Spastik_Serce Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 kapalı kadınlar insanlardan korkuyor, özellikle erkeklerden. ciddi bir korku durumu söz konusu. yazıktır bu insanları bu hale sokanlara, yazık gençlere. başka birşey demiyorum. 11 ay önemsizmiş gibi, ramazan ayında sürekli din,kitap, allah muhabbetini ağzından eksik etmeyenlerede gönderiyorum burdan. dinden soğuttunuz insanı. taklidi bırakın ulan 11 ay nasılsanız ramazanda da öyle olun, kimi kandırıyorsunuz. cs oynuyorum all chatten gelen sürekli kelimeler şunlar : - spastik pusma , mubarek gunde kufur ısteme işte bir gerizekalı örneği, mübarek gün olmasa sövücek, mübarek günde sövmediği için sorun yok. - mubarek gun arkadaslar küfür etmeyin, neymis lan bu, nasılda bağlıymışız biz dinimize. türklerin herşeyi çok garip lan, dini bile sakız ediyorlar. bunaldım arkadaş, özellikle bu ramazandaki taklitçi tiplerden acayip bunaldım. bana din allah kitap kelimeleriyle gelmeyin mümkünse, benide soğutmayın, içinizde yaşayın şunu.
Daemir Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Normalde hiç namaza gitmeyen veya çok çok nadir gidenler de bayram namazına gitmez mi, bir de gitmeyenlere 'aa bayram namazına gidilmez mi çok ayıp' demezler mi. Biterim bu tiplere, '11 ay ne halt yiyodun lan bayram müslümanı diyesim gelir hep'. Çok şekilci bir milletiz. Ne yazık ki.
Kithnos Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 kapalı kadınlar erkeklerden korkuyo mu ? Daha azgınlarını görmedim genç türbanlılardan bahsediyorum tabi. Değinmek istediğin yer başka tabi onu bölmiyim, katılıyorum sana...Din adına yaptıkları herşey göstermelik.
Aket-Atum Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 ülkede dinciyim diye geçinenlerin %90ı nın dinle alakası yok aslında. olan gerçekten samimi olarak dinini yaşamak isteyenlere oluyo.
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 bayram namazı olayının göstermeliklikle alakası yok. bayram namazı, cuma namazı toplu kılınır. namazdan sonra bayramlaşılır, güzeldir.. ramazan'ın olayı ise budur. nefsine hakim olursun. söveceğin varsa sövmezsin. ramazan dediğimiz şey sadece belli bir süre aç durma değil, nefs terbiyesidir.
Daemir Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 ben hepsi göstermelik demedim ki. bütün sene boyunca sadece bayram namazına gidenler var ve o kişilerde bütün sene namaza gitmiş gibi davranıyor, onlara olan sitemimi belirttim ben.
Slat Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Sokakta dini her türlü şeyi yasaklayacaksın.. Türban, çarşaf, haç, takke bunlarla dışarda dolaşmak suç olacak.. Devletin sıkı kontrolünde olan çok az sayıda büyük camiiler, kiliseler ve sinagoglar olacak.. Böylece beyin yıkanan tarikat yuvaları camiilerin ve kuran kurslarının önüne geçilecek.. Şirketlerin ve partilerin ağzına dinin "d"sini bile alması yasak olacak.. Kimseye din konusunda kolaylık gösterilmeyecek, devlet dairesindeki denyo memurun namazının bitmesini beklemeyeceksiniz.. Eğer hem işimi hem dinimi götürmek istiyorum diyen varsa işinden kovulacak, fişlenecek.. Kendi evinde isteyen istediği gibi ibadet edecek, kimse evde olanlara karışamayacak.. Tarikat evine dönmediği sürece tabii.. Bunlar uygulansa bakın Türkiye nasıl yürür gider, ama ne din sömürücülerinin işine gelir, ne ABD ve AB'nin.. Din, insan ile yaratıcı arasındadır. Sen sokakta millete müslümanlık empoze edince Allah seni daha çok sevmiyor.. Cahil halkımız bunu bir türlü anlayamadı..
