar belki buralara..
Sosyal ağlarda paylaş

Caminin yapılmasına onay verilmiş, bir de bir sürü insan karşı olanlarla mücadele ediyor.... hala iki yüzlülük diyorsunuz.. N'apsın insanlar bir de yanında promosyon olarak mescit ve hayrat mı yapsınlar? Emin ol bizde böyle bir şeye (gösterişli cami yanına daha gösterişli kilise), neredeyse bütün Türkiye ayağa kalkar, 'din elden gidiyor' nidaları altında Türkiye de yaşayan Almanlara dünya zindan edilirdi. Bir de emin ol Türkiye'de de yeterli miktarda ırkçımız var, tek eksikleri yeterli yabancı adedi. Türkiye'de Almanya ile oranladığımızda eşit yabancı olsaydı hiç merak etme aynı şiddet olayları gerçekleşirdi, nitekim bir dönem okumak amaçlı çok sayıda Nijerya'lı geldiğinde simitçiler bile ezici davranıyorlardı adamlara. Demek istediğim her ülkede kafatasçı var, ama bu olaydaki karşıt görüşlüler (ki içlerinde ırkçılar da var tabi) nedeniyle konuyla ilgili olarak Köln Belediyesi ve muhalif gurupların çabaları görmezden gelinemez, ancak takdir edilebilir, ve böyle bir olay nedeniyle tüm Almanlara ırkçı yaftası yapıştırmak ancak fanatizm belirtisi olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...