Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kafaları Karıştıran Oy Pusulaları

Daemir

Öne çıkan mesajlar

evet aziz nesin'in aptallık konusunda haklılığı var.

Sufi (27 temmuz 2007) said:

-şşt aptal
-?
-oyunu bana ver aptal
-ne diyon hemşerim?
-oyunu ver aptal, kafan basmaz aptal
-başka kapıya
-versene lan oyunu aptal
-/ignore
-aptallar ama çoğunluktalar, akılla mantıkla izahı yok, malesef onun oyu da 1 benimki de 1

halktan bu şekilde oy alabileceğini çalışan bir zihniyet var bu topraklarda. ama aziz nesin'in dediği kadar çok değil genele oranları.
Sosyal ağlarda paylaş

Sufi said:
Daemir said:
CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Uğur Afacan ..., ''Boş arazide bulunan oy pusulalarındaki oyların yüzde 98, hatta 99 CHP'ye ait'' iddiasında bulundu.

bilgi doğrultusunda kurgulamaya çalışıyorum:

seçmenlerin %99'unun chp'ye oy verdiği bir bölgedeki sandıklar değiştirilerek yerine içi akp oylarıyle dolu sandıklar konmuş. içi %99 chp oyuyla dolu sandıkların içinin imhasında fail vermişler.

%99 chp seçmeni bulunan bölgenin neresi olduğunu tahmin etmekte zorlandığım için başka bir kurgu yapayım:

oylar tek bölgedeki bir veya birkaç sandığa değil de farklı bölgelerdeki farklı sandıklara ait. ancak bu oylar o sandıkların içindeki tüm oylar değil. sandıklar başka sandıklarla değiştirildikten sonra içlerindeki akp'ye ait olmayan oylar tek tek ayıklanmış. akp'ye ait çalıntı oylar başarılı bir bir biçimde imha edilmiş ancak diğer partilere özellikle de chp'ye ait çalıntı oyların imhasında fail verilmiş.

biraz daha sınırları zorlayalım:

chp, sayımdan önce gerçekleriyle değiştirmek umuduyla chp mühürlü oy pusulaları hazırlamış ancak kullanılamayıp elde kalan bir miktar pusula da sadece yarısı yakılarak araziye atılmak suretiyle başka bir biçimde değerlendirilmiş.

sonuncusu çok sürrealist oldu. ilk iki seçenekten birisi gerçeğe daha yakın. hmm hm...
Tek adamın işi bu zaten adam yüzde 99 chp olan tek o mükemmel olan sandığı buldu ve onu çöpe attı hani o okuldaki sandıklardaki chp oylarını toplayacak kadar zeki olamaz.Kabullenemem olamaz yani kesinlikle arkadaşlar zorlamayın hiç kimse bunu düşünmüş olamaz
Sosyal ağlarda paylaş

oy vermenin tamamlanmasıyla sayıma geçilmesi arasındaki süre çok kısıtlı olduğundan oyların sayımdan önce ayıklanması ihtimalinden genelde pek bahsedilmez nos. dikkat edersen seçime hile olaylarında genelde sandık değiştirme şeklinde iddialar ortaya çıkar. sayım esnasında oyların çalınmasından bahsedilebilir tabi ama tüm siyasi partilerin temsilcilerinin oluşturduğu bir gözetmenler topluluğu önünde bunu yapmak da biraz zor. o yüzden bu ihtimalden de pek bahsedilmez. genelde duyduğumuz şey sandık değiştirmektir. ben de o kurguları sandık değiştirme üzerine yaptım.
Sosyal ağlarda paylaş

Sufi said:
...
halktan bu şekilde oy alabileceğini çalışan bir zihniyet var bu topraklarda. ama aziz nesin'in dediği kadar çok değil genele oranları.

öehh baydım ben bu söylemden ama. kaçıncıya aynı geyik.

demokrasi bir birincilik yarışı mı, yoksa bir temsil kültürü mü?

halk diye tanımladığın kişiler kim? bir çuval nohut, çeyrek ton kömür e oy verense eğer, zaten o bahsettiğin partilerin o halktan bir beklentileri yok. amaçları da o halktan oy toplamak değil.

belki senin için acı bir haber ama bir partinin tek amacı vasatı pışpışlamak olamaz ve olmamalı. bazı partiler herkese boncuk dağıtmak yerine toplumun daha küçük bir kesiminin fikirlerini mecliste temsil etmeyi amaçlıyorlar. bu da çok sesliliği sağlıyor (tabi bacağım kadar barajla bi bok sağlayamıyor.) aslında sizin pek sevmediğiniz üzere.

vasatı yalama katsayısı her birey için yüksek öneme sahip bir kıstas değildir ve o birey de en az kasımpaşalı serseri kadar mecliste temsil edilmeye layıktır. bu ülkede tek kitle akp tabanı değildir, ve her parti akp tabanına yaranma amacı gütmez.kısaca gurban olayım şişkin egonuzu dizginleyin iki dakka herşeyi üstünüze alınmayın, kimse sizden bişi istemiyor "%60 blabla" falan derken.

tabi biraz birikimin sonucu da bu cevap. sade Sufi'nin mesajıyla alakalı olmadı pek.
Sosyal ağlarda paylaş

Çok yerden duydum ama doğrumu bilmiyorum; Bazı ilçelerde kayıtlı bile olmayanlar oy vermiş gibi gözükmüş, ve hatta bazılarında ilçe nüfusundan binlerce fazla oy kullanılmış.

