Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

19 yaşında bir genç kızın ölümü ve Muzaffer Kuşhan Beyimizin savunması

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bunun kontrolü ama ordaki doktorların diyetisyenlerin elinde. eğer olması gerekenden fazla kilo veriliyorsa kişiye özel diyet uygulanabilir ve egzersizler ona göre ayarlanabilir.

Sorun şurda. birçok kişi hızlı ve fazla kilo vermeyi normal görüyor çünkü daha hızlı zayıflanmış oluyor. buda insanlara bir güven veriyor ama ne yazık ki bu yanlış bir kanı.

25 yaşında bir insanım. ve hayatım boyunca çok yakın 2 kişi tarafından bu konuların içinde kendimi buldum. birincisi kendi öz babam. kendisi 63 yaşında ve bundan 20 sene kadar önce damar tıkanıklığı ameliyatı olduktan sonra zorunlu olarak sigarayı bıraktıktan sonra kilo almaya başladı. yılda 5-10 kilo derken gittikçe şişmanladı ve sonuçta belli bir çizgiyi geçti. Bi ara sadece kendisi kendine özel diyet yaparak gayet sağlıklı bir şekilde zayıfladı. ayda 2 bilemedin 3 kilo vererek. ama sonuçta bunu doktor kontrolünde ve yeterli süre yapmadığı için başarısız oldu ve eski alışkanlıklarını bir kenara bırakmadı. yeterli spor yapmama, sağlıksız beslenme vs.

2. kişi çocukluğumdan beri arkadaşım olan ve yıllarımı birlikte geçirdiğim insan. kendisi bundan 2 sene kadar evvel intregastrik balon yani medyadan bildiğiniz şekilde mide balonu taktırdı. belli bir süre 1- 1.5 ay kadar etkili oldu ama doktorları zaten belli bir kilo seviyesini aştığından dolayı etkili olmayacağını söylemişlerdi. Kendisi son olarak mide bandı yani kelepçe taktırdı. Bu yöntem ameliyatlar arasında en etkili 2. yöntem. midenin operasyonla ufaltılma işleminden sonra. Ve inanın ayda 10-15 kilo vermek sağlıklı olsaydı mide bandıyla doktorlar bunu çok rahat başarabilirlerdi çünkü kelepçe dediğiniz şey her an doktor tarafından kontrol edilebiliyor. çok basit bir şırıngayla derinizin altına yerleştirilen bir parçanın içine bildiğiniz suyu enjekte ederek midenizi nekadar kısmanız gerektiği ayarlanıyor. Ama genede doktorların söylediği asla ve asla 4-5 bilemediniz bu duruma göre 6-7 e kadar çıkabilir ama bundan sonrası sağlıksızdır.

arkadaşım akapunktur olsun diğer diyet ve diyetisyen yöntemleri olsun çoğunu denedi. belli bi yerden sonra bunlar işe yaramadığından ne yazık ki iş ameliyata gitti. Yani burda sırf 2 mizin başından geçen olayları anlatsam ve hergün o televizyonda gördüğünüz binbir türlü şarlatan diyetisyen ve akapunkturcuyla direk 1 e 1 yaşadığımız diyalogları anlatsam burda sayfalar sürer.

istiyorsanız ayda 10 kilo verin yada 15. belki ömrünüzün sonuna kadar hiçbir sorun olmadan yaşarsınız ama bu yaptığınızın doğru olduğunu göstermek.80-90 yaşına kadar sigara içenler var. bir kısmı halen yaşıyor bir kısmı hayatında kanser bile olmamış ama bu sigaranın sağlıksız olduğu gerçeğini değiştirmiyor dimi ?
Mesaj tarihi:
uzun bişi yazdım sildim.. tepki almayım çok

adama denilecekleri zaten adli makamlar söylerler..

benim diyeceğim şu, tartıya çıktınız kilo almışsınız 75kg siniz.. sonra 83-88-92-97... bu artışı görmenize rağmen önlem almıyorsanız ve 100'ü görürseniz ya da geçerseniz lütfen evde DALYAAAA diye bağırın!

sağlığa bu kadar zararlı bir yolda ısrarla ilerlediğinize göre gurur duyacağınız bişi yapmışsınızdır ve bunu kutlamak gerekir.

boy/kilo oranı uygun bir şekilde artıp da 100kg yi aşanları sınıflandırma dışı tutuyorum tabii.

