riglous Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 ABD batmaz. Batirtmazlar. Onca para akisi var AB ulkeleriyle. Kimse o riski alamaz. Kaldi ki bu dusus doneminde dahi akillilik edip yatirim yapanlar var, bkz. Bank of America. Para sadece el degistiriyo, her zamanki gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 bi tek aig ve citigroup kaldı diyolar aig gider de citi asset satar kurtulur. o yüzden daha çok aşağı ineceğini sanmıyorum, onlar da bi patlak versin sora çok fazla daha düşemez. ama aig batarsa kötü olcak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Ben "650 milyar dolar borç" gibi birşey gördüm sanırım bu sabah gazetede, uykusuzluğuma veriyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 herkes birbirine sattığından mortgage tarafından finanse edilmiş asset paketlerini, 650bn normaldir. bunları kullanıp birbirine satmaya başlayınca tam anlamıyla çığ gibi büyür borçlar, ama arkalarında mortgage olduğundan "bu kadar borcum var ama bak karşılığında birşey gösterebiliyorum" diyebiliyosun. karşılığını gösterdikleri şeyin değeri 650bn dan 0 a düşünce batıyolar işte :) abartıyorum tabii ama anladın. yani normaldir derken, "dostum $650bn ne ki" anlamında diil :) ama amerikanın en köklü yatırım bankalarından biri battı sonuçta. adamlar ne krizlerden sağ ve güçlü çıktı (150+ yıllık banka), ama buna takıldılar öyle düşün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 613 milyar dolarmış. Türkiye'nin toplam bilmemnesi de 500 milyar dolar diye okudum sanırım yine gazetede. Geçen "Dünyaya meteor çarpsaydı ne olurdu" diye bir video koyulmuştu ya, aynen ondaki gibi hissettim kendimi böyle, karınca gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 ya o kadarda abartilacak bir durum degil aslinda adamlarin 650 milyar borcu vara ma ellerindeki mal mulk kagitta 680 milyar dolar problem bu mali mulku satamamalari nedenide 1-)alici yok emlak piyasasi cok kotu 2-)bu kadar mal piyasaya verilirse zaten kotu piyasa iyicene kotulesir aslinda cozum devletin bir 20 30 milyar dolar falan yardim etmesiydi ama devlette nereye kadar yardim edebilirim madem serbest piyasa o zaman batsin dedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 aig batmaz :) Jadelith said: bi tek aig ve citigroup kaldı diyolar aig gider de citi asset satar kurtulur. o yüzden daha çok aşağı ineceğini sanmıyorum, onlar da bi patlak versin sora çok fazla daha düşemez. ama aig batarsa kötü olcak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 eger lehmandan bahsediyorsan, soylentiler vardi ama batmasi beklenmiyordu, tekrar dedigim gibi sermayesi gucluydu bankanin taki bankanin bir anda cok kotu oldugu soylentisi yayilip yatirim yapan herkesin kacmasi sonucu likidite buyuk problem yasadilar ve bu hale geldiler mani said: benim merak ettiğim birşey var. ekonomi hakkında özelliklede bu bankacılık sektörü hakkında çok bilgim yok. merak ettiğim konuda şu. dediğim gibi bu grubun bankası türkiyede çalışmaya başladı. birkaç aydan fazlada olmadı bu reklamları döneli ekranlarda. şimdi bir firmanın özelliklede böyle mali işlerle uğraşan bir firmanın batma yolunda olduğu yada kötü durumda olduğu herhalde 1.5 - 2 sene önceden bellidir. belli bi sinyal verir bi yerden. Nasıl oluyorda türkiyede banka kurmasına izin veriliyor ben onu anlamadım. Çok ani gelişen bir durum olduğunu sanmıyorum. Devletin bi şekilde bunun önüne geçmesi bazı şeyleri öngörmesi gerekirdi diye düşünüyorum. Türkiye'nin batmış bankalar ülkesi olduğu düşünülürse en azından bu konuda deneyimli olunacağını düşünürdüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Aria Giovanni vardı bi aralar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 axedice said: Kapitalizm böyle böyle çöküyor :P İyidir iyi, hiç girmemek lazım böyle yatırım matırım işlerine. Amerikada asla olmaz da piyasa ve bankacılık üzerine daha sıkı kontrol şart oldu. kapitalizm çökmüyor. bazıları kapitalizmi beceremediği için onların firmaları batıyor. Türkiye'nin yeni idolü olan kapitalizme laf ettirmem uleyn! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 kapitalizmin suçu yok. denetimsiz kapitalizm kapitalizm değildir :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 yazılmamışsa lehman biraderler yazıp, çıkıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 1 ay önce en büyük İsviçre bankaları nezer duruma yaklaşıyordu ama geçici olarak yırttılar. * Hanımm koş kelepire düşmüş NewYorkta daireler kapatalım 2-3 tane. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ramocan Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Kime göre neye göre? Cash-in edemedikten sonra onyüzbinmilyar olsun ne yazar ? matama said: ya o kadarda abartilacak bir durum degil aslinda adamlarin 650 milyar borcu vara ma ellerindeki mal mulk kagitta 680 milyar dolar problem bu mali mulku satamamalari nedenide 1-)alici yok emlak piyasasi cok kotu 2-)bu kadar mal piyasaya verilirse zaten kotu piyasa iyicene kotulesir aslinda cozum devletin bir 20 30 milyar dolar falan yardim etmesiydi ama devlette nereye kadar yardim edebilirim madem serbest piyasa o zaman batsin dedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Elindeki mal değerli olsa bile alıcı olmadı mı bir anlamı yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Absolut said: * Hanımm koş kelepire düşmüş NewYorkta daireler kapatalım 2-3 tane. keske dusse, tek oda gorunumul studyo daireler 550kden basliyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 alıvirisene 3-5 tane o zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 neylen aliveriim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 mani said: merak ettiğim konuda şu. dediğim gibi bu grubun bankası türkiyede çalışmaya başladı. birkaç aydan fazlada olmadı bu reklamları döneli ekranlarda. şimdi bir firmanın özelliklede böyle mali işlerle uğraşan bir firmanın batma yolunda olduğu yada kötü durumda olduğu herhalde 1.5 - 2 sene önceden bellidir. belli bi sinyal verir bi yerden. Nasıl oluyorda türkiyede banka kurmasına izin veriliyor ben onu anlamadım o bir kaç ayda kaç milyar dolar indirdiler ama türkiye'ye. özellikle abd'de bu kriz davası çıktığından beri türkiye'ye çok acaip krediler açıldı. 30 sene vadeli, 0 faiz, her sene paranın %3'ü geri ödemeli krediler şu an dahi ortalıkta geziyor. şuursuz bir para çıktı abd'den akacak mecra arıyor. türkiye niye bilmiyorum bu kredilerden çok faydalandı son bir senede. ayrıca şu anki mali piyasalara getirilen en büyük eleştiri senin bu bahsettiğin olay. reel sektörden bir firma olsa üretim yapan bir fabrika misal, 2 sene önceden anlaşılır gidişatı ama şu anda mali piyasalar o kadar karışık ve iç içe geçmiş durumda ki neyin ne olacağı bilinemiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 soyle soliyim bir arkadasim elinde 1.5 milyon dolarla ev ariyor nerdeyse bir senedir alamadi cunku piyasa kotu diye butun iyi ev sahipleri evlerini cektiler satistan Absolut said: 1 ay önce en büyük İsviçre bankaları nezer duruma yaklaşıyordu ama geçici olarak yırttılar. * Hanımm koş kelepire düşmüş NewYorkta daireler kapatalım 2-3 tane. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 1.5 milyon dolari bana versin, ben odami veririm ona. http://www.thedevelopersgroup.com/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 bugün iyi ki okul paramı bir hafta önce yatırmışım dedim :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 :) okke solerim aquila said: 1.5 milyon dolari bana versin, ben odami veririm ona. http://www.thedevelopersgroup.com/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 amerika aig yi aldı, diğer 2 mortgage firmasını aldığı gibi. batsaydı irenç olcaktı ii oldu. ama amerika kriz ortamında hem askere heyvan gibi para hem bunları kurtarmaya heyvan gibi para.. ulan bana da verin şöle bi 50 milyon dolar bari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 merkez bankası FED, AIG'e 85 milyar dolar kredi açtı. karşılığında da hisselerin %80'ine denetim getirmiş. AIG'ı kurtarmasalardı, ABD çok karışabilirdi. işin güzeli hükümet bir kaç mortgage firmasını da kurtardı böyle geçende.. olan lehman biraderlere oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar