Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elektriğe yüzde 15 zam göründü

oper

Öne çıkan mesajlar

hala da nükleere hayır diyenler var. hyr bide bunu diyenlerin arasında logic dersine giren üniv hocaları var. bi derste nükleer mevzusu açılmıştı yanımdaki çocuk nükleer fizik mezunu hocaya anlattı nükleer böyle şöyle az yatırım çok enerji diye
1 ders anlattı çocuk, sonra hoca dönüp heryere rüzgar türbünü koysak sorun kalmaz dediydi. sağlam dumur olmuştum o an
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:
Enerji yok beyler, ya zam yapılacak ya da enerjisiz kalıcaz. Bu kadar :)
Halbuki bi nükleerimiz olsa mis gibi kendin üret kendin harca, dışarıya bağımlı olmadığından daha az zam yaşa.

Enerji varda çeyreği kaçak kullanılıyor. Onların faturasıda bize dönüyor tabi. Kaçak elektrik kullanımıyla mücadele eden bir hükümet oldu mu ki?

Ayrıca nükleerimiz olsa hem nükleer hammadde hemde teknoloji olarak gene dışarıya bağımlıyız. O da ayrı mesele. Ha tabi daha ucuz oluyor o kısmına karşı çıkamam.
Sosyal ağlarda paylaş

Enerji yokta niye yok? Ben geçen yaz Siemens Enerji Üretiminde staj yaptım. Çok uzun süredir enerji açığı olacağı bilinmesine rağmen hükümet buna kayıtsız kalıyor. Enerji ihtiyacı gelip kapıya dayanınca da enerji santrali yaptırmaya kalkışıyor. E santral kurulumu yapan bikaç şirket var onlarda nasıl olsa bana mecbur deyip 2 liralık işi 5 liraya yaparım yersen diyor.

Türkiye'nin enerji açığı olacağını sade vatandaşlar olarak hepimiz biliyorduk değil mi? Hükümet bilmiyor muydu?

Bence Nükleer santrale zemin hazırlamak için bile bile böyle yapıyorlar. Bizim birsürü akarsuyumuz var, kömürümüz var, hadi bırak yerli kömür verimsiz de yine ithal kömür santrali kurulabilir. Bugün çöpten bile elektrik üretilebiliyor beyler. Vakitlice gelecek dönemdeki ihtiyaç karşılansaydı şimdi çok enerjisiz kaldık en iyisi nükleer santral yapalım diyen olmayacaktı.

Madem elektriğimiz yok Barzaniye niye 3 kuruşa elektrik gönderiyoruz? Gürcistan'a neden elektrik yardımı yapıyoruz?

Şunu da ekleyeyim. Yılbaşından bu yana %44 zamlandı
http://www.haberturk.com/haber.asp?id=95567&cat=130&dt=2008/09/04
Sosyal ağlarda paylaş

Hala nükleeri savunan insanlar var mı ya? Valla helal, milletin bırakmaya başladığı bir enerji üretimini desteklemek ne kadar mantıklı... 3 tarafı denizlerle çevrili bir ülkede Nükleer enerji isteyen kadar kafası çalışmayan adam yoktur dünyada. Nükleer atıklar kaç senede yok oluyor biliyor musunuz peki her şeyi geçtim? Normal fabrika atıklarından dereleri kuruyan bir memlekette, Nükleer atıklardan nasıl kurtulucaksınız nolur açıklayın bana. Nükleer santraldan elektrik üretip dışa bağımlılığımı bitircez bide he mi? Vay babam vay.
Sosyal ağlarda paylaş

İyide Ecevit döneminde de nükleer yapalım diye düşündüler istediler gene birşeyler oldu bıdı bıdı edildi yapılmadı. Çok uzun süredir nükleer yapılmaya çalışıyor ama birşekilde hep erteleniyor. Bu sefer ertelenmiyor umarım.

Nükleer atıkları topraha denize akıtmıyorsun saklıyorsun. Ki çok büyük miktarlarda olmuyor o atık bildiğim kadarı ile. Uzun senelere dayanıklı şekilde depolanıyorlar.

Önceden de tartıştık , şu an Türkiyenin acil olarak tek kurtuluşu nükleer santral. Diğerleri uzun dönemli yatırımlar. Önce kendini kurtaracak şekilde nükleer santral yaparsın arkasından diğer enerji kaynaklarına yavaş yavaş yatırım yaparsın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...