Rahan Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 ben şeyi anamadım kapalı kadınların insanlardan korktuğunu neye dayandırdığını. hani ben de feci ürkek kapalı kadınlar gördüm de, feci ürkek açık kadınlar da gördüm. burda objektif bi ürkeklik ölçeği ve bu ölçeğe uygun istatistiki veri gerek.
Aket-Atum Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Slat said: Sokakta dini her türlü şeyi yasaklayacaksın.. Türban, çarşaf, haç, takke bunlarla dışarda dolaşmak suç olacak.. Devletin sıkı kontrolünde olan çok az sayıda büyük camiiler, kiliseler ve sinagoglar olacak.. Böylece beyin yıkanan tarikat yuvaları camiilerin ve kuran kurslarının önüne geçilecek.. Şirketlerin ve partilerin ağzına dinin "d"sini bile alması yasak olacak.. Kimseye din konusunda kolaylık gösterilmeyecek, devlet dairesindeki denyo memurun namazının bitmesini beklemeyeceksiniz.. Eğer hem işimi hem dinimi götürmek istiyorum diyen varsa işinden kovulacak, fişlenecek.. Kendi evinde isteyen istediği gibi ibadet edecek, kimse evde olanlara karışamayacak.. Tarikat evine dönmediği sürece tabii.. Bunlar uygulansa bakın Türkiye nasıl yürür gider, ama ne din sömürücülerinin işine gelir, ne ABD ve AB'nin.. Din, insan ile yaratıcı arasındadır. Sen sokakta millete müslümanlık empoze edince Allah seni daha çok sevmiyor.. Cahil halkımız bunu bir türlü anlayamadı.. http://www.youtube.com/watch?v=wpKRd2xQeq8
karpuzseven Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 İki tanesini recmedeceksin olcak bitcek. Gör bi daha Allah diyen kalır mı
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 @Slat: ee dediğin çok faşizan bir yaklaşım açıkçası.. yakıp, keselim ve sabun da yapalım mı? adam gibi laiklik uygulansa yeter. gerçi öncesinde millet din olayını sağa sola çekiştirmemiş, dinden hiç anlamayanlar bilmeden ahkam kesmiş, din cahil yobazlara emanet edilmemiş olsa bu kadar salakça bir tablo ortaya çıkmazdı. evet
Red Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 metrobuse bindim geçenlerde.toplu taşıma araçlarıyla pek aram yoktur.neyse kapalı bi kadın benim tutundugum yere tutunmak zornda kaldı.tip tip suratıma baktı.sora gitti başka bi yere tutunmaya başladı.cocukları vardı.sora cocukları yanıma geldiler tutunmak için.onlarıda çagırdı yanına. özelliklede dikkat ediyorum.aynı ortamdayken açık kadınlara ve erkeklere öcü gibi bakıoolar.bende bu yuzden kapalıda olsa insandır demiyorum artık.insandan saymıorum ve hiç bi şekilde muattab olmuyorum
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Rahan said: ben şeyi anamadım kapalı kadınların insanlardan korktuğunu neye dayandırdığını. hani ben de feci ürkek kapalı kadınlar gördüm de, feci ürkek açık kadınlar da gördüm. burda objektif bi ürkeklik ölçeği ve bu ölçeğe uygun istatistiki veri gerek. şuna dayandırıyorum, para üstü verirken elini direk kaçırıyor eli elime değmesin diye kasıyor. elini hiç uzatmıyor, önünden erkek geçicekken ( biraz dar sayılabilecek yer , ama dar değil, 2 metre mesafe arıyorlar) köşeye geçip bekliyor, pısıyor. inanılmaz ya. ben bunu yapan açık kadın görmedim abi, görürsemde doktora gitmesini çekinmeden söylerim yani.
