Cuce Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Bir sorunum yok islamla zaten. HA şu sorunum var gelip "hayır cizemezsin muhammedi cunki bizim dinimizde yasak" derlerse bunu sorun ederim kendime, bu topictede denilmiş bu cümle
Mumu Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 muhammedi çizemezsin evet. yasak olan şu anda bir muhammed çizip dalga geçmek evet. zaten sorun dalga geçiyor olmanda. dinler karikatür ve espri kaldıramıyor malesef cüce yasağın asıl çıkış noktasını da bi önceki mesajımda belirttim zaten. isteyen istediğini çizsin. kimse kimseyi asmıyor kesmiyor. var bir cahil kesimimiz onlar isyan ederler kızarlar döverler. cahiller çünkü. ne Allah'ın ne de Muhammed'in benim tarafımdan korunmaya ihtiyacı yok. sen istediğini yapabilirsin. hakkında hiç bir şey bilmediğin bir insanı karikatüründe kullanamazsın yalnız. eğer hayatında bir kere bile karikatür çizmeyi denediysen bunu anlayabilirsin. elinde malzeme yok bir kere neyiyle dalga geçeceksin? bütün islam yönergelerini muhammed'e yükleyip dalga geçersen islamiyet ile dalga geçmiş olursun en fazla. muhammed ile değil. daha bunun farkında değilsiniz ki.
Sam Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 e ben öyle birşey demiyorum şahsen, hakaret maksatlı olmadığı sürece lö sefer takılsın isteyen. hakaret kelimesini de tam manasıyla kullanıyorum burada, gene sağa sola çekmesin heyecanlı kişiler.
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 inanmıyorumya, cidden bitün cizim anlaşınız dalga gecmek üzerine olamaz. Bir insanın görmesen bile bil miyar özelliği en ufak detayına kadar anlatışlmış yazılmışken, elinde o insanı betimlemek için falasızla malzeme vardır zaten.Hayır, bu "bilmediğin insanı cizemezsin" kısmı cok ucuk. Bir insan sadece dalga gecmek içinmi cizilir, dalga gecmek istenirse yüzünü bilmeye ne gerek var, bütün hayatı kalem kalem kaydedilmiş, butun konuşmaları kağida dökülmüş. İşi "Siz Muhammed'le istesenizde dalga gecemezsiniz" e getirmene üzüldüm
Mumu Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 laflarımı öyle algılamana da ben üzüldüm açıkcası. söylemek istediğim şey islamiyet ya da muhammed ile laakalı değil karikatürün doğası ile ilgiliydi tamamiyle. isteyen çizsin diyorum zaten. ben gülmem ekstra komik olmadığı sürece. gülen güler. gülenler olduğu gibi kızanlar da olacaktır. buna da sen kızabilirsin istersen. en doğal hakkın zira. ayrıca, islamiyet hangi çizimi yasaklamış kuran'da yazan bi örnekle açıklayabilirsen şu konu ile ilgili en aızndan aydınlanmış oluruz. haır ben bir çok kere okuduğum kitapta böyle bir yasak göremedim. aksine islamiyet bilimi destekler. sonuna kadar hemde. muhammed kendisi yasaklamıştır beni çizmeyin diye. çünkü insanlar somut bir objeye tapmaya bayılır bildiğiniz gibi. isa'ya bile tanrının oğlu diyebiliyorlar spastik gibi.
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 kitapta öle bir yasak yok zaten, sonradan konuluyor yasak
Mumu Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 insanların yasak diye koyduğu şeyler ne dini ne de inancımı bağlar. toplumların gerizekalı oluşu da bizi pek bağlamıyor zaten. eğer sen öyle şeyleri yasaklar, topa tüfeğe şeytan icadı dersen, bütün dünya gelir üzerinden geçer işte. sevgili padişahlarıma bu cümlelerim.
Sam Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 avrupa'da top ve tüfeği ilk kullanan ordular arasında osmanlılar, matbaa filan deseydin keşke. :)
Mumu Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 o manada dememiştim onu da. genellemeydi yani.
aquila Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 islamiyette muhammedin resimlerinin cizilmesinin yasak olmasi islamiyete inanmayanlar icin baglayici bir kural degildir arkadaslar, istediginiz kadar yirtinin.
