Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Paticik kullanicilari, WAR izlenimleri..

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
1)GCD wow dan kısa
2)Görüş belirtmek ayrı bok atmak ayrı.
Rvr sini beğenmezsin combatını beğenmezsin pve sini beğenmezsin de
open betadaki oyuna buglı demek
classlar dengesiz demek
mmo dan aoc gibi grafik beklemek felan ÇOK komik.
Mesaj tarihi:
Ayrıca bundan sonra hiç bir oyunda daoc gibi bir combat sistemi olmayacak
en azından önümüzdeki 10 yıl
1)interrupt sistemi çok ağır
2)klavyeye kafa atmaktan cok yetenek ve kordinasyon istiyor
3)DPS COK fazla

gönül ister yapsınlar ama olmaz.
daoc rvr cisi dediğin kitle çok az kişi çünkü
Mesaj tarihi:
İyide adam diyelim bok attı, ne olacak şimdi yani kendi üzerimize mi alalım, adam girer oyuna oynar ve derki bu ne salak bir oyun, bundan birşey olmaz der yani yorumunu yapar buraya. Ben veya sen oyunu beğendik diye dolaylı olarak üzerimemi alınayım ? Hayır almam elbette, zevkler ve renkler tartışılmaz çünkü.
Mesaj tarihi:
sharky said:
Compaq nc6400 kullanan var mi aranizda ? Is laptopu v.s.

Onda calisirsa cok bomba olur.

Gerci grafiklere WoW gibi falan diyorsaniz, calisir herhalde, ama Intel karttan supheleniyorum tabii..

Var mi deneyen NVIDIA ya da ATI harici kartlarla bu oyunu ?

intel x3100 de calistigini gordum..
6400 dede o mu vardi kardes?

not: ounda gorusuruz kardesim :D
Mesaj tarihi:
Ekmek said:
Iyi de oyunun eleştirilmesine bişey demiyorum ki.
Ama kendinizi aptal durumuna düşürecek şekilde eleştiriyosunuz onu söylüyorum.

Kendilerini diyorsun herhalde ben oyun hakkında bir eleştiride bulunmadım çünkü oynamadım daha :) ama sen beni aldın eleştirilerini aptalca bulduğun adamlar kategorisine sokdun :).

Neyse polemik kokusu geliyor burnuma hafifden, beğendiği şeyi fanatikçe savunma eğilimleri sezinliyorum böyle durumlarda yapılacak en iyi şey iyi oyunlar dileyip uzamak.
Mesaj tarihi:
Glatheros said:
blackice, ekmek ve diğer tüm bu oyun süper diyen ve beğenmiyenleri eleştiren arkadaşlara:

öncelikle topicin başlığı ne? war izlenimleri, herkes nacizane fikrini belirtiyor, bir otorite olarak kesin ve kalıcı bir yorum yapmıyor, o yüzden insanların beğenmediği şeye "hayııır, beğenmemek olur mu? süper bu beğeneceksin" demeyin rica edicem. 14 yaşındaki çocuğun münazaraya katılması geliyor gözümün önüne.

Sevgili Glatheros,
Öncelikle kimseye hayır beğenmemek olur mu süper bu beğeneceksin mi demişim? veya böyle bişey diyen mi olmuş?

İkinci, fikir belirtmek kısmına gelince,(kimse üstüne alınmasın biraz abartıyorum burda) "Bu oyun rezalet, bu oyundan bi halt olmaz, kimse oynamaz, beş para etmez" gibi yorumlar fikir belirtmek değil kötüleme sınıfına girer ki gereği yok.

Ben oyunun şu kısımlarını beğendim, şunları beğenmedim, benim tarzım değil ben bu oyuna para vermem de başımın üstünde yerin var.
Ayrıca WAR bana maaş vermiyor ben niye savunayım. Sadece gereksiz tartışmaları önlemek amacıyla naçizane;

"yorumları yaparken, biraz daha dikkatli olmakta fayda var derim... "

demişim, "sözlerine dikkat et, alırım façanı aşağıya" :D dememişim... buna karşı HighChaos da açıklamasını yapmış zaten...
Mesaj tarihi:
Bunu diyip de
said:
bu yeni sistem ve wowunda kullandığı sistem, embesillere ve çocuklara hitab ediyor

Üstüne bunu deme bari:
said:
14 yaşındaki çocuğun münazaraya katılması geliyor gözümün önüne.

Tartışmayı bilmiyorsanız gidin garbageda tartışın öğle vakti uğraşamıycam ağzınızdan çıkan kelimelerle.
Mesaj tarihi:
Yok ben sana demedim genel konuştum.
Oyunu fanatikçe savunduğum felan yok yalnız
dediğim gibi mekaniklerini tektik dalgalırını felan tartışırım ki mükemmel de değil.
Ama sırf eleştirmek için gereksiz yerlere saldırıyorlar onu söylüyorum.
Mesaj tarihi:
Umarım çok güzel bir oyun yapmışlardır, paticik ahalisine güveniyorum açıkcası, eğer oyun çıkdıkdan bir 4-5 ay sonra bile görüşleriniz olumluysa alıp başlarım hiç kaçırmam.
Mesaj tarihi:
bence, ne hardcore savunma yapmak lazim, nede hardcore saldirmak..
daha bence genel anlamda konusmak icin cok erken, sonucta hepimizin beklentileri varki bu forumlarda fikir belirtiyoruz..

benim bu baslik icin verebilecegim cevap..

"bence, guzel olmus" dan oteye gidemiyor, henuz.. :D
Mesaj tarihi:
Glatheros said:
her zaman dediğim birşey var, bir malın orijinali, birde takliti varsa, taklitini neden kullanıyım? aynı mantalite ile wow gibi bir oyun oynamak isteyen neden wow oynamayıp WAR oynasın? (ki zaten anlamıyorum o milyonlarca adam neden wow oynuyor? herhalde fazla mmorpg deneyimleri olmadığı için)

Çok yanlış konuşmalar içindesin. Warhammer orjinal, WoW taklit evet, ama WoW, Warhmmer'dan yaklaşık 4 sene önce çıktı piyasaya. Çıkaran firmada Blizzard, Warcraft, Starcraft, Diablo gibi efsaneleri yapmış bir firma. Orjinalini bekleseydik evet dediğin gibi "fazla mmorpg deneyimimiz" olmayacaktı. Warhammer'dan başlayacaktık "mmorpg deneyimimize".

O milyonlarca adam neden wow oynuyor, çünkü wow sistem gereksinimleri açısından öldürmüyor insanları, ayrıca çizim tarzı ve grafikleri de eğlenceli geliyor insanlara. PvP ve PvE aynı önemi taşıyor, bazen birisi ağırlaşıyor, bazen birisi. GM'ler bilgili, emaille sorulan sorulara kısa sürede cevaplar veriliyor, ben 4 senedir oynuyorum ne zaman başım sıkışsa mail ile sorunumu çözdüm, 2 kere hacklenme yaşadım, arkadaşlarım yaşadı vesaire. Bunların ötesinde de bazı şeyler var tabi uzun uzun yazmaya gerek yok.

Kaldı ki UO, Eve, ucundan SGW oynadım, 30 yaşındayım, 56k modemle uo da neler çektiğimi ve ne kadar çok eğlendiğimi ben bilirim, senin kadar mmorpg deneyimimiz yok belki aşmışsındır hakikaten ama milyonlarca insanın oynadığı bir oyunu anlayamıyorsan zorlama bence. Warhammer WoW karşılaştırmasını ben WoW beta aşamasında oynamış arkadaşlardan istedim. 4 sene sonraki WoW ile yeni çıkan Warhammer'ı karşılaştırmak kadar moronca bir şey yoktur. Hali hazırda WoW daki class dengesizlikleri, warlock, rogue gibi sınıfların yukarda, magelerin ağlamaları, warriorların tanklık anlamında 1. liği kaybetmeye başlamaları derken class dengesini oturtmak 4 yıl sonra hala 10 milyona yakın kullanıcısı olan bir oyun için bile zor. Şu durumda ancak, oyunun oynanabilirliği, server durumları, grafiklerin oyuna etkisi, atmosfer nasıl gibi soruların cevapları verilebilir kanımca. PvP'nin zaten tüm oyuna egemen olmasını bekliyordum, zaten onun üzerine kurulu ama PvE'ye neler katacak onu merak ediyorum hala.
Mesaj tarihi:
xaenin polemiğe çok girmek istemiyorum kendimi ifade ediyim konu kapansın: 200 karakterlik yazının 1 satırını alıp koyarsan çelişki olur. Orada bahsettiğim "sistem" olarak nitelendirdiğim öğe "wasd, 1234" tuşlarını kullanmaktan ibaret olan oyun sistemi, ve gerçekten bu sistemin bahsettiğim kesime hitab ettiğini düşünüyorum, hatta dahada ötesi oyun oynayan insana hakaret olarak görüyorum.

