Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni Google Chrome (Web tarayici)

Giovanni

Öne çıkan mesajlar

said:
Chrome çok hızlı çok güzel de yediği ram'i firefoxla karşılaştırdığımızda aradaki büyük fark ortaya çıkıyor. Firefox tüm tablar için ortalama 45 küsür mb ram yerken, chrome her tab için 10 küsür ram yiyor ve ilk açılışı da 30mb ram yiyor. Screenshotta da görebileceğiniz gibi, 2 tabın açılışı toplamda 20mb ve kendisi de 30 mb ile, 3 tabın açılımındaki firefoxtan daha çok ram yemekte.
Buna istinaden chrome beta bile olsa, sayfaları da süper hızla bile açsa, yavaş pclerin dostu değil, aksine düşmanı. Firefoxla 20 tane tab açıp 60mb ram götürtürken bununla hayatımız kayar.
Hatta o 10 küsür mblıklardan birinin görevine son verirseniz tabın kapandığını göreceksiniz.
http://img521.imageshack.us/img521/2554/chromefailsiq3.jpg

-dev
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de kurduğumdan beri kopamadım. Facebook, quake live ve kastıran java bazlı uygulamalar dışında hep chromedayım. Sanki kurduğum zamanki kadar hızlı değil ama bu haliyle ff den hızlı. Ayrıca o ana sayfaya gerçekten çok alıştım, bir de üstteki tablere.

Alışamadığım tek yer, şu adresin solunda yıldız var ya, oraya tıklayınca ff veya ie deki gibi favori listesi açılacak sanıyorum, mal gibi tıklıyorum paso.
Sosyal ağlarda paylaş

roket adam said:
Ben de kurduğumdan beri kopamadım. Facebook, quake live ve kastıran java bazlı uygulamalar dışında hep chromedayım. Sanki kurduğum zamanki kadar hızlı değil ama bu haliyle ff den hızlı. Ayrıca o ana sayfaya gerçekten çok alıştım, bir de üstteki tablere.

Alışamadığım tek yer, şu adresin solunda yıldız var ya, oraya tıklayınca ff veya ie deki gibi favori listesi açılacak sanıyorum, mal gibi tıklıyorum paso.

o yıldıza basınca yer imlerine ekliyor siteyi.
Sosyal ağlarda paylaş

açıkçası chrome hala "beta" olduğunu belli ediyor. tamam hızlı falan ama hiç stabil değil. sıklıkla çökebiliyor. özellikle de plugin olan sitelerde. farklı process geyiği de sıklıkla yemiyor, main exe haşat olduktan sonra..

bu sırada chrome'un da kullandığı webkit'i update etmiş geliştiriciler, şu anda chrome'un renderer'ın %35 kadar daha hızlıymış. muhtemelen safari'de kullanılacaktır ileride.

ff'in de chrome'dan daha hızlı bir js engine ile geri dönüş yapacağını biliyoruz. eğer dedikleri gibi olursa benim oyum ff'ten yana açıkçası. chrome beta'dan çıkmadan, plugin'ler gelmeden yorum yapmak istemiyorum. zira bu haliyle bile ahım şahım lightweight değilken, ileride vaad edilen özellikler geldiğinde ne olur bilmiyoruz.

chrome bana daha çok pazarlama harikası gibi geliyor. kötü demiyorum ama kullanım oranı çok yüksek, google ismi olmasa buralarda olur muydu? bilmiyorum..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...