karpuzseven Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Stresli sıkıcı bir dönemdeyim. Saçlarım dökülüyor. Annemin ( annem tarafının ) saçları düz, ince tellidir ve kel kimse yoktur. Babamın saçları kıvırcık ve kalın tellidir. Babam kel. Benim saçlarım ince telli ve düz. Yani saçımın yapısı annem tarafına benzer. Saçın yapısı ve dökülüp dökülmemesi ayrı şeyler midir ? Doktora elbet gideceğim fakat bu konuda bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. Saçlarını kısalt diyenler oldu falan. Geçen gün saydım çok dökülmüştü 150 tel falan. Günde 100 tel normalmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 almanlık var mı kanında (merak ettm:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuzseven Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Cümlelerimin çirkinliğinden mi öyle dedin ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 saç yapısı alman saç yapısıdır da benimkiler de öle beni tarif ettin sandım o yüzden merak ettim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
0ne Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Belki dökülme özelliğini babandan almış olabilirsin ama fazla canını sıkmamaya çalış.Benim beyazlamıştı,gerçi dökülenlerin yerine siyah olarak çıkıyo şu anda ama.Şampuan değiştirmemeye çalış,Hatta "Clear Men Series Hairfall decrease" kullan derim.2 günde bir(hatta 1 günde) yıkarım ve 8 aydır hiç değiştirmedim ve dökülme 0. Neyse şampuana dikkat et canını fazla sıkmamaya bak.Şimdilik söyliyebiliceklerim bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 saç boyu dökülmesine etki ediyo. bi de şey diycem yok benim saç da anne tarafıma benziyor babamın çok ince telli ve babam kel ve anne tarafımda kel yok, saçlarımda beyaz çıkmaya başladı babamla nerdeyse aynı sayıda beyazımız var. öyle yani muhtemelen kel olmazsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuzseven Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Head & Shoulders kullanıyordum Dove denedim yine dökülüyor. Wella bulabilirsem kullanıcam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
capul Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 O değil de dökülen tellerini nasıl saydın merak ettim... Bone mi taktın kafana sokakta fln düşenleri mi topladın.. Dökülme konusu ise bildiğim karıyla genetik olarak meyilli olmak bilinen birşey ama ince telli olması dökülceği anlamına gelmiyor başka sebepler vardır.. Stress demişsin zaten başlıca sebebi bu..takma kafana, kellikle en etkili mücadele yolu onu kabullenmektir (tecrübeyle sabit)... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuzseven Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Düşün saçlarımı ne kadar seviyorum. Duştan çıktım elimi attıkça geldi 100 tel saydım 50 tane falan da duşta dökülmüştür muhtemelen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 stressle dökülen saçlar, yani eğer genetik olarak dökülmemişte diğer nedenlerle dökülmüşse yeniden çıkabiliyor gerekli tedaviyle diye biliyorum. ayrıca saçın uzun olmasıyla dökülmesi arasındaki bağlantıyı çözemedim, doktorum bir alakası yok demişti bana vaktiyle.. ve evet head&shoulders her zaman işe yarar edit : typo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 belki de uzun saç dökülünce daha çok farkediliyo. bi de uzun saç heryere takılıyo falan tabi bi de ağırlık olarak da fazla saç köklerini daha çok zorlar bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
0ne Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Uzun saç.Off hem nasıl dökülüyo.Ben bi 10-11 ay uzattımda her yıkadıktan sonra havlu da deli gibi saç birikiyodu,ve acaba uzatmasammı çok dökülüyolar diye düşünüyodum ki.Bi gün gidip kestirdim ve rahatladım,çok sıkıntı yaratıyo yaw. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
capul Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Khelben said: head&shoulders her zaman işe yarar Şundan galiba bi tek ben hayır göremedim.. İlk yıkamada süperdi kaşıntı kepek filan gg Ama sonra tık yok valla aynen devam herşey dedim tek kullanımlıkmış herhalde.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chesterfield Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Bende head&shoulder kullanıyorum, pembemsi olanı. saçlarım dökülüyordu, 3 numaraya vurdurdum geçti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 3 numaraya vurdurdum geçti değil işte olay. 3 e vurdurunca farketmiyosun saçının döküldüğünü olay o :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 bioxcin kullanıyorum ben, dökülmeyi biraz azalttı ama tamamen engelleyemedi head&shoulders bundan daha mı etkilidir acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 arkadaşlar saç dökülmesi tamamen durmaz zaten bir erkekte günde 50 ila 100 bir bayanda 150 ye kadar dökülmesi normaldir günde, dökülenlerin yerine yenisi çıkar zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rakursi Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Bende stresten dolayı egzama var. Saç dökülmesi şikayetiyle bir dermatoloğa gittiğimde öğrendim. Saçlarım kepekleniyor,deri kuruyor falan. Kaşıyınca deri tırnağıma geliyordu o yok artık. Çabuk yağlanıyor saçım falan. Dökülme genetik değil ama yine de engelleyemiyorum hala dökülüyor. Fakat yavaşladı. Biara saçlar yerine gelmişti