Estel_Anorien Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 geri vitess Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gaming Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Muslim Massacre Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 bu oyun ve yapımcısı ile ilgili değil bu görüşlerim ama şöyle birşey var bu konularda: bomba, ölüm tehditleri edenlerle anasının nikahı kadar genellemeye gidip tüm müslümanlara ve islam'a giydirenler aynı bokun soyudurlar. bu iki tip ortada gezdiği sürece barış ve huzur olmaz. nihayetinde iki taraf da insanlığın iki önemli özelliğini hedef tahtasına koyuyor. birisi yaşam hakkını, diğeri inanç özgürlüğünü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 dasaaa said: ee. cahilllik diz boyu olunca böyle oluyor tabii hz isa ikonlar ile görselleştirilmiştir. hatta bi meta haline gelmiştir ama hz muhammed için böyle bir durum geçerli değildir. dahası hz isa mucizeleri ile de metalaştırlırken bizim için böyle bir durum geçerli değildir. lazarus'u diriltmesi, su üstünde yürümesi gibi olaylar mevcut değildir yani. son yemek gibi tablolar bulamazsınız, başının etrafı hareli görseller de bulamazsınız. hatta kasın bi arayın bakalım kaç tane görsel bulabiliyorsunuz, kaçı 13.yy'den önce yapılmış çıkıyor.. kısaca hz muhammed'i görsel olarak tasvir etmeye çalışmak özgürlük falan değildir, kendini bilmezliktir, densizliktir. insanların daha önce ne yapıp ne yapmadıkları neden beni engellesin muhammedi görsel olarak tasvir etmemem için? zaten inanmadığım bi kitapta muhammedi görsel olarak tasvir etmek günahtır diyo diye buna uymammı gerekiyo? heh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 yok. uymayabilirsin tabii. ama bu insan ile insanolmayanı ayıran değerlerden birisidir mesela. burada önemli olan günah olup olmaması değil, hoşgörüdür. sen insan olarak birinin inandığı değerleri çiğner isen onun da senin inandığın değerleri çiğnemesi kaçınılmaz. ben bu gibi konulara insancıl yaklaşımdan yanayım ve bu gibi bir davranışı hoş görmem mümkün görülemez. mesela burada konu din. din olarak yasak adledilen bir şeyi sen ezip geçersen ve bunu hoş görürsem bu hareketini dine hakaret olrak gördüğü için senin kafanı keseni de hoşgörmem gerekir. ^_^ hani elbette insanın yaşam hakkı olduğuna inanmayan, bu kurala uymasının gerektiğini düşünmeyen birileri de vardır, di mi? heh.. bunun adı insanlıktır. diğerlerinin haklarına hoşgörü göstermek ve kendi özgürlüğünü yaşarken sınırları aşmamak bizi insan yapan değerlerdendir. ha bu gibi değerlerin bilinmeden ezilmesi cahilliktir ama bilerek ve isteyerek ayak altına alınması olsa olsa canilik olur, hayvanlık olur. kitaba inanmaman önemli değil yoksa benim için, insan olman önemli. bakın yine açık açık yazıyorum, hz muhammed'in ikon olarak çizilmesi gibi bir olay bizde yoktur. yaşarken yapılmamıştır. ölümünden yüzlerce yıl sonraya kadar da yapılmamıştır. bizim inancımıza göre bu doğrudan hakarettir. e bu kadar ciddi bir şeye saygı duymayan da insan haklarından ve asla sahip olamayacağı düşünce özgürlüğünden bahsedince de ortaya absürd bir durum çıkıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 dasaaa said: yok. uymayabilirsin tabii. ama bu insan ile insanolmayanı ayıran değerlerden birisidir mesela. burada önemli olan günah olup olmaması değil, hoşgörüdür. din olarak yasak adledilen bir şeyi sen ezip geçersen ve bunu hoş görürsem bu hareketini dine hakaret olrak gördüğü için senin kafanı keseni de hoşgörmem gerekir. ^_^ hani elbette insanın yaşam hakkı olduğuna inanmayan, bu kurala uymasının gerektiğini düşünmeyen birileri de vardır, di mi? heh.. bunun adı insanlıktır. diğerlerinin haklarına hoşgörü göstermek ve kendi özgürlüğünü yaşarken sınırları aşmamak bizi insan yapan değerlerdendir. ha bu gibi değerlerin bilinmeden ezilmesi cahilliktir ama bilerek ve isteyerek ayak altına alınması olsa olsa canilik olur, hayvanlık olur. kitaba inanmaman önemli değil yoksa benim için, insan olman önemli. dasaaa düşüncene katılıyorumda... Dinsel