Mumu Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 kim bağlayıcı diyor zaten ya? saçma sapan konuşuyosunuz gerçekten. zaten bir kere islamiyete inanan adam zaten bilmelidir muhammed'in resimlerini çizenin günaha girmeyeceğini. bir nevi " sünnet " diyebiliriz bunun için. Muhammed'in istediği birşey çünkü. isteyen çizer banane. kakanızı yapmayın demek gibi bişey bu yani. ya da su içmeyin.
balon Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 said: ayrıca oyunu ciddiye almamak lzm.delinin biri yapmış ciddiye alınıcak bir şey asla değil . böyle şeylere de prim vermemek lazım bence.
Snefru Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 aquila said: islamiyette muhammedin resimlerinin cizilmesinin yasak olmasi islamiyete inanmayanlar icin baglayici bir kural degildir arkadaslar, istediginiz kadar yirtinin. Tamam islamiyete inanmayanlar için bağlayıcı bir kural değildir ama karşıdaki insana saygı göstermek bağlayıcı değilmidir?Nerde kaldı o zaman bizim görüşlerine katılmıyorum ama saygı gösteriyorum lafı?
balon Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 hayır zaten konu o da değil , yok öldürüyorsun möldürüyorsun gibi saçma gerizekalı salakça spastikçe mantıksızca şeyler yani :) resimini yapık çıkmakla kalsa başka .
smash Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 balon said: said: ayrıca oyunu ciddiye almamak lzm.delinin biri yapmış ciddiye alınıcak bir şey asla değil . böyle şeylere de prim vermemek lazım bence. zaten adam iyi niyetle yapmış
Sufi Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 bu kadar üzerinde tartışılacak bi konu değildi yahu bu resim meselesi... peygamberin resminin ve heykelinin yapılmaması müslümanları bağlayan bir "gelenek"tir. islami bir emir bile değildir. müslüman olanın peygamberine olan saygısından kaynaklanır. insan ve hayvan resminin ve heykelinin yapılmaması da söylendiği gibi putperestlik adetlerinin, bu adetlerle büyümüş yeni müslümanların eski inançlarıyla müslümanlığı harmanlayarak acaip bi sentez ortaya çıkarmasını engellemek için öngörülmüş. o da bir dini emir değil, idari bir emir. putperestlikle ilgili sıkıntı ortadan kalkınca hüküm de mesnetsiz kalmış dolayısıyla gereksiz olmuş. ama zaman içinde sebebin aslı anlaşılamadığı için neredeyse farzlar arasına girmiş.
Law Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Bu tür oyun, karikatür v.b. şeyleri gördüğünüz zaman gülüp geçin başkada birşey yapmayın, ciddiye almayın. Adam müslüman kesme oyunu yapmışda yok Hz Muhammed ile dalga geçmişde. Adamların zihniyeti o kafalarındaki islamı algılama biçimi o ve doğal olarak o şekilde dışa vuruyorlar. Ama bunu yapan kişilerde ne kadar medeni o tartışılır çünkü hoşgörü denen bir kavramda var, tahammül edebilme denen insana özgü bir vasıf var. Umarım bu hassasiyeti diğer dinler içinde gösterirsiniz. Çünkü ülkemizdede garip bir takım deyimler var, gavur ölüsü gibi ağırmış (müslüman olmayanlar kastediliyor), gavura mı vuruyorsun veya birine kzıdığımız zaman "yahudi" diye hitap etmeler felan. Aslında bu tür kışkırtmacılığı ve cahilce yorumları yapanlar her dine mensup insanlar içinde var. Ama önemli olan sağduyu ile yaklaşabilmek ve provakatörleri o din ile bağdaştırmamak. Sonuçda inançlı biri, Hz Muhammedin kendisini hafif alayla birlikde peygamberliğini sorgulayan bir kaç yahudi tüccara verdiği cevabı iyi öğrenmeli " Senin dinin sana benim dinim bana".