sonra aman bilmem kim ayda 15kg verdiriyormuş da, mucize diyetmiş de bilmem ne.. ben hiç kilolu olmadım ama kilolu olanların ÇOK ZOR kilo verdiğini hepimiz biliyoruz.

sağlığınıza yazık.. dikkat edin kendinize...
Mesaj tarihi:
ben şunu merak ediyorum.. obez olanlar korkmuyorlar mı durumlarından? en azından düzenli yürüyüşe çıkıyorlar mı?

ben kafamı feci belaya sokan bi tipim, üstüme çok iş yığılıyor.. bazen de ben kaşınıyorum. her neyse işte saat 4:00 gibi kalktım makaleleri yazıyorum. yani genelde pek bi yoğunum. (her çalışan insanoğlu gibi) ama allahın her günü vakit ayırıp yürümeye çalışıyorum. sağlık durumum çok kötü değil, kilolu değilim vs. (hatta aşırı eksiğim var bu aralar) yine de çıkıp yürüyorum..

hiç düzenli spor yapmıyorlar mı? yemek yerken aşırı yerlerse rahatsız olmuyorlar mı? benim arkadaşım kilolu, diyet yapıyor doktor kontrolünde ve cidden güzel bir diyet yapıyor. ama yine de aralarda yiyor! hani cidden doktoru ben olsa döverim! kalbinize yazık, sağlığınıza yazık..

hızlı bir intihar metodu bu! hani adamlar ciğerlerini görmüyorlar da sigara içiyorlar onu da anlarım ama bunda bariz şişiyorsun, çirkinleşiyorsun.. =( üzgünüm ama aynen öyle

bu genetik eğilimin yanında iradesizlik midir?
edit: silmeseydin keşke.. özet geçiyorum arkadaş iradeli ve sağlıklı bir şekilde kilo veriyor. tebrik ediyoruz kendisini.. sağlıklı bir şekilde devam eder umarım
Mesaj tarihi:
dasaaa said:
ben şunu merak ediyorum.. obez olanlar korkmuyorlar mı durumlarından? en azından düzenli yürüyüşe çıkıyorlar mı?

ben kafamı feci belaya sokan bi tipim, üstüme çok iş yığılıyor.. bazen de ben kaşınıyorum. her neyse işte saat 4:00 gibi kalktım makaleleri yazıyorum. yani genelde pek bi yoğunum. (her çalışan insanoğlu gibi) ama allahın her günü vakit ayırıp yürümeye çalışıyorum. sağlık durumum çok kötü değil, kilolu değilim vs. (hatta aşırı eksiğim var bu aralar) yine de çıkıp yürüyorum..

hiç düzenli spor yapmıyorlar mı? yemek yerken aşırı yerlerse rahatsız olmuyorlar mı? benim arkadaşım kilolu, diyet yapıyor doktor kontrolünde ve cidden güzel bir diyet yapıyor. ama yine de aralarda yiyor! hani cidden doktoru ben olsa döverim! kalbinize yazık, sağlığınıza yazık..

hızlı bir intihar metodu bu! hani adamlar ciğerlerini görmüyorlar da sigara içiyorlar onu da anlarım ama bunda bariz şişiyorsun, çirkinleşiyorsun.. =( üzgünüm ama aynen öyle

bu genetik eğilimin yanında iradesizlik midir?

Bende kilolu bi biriyim. Şöyle söyliyeyim mesela bende Kilo ailevi bi etken yani aileden gelen genler hücrelerdeki yağ depolamasıyla alakalı bi durum. Bende kiloyu sporu bırakmak zorunda kalınca aldım zaten. O zaman en azından yiyip eritiyodum. Bi 30 kilo verdim bi 30 daha vericem. Ayrıca çok zayıf olmakta çok kötü bi şey . Ve kalp krizinin en büyük sebebi kan değerleri. Mesela ben aktif spor yapıp düzenli yiyorum(hafta sonları ve alkolleri saymassak.).Benim kan değerlerm normal . Ayrıca Kiloda sadece diyetle verilmez çünkü yağ hücreleri kansorejen içerir. Yani vucudun biraz kaslanması ve o kasların yağ hücrelerini kullanarak eritmesi lazım. Bayanlar içinde geçerli bi durum bu. Bide ben sigarayı bırakmazsam yakında gidiciyim gibide bırakcam inanıyorum :)
Mesaj tarihi:
Bu arada ufaktan bi yardımcı olayım kilo vermek isteyen pati pati üyelerine. Yani ben anlatıcağım şekilde verdim kiloyu.

Evde yaptığım sporlar.
150 Yarım mekik 5x 30
150 Tam mekik 5x30
Mekiklere başta 3x30 olarak başlayın yerse 5 e çıkartın zamanla.
Bacak çekip kaldırma hareketi 3x10zorlanırsanız Yatakta yapıp yorgana tutunun. )
5 Dk sopayı ensenize koyarak belinizi çevirin(poşet falan sarıyolar bunu yaparken tavsiye etmiyorum cilt hastalığı falan çıkabilir.)
Yanlara doğru eyilme 300 tane sağlı sollu 300.
Planor hareketi 5x30 ( Yüz üstü yatın elleri ve ayakları terse doğru gerin olduğu kadar hızlıca yapın,göğüs kafesiniz zorlanırsa yapmaya bilirsiniz.)
-tavanadeğme hareketi 5x30 . Parmak uzunda yükselin bi sağ elle değermiş gibi yapın bide sol elle.sağ 15 sol 15 şeklinde.
-3x10dizlerin üstünde eğilip kalkma zorlanırsanız 1x10 yapın oda iyidir.
Mümkünse sevdiğiniz parçalardan totalde 15dk ile 30 dk arası bi liste yapın böle hareketli dans edebileceğiniz parçalardan.

Benim yaptığım bi hareket var spor sonrasında ama ne kadar yararlı ne kadar değil tam olarak bilmiyorum yani kendim buldum tavsiye ediyorum deneyin olmadı yapmayın.
Spor bitince 10 dk Sporcu oturuşu vardır dizler çekik ellerle dizleri sararsın. Çok fena bi şekilde ter attırıo . Spordan 30 dk önce Kepekli makarna yiyin 1 kase yada 1 muz yiyin. Spor yaptıktan 30 içindede bi yoğurt veya protein vericek bi şeyler yiyin. Ayrıca her spordan sonra maden suyu içebilirsiniz ek olarakta Meyveli soda - süt karışımıda süper gider. Maden suyu kaybettiğiniz mineralleri yerine getirir.

Benden bu kadar diyette veririmde o kişiden kişiye değişiyo.
Mesaj tarihi:
dasaaa said:

hiç düzenli spor yapmıyorlar mı? yemek yerken aşırı yerlerse rahatsız olmuyorlar mı?

işte durumu bildiğin halde harekete geçemiyorsun/geçmek istemiyorsun, sorun orada :) yoksa niye obez olunsun :p aynaya bakıp "almışım ya biraz :" dedikten sonra 2 whopper menü götürdüğümü hatırlarım mesela :d
Mesaj tarihi:
Abi adam zaten doktor. Yıllardır diyetisyenlik alanında ün salmış. Dalga mı geçiyorsunuz işini bilen bi doktor bu kadar kilo vermeyi önermez falan diye? Biraz bilimsel olun ya herşeyi de siz bilmeyin bi zahmet.
Mesaj tarihi:
Ayda bir insanın 15 kilo vermesi durumunda , sağlıklı ya da sağlıksız olduğunu söylemek için o kiloları nasıl verdiğini tespit etmek gerek. Aç kalarak o 15 kiloyu vermek vardır bir de yoğun spor yaparak o kiloları vermek vardır. Bu ikisiçok farklıdır.

Ben bir ara 2 ayda 30 kilo verdim. Kesinlikle ne bir sağlık problemim oldu ne de başkabirşey. Düzenli olarak günlük 2-3 saat spor , sebze ve zeytinyağlı yemekler , çok az ekmek ve doyarcasına meyve , meyve suyu tüketerek.

Bu durumda bırakın yorulmayı , tam tersine kiloyu verdikçe enerji patlaması yaşıyorsunuz , yerinizde duramıyorsunuz :). Artı olarak kas erimesi sağlıklı diyetlerde olmaz , kas erimesine karşı tuz kullanırsınız ve minimuma iner.