Laraken Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 aileyle ilgili olduğunu düşünüyorum onun, yetiştirilme tarzı. ailenin, kızlarının türban takmasını sağlamak için izledikleri yol, beyin yıkama buna sebep olabilir. "erkeklerin hepsi şeytandır yaklaşma onlara, uzak dur" bi tanesi çıkıp e anne peygamberler de erkekti dese çözülecek belki.
Theghosthand Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Bunun birde selamlaşma versiyonu var.Şimdi sen elini uzatıyorsun başka bişi uzatmışın gibi bakıyor.Elin havada kalıyor bi süre sonra sende mecbur indiriyorsun ortam gergin devam ediyor.
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 yetiştirilme tarzı.. zorlaya zorlaya bu hale getirdiler dini. öbür tarafta olduğunuzu düşünsenize.. garip bir yaklaşım
PhysX Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Kendimi kapattiğimi düsündüm, kız oldum. Evden çıktım milyonlarca erkek var sokakta oradan kaçtım buradan geçtim önüme erkek çıktı.. Otobüse bindim en köşesine sığındım. Markete gittim alışverişi bir taraflarım terleyerek yaptım. Öğlen sokağa çıktım güneş enerjili ısıtma sistemine yetecek kadar ısındım, piştim. Nasıl delirmiyor abi bunlar ?
Slat Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 @Dasaa: Bunun faşizanlıkla diktatörlükle alakası yok. Sadece tehlikeli durumlar radikal önlemler almak gerektirir diyelim.. 1) Uçakla geçin şehirlerin üstünden.. Her yerde mantar gibi camii türemiş.. Ulan okullar yetersiz, öğretmenler yetersiz.. Her yer camii imam dolu.. Çok mu lazım bu kadar camii? Bunlara ayrılan ödenek en büyük eksiğimize, yani eğitimi aktarılsa bu ülkeye çok daha faydası olmaz mı? Gereksiz fazla sayıda camii olmasının diğer bir götürüsü de bu camiilerin denetlenmemesi.. Hizbullah ve iğrenç tarikatlar buralarda filizleniyor, beyinler buralarda yıkanıyor.. Her bölgeye büyük merkezi camiiler yapılsa ve sıkı denetim altına alınsa bu iki sorununda önüne geçilir.. Ne alaka faşizm? Türban 40 yıldır sömürülen bir siyasi araç.. Türban veya çarşaf özgürlüğü diye birşey o-la-maz, çünkü kendi içinde çelişiyor bu. Türban bir baskı aracı, kadını aşağılama zorbalığıdır. Türban demek: " Ben abazan bir hayvanın önde gideniyim, senin saçından bile tahrik oluyorum, o yüzden kapan" demektir.. Liboşların ne dediği önemli değil.. Kadınlarımızın bu baskı ve pislikten kurtarılması lazım, özgürlük adı altında iyice köleleştirilmesi değil.. 50 yıl evvel sallandırılan Menderes soysuzuyla başlayan, Takunyalı Turgut'un iyice olağanlaştırdığı, Kenan Evren'in son darbeyi vurup dinciliği oturtmasından beri belimiz doğrulmadı.. Artık yeter.. İnsanları dininden soğuttular, bu ülkeye PKK ve ASALA'nın verdiği zararın 100 katını verdiler.. Bu ülkedeki son dinci güç temizlenene kadar bu ülkeden bi bok olmaz
Snefru Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Dini çarpıtıp rant elde eden adamların hepsi için slatın dedikleri doğru fakat çok da az olsa islamı gerçek anlamıyla yorumlayan insanları terbiye etmek için bir öğreti olarak gören ve uygulayan kişilere hiçbirşey yapılamaz.Çünkü bunlar özlediğimiz ihtiyacımız olan müslümanlar.İslamı kavramak zeka gerektirir bu zekaya sahip olup insanları aydınlatan adamlara da sonuna kadar saygımız var.
Cotto Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 iyide sanan adamın ibadetinden abi... Adam kendisi için söylememiş küfür.Gidipte o cs'deki adamın ahlakını değerlendirmek senin işin değilki...