Xaenin said:
Bunu diyip de
said:
bu yeni sistem ve wowunda kullandığı sistem, embesillere ve çocuklara hitab ediyor

Üstüne bunu deme bari:
said:
14 yaşındaki çocuğun münazaraya katılması geliyor gözümün önüne.

Tartışmayı bilmiyorsanız gidin garbageda tartışın öğle vakti uğraşamıycam ağzınızdan çıkan kelimelerle.
Mesaj tarihi:
of lütfen yazdıklarımı güzel okuyup yazın. bende biliyorum wow warhammerdan alıntı DEDİĞİM BU DEĞİL.

ne kadar wow alıntı olsada. mmorpg olarak orijinal olan o. concept demiyorum. ilk çıkan orijinal olur hep. bu piyasa gerçeği. wow closed betada oynamıştım. saydığınız şeyler: pvp dengesi pve dengesi, bilgili yardım sever gm ler filan bunlar zaten oyunun olmazsa olmazları, ben sadece bunlar için mmorpg seçmenin doğru olduğunu düşünmüyorum, bunlar yoksa zaten oynanmıyor oyun.
Mesaj tarihi:
Glatheros said:
xaenin polemiğe çok girmek istemiyorum kendimi ifade ediyim konu kapansın: 200 karakterlik yazının 1 satırını alıp koyarsan çelişki olur. Orada bahsettiğim "sistem" olarak nitelendirdiğim öğe "wasd, 1234" tuşlarını kullanmaktan ibaret olan oyun sistemi, ve gerçekten bu sistemin bahsettiğim kesime hitab ettiğini düşünüyorum, hatta dahada ötesi oyun oynayan insana hakaret olarak görüyorum.

Dayanamadım... 200 karakterlik yazıysa, Xaenin in alıp koyduğu kısımda 70 karakter filan... :D

Polemik veya tartışma olsun diye yazmıyorum...
Niye herşeyi genellemek kalıba sokmak gibi bir mecburiyet hissediyosunuz anlamıyorum.
Kimin herhangi bir oyunu nasıl ve niye oynadığından size ne? Niye sadece kendi fikirlerinizi söyleyemiyor ve DİĞER kişilere laf sokuyosunuz?
Çok mu veteran bi MMO oyuncususun? E ne güzel kendine göre bir oyun bul oyna.
Bırak insanlar ister "wasd 1234" tuşlarıyla oynasın isterse "Clicker" olsun. Niye embesil veya çocuk sınıfına koyuyosun?
Ayrıca sen kimsin ki kendinde böyle bi yetki görüyosun?

Ayrıca bi MMO ya Orjinal veya Taklit demekte çok komik bence...
Her yeni MMO bi öncekilerden bişeyler alıp kendi üstüne birşeyler ekliyerek bişeyler yapıyor. Wow çıktığında herşeyiyle benzersiz miydi? PVE veya PVP kavramları yoktuda ilk wow mu getirdi?

Elbette birinin aklına tamamen muhteşem bir fikir gelene kadar birbirine benziyen sistemleri geliştirerek devam edicek.
Yoksa bence şimdiye kadar ki en iyi MMO sistemleri Ultima,Shadowbane ve Anarchy Online dı. Napiyim dönüp tekrar onları mı oynayalım şimdi?
Mesaj tarihi:
Kimsenin kaç yıl ne oynadığı kimseyi bu tip konularda yetkili kişi yapmaz o yüzden işin o kısmını geçin bence. L33t arkadaşlar kadar n00bların da yorumu önemli bence.
Mesaj tarihi:
Venator said:
Cevaplar için sağolun :)

Ben daha çok aksiyonu yavaşlatıp da bayıyor mu diye merak etmiştim. Zira 2sn nispeten uzun GCD için 2snyede bir skill atmak adamı bayabilir, combat yavaş olabilir ama öyle değil sanırım aksiyon bolmuş.

gcd yi 1.38'e cektiler yanınada "(its 1.5 in wow)" yazdılar
Mesaj tarihi:
Oha o wow kısmını yazmışlarsa daha fazla yorum yapmaya gerek yok lol :)

yine de düşmüş olması güzel. Key bulabilsem bi akacam ortamlara ama, release bekliyorum şu anda anca.
Mesaj tarihi:
ama lag dısında skillerin bir geriden gelme hadisesi var, bilincli bi secimmi eğer öleyse neden bilmiyorum.

cb nın basındada öleydi, sonra duzelttıler şimdi tekrar baslamıs
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...