Rahan Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 huun said: bomba, ölüm tehditleri edenlerle anasının nikahı kadar genellemeye gidip tüm müslümanlara ve islam'a giydirenler aynı bokun soyudurlar. bu iki tip ortada gezdiği sürece barış ve huzur olmaz. nihayetinde iki taraf da insanlığın iki önemli özelliğini hedef tahtasına koyuyor. birisi yaşam hakkını, diğeri inanç özgürlüğünü. saçma. ikinci insan hakaret ediyor diğeri ölümle tehdit ediyor. ikisi arasında dağlar kadara fark var. eğer ki adam müslümanları tehdit ediyor olsaydı (misal adam radikal bir hristiyan) ancak o zaman aynı bokun soyu olurlardı. bir insanın inandığı şeye hakaret etmek kesinlikle haksız bir tutum ancak, ölümle tehdit etmek kadar abartı veya inanç özgürlüğünü kısıtlayıcı değildir.
Rahan Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Snefru said: ... ama karşıdaki insana saygı göstermek bağlayıcı değilmidir?Nerde kaldı o zaman bizim görüşlerine katılmıyorum ama saygı gösteriyorum lafı? muhammed'in resmini çizmek bir görüş değildir. bir eylemdir. o dediğin şöyle yorumlanabilir ancak; "muhammed'in resminin çizilmemesi gerektiği düşüncene saygı duyuyorum ama bu konuda sana katılmak zorunda değilim." sen çizme, sen çizilmemesi gerektiğini düşün, ama ben sana katılmıyorum. ayrıca saygı göstermek demek senin fikirlerine tümden katılıp gereklerini yerine getirmek değildir. hatta saygı talep ediliyorsa, artık o tahakküme zorlamaya girer. bağlayıcı ise artık ona saygı göstermek denmez; kural denir.
Snefru Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Ben şimdi yabancı olsam saygı duyar çizmem misal bir kiliseye girmenin usulü vardır o usül olmadan içeriye girmek abes olur bu da onun gibi birşey.Başka argüman mı kalmadı dünyada?
Rahan Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 kilise örneği tam oturmuyor pek, zira orası sadece dine ayrılmış bir alan. ordakiler istediği kuralı koyabilir. aynı benim evime de daldürüs girilemeyeceği gibi. sen çok ince ruhlu bir insan olabilirsin, müslümanlara vecibelerinde katılacak kadar da ilginç olabilirsin ama bunu herkesten bekleyemezsin.
eregorn2 Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 allahı nası öldürüon onu merak ettim
sharky Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Burada ( Stuttgart ) hac donusu havaalanina namaz falan kildilar.. Depo kapisinin onunde hatta, millet girip cikiyor, dusunun yani. Polis de geldi, ya burada kilmayin, gidin suraya surada kilin, gelen gecen var rahatsiz ediyorsunuz dediler.. Tabii bizimkiler kabul etmedi. - ki bu hani daha tam fanatik olmayan musluman grubu yani. Gelsin bakalim Ataturk Havalimanina elinde haclarla bir grup, ayin yapacaz biz burada cok acil, ibadet etmemiz lazim desinler, bakin neler oluyor. Hep ezilen muslumanlar soz de, hem saygili bakisi hakkeden muslumanlar.. Ama kendi yaptiklari, kendilerine yapildiginda zerre toleransa sahip olmuyorlar iste..
LathspeLL Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Snefru said: aquila said: islamiyette muhammedin resimlerinin cizilmesinin yasak olmasi islamiyete inanmayanlar icin baglayici bir kural degildir arkadaslar, istediginiz kadar yirtinin. Tamam islamiyete inanmayanlar için bağlayıcı bir kural değildir ama karşıdaki insana saygı göstermek bağlayıcı değilmidir?Nerde kaldı o zaman bizim görüşlerine katılmıyorum ama saygı gösteriyorum lafı? Saygi nedir? Sinirlarini kim cizer? Bi zahmet muslumanlar cizmesin. Karsisinda ki insan kimdir ressamin, karikaturistin? Asil karsisindakinin saygi gostermesi gerek. Adam ressam resim ciziyor ya ne karisiyorsun.
Öne çıkan mesajlar