Bir de bilgisayar sistemi ile sayılan bu seçimde, bilgisayar sistemini kuran kişiler Amerikan veya Almanmış, nasıl bir program falan oldugunu bilmiyoruz yani. Birkaç yerden duymuştum, CHP'ye atılan her oy için 2 oy Akp'ye geçiriliyor diye.

Bir de ilk defa Türkiye'de yüzde 80 gibi büyük bir çoğunluk oy verdi. Son birkaç seçimde oy vermeyenlerin isimlerini bulup kendileri için mi yazdılar diye düşünmeden edemiyor insan.

Tabii bunların hiçbirinin kanıtı yok. Doğruluğu da tartışılır.
Sosyal ağlarda paylaş

Sufi said:
Daemir said:
CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Uğur Afacan ..., ''Boş arazide bulunan oy pusulalarındaki oyların yüzde 98, hatta 99 CHP'ye ait'' iddiasında bulundu.

bilgi doğrultusunda kurgulamaya çalışıyorum:

seçmenlerin %99'unun chp'ye oy verdiği bir bölgedeki sandıklar değiştirilerek yerine içi akp oylarıyle dolu sandıklar konmuş. içi %99 chp oyuyla dolu sandıkların içinin imhasında fail vermişler.

%99 chp seçmeni bulunan bölgenin neresi olduğunu tahmin etmekte zorlandığım için başka bir kurgu yapayım:

oylar tek bölgedeki bir veya birkaç sandığa değil de farklı bölgelerdeki farklı sandıklara ait. ancak bu oylar o sandıkların içindeki tüm oylar değil. sandıklar başka sandıklarla değiştirildikten sonra içlerindeki akp'ye ait olmayan oylar tek tek ayıklanmış. akp'ye ait çalıntı oylar başarılı bir bir biçimde imha edilmiş ancak diğer partilere özellikle de chp'ye ait çalıntı oyların imhasında fail verilmiş.

biraz daha sınırları zorlayalım:

chp, sayımdan önce gerçekleriyle değiştirmek umuduyla chp mühürlü oy pusulaları hazırlamış ancak kullanılamayıp elde kalan bir miktar pusula da sadece yarısı yakılarak araziye atılmak suretiyle başka bir biçimde değerlendirilmiş.

sonuncusu çok sürrealist oldu. ilk iki seçenekten birisi gerçeğe daha yakın. hmm hm...

Sufi said:

Sufi (27 temmuz 2007) said:

-şşt aptal
-?
-oyunu bana ver aptal
-ne diyon hemşerim?
-oyunu ver aptal, kafan basmaz aptal
-başka kapıya
-versene lan oyunu aptal
-/ignore
-aptallar ama çoğunluktalar, akılla mantıkla izahı yok, malesef onun oyu da 1 benimki de 1

2 tane win gördüm
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar kime sorsak AKP ye oy vermedik diyo,ama diğer yandan bi bakin şu ülkenin haline ? 20 yaşındayım,10 yaşından beri gözlemlediğimi düşünsek etrafı 10 yıldır hiç bu kdar çok başı kapalı,sarıklı cüppeli insan görmedim.Hiç bu kadar bariz içki yasağıydı,ramazanda oruç yüzünden adam dövmeydi görmedim.Refah partisi de vardı bu ülkede ama hiç bi zaman bu kadar aleni şekilde Türban mevzusunun tartışıldığını bunun neticesinde kısa bi süre bile olsa gerçekleştiğini görmedim. Yani kimse AKP ye vermedik diyor ama bunu diyenler benm çevremdekiler, e benim çevremdekilern zaten AKP ye oy vermesi çok olası bi iş değil.Bu ülke'nin 81 ili var İstanbul,Ankara,İzmir çıkartsan 78 il kalıyo yani hepsini düşünmek lazım.

diğer yandan oy mevzusuna gelince afacan abiyi tanıyorum,partiden dolayı kovalar bu tip işleri,bayada iyi çalışıyo il başkanlığı açıkcası böle bişeyler buldularsa kesinlikle doğrudur ama sayı bulunan oyların %99 değilde %80 i CHP dir mesela rakamlarda oynama olabilir ama sözkonusu olay doğrudur diye düşünüyorum.

bide bu herifler malmıymış yakmadan etmeden koymuşlar
Sosyal ağlarda paylaş

Seçimden hemen sonra ortaya çıkan belgeyi ne çabuk unuttun Sufi? Bir bölgede kayıtlı seçmen sayısından çok AKP'ye oy çıkmıştı.. Yüksek Seçim Kurulu bu belge için "np" diyecek kadar önemsiz görmüştü, konu kapanmıştı..

Eh tabii bazen bu halkı güdmek için shepherd's crook yetmiyor, hileye başvurmak zorunda kalıyorlar zaman zaman :/
Sosyal ağlarda paylaş

ben seçimlere hile karışmıyor demedim ki slat. ama yarısı yanarken chp mühürlü kısmı sağlam kalmış %99 chp mühürlü pusulaların arazide sürekli spawn olması meselesinin kabak tadı verdiğini söylüyorum. seçimde bu derece organize hile yapan kişiler bu işi sandıkları değiştirerek veya içlerini değiştirerek yapıyorlarsa imha etmesini de becerirler. yarısını yaktıktan sonra kalanını teşhir olsun diye sokağa bırakmazlar. hadi diyelim hiç ekmek fırını sahibi bi partili tanıdıkları yoktu oyları çalanların, ya da fırın barındıran herhangi bir fabrika... e gariplerim seçim akşamı kutlama için tavana çıkıp şöyle bi mangal da mı yapmadılar çalıntı oylarla karınlarını kaşıya kaşıya?
Sosyal ağlarda paylaş

Rock said:
Daemir said:
CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Uğur Afacan da AK Parti'nin oylarının yüzde 46 olmadığının bir kez daha ortaya çıktığını savunarak, ''Boş arazide bulunan oy pusulalarındaki oyların yüzde 98, hatta 99 CHP'ye ait'' iddiasında bulundu. Afacan, ihbarı yapan kişinin çok sayıda oy pusulası bulduğunu, ancak kimsenin ilgilenmemesi nedeniyle birçoğunu geri dönüşüm kutusuna attığını söylediğini ifade ederek, çevrede 3 bine yakın oy pusulası bulunduğunu öne sürdü.

Adamın biri boş bir arazide %99'u CHP'ye ait oylar bulacak,
Adam bu haberi medyaya da götürecek,
Medya da bu haberle hiç ilgilenmeyecek,
Bu haberi CHP'ye götürecek,
CHP bu haberle hiç ilgilenmeyecek,
Adam sıkıntıdan oyları geri dönüşüm kutusuna atacak,
Daha sonra nasıl olduysa CHP'lilerin aklı başına gelip bu işin peşine düşecekler...

Sizce de bu biraz tutarsız bir haber değil mi?

ergenekon tutarsız gelmiyorda bu mu tutarsız geliyor Rock? voy canına
Sosyal ağlarda paylaş

@Sufi

Burası Türkiye sonuçta, Türk insanı her işi tam ve düzgün yapmasıyla ünlü değildir :)

Ha %99 olayı kolpa da olabilir sonuçta, CHP en az AKP kadar beş para etmez bir parti.. Ama seçimlerde hile olduğu kesin, fakat hiçbir devlet mekanizmasının bu konuda hiçbir şey yapmaması ne kadar demokrasiden uzak ve acınası bir halde olduğumuzun kanıtı.
Sosyal ağlarda paylaş

alay ettiğim noktanın ne olduğunun yanlış anlaşıldığı kesin o yüzden tekrar edeyim. seçimlerin mükemmel doğrulukta yapıldığını falan düşünmüyorum. akp'nin düp-dürüst insanların bir araya geldiği bir parti olup ap-ak tertemiz metodlar kullanmayı namus meselesi haline getirdiğini falan da hiç söylemiyorum. zaten dikkat ederseniz bilgisayada şöyle yapıldı böyle yapıldı, akrabam sandıktaydı sandıklar değiştirildi gibi iddialara itiraz etmiyorum. seçimlerde hangi partinin hangi partilinin hangi seçim görevlisinin nasıl bir dalavere çevirdiğini de bilemem, gay değilim ve müneccim bi erkek arkadaşım yok.

amaa... chp'nin sürekli başvurduğu bu ucuz "arazideki yarısı yanmış pusulalar" numarası harbiden çok bayat. kayıtsız şartsız iman gerekir bunun doğruluğuna inanabilmek için. ufacık bir sorgu aklı şüpheye sürükleyiveriyor çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

Aranızda sayım sırasında sandık başında duran kaç kişi var? Oy çalmak bukadar kolay birşeymiş gibi hepiniz bol keseden atıyorsunuz. Çalınmış bir oy yada bilgisayar sayımında bir numara olsaydı chp bugüne kadar ortalığı binkere ayağa kaldırırdı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...