Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Diş Ağrısı


Gorlynrick

Öne çıkan mesajlar

Son 1 hafta içinde açılan 3. diş topicini açmak istemezdım, lakin durumum baya vahim. İnsanların yorumlarına ihtiyacım var. Şöyle ki:

1 hafta önce falandı, ağzımın sol tarafında kalan dişler ağrımaya başladı. Önceleri pek umursamadım, belli aralıklar ile geldiği için ağrı kesici ile geçiştirdim. Daha sonra ağrıma sıklığını ve şiddetini arttırdı. Özellikle geceleri (ve ilginçtir) yatay pozisyona geçtiğim zaman ağrıyordu. Yani uyuma gibi bir şans hiç bir şekilde yok. İstediğin kadar uykun olsun. Ben de geceleri sahur programlarını izleyerek sabahı ediyordum. Sabah 6 gibi biraz becebilirsem uyuyordum. Yoksa o da yok. Gündüzleri çok daha az ağrıyordu. Tabi fazla geciktirmeden doktora gittim. Ağrıyan dişin hangisi olduğunu sordu. Tarif edemedim, çünkü ağrı genel olarak ağızın yarısı kaplamış durumda. Soldaki tüm dişlere hava sıktı, elindeki aletle vurdu falan tık yok. Hiç biri ağrımıyordu o esnada. Filmini çekti, yine bir şey yok. Belli bir dereceye ulaşmadan görüntü vermezlermiş. Dişlerde üstte 2 dolgu, altta da çürük bile denilemeyecek çürümeye yüz tutmuş 2 diş var. Yani ağrının sebebini tespit etmek imkansız. "Şimdi git, ağrı biraz daha ilerlesin, tam dişi tespit et öyle müdahale edelim" dedi. Eyi dedim. Hala da bilmiyorum hangi diş olduğunu ve artık katlanamıyorum. Hayattan soğudum resmen, yaşamak gelmiyor içimden o derece. Ağrıdan bahsediyim biraz; Dediğim gibi ağzın sol kısmında ve geldiği zaman sadece diş ağrısı değil, şiddetli baş ağrısı da yapıyor. Önceleri bir majezik kesiyordu. Dün Apranax Fort denedim, etki bile etmedi. Kaldı ki ilaçlardan, kimyasallardan haz etmem. Buna rağmen bugün 6 saat arayla 2 ağrı kesici aldım, yine bir şey olmadı. Su ile ağzımı gargara yapınca biraz ağrısını alıyor. Bir gecede 5-10 lt su içmek neymiş bu ağrı öğretti bana.

Velhasıl durum böyle, şu an nasıl sabahı getircem onu düşünüyorum.

Bi' yol yordam...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bahsettigin aynı agrıyı ben çektim.hatırlıyorum 9 tane 1.5 ltrelik su bitirdim sabaha kadar.banada doktor 1 gun bekle dedi.3 çeşit agrı kesici 2 tane antibiyotik içiyodum kar etmedi.yetmedi igne vurdurdum gene kesmedi ve gece azan agrı dinmedi.acaba kaç saniye dayanırım derken elim ayagım falan tiriyodu agrıdan.çektirdim kurtuldum.benim agrımın sebebi dolgu altında kalan kısmın apse yapmasaydı.bu agrının yanında aşk acısı falan hikaye.hayattan soguyosun.yemek sigara falan hiç bişey istemiyosun.allah kimseye vermesin.sana da çok geçmiş olsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Üzgünüm ama doktorunun yetersiz müdahelesi söz konusu gibi geldi bana..

Yatar pozisyonda ağrıması diş içindeki sıvı hareketinden dolayı oluyor..Bu çektiğin ağrı da insanı intihara kadar götürebilen çok beter bişey..

Onun ağrısına ağrı kesiciler pek etki etmez tek tedavisi dişin içindeki sinir paketinin çıkarılmasıdır.Senin evde şimdilik yapabileceğin tek şey soğuk kompres, dene bakalım işallah fayda eder.

Onun dışında sorunlu dişi tespit edememesini anlayamadım. Eger pulpaya ulaşmış bir çürük varsa röntgende MUTLAKA görünür. Hayatımda duymadım,görmedim röntgende opak dentin çürüğü, açısını yanlış çekmedikçe...

Başka bir doktora da görün derim ama hangi dişin sorunlu olduğundan mutlaka emin olarak tedaviye başlayın yoksa sıradan o yarım çenedeki tüm dişlerine deneme yanılma yoluyla kanal yaptırıp çıkma, hani görülmeyen bi olay değil..

Şimdilik geçmiş olsun...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

arcane said:
Majezik de apranax fort da malesef sağlam diş ağrısına yetemiyorlar.


vallahi şimdi şöyle diyeyim. 22 yaşındayım ve muhtemelen 6 yaşımdan beri diş ağrısı çekiyorum. mütemadiyen dişlerim ağrır yani. dişçiye çok sık gitmediğimden midir günde 2 kez diş fırçalama huyum olmadığından mıdır yoksa her ikiside etken midir bilemiyorum ama ağzımdaki her diş sayısız kez ağrımıştır yani. ben de bu ağrılardan bi takım çıkarımlar yaptım ömrüm boyunca.