hoşgörü bana yalan geliyor hemde kallavi bir yalan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 edit geldi ötekine valla birileri inanacak ki durum biraz düzelecek. burada bakıyorsun mesela, adam inanmıyor.. inanmamasını her türlü dini değere saldırabilmek ile eşdeğer görüyor. bu kadar kopmuş insanlığından. kuduz gibi saldırıyor her değere, bildiği konuları da eziyor, bilmediğinde de atıyor, sıkıyor. öteki ise din avama entegre olduktan sonra oradan aldığı yetersiz bilgi ile köpürüyor da köpürüyor. önüne gelene ahkam kesiyor. şu an o görüşün temsilcileri olduğuna inandığı güruhun kati yanlış olan düşüncelerini bile sonuna kadar savunmaktan bir beis görmüyor! birileri inanacak, birileri bu mutant düşüncelerin geliştiği ortamda sağa sola sapmadan durmaya çalışacak.. yoksa bu gidiş hoş değil ekleme geliyor dinsel hoşgörü, daha doğrusu herhangi bir hoşgörü şu an aşırı uçların sivrilmesinden dolayı zor gözüküyor. kamplaştırılıyor dünya gitgide.. şunu kimse iddia edemez, biz onlara vurucaz ve onlar sakin kalıcaklar. birileri taşkınlık yaptıkça diğer taraf da karşılık vermek için elinden geleni -haliyle- yapıyor. sadece savaş, ekonomik düzen vs. olarak düşünmeyin bunu. kelimenin tam karşılığı olmasa bile global bir mobbing olayı söz konusu. siyahla beyazları; gavur mu? ahlaksızdır, müslüman mı? gericidir gibisinden ayrılmış bir durum sanki.. e haliyle beyni az gelişmiş, düşünme işlemini doğru düzgün gerçekleştiremeyen bünyeler (insan demek insanlara hakaret olur) inan=şeriatçı, intihar bombacısı ve inanmayan=cihad ilan edilmesi, kelleri kesilmesi gerekenler gibi saçma uç ayrımlara gidiveriyorlar. sonuç olarak özünde sadece insan olan toplumları derin bir şekilde ayırmış oluyorsun.. onun için birilerinin sağduyunun sesi olup "naaptın ki sen?" demesi gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Ben anlamadim, Muhammed'in resmini cizmek ne gibi saldiri oluyor sana. Cizer cizer, bu seni birebir baglayan birsey degil. Bakmazsin, gecersin. Senin haklarina tecavuz falan etmiyor resim cizmek, oyunu yapmak falan. Dindeki yasakta diger insanlari baglamaz, o resmi cizmek ister cizer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 çizemez. bizim dinimize hakarettir. benim özlük haklarıma hakarettir. sen zenci değilsin ama zencilere insanlık dışı yaptırımlar yapılsa rahatsız olursun. aynı şekilde yahudiler damgalansa rahatsızlık duyarsın yahudi olmasan dahi. onların haklarına yapılan saldırıdan sana ne ki.. bakmazsın olur biter, çıkan haberi okumazsın sorun da olmaz. çevir kafanı görme, hatta göm kafanı kuma! tekrarlıyorum benim gibi müslümanların haklarına hakarettir. inanca hakaret ise insanlığa aykırıdır, inancıma da ne ben ne de başkası hakaret edemez. aynı şeyi söylüyorum: diğerinin sınırlarına saygı göstermeyen kalkıp da insanlıktan, haktan, hukuktan bahsetmesin. hatta insanlığından bile bahsetmesin.. senin sınırlarına basarsa birisi "AMAN OF!" sen başkasının sınılarını ezer geçersen "ama düşünce özgürlüğü ama ifade özgürlüğü" olmaz. sen ezip geçersen başkasının haklarını -insanlığından feragat etmiş- birileri de senin haklarını ezip geçebilir. yerini bilmek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 dasaa yeterince iyi açıklamış durumu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Resmini cizmek muslumanlara hakaret ise yanmisiz yani. Bence degil, resmini cizebilirim istersem, beni baglamaz ki bu yasak. Benim icki icmemde sana hakaret o zaman. Domuz eti yememde hakaret. Kimse yemesin domuz eti, yasak cunku muslumanlara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 ohooo kusura bakma ama cidden bilgisizce bir açıklama. daha sağlam argümanlarla gel bence birisinde dinime hakaret var. en basit haliyle bayrakla poponu silmen x1000 gibi bir şey. ötekinde -mesela alkol- sarhoşluk veren şeylerden uzak durmamız bize söyleniyor. senin içip içmemen beni ilgilendirmez. bu konuda sana da tutup laf dahi söylemem. istersen komaya girene kadar içersin, özgür iradenle.. beni bağlamaz yaptığın. dinime hakaret falan değil olsa olsa karaciğerine eziyet olur. biraz daha mantıklı bir argümanla gel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aegean Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 yani nasıl bi tasvirden bahsediliyor o daha önemli bence, yukardaki oyundaki gibi bir tasvir varsa eğer bu bencede hakarettir de(ayrıca yapımcının açıklaması da baya kıvırma yani bariz avukat yazısı, ama tabiki durum senin sözüne karşılık benim sözüm olduğu için bir şey denemez) ama öylesine bi çizimse kimse de bişey diyemez bence, haa tabiki rahatsızlığını dile getirebilir herhangi bi müslüman ama hayır, yassah yaklaşımı da yanlış olucaktır tabiiki. o insan çizilmemesi olayı da bi tür sünnet bildiğim kadarıyla, kuran da insan yaratmak yalnızca allaha has olan bişeydir dendiği için yasaklanıyor sonradan sanırım. bunun bi sonucu olarak zaten osmanlı ve arap kültürlerinde çini, seramik vs gibi sanatların gelişmiş olduunu görüyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 said: ama öylesine bi çizimse kimse de bişey diyemez bence, yanlış bilgiler gene. zaten sorun da bu. diz boyu cahillikle bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma durumu. bizde hz muhammedin tasviri yasaktır. öyle ya da böyle. tavır da "yassah kardeşim" durumundan ötedir. bu kadar indirgemek sadece sığ düşünce olacaktır. bakın benim özlük haklarımı bilerek ve isteyerek geçemezsiniz, çiğneyemezsiniz.. çiğnerseniz de bu haklardan bahsetmeniz mantıklı olmaz. zaten siz geçmişsiniz, haklarınızdan feragat etmişsinizdir. inanç özgürlüklerden bahsederken iyi, olay müslümanlara gelince ezelim geçelim.. olmaz öle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aegean Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 abi tamam şu noktayı atlıyosun işte, bunu çizen kişi hristiyan vs de olabilir ve bunun yasak olduğunu bilmeyebilir. sen bunu gidip güzelce açıkladıktan sonra bile adam gene çizmeyi tercih edebilir çünkü hristyanlıkta tam tersi bi durum söz konusu. yani tabiiki hoşgörü gösterilmeli, onu demiyorum bende zaten ama bi noktadan sonra senin de hoşgörü göstermen gerekir karşındaki sana göstermese bile.(karşılıklı insanca tavır kaybedilmediği sürece) bağnazca alınganlık yapmanın bi manası yok yani. yani bak şöyle örnekleyim sana, sanatçı bi arkadaşının evine gidiyosun, bu konu üzerinde çalışmış hz.muhammedi resmetmiş filan, öylesine de atölye de duruyo öyle resimler. sen soruyosun nedir diye o da açıklıyo sana. bu noktada sen şimdi gidip adama dava mı açıcaksın yani? inanç özgürlüğü gibi ifade özgürlüğü diye de bişey var, açık bi tahrik bulunmadığı sürece, hakaret sayılmamalı bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Beni baglamaz senin dininin yasagi bende bunu soyluyorum. Karikatur cizersin, espri yaparsin normaldir. Ama karikatur cizdim diyerek hakaret edersin, sacmalarsin anormaldir. Ressamimdir, muhammedi cizmek istedim cizdim, karisamaz bana kimse. hakaret falanda degildir, engellenemez. benim onu cizmeme karismakta bana hakarettir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 muhammedin resminin çizilmesi müslümanlıkta yasak. ama ben buna inanmıyorum sonuçta. çizdiğim resmi gelip sana bak ne çizdim aha aha diye göstermediğim sürece seni neden rahatsız ediyor onu anlamadım. yukarda bi arkadaşın söylediği gibi müslümanlıkta alkolde yasak ve içenler senin görüşüne göre insanlıktan çıkmış oluyorlar. hiç bi fark yok arada. özetle senin inancın beni bağlamaz. gelip resmi gözüne sokmadığım sürece. bakmazsın beğenmiyosan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Dininin kurallarını başka insanlara dikte ettirmeye kasmanın şeriat ülkelerindeki barbarlıktan ne farkı var? ya da oruç tutmuyo diye(veya alkol kullanıyo diye) insanlara sataşmaktan? İnanmayan birisi neden dininin kurallarına uymak zorunda olsun ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aegean Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 LathspeLL said: Ressamimdir, muhammedi cizmek istedim cizdim, karisamaz bana kimse. hakaret falanda degildir, engellenemez. benim onu cizmeme karismakta bana hakarettir. +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 alkolü açıkladım zaten. yukarıda okuyun isterseniz yazmadan önce dediğinize göre birisinin "yahudi kafası ezen nazi postalı" çizmesi ve yayınlaması oldukça doğal bir şey.. ya da "zencileri kelepçelemiş beyaz adam" veya "haç üzerine işerken çekilmiş sanatsal bir resim" bunların dine karşı tavrı değil, insanlığa karşı tavrı sorunludur diyorum ben. ha, anlayana diyorum bak orası ayrı. bu din kurallarını dikte ettirmek değildir (yukarıyı okumuyor musunuz yoksa anlayamıyor musunuz çözemedim) özlük haklarına tecavüzdür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HellHound Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 dini figurlerin her hangi bir sekilde resmedilememesi olayi bir "musluman HAKKI" degildir, bir inanctir ve inanani baglar. Herkesin inanc ozgurlugu vardir ama herkesin her inanca saygi gosterme zorunlulugu yoktur. Herkes baskalarinin hayali arkadaslarinin koydugu kurallara uymak zorunda olsaydi isimiz vardi... Muhammed'in resmedilmesini her sart altinda hakaret olarak goruyorsun diye her tasvir/resim/karikatur hakaret amacli olmayacagi gibi yapanin insanligindan her hangi bir sey de goturmez. Mesela bir gun bir sanatci ciksa Michelangelo'yu kiskandiracak kadar guzel bir Muhammed tasviri yaratsa, sen neye inanirsan inan bu eserin guzelligini golgelemez. resim cizmek ile resim cizdi diye kafa kesmeyi ayni kefeye koymayi ve "birine goz yumarsam, digerine de goz yummaliyim" arkasindaki mantalitenin ise neresinden tutsan elinde kaldigini belirtmek zorundayim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Karikatur ve resmi sanat yada hakaret kategorisine koymanin yollari vardir. Yahudi kafasi ezen bir Nazi cizersin ama anlatmak istedigin fasizmin kotulugu, nazilerin sertligidir; o zaman o karikatur, o resim kalir, bir anlam tasir. Ama orda Naziler ustundur, yahudilerinin topunu ezin dersen bu sanat degil hakarettir. (bundan sonra ki asamayi bilmiyorum ama, kaldirilsin mi yoksa yine ifade ozgurlugu icinde mi yer alsin bilmiyorum) Yani resimin, karikaturun anlami onemli. Ama yinede "kotu anlamliysa kaldirin" demiyorum, oda kalabilir. Sonucta belli zekaya ermis insan ayirt eder hangisi sanat, hangisi hayvanlik. Ama yasaklanmasi gereksiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Resim çizememek gibi mantıkla direk bağdaşmayan, özgürlükleri aşırı kısıtlayan şeyler sadece inananları bağlar yukarıda denmiş zaten. İçerisinde başka bir insana yapılması hoşgörülmeyecek birşey yoksa başkasına karışılması yapılanın kötü birşeymiş gibi lanse edilmesi mantıklı değil. Yasak sizin yasağınız, etik kuralları içerisine resim çizememek gibi birşey girmediğine göre başka bir sorunda yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodus Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 said: bizde hz muhammedin tasviri yasaktır Siz yapmazsınız o zaman tasvirini. Ben de Zartzurtistim kardeşim. Benim dinimde pazar günleri sokağa çıkmak yasak. Çıkmıyorum ben, ama tutup da insanlara siz de çıkmayın, çıkarsanız benim özlük haklarımı, gözlük haklarımı, haysiyetimi insanlık onurumu ayaklar altına alırsınız mı diyorum? Müslümanların dediği resmen bu. Bizim inancımızda muhammed resmi yapmak yasak, bu sebeple kimse yapamaz muhammed resmi. Resmen resim yapmayı yasaklamaya çalışıyor adamlar dünyaya ya. Sıkar biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Hz. Muhammed'in çizili resmi yok. Tasviri yok. Kalkıp götten uydurma birşeyler çizip Hz. Muhammed bu diyorsanız sınırı aşmış oluyorsunuz zaten direk. Zira olmayan birşeye, asırlardır kimsenin var demediği ya da bulamadığı birşeye var deyip insanlarla dalga geçmiş ya da bu olgu üzerinden çıkar sağlamaya çalışmış oluyorsunuz bunu yaptığınız anda. Ha araştırdıysanız, birşeyler bulduysanız paylaşırsınız bunu tüm dünyayla. Burda gelip bu da bana saygısızlık deyip saçma sapan örnekler vermezsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar