Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İkinci yabancı dil olarak ne seçeyim? (Yazılım Müh.)

Brigand

Öne çıkan mesajlar

İngilizce ana yabancı dil arkadaşlar. İkinci dil olarak ne seçeyim? (Bu arada İzmir Ekonomi'de okuyorum)

Almanca
Rusça
İspanyolca

Fransızca
İtalyanca
Japonca
Portakizce
Yunanca

Ben üstteki üçünün arasında kaldım. İngilizceden başka dilim yok, ingilizcem iyidir ama diğer diller hakkında bilgim yok daha önce derslerini görmedim. Birtek Almanca da ich liebe dich demeyi bilirim :)

Sizce yazılım müh bölümünde bir öğrenci olarak hangisini seçeyim? Hangisi ilerde daha faydalı olur?
Sosyal ağlarda paylaş

rusça
japonca

almanca tasvip etmiyorum seçtim pişmanım, almanca denen hanzo dili yüzünden 2 dersim var alttan.

rusça seçersen dili sevmesen bile öyle bi hocalar var ki her şekilde seversin rusçayı :) (özellikle tatyana)

japonca ya da dünya tatlısı melda hoca girer bi tanedir candır.

ama almanca seçme bence.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:
rusça
japonca

almanca tasvip etmiyorum seçtim pişmanım, almanca denen hanzo dili yüzünden 2 dersim var alttan.

rusça seçersen dili sevmesen bile öyle bi hocalar var ki her şekilde seversin rusçayı :) (özellikle tatyana)

japonca ya da dünya tatlısı melda hoca girer bi tanedir candır.

ama almanca seçme bence.

almanca
kolay
ama japonca ögren daha güzel
Sosyal ağlarda paylaş

Yazılımcıyız işte, zaten küçükten beri uğraşıyorum ben php mysql javascript html css vs... web dillerinde baya bir expert bilgim var, da daha neler öğrencez neler... Robotik elektronik bilmiyorum yani hiç düşünmedim, security software da düşünmedim ama ona biraz daha yakınım gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Yurtdisina gitmek istiyo musun? Bence asil sorulmasi gereken soru bu. Eger ABD'ye gideceksen Ispanyolca. Yok Rusya'ya falan gideceksen, malum.

Bir de nacizhane tavsiyem olacak, programlama dili bilmek seni yazilim muhendisi yapmaz. SQL, PHP ve JS'de gercekten iyi olabilirsin (html ve css programlama dili degildir), bu dilleri iyi biliyorum dersin ama kendine "yazilim muhendisi" unvanini vermek o kadar da kolay olmamali degil mi?

Sosyal ağlarda paylaş

@riglous
@riglous, yazılımcıyız işte dedim yani şu anda anlamında demedim, gelecekte olmuş olacağım anlamında dedim çünkü ilgim var seviyorum hoşlanıyorum hobi olarak yaptığım mesleğin üniversitesini okuyacağım. Yazılım mühendisi olduktan sonra ikinci dilim işime yarayacaktır zaten olmadan işime yaramaz, okulu bitirmeden rusya veya amerikaya şirketlerde çalışmaya gitmeyeceğim. Ayrıca mühendis kelimesini de hiç kullanmadım, yazılımcı olmak ile yazılım mühendisi olmak arasında dağlar kadar fark var.

html css'in dil olduğu konusunda da birşey demedim, bu web dillerini biliyorum dedim ve onların hepsi genel olarak web dilidir.

Şöyle açıklayayım ki bir scripting (betik) dili bir programlama dili kategorisi altındadır çünkü açık kaynak kodu çalıştırılır ve ana program üzerinde oynamalar değişiklikler yapmana izin verir, örneğin js internet explorer'da oynamalar yapar. Bu da javascript ve css'nin scripting dili olması ile onları aslında programlama dilleri kategorisine sokar. Ama tam bir programlama dili değildir çünkü programlama dili olması için bilgisayar üzerinde direk işlem yapabilmesi gerekir, onlar direk değil aracı programlar ile yaptıkları için "scripting" dili olurlar. Ama programlama dilleri ile aynı kategoridedirler, alt programlama dili de diyebiliriz. Html adından da belli olacağı üzere "hypertext markup language" bir dildir. Evet çok basit bir dildir ama dildir.

Günümüzde adam gibi bir web development yapmak aşağı yukarı her şirkette işine yarayacak şeylerdir, her yapılan ürünü internette pazarlayabilmen için gerekli bir araçtır.

Bir de böyle karşındaki insanı birşey bilmiyomuş gibi düşünmek veya o şekilde görüp "tavsiye vermek" adı altında hafiften birkaç laf dokundurmak ve küçük görmek pek hoş olmadı sanki. Her neyse, umarım bana vermek istediğinden daha çok bilgi verebilmişimdir sana.

@riglous: abd konusunda haklısın o konuda teşekkür ederim. Abd'de ispanyolca ikinci dil gibi birşey sanırım hatırladığım kadarıyla. Ve önemi büyük olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben anlatamamisim, kusura bakma. Okudugun bolum olarak Ekonomi gordum. Daha sonra da "Yazılımcıyız işte, zaten küçükten beri uğraşıyorum ben php mysql javascript html css vs.." demissin. E "iste pistim ben, yapa yapa ogrendim, yazilimcinin kralini getirsen ben daha iyi kod yazarim" tribinde biri gibi algiladim. Amma velakin emin olamadim. Emin olamam da. Bilemem yani. Bilmedigim icin de sadece dedim ki dil bilebilirsin belki, bu dillerde iyi de olursun ama bu seni yazilim muhendisi yapmaz.

Amacim sana laf atmak falan degil, sadece olmadigin bir sey icin ben buyum dememeli insan, bundan bahsediyorum. Oku bitir, al kapi gibi diplomani, ondan sonra carp suratima, amenna. Laf atmak istesem baska yerlere cekerdim konuyu.

HTML ve CSS programlama dili degildir. Ben bu kadarini soyledim. Orda "language" yazmasi onu programlama dili yapmaz. En basitinden 1+1'in cevabini vermiyorsa bir dil, onu programlama dili olarak sayma.

Sosyal ağlarda paylaş

Programlama dili için illa 1+1 cevabını vermesi gerekmez. html bir biçimlendirme dilidir. Herşey 1+1'ler ile olmuyor bir de o 1+1'lerin sonucunu alıp biçimlendirmek ve kullanıcıya sunmak var. Yani html'e scripting mi diyorsun sen? Dersen yanılırsın.

Dediğim gibi js ve css scripting (betik) dilidir ama bir betik dili programlama dilinin alt kategorisindedir.

Edit: neyse yaw betikmiş dilmiş oymuş buymuş neyi tartışıyoz burda allah aşkına ne değiştirecek unut gitsin neyse ne işte :)

Sosyal ağlarda paylaş

Japonlar daha çok elektronik alanında lider olduklarından dolayı aslında biraz japonca istemiyorum. Malum yazılım olarak Rusya biraz daha önce gibi sanki ve Rusya'ya yakınım.

Ha bu arada burs almak için notlarımı yüksek tutmak istiyorum ondan rusçadan korkuyorum. Almanca'yı ondan biraz istiyor gibiyim. Yani kolay olsun not ortalamamı zedelemesin dersek yine Rusça diyebilir miyiz? Yoksa öğrenmesi gerçekten kasar mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Soz konusu yazilimsa, kullanilan diller zaten ortak diller. Senin konusma dili ogrenmen bunu en fazla yorumlari okuman noktasinda etkiler. Onun disinda degisken yine degiskendir, sen de biliyosun.

Isin muhendislik tarafina kayacak olursak (baslikta muh. yazmissin), sistemi tasarlaman vs. bunlar icin seni etkileyecek tek nokta calisacagin sirket(ler). Rus bir firmayla calismiyosan, ya da Rusya'da calismiyosan senin Rusca bilmen pek de onemli degildi. Ha kaynak konusunda Ingilizce onemli bir nokta ki simdiden iyi duzeyde demissin. Bu nedenle cok da farketmiyor hangi dili sectigin.

Rusca icin yeni bir alfabe ogrenmen gerekiyo, aklinda olsun. Zaman ayirman lazim ayrica. Onun disinda secim sana kalmis. Ha ABD icin Ispanyolca'nin sana saglayacagi maksimum avantaj yeri geldiginde kufur etmekten oteye gecmeyecektir o da aklinda olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...