çekilebilecek en sağlam diş ağrısını çektiğimi düşünüyorum. gerçekten uykumdan uyanıp kendimi yumruklamama üstüne duvarlara kafa atmama kadar giden bir sinir krizine yol açacak şekilde ağrırken bile 2 adet majezik aynı anda yutularak yarım saat sonra uyuşmuş bir ağızla hayatıma devam edebiliyordum.

majezik ve apranax fort kesinlikle diş ağrısının tek çözümü. ya da popodan ağrı kesici iğne yiyeceksiniz ki ben bu son ihtimali pek uygulamam. majezik forever.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bi de teşhise yardımcı olması için vitalite testi uygulanabilir.Sorunlu diş akut fazda olduğu için diğer dişlerden çok daha erken yanıt verecektir.

Ayrıca söylemeyi unuttum sakın sorunlu dişi çektirmeyi teklif edenlere uyma, diş kökünde abseleşme de yokmuş madem sapasağlam dişini kaybetme, kanal tedavisi ile yılarca taş gibi durur ağzında..

@Mumu

Abi niye eziyet ediyosun kendine görünsene bi kliniğie yaw bu kadar mı üşeniyosun sinir krizi fln yaşanmaz öyle..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yardımcı olan, olmaya çalışan tüm arkadaşlara çok teşekkürler. Bu tip konularda daha önce olayı yaşamış kişilerin deneyimlerini dinlemek baya iyi oluyor. Hoş, çevrede "Sahurda Açığız!" tabelalı tekel bayii olmadığından rakıyı deneyemedim ama elbet gelir onun da zamanı :)

@Capul: Abi yanımda olsan öpücem valla. Ne güzel yazmışsın öyle. Soğuk kompres de biraz da olsa azalttı ağrıyı. Daha çekilebilir halde şu an. Yarın ilk işim yeni bir diş hekimi bulmak olacak. Şu an gittiğime de yakın bir tanıdığı araya sokarak fiyattan biraz olsun düşme sağlayabildiğim için gidiyordum. Belki de ondan biraz kıllık yaptı bana.

Neyse şu an yarı uyanık halde yazıyorum. Oturur pozisyonda uyumayı deneyecem birazdan.

Tekrar teşekkürler yazanlara.

İyi geceler, kalın sağlıcakla...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cimbom44 said:
dişine döl sür, salakca gelıcek ama işe yarıyo, kız arkımın dişi agrıodu, bi gun gıttım oral sex yaparken agzına patladm,ve 1 saat ıcınde diş ağrısı gectı, tamamıyle gercek bı hıkayedır bu....




Çok yalan söylüyorsun ve bence sen bakirsin üzgünüm.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aman iki kuruşluk indirim için böyle kendini tehlikeye atma. O iki kuruşluk indirim için babamın arkadaşına gittim küçükken. Şimdi o lanet adam yüzünden ön dişlerim bozuk ve tel takmam gerekiyor bende takmayıp vampir gibi geziyorum. O adam dolgu yaparken bile canım deli gibi acıyordu, sırf korkusundan 6 yıl doktora gitmedim. Geçenlerde gittimde 1 sanise acı hissetmedim. Doktordan doktora çok fark var.

Bir kere hangi dişte sorun var çözemediyse banada yetersiz müdahele gibi geldi. Etrafta sor araştır iyi bir dişçi bul kesinlikle.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aynı ağrıyı bende geçen sene çektim böyle artık kafama fln vuruyordu ağrı fena bişey ya çektirip kurtuldum .ağız sağlığı gerçekten feci derecede önemli ya . Ben bişey sormak istiyorum şimdi 5-6 sene önce diş teli taktırmıştım 2 sene boyunca yemek yiyemeyince adam gibi koyarım öyle işe diyip diş fırçasıyla çat çat vurup bütün telleri sökmüştüm yannız en öndeki 2 dişimde bu yapışkanlar kaldı dişçiye gittim çıkarmaya çalıştı aletle çıkaramadı nası bi çözüm getirebilirim buna
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

JD said:
en öndeki 2 dişimde bu yapışkanlar kaldı dişçiye gittim çıkarmaya çalıştı aletle çıkaramadı nası bi çözüm getirebilirim buna


Ne demek çıkaramadı ?! Senin yapabileceğin birşey yok fırçayla vurmakla fln çıkmaz onlar, ama gerekli aletlerle çok rahat çıkar nasıl beceremedi anlamadım..

Genelde durumu kendim görmeden kesin yorum yapmaktan kaçınırım ama eğer ön 2 dişten braket veya kompozit sökemiyorsa ve hastayı o şekilde yolluyorsa bi zahmet muayenehaneyi kapatıp manav dükkanı açsın, düşüncem budur...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

braket değil sanırım onlar braketleri yapıştırmakta kullanılan yapıştırıcının kalıntıları. şey ya o vıcıv vıcıv dönen insanın tüylerini diken diken yapan alet varya onla dişimin üstünde gezindi daha fazla zorlarsam mineler zarar görcek dedi yolladı
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

O şekilde çıkmış olması lazım, sonuçta seni çok rahatsız eden bir durum yoksa işler yolunda ama hala rahatsızım diyosan da mineye kayda değer zarar vermeyip de o yapıştırıcıyı kaldıracak yöntemler de var..

Sen durumdan memnun değilken neden o şekilde yollamış onu anlamadım..

Neyse işte dediğim gibi senin yapcağın birşey yok, eğer rahatsızsan gitcen o vıcıv vıcıv motorlarla tamamen kaldıranana kadar aşındırcak başka çaresi yok bunun..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...