falan sonra gene döküldü. Çok karışık bu iş. Şimdi ilk önce sana tavsiyem saçlarını çok yıkama. En aşağı 2 günde bir yıka. Çünkü eğer saçlarını sık yıkarsan saç derin kuruyor,beslenemiyor ve hücreler ölüyor. Saç kökleri zayıflıyor, düşüyorlar. Dermatolog bana şunları verdi: Priorin: Çok etkili bir ilaç,hap olarak alınıyor günde 2 kez. Bunu hergün alıyorum. Doğal birşey olduğu için bir yan etkisi yok. İçinde keratin(havuçta bulunan bir madde) falan var. Saç köklerini güçlendiriyor. Ve diğer ilaçlar gibi balon değil. Etkisini daha ilk haftada farkettim. Ölmemiş hücrelerin olduğu deriden saç çıkmaya başladı. Nizoral veya Zetion: Özel,medikal bir şampuan. Kepek sorununu çözer bunlar. Ben şuan zetion kullanıyorum. Haftada 2 veya 3 kez kullanmalı bunu. Fazlası zarar,azı etkisiz. Elocon: Bir çeşit losyon,yağlı birşey. Kafa derisindeki hastalığı tedavide etkili cidden. Birşey yapmadan önce bir dematoloğa git ama iyi bir dermatolog olsun. Polikliniklerdekiler bir işe yaramıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Khelben said: arkadaşlar saç dökülmesi tamamen durmaz zaten bir erkekte günde 50 ila 100 bir bayanda 150 ye kadar dökülmesi normaldir günde, dökülenlerin yerine yenisi çıkar zaten. saçınızı incelerseniz yeni çıkan saçları görebilirsiniz hatta :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 benimde bu ara arttı. ama her gün yıkamamdan dolayı sanırım. 1 haftadır gün aşırıya geçtim, düzeldi gibi. 100 den 50 civarlarına düştüm. düşsün canım, çok dökülünce moralim bozuluyor :) birde şunu anlayamadım gitti. ph 5.5 şampuanlarla ( sebamed, sedolin) yada doğal sabunla yıkayınca saçlarım dalgalı oluyor,ama kaşıntı yapıyor. diğer ph 5.5 + veya - lerle yıkadığımda saçlar dümdüz oluyor. aminexil türevi şeyler kullan, inanılmaz farkettirdi bende. kerastaseınkini tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Ya evet geri çıkıyolar minik minik saçlar var hep, kelleşme ya da saç çizgisinde gerileme filan yok ta her banyo yapışımda avuç dolusu saç dökülüyo. Gerçi uzun olduğu için o kadar fazla gözüküyodur diyorum ama yine de moral bozuyo yani daha bu yaşta bu kadar dökülürse ileride ne olur düşünmek bile istemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Erkek tipi saç dökülmesi varsa ne yap et saçların dökülür, engelleyemessin, önce bir doktora git bence eğer böyle bir durum varsa ona göre önlem alırsın çünkü bazı tabletler (isimlerini vermicem) erkek tipi saç dökülmesini engelleyebiliyor, diğer türlü şampuan tavsiyesi ve diğer öneriler boşa kürek çekmek olur. Stres veya diğer faktörler ile dökülme varsa o zaman alternatif yöntemlere başvurabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 said: Erkek tipi saç dökülmesi varsa ne yap et saçların dökülür, engelleyemessin dihidrotestosteron'u inhibe ettiğin sürece engellersin. bırakınca dökülme devam eder. sadece bir seviyeye kadar önlem aldığında durur. yoksa fazlaca işe yaramaz. said: Doğal birşey olduğu için bir yan etkisi yok. şu olay ayrı bi geyik zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 dasaaa said: said: Erkek tipi saç dökülmesi varsa ne yap et saçların dökülür, engelleyemessin dihidrotestosteron'u inhibe ettiğin sürece engellersin. bırakınca dökülme devam eder. sadece bir seviyeye kadar önlem aldığında durur. yoksa fazlaca işe yaramaz. said: Doğal birşey olduğu için bir yan etkisi yok. şu olay ayrı bi geyik zaten Engellersin tabi bazı ilaçlar ile yani basşarılı bir yüzdesi var, ama onun içinde ömür boyu hergün o ilaçları kullanman lazım şimdiki tıb teknolojisi ile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 karpuzseven said: Stresli sıkıcı bir dönemdeyim. Saçlarım dökülüyor. Annemin ( annem tarafının ) saçları düz, ince tellidir ve kel kimse yoktur. Babamın saçları kıvırcık ve kalın tellidir. Babam kel. Benim saçlarım ince telli ve düz. Yani saçımın yapısı annem tarafına benzer. Saçın yapısı ve dökülüp dökülmemesi ayrı şeyler midir ? Doktora elbet gideceğim fakat bu konuda bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. Saçlarını kısalt diyenler oldu falan. Geçen gün saydım çok dökülmüştü 150 tel falan. Günde 100 tel normalmiş Günde 100 tel normal de, günde 100 tel dökülüyosa sen o 100'ün 20sini falan görürsün maksimum. Sen 100 150 tel görüyosan zaten o almış başını gitmiş yürümüştür. Duştan sora falan çok dökülüyo mu ya da mesela elinle tutup çektiğinde eline geliyo mu falan onlara bakarsın. Şekilli dökülüyorsa eğer zaten stresten değildir erkek tipi saç dökülmesidir. Dermatologlar pek çok ilaç önerirler ama hepsinin çok ciddi yan etkileri vardır kullanmadan önce çok iyi araştır. Bu ilaçlar dışında basit önlemler (çok etkili olmasa da bir şeydir): - Kafanı asla berberde falan yıkatma kalitesiz şampuanla son derece haşin yıkıyolar direk zarar. - Düzgün şampuan seç, emin ol. Hani şu özel şampuanlardan kullan demiyorum illa ama iyi olsun markası kalitesi. - Kafanı pis tutma. En az 2 günde bir yıka (yazın her gün daha iyi tabii) ama günde 1 hadi en fazla 2 kereden fazlası da yıpratır. Özellikle terli falan kalmasın kafan - Saçını ıslakken tarama biraz bekle nemliyken tara - Saç boyu çok fazla etkilemez ama çok uzatma yine de besin sonuçta. - Dengeli beslen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar