Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

19 yaşında bir genç kızın ölümü ve Muzaffer Kuşhan Beyimizin savunması

NoS

Öne çıkan mesajlar

Haberi görmüştüm NTV'de. Bosphorus'un da dediği gibi, adamın rahatlığı çok ilginç. Adam bir de konuyu nasılsa yine kendine çekti. "Orada ben gibi 40 yıllık bir doktor var, bana güvenmiyorlar." , "Sağlık ekibi geldiğinde kızın kalbi çoktan durmuştu, ben napayım." tarzı cümleler kullandı bildiğin. Edilecek laf var da, neyse.
Sosyal ağlarda paylaş

Adamın suçu x veya y fark etmeden her bünyeye aynı diyeti vermesi sonuç itibariyle ben veliyle aynı değilim benim aileden gelen bi kalp problemim olur benim az koşmam lazım hem kalp krizinin ne zaman vuracağı belli olmaz spor yaparken veya yapmazken olabilir zira bu kadar hızlı kilo verimi kalp kaslarını yormaktadır.

Adamın en sinir cümlesi ise başta yazdığım gibi ''45 gün önce 100 kiloydu şimdi 85 e inmişti'' e indi de tabutun ağırlığı pek etki etmiyor bea abicim
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:
Bişeyi anlamadım, doktor napmış kızın ölmesi için?

veyahut onca iftiramsı yorumdan sonra doktorun çıkıp kendini savunması neden garip karşılanıyor?

ya da, doktorun yıllarca çalışıp oluşturduğu kurumun adının böyle bir acı olayla yerin altına gömülmesine izin mi vermeli?

olayın perde arkasını bilmiyorum bu başlık itibariyle konuştum sadece.

Allah rahmet eylesin, çok acı bişey genç yaşta ölüm, ailesine sabırlar

doktora da^^

katılıyorum buna.

kuşhanla muşhanla alakam yok, bu tip meşhur diyetisyenlerden felan da tiksinirim.

ama şöyle birşey var ki, iş sağlığa gelince çok kolay doktorları idam etme huyumuz var.

belki doktorun alakası olmayan bir hastalığı vardır,
belki doktorun düzeltmesi mümkün olmayan bir durumu vardır.
bu yüzden pat diye "tüm suç doktorda" denilmesini doğru bulmuyorum.

ha, bilerek hastayı ölüme götürenler de var, o ayrı.
Sosyal ağlarda paylaş

zydar said:
bence kızla ilişkisi varmış sonra kız hamile kalmış. ardından bu ortaya çıkmasın diye kızu öldürmüş. kızı öldürürken hap falan vermiş al ilaç diye içince kalp krizi gçeirmiş. Aslında oalyın altında farklı bi boyut var. csi izliyorum. evet.

biraz law & order karıştıralım, kız aslında buna dayanamayıp intihar etmiş...
Sosyal ağlarda paylaş

mawiman said:
senin akrabam olabilir ... ama orta bir kalp krizi var ve bu kalp krizi bir insan tedavi altında iken oluyor aynı durum hastanede olsa herşey yolunda iken bir hasta kalp krizi geçirip ölse dr hakkında saoruşturma başlatılır. Bence Kuşan hakkındada bir soruşturma başlatılması gerekir

Birader soruşturulmasın diyen mi var? Tabiki soruşturulsun kızın otopsisi yapılsın gerekli her yol eksiksiz tamamlansın zaten de. Bunu yapacak kurumlar bellidir. Kafana göre yargılayıp infaz etmek sana, bana düşmüyor anlatabildim mi?

Bu arada orası bir hastane değil ki neyin ruhsatı olacaktı? Sağda solda bir çok spor merkezi var mahalle aralarında Kuşhan'ınki de bunun köy haline getirilmişi. Ambulans bulundurmuyor falan demişler. Hangi sosyetik spor merkezinde 24 saat ambulans bulunduruluyor? Hangi spor merkezinin klinik ruhsatı var?

Saçmalamaya gelince böyle haberleri çok seviyor bizim medyamız.
Sosyal ağlarda paylaş

Severler tabi, duygu sömürüsüne medyamız ve malesef çoğu insanımız bayılır.

Kız o yaşta 100 kilo olana kadar bir çaba göstermeyen kendisi ve ailesi suçsuzdur, genetik bir problem veya tesadüf de olamaz çünkü kalp krizi 50 yaşından sonra olmak zorundadır.. Ee? Demek ki kilo vermek için parasıyla ve gönüllü gelen bu kıza, onbinlerce kişiye sorunsuz verdirdiği şekilde kilo verdiren doktor suçlu.

Otopsiye falan gerek yok bak, çözdüm ben olayı :p Klinik mlinik de tez kapatıla.
Sosyal ağlarda paylaş

bilmemde alalade bi doktor ismi olsaydı belki bişiler olurdu ama bildiğim kadarıla bu amca zaten bu işin önemli isimlerinden yani,ayrıca kilo verme olayıda hep sıkıntılıdır,hızlı kilo verince vücud bi anda abondene oluyo çünkü.
rahmetlinin ailesine ve sevdiklerine baş sağlığı diliyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Aket-Atum said:
Metakuso said:
bir ayda 15 kg vermekle ölünmez. nedir ki 15 kg?

git bi kasaptan 15kg et al, zar zor taşırsın.

alakaya maydanoz, gel bana bazı bazı.

kasaptan aldığın eti sadece kolun taşırken, senin üstündeki 15 kg'ı tüm vücudun taşıyor.

ha, elbette şişmanların (sumocular özellikle) atletizmde dünya şampiyonu olamamasının nedenlerinden biri bu,
ama konumuzla alakası yok 15 kg, et ve taşıma üçlemesinin.

bir ayda 10 kg vermek o kadar da abartılacak birşey değil.
kasaptan et almakla da kıyaslanamaz.

ne kadar çok kilo fazlan varsa, kilo vermen de o kadar kolaylaşır. yani daha doğrusu daha büyük oranda kilolar verebilirsin.
örneğin 450 kg'daki insanlar diyet yaparak 250kg'a düşüyor,
ama ideal kilosunda olan bir kişinin 200 kg zayıflamasını beklemiyoruz herhalde?

90-100 kg'da birisi bir ayda 15 kilo verip de ölmez.
düzgün diet ve spor ile vücuda büyük bir zararı olmaz.

ha, şu olabilir.
yaz sıcağında öğlen güneşi altında 5-6 km yürümeye/koşmaya kalkarsan büyük zararı var, özellikle kalbe direk etki eder. hele şişmansan ölüme kadar götürür.
ki büyük ihtimalle burdaki olay bunun gibi birşeydir,
kasaptan 15 kg et alıp taşımakla değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:
Aket-Atum said:
Metakuso said:
bir ayda 15 kg vermekle ölünmez. nedir ki 15 kg?

git bi kasaptan 15kg et al, zar zor taşırsın.

alakaya maydanoz, gel bana bazı bazı.

kasaptan aldığın eti sadece kolun taşırken, senin üstündeki 15 kg'ı tüm vücudun taşıyor.

ha, elbette şişmanların (sumocular özellikle) atletizmde dünya şampiyonu olamamasının nedenlerinden biri bu,
ama konumuzla alakası yok 15 kg, et ve taşıma üçlemesinin.

bir ayda 10 kg vermek o kadar da abartılacak birşey değil.
kasaptan et almakla da kıyaslanamaz.

ne kadar çok kilo fazlan varsa, kilo vermen de o kadar kolaylaşır. yani daha doğrusu daha büyük oranda kilolar verebilirsin.
örneğin 450 kg'daki insanlar diyet yaparak 250kg'a düşüyor,
ama ideal kilosunda olan bir kişinin 200 kg zayıflamasını beklemiyoruz herhalde?

90-100 kg'da birisi bir ayda 15 kilo verip de ölmez.
düzgün diet ve spor ile vücuda büyük bir zararı olmaz.

ha, şu olabilir.
yaz sıcağında öğlen güneşi altında 5-6 km yürümeye/koşmaya kalkarsan büyük zararı var, özellikle kalbe direk etki eder. hele şişmansan ölüme kadar götürür.
ki büyük ihtimalle burdaki olay bunun gibi birşeydir,
kasaptan 15 kg et alıp taşımakla değil.

3 mesaj üstte hacmen kastettiğimi yazmıştım...keşke wall of texxten önce bir okusaydın
Sosyal ağlarda paylaş

O kiz 100 kilo olunca bu medya neredeydi allaskina? Doktor hatasi var mi yok mu otopside belli olur zaten o yoruma kalmis birsey degil, ilk kisim bence asil ustunde durmak gereken. Ben 75 kiloydum, 5 ayda surekli oturarak, bok varmis gibi her gece icki icerek, cifte kebaplari mideye indirerek 92 kiloya ciktim ve bi anda vucudumun nasil cirkinlestigini, 2 adimda kiloya alisik olmayan bacaklarimin agridigini, felaket terlemeye basladigimi farkettim. Ilk hafta sadece ickiyi kesip duzenli su icerek 3 kilo verdim. Burada yediklerime dikkat edemiyorum daha mutfak malzemelerimizi yeni alip eve yeni yerlestigimiz icin ama gunde 1-1.5 km yuruyus ile, hicbi kotuma sigamadigim icin aldigim yeni kotu kemerle kicimdan duser halde giymeye basladim, spor programim da yarin basliyor. Sen 19 yasinda 100 kilo olan kiza ve onun anasina babasina bi donup bakicaksin yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla onu bilmem de,bizim sitede oturan biri gitmişti onun kampına..20 kilo verdi geldiğinde 35 kilo aldı 1.5 ay orada kalmıştı..Söylediğine göre kişiye özel program yerine standart fix bir programı herkese uyguluyorlarmış bu da tabi her bünye aynı olmadığı için oldukça zararlı....

Ayrıca kamp mamp nedir allah aşkına kilo vermek için kamplara gidip orada yatıp kalkmaya gerek yok,özellikle kilo verirken böyle kısa sürelerde kilo verdiren programların inanılmaz zararlı oldukları hep söylenir sonuçta metabolizmanın alıştığı bir düzen var sen onu bir ayda ağır bir programla değiştirmeye kalklarsan tepkisini gösterir....Bu yüzden hızlı kilo veren,midesine kelepçe taktıran insanlar yukarda dediğim gibi daha sonra çok daha hızlı kilo almaya başlıyorlar..Dengeyi bozmamak önemli
Sosyal ağlarda paylaş

said:
1,5 ayda 15 kilo vermiştim ben de geçen sene
düzgün, sağlıklı bir dietle gayet olabilir bişey ve hakkaten zararı olmaz diet adam gibiyse

Yazıların tamamını okumadım, ama bu yazı dikkati mi çekti. Son 1-2 senesini dietisyende geçirmiş biriyim. Daha öncede uzun aralıklarla farklı dietisyenlere gitmiştim. Rahatlıkla şunu söyleyebilirimki 1,5 ayda sağlıklı 15 kilo vermek diye birşey olmaz. Normal kilosunun 20-40 kilo üstünde olan biri düzgün giderse ilk 1-2 ayda 8-10 civarı verebilir(sonra yavaşlayıp haftada 1'e düşer) 1,5 ayda sağlığın bozulmadan 15 kilo versen dahi kısa sürede daha fazlasını geri alırsın.
Sosyal ağlarda paylaş

Tıpta okuyan ve en yakın akrabaları kilolu olan biri olarak benim yorumum;

Ayda 3-4 kilo verme vaadiyle eğer açılsaydı klinik, iflas ederdi, oraya gidenler, genelde, kendi iradeleriyle kilo veremedikleri için ve hızlı ve çok kilo vermek için gidiyorlar, tahminimce Kuşhanda, bu isteği tıbbi terimlere en uygun olan şekle göre sokarak, 1500 kalori ve bol spor yaptırarak aşmaya çalıştı, eğer bazı arkadaşların dediği gibi 30gün/4kiloluk en iyi seçeneği uygulasaydı kimse gitmezdi.

Kızın ölümünde ise, 100 kilo bir erkek için obezliktir genelde, kız için ise morbiz obez bile olabilir boyu kısa ise, ve eğer bir iki genetik faktör denk gelmişse, kalp krizi kızı vurmuş olabilir. yanlız bu Klinikteki rejim yüz<ünden değil, uzun zamandır vucütta oluşan dengesizlikten olmuştur, tahminimce, klinikten çıktıktan sonra o kiloları geri alsaydı gene kalp krizi geçirebilirdi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...