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 sen sanıyorsun ki camiiler kapatılırsa ve büyük camiilerde ibadet yapılırsa bu biter.. yo daha da güçlenir. baskı altına almak istediğin için de daha da güçlü bir şekilde, daha da fazla sayıda halkla geri gelir. (ve bu sefer biraz da haklı olur hani.. hatta ben bile yanlarına giderim valla) gizlice toplanırlar, "peygamber efendimiz de kafirlerden gizlice dini yaymadı mı?" derler. gizlice kendi aralarında ibadetlerini yaparlar ve bu topluluklara normal halkı da çağırıp onları da yumuşak bir geçişle ama hızlıca radikalleştirirler. sen yayılan kansere çare bulmuyorsun. sanki daha da çok yayılsın diye kanserli bölgeyi parçalayıp kana karıştırıyorsun. şöyle ki dini ne zaman aklı başında olan kesim bıraktı, din cahilin eline düştü o zaman din eksen değiştirmeye ve bir ibadet değil de başkaları için araç olmaya başladı. ne zaman ki halk ayrılmaya başlandı ikiye. hah o zaman millet/ümmet ayrımı başladı. bu konuda atılacak her sert adımda da bu ayrışma artacaktır tabii. keşke -din değil- inanç özgürlüğü sindirilebilseydi türkiye'de. bu sayede laiklik işlenseydi. ama herkes bi ucundan çekince şekil bozuldu tabii.. ben cuma'ya gidecek esnaf olsam, deselerki böyle böyle.. arık cumayı kadıköy'de yapılan büyük camii de kılıcan. kapattık sana yakın olan camiileri haliyle sinirlenirim, köpürürüm. sıradan halktan bir alevi olsam, sokakta çevirip deseler ki o boynundaki kılıç mıdır nedir.. çıkacak o! çıkar hadi! köpürürüm.. yapmak istediğinle gittiğin yok farklı kapılara çıkar. çok daha sert bi dincilik doğrur dediğin. sadece buna yarar. bunu engelleyecek güç bile bulamazsın. çünkü onlardan da bu şekilde düşünenler çok olacak. burada yapılan hataların en büyüğü halkın algısının zayıf olduğu gerçeğidir. ilkokul mezunu bile olmayanlar burada bahsetiklerimizin bır kısmı. elbette izahat vermek güç olacaktır. adam şeyhinin dediğine itibar ediyor. sence çok mu zeki? algıları çok mu açık? muhakeme yetisine çok mu sahip? hayır, hayır ve hayır.. sonuç olarak diyeceğim sert hamleler sadece gerecektir ortamı. çünkü bahsettiğine ulaşmanın yolu, yordamı söylediğin gibi kolay değil. bu bir. ikincisi kıyafet kanunu ayrıdır ama detaylı bir limitleme yapmak sert bi önlemdir. üçüncüsü ise kimseyi dini tercihleri için ibadethanesinden kovamanızı ve başka bir yere yönelendirmenizi tavsiye etmem. madımak yanında mangal ateşi gibi kalıcak şeylere sebep olur.. son olarak şimdiki durum kendi kendini besliyor. siz nefret ettikçe onlardan genel halkın alt tabakası daha da onlara yaklaşıcak. cumhuriyet mitinginde atılan sloganlardan sonra "biz kaç kişiyiz diyorsunuz da onlar kaç kişi oluyor acaba?" demiştim. aynı şey geçerli. benzer ve hatta onlarla çok yakın olmasa dahi sadece dinini yaşamak isteyen bilgisi zayıf veya yaşı küçük veya tecrübesizler bu saflara katılacaklardır. durdurmanın bi yolu var mı? bak onu bilsem vallahi de billahi de görev isterim elimden geleni yaparım. çünkü bu keskinleşme hayra alamet değil. biraz daha sertleşirse öyle bi kesecek ki taraflar birbirlerini bak o zaman ayvayı yediğimizin resmidir..
Öne çıkan mesajlar