Bu ölüm olayında kız o 15 kiloyu güzel bir programla verdi ise kalp krizi ile alakası yoktur ki artı zaten bu yerinde otururken olan birşey. Herhangibir aktivite üzerinde olmuş olsaydı diyebilirdik eşşek gibi spor yaptırmışlar diye. AMa ortada öyle birşey yok.

Hızlı kilo verip hızlı kilo almak kişiden kişiye değişiyor , evet bu çok sağlıklı birşey değil ama kalp krizi sebebi de değil.
Mesaj tarihi:
Metabolizma oldukca cabuk hizlanan birseydir ve hizli bir metabolizma ve normalin ustundeki agirlikta bir bunye ile diyete basladiginizda ilk haftada kilonuz 8 kilo kadar dusebilir.

Bunun cogu vucuttaki sividir. Kilo verdikce, ideal kilonuza yaklastikca verilen zaman/verilen kilo orani git gide duser. Epeyce zorlasir kalan az miktarda yagi yakmak.

O yuzden 1 ayda 1,5 ayda 15 kilo mu olur demeyin. Varsa fazlaniz denemesi bedava. Tek dikkat etmeniz gereken agir is yaiyorsaniz ya da disarda kosturacaksaniz kendinizi olesiye ac birakmamak ve bolca sivi almak.
Mesaj tarihi:
Yürüyüş ile koşu çok farklı şeyler.

Kalbi yoran yürüyüş değildir, gereksiz tempolu veya uzun tutulan koşu olabilir olsa olsa. Bu adam da yürüyüş yaptırmış sanırım ki sağlıklı olmak isteyen her insanın (kilolu kilosuz farketmez) yapması gereken bir eylem bu yürüyüş.
Mesaj tarihi:
1,5 ayda 12 kilo verdim halada doktor kontrolünde diyetime devam ediyorum.diyetimde 6 öğün var, protein, karbonhidrat ve yağ ihtiyacımı karşılayacak şekilde hazırlandı.buna ek olarak her gün 1 saat yürüyüş ve 3 litre su tüketimi şartı var.12 kilodan sonra son 1 hafta 1 gr bile veremedim.bunu zaten doktorum ile birlikte bekliyordum.diyedimden 200 kalori daha kestik yine yürüyüşe devam ediyorum.kısaca dikkatli dengeli beslenir ve yürüyüş yaparsanız kilo probleminiz olmaz.fakat rahmetli olan kızımızı o kiloya getiren beslenme ve tüketim alışkanlıklarıda kushan kadar suçlu değil midir? belkide aldığı kolestrol ve kaloriler kalbinde bilinmeyen bir tıkanmaya neden olmuş olabilir.son yıllarda kalp krizi ve ani ölümlerin kanımızda dolaşan kan pıtıcıkların kolestrol ile daralmış kalp damarlarını tıkaması sonucunda olduğu düşünülmektedir.herkesde olan bu kan pıhtıcıkları ne yazıkki cılgınlar gibi yağlı ve proteinli beslenmemiz ile ölümcül krizlere neden olmaktadır.nitekim hasan doğanda böyle öldü bu kızda büyük ihtimal böyle ölmüştür.
Mesaj tarihi:
yürüyüş kalbi yormaz diye birşey yok. çok kilolu kişilerde yürüyüş sizin hızlı koşmanıza denk olabiliyor

ha ama kalbi yorcak diye yapılmicak mı? yapılcak. bence program gayet de güzelmiş. hergün bol bol yürüyüş. daha sağlıklı bir program olamazdı bence

bir de 15 kilo vermiş yuh penceresinden bakmamak lazım. yine kilo oranı ne kadar yüksekse ilk kolaları vermek okadar kolaydır.
Mesaj tarihi:
cemad said:
yürüyüş kalbi yormaz diye birşey yok. çok kilolu kişilerde yürüyüş sizin hızlı koşmanıza denk olabiliyor

ha ama kalbi yorcak diye yapılmicak mı? yapılcak. bence program gayet de güzelmiş. hergün bol bol yürüyüş. daha sağlıklı bir program olamazdı bence

bir de 15 kilo vermiş yuh penceresinden bakmamak lazım. yine kilo oranı ne kadar yüksekse ilk kolaları vermek okadar kolaydır.

Kalbi şöyle yorar, yüksek tempolu kasarsan ve çok fazla kilolu isen yorar. 20 yaşında 90 kilo birisi ile 40 yaşında 90 kilo birini aynı tempoda yürütmessin yani.
Mesaj tarihi:
Kardeşim kızın ölümüne neden olan hastalık, muayene ile dahi belli olmayan, otopside fark edilebilecek bir hastalıkmış. Diyet merkezine gelmeden önce ne kadar tetkik yapılsa da fark edilemeyecek bir kalp hastalığıymış, kaldı ki adam doktor, evi de merkezin yanında, her gün zaten o merkezde. İnsanları karalamak için maksimum çaba sarfetmeyin, bırakın oluruna biraz.
Mesaj tarihi:
Vodan said:
Kuşhan bizim akrabamız hop :)

Bencede kalptendir. Yani orada bugüne kadar yüzlerce kişi zayıflamıştır. Bir genç kalp krizi geçirdi diye hemen işin kolayına kaçmak iş değil yapılsın tetkikleri millete pislik bulaştırılmadan önce.

Allah rahmet eylesin.

senin akrabam olabilir ... ama orta bir kalp krizi var ve bu kalp krizi bir insan tedavi altında iken oluyor aynı durum hastanede olsa herşey yolunda iken bir hasta kalp krizi geçirip ölse dr hakkında saoruşturma başlatılır. Bence Kuşan hakkındada bir soruşturma başlatılması gerekir
Mesaj tarihi:
Beyler bu adam mahallenin hocası değil ve açdığı yere giden insanlarda kahvede batak oynayan adamlar değil. Statü sahibi insanlar tercih ediyor bu adamı bilmiyorlarmı gerekli doktor donanım ve sağlıklı yapı varmı yok mu diye araştırmayı. Tuzla tersanemizde maden ocaklarımızda onlarca işcilerimiz ölüyor iki gün haber oluyorda. Bu adamın kliniğinde genç bir kardeşimiz ölünce ne kadar bu kadar uzatılıyor. Orası sağlık kliniği ve bu işi profesyonel yapıyorlar. Benimde arkadaşım öldü futbol oynarken kalp krizinden ve çıta gibi çocuktu.
Mesaj tarihi:
kenzap said:
Beyler bu adam mahallenin hocası değil ve açdığı yere giden insanlarda kahvede batak oynayan adamlar değil. Statü sahibi insanlar tercih ediyor bu adamı bilmiyorlarmı gerekli doktor donanım ve sağlıklı yapı varmı yok mu diye araştırmayı. Tuzla tersanemizde maden ocaklarımızda onlarca işcilerimiz ölüyor iki gün haber oluyorda. Bu adamın kliniğinde genç bir kardeşimiz ölünce ne kadar bu kadar uzatılıyor. Orası sağlık kliniği ve bu işi profesyonel yapıyorlar. Benimde arkadaşım öldü futbol oynarken kalp krizinden ve çıta gibi çocuktu.

çünkü bu adana diyetisten değil branş olrak DR ama fizik DR olması lazım yanılmıyorsam yani bu işi herkez yapmamalı Obezler üzerinden insanlar sömürülmemeli
Mesaj tarihi:
mawiman said:
kenzap said:

çünkü bu adana diyetisten değil branş olrak DR ama fizik DR olması lazım yanılmıyorsam yani bu işi herkez yapmamalı Obezler üzerinden insanlar sömürülmemeli

Herkes yazamayan da konuşmamalı yazmamalı, üstüne din üzerinden insanlar sömürülmemeli, sömürenleri başbakanlar korumamalı.
Mesaj tarihi:
M. Kuşhan açıklamalarında çok rahat göründü bana.. Hata gülümsüyordu böyle ciddi ve üzücü bir olayda..

Benim vicdanım rahat diyor durmadan.. Bu nedir ya nasıl bu kadar rahat olabilir insan ?

Sanki ölümü hiç etkilememiş, sanki kıza bişi yapmış kendi öldürmüş.. Bu kadar rahat olmaz insan..

adamı hiç gözüm tutmadı.. resmen gülüyordu televizyonda.. ben şahsen rahatsız oldum..
Mesaj tarihi:
Biglim az olan bir konu ama kardeşim gitmişti ve memnun dönmüştü kilo problemi ile alakalı olarak. Ama sıkı bir program uyguladıkları doğrudur. Gitmeden evvel herhangi bir check up yapılıyor mu bilmiyorum.
  • Yeni Oluştur...