Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ensemble Studios kapanıyor


Rikkie

Öne çıkan mesajlar

Microsoft yaptığı açıklama ile artık klasik olmuş Age of Empires ve Age of Mythology oyunlarının arkasındaki isim olan Ensemble Studios'un şu anda Xbox 360 platformu için geliştirdiği RTS oyunu Halo Wars piyasaya sürüldükten sonra kapanacağını duyurdu.



Microsoft, Ensemble Studios kapatıldıktan sonra çalışanları yeni bir firma altında toplayacak ve bu firma Halo Wars'a destek sağlayacak ve yeni projeler üzerinde çalışacak. Tabii Ensemble'da şu anda bulunan herkes bu yeni firmaya geçmeyecek, Microsoft bu çalışanları ise kendi bünyesinde bulunan diğer firmalara dağıtacak. Halo Wars'ın 2009'un ilk çeyreğinde piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Hey gidi hey. Bir nesilin üçte biri "eycof"la, özellikle de aoe2yle büyüdüydü be.. (Geri kalan üçte birlik kısımlardan birinin starcraft/warcraft diğerinin de c&c/red alert ile büyüdüğünü varsayaraktan :p)

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şerefsizlerrrrrr

bungie kapanmadan kendini kurtarabildi neyse ki, cidden ensemble'ın kapanması westwood'un kapanmasından sonraki ikinci büyük darbe rts türüne. red alert zamanlarında warcraft'a karşı onu tutardım, aoe zamanlarında ise starcraft'a karşı onları tutardım. büyük yazık oldu. satışları da gayet iyi gidiyordu aoe3'ün diye hatırlıyorum aslında, böyle izbeliğe gerek yoktu pek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:
satislari iyi gidiyordu da, adamlarin halo3'ten ettigi kara bakin aoe3'ten ettigi kara bakin. biri 6 ayda 8 milyon kopya satmis, biri iki senede 300 bin. ki 8 milyon satan bir o kadar da konsol sattirmistir.


iki senede 300k rakamını nerede gördün bilmiyorum da toplam satışlar yüzbinlerde değil, milyonlar seviyesinde. buna eklentileri de ekle. pc rts piyasasında en çok satan üç franchise var zaten, bunlardan biri. bundan çıkarılacak sonuç ms'in kapatmayacağı firma yok pc piyasasında wow gibi 10 milyon luk abonesi yoksa, satış rekoru konusunda konsol zaten geçti artık.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İlk SSI gitti.
Sonra Westwood.

Şimdi sıra Ensemble ye mi gelmiş?

Tekel olmaya çalışmak, çeşitliliği öldürmek...
Kapitalizm. Ne diyeyeim ki?

Merak etmeyin bence AoE 4 de çıkar;
Ama Red Alert 3 şimdi nasıl çıkacaksa, o da öyle çıkar.
Aslından bambaşka bir biçimde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...