Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bayrak adabı


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
selam,
kanadadaki yurt odama astığım türk bayrağını düşünüyodum ki aklıma nargileden yangın çıksa vs. bişeyler geldi. şöyle bi durumda nasıl davranılması gerekir: bayrağın bir bölümü yangından hasar görüyor. elimizde mesela şu an yarısı yanmış bir bayrak var. bunu ne yapmalı? nasıl davranmalı böyle bi durumda? ilginç gelmişti cevabı da bilmediğimden size sorayım dedim.

böyle bi durum yok bayrağım hala sağlam ve duvarımda ama olursa diye :)
Mesaj tarihi:
kimse bakmazken külleri halının altına süpürüp çaktırmadan yenisini asarsın..

yedekte bir bayrak daha bulundur sen. bir de altına süpürmek için halıya ve süpürme eylemini gerçekleştirmek için süpürgeye ihtiyacın var.
Mesaj tarihi:
elbette bayrak yere atılmaz, yerde bırakılmaz. ama "aman tanrım ya yanarsa napıcam ben korkuyorum" gibi bir paranoyaya bağlamak da gereksiz.

örneğin Anıtkabir gibi yerlerde hep göndere çekilen bayraklar olur. Onlar sonuçta bir kumaş parçası olduğundan sık sık yırtılır, solar, kirlenir vs. orda kullanılan bayraklar düzenli olarak yenileniyorlar.
eskimiş bayrakları da atıyorlar.
e sen de bayrak yanınca atıcaksın.
tabii yanmaması daha iyi olur. kasten yakmıyorsan, oda yanıyor demektir. öyle birşey olması istemeyiz elbette.
Mesaj tarihi:
Parcalayip taninmaz hale getirip atacaksin. Ya da camasir suyu falan olabilir evet.

Bayragi o halde atmak saygisizlik/suc sayiliyor ama bu dediklerimde bir sakinca yok. Niyet farkli nihayetinde.
Mesaj tarihi:
sadece aklıma geldi ve sormak istedim OMAGA OLURSA NAPJEM derdinde değilim acaba bi kuralı varmı yıpranmış bayraklara ne yapılır anlamında. herşeyi artislenme çabası olarak algılamayı bırakın lütfen.
Mesaj tarihi:
Resmi Gazete Tarihi: 08.06.2001 Resmi Gazete Sayısı: 24426





ESKİMİŞ, SOLMUŞ, YIRTILMIŞ VE KULLANILAMAYACAK

DURUMA GELMİŞ BAYRAKLARIN YOK EDİLMESİ

USUL VE ESASLARINI GÖSTERİR YÖNETMELİK

Amaç

Madde 1- Bu Yönetmelik eskimiş, solmuş, yırtılmış ve kullanılamayacak duruma gelmiş bayrakların yok edilmesi usul ve esaslarını belirlemek amacıyla hazırlanmıştır.

Kapsam

Madde 2- Bu Yönetmelik, kamu kurum veya kuruluşlarının, gerçek veya tüzel kişilerin, dış temsilciliklerin ellerinde bulunan eskimiş, solmuş, yırtılmış ve kullanılamayacak duruma gelmiş bayrakların toplanması ve yok edilmesi usul ve esaslarını kapsar.



Dayanak

Madde 3- Bu Yönetmelik, 2893 sayılı Türk Bayrağı Kanununun 9 uncu maddesi gereğince Bakanlar Kurulunun 25/1/1985 tarihli ve 85/9034 sayılı kararı ile çıkarılan Türk Bayrağı Tüzüğünün 22/10/1999 tarihli ve 99/13554 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile değişik 38 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.



Tanımlar

Madde 4- Bu Yönetmelikte geçen bayrak; kullanılamayacak duruma gelmiş Türk Bayrağı anlamına gelir.

Bayrakların Toplanması

Madde 5- Eskimiş, solmuş, yırtılmış ve kullanılamayacak duruma gelmiş olan bayrakları elinde bulunduran gerçek veya tüzel kişiler ile resmi kurum ve kuruluşlar bu bayrakları ilçelerde kaymakamlığa, illerde valiliğe, yurt dışında büyükelçilik veya başkonsolosluklara teslim ederler.



Kaymakamlıklarca toplanan bayraklar valiliklerine teslim edilir.





Yok Etme Usulü

Madde 6- Valiliklerde toplanan bayrakları yok etme işlemi; valinin belirleyeceği üç kişilik bir komisyonun gözetiminde, ay-yıldız ile kırmızı kumaşların kesilerek ayrılmasından sonra kırpma makinasında veya kapalı alanda yakılmak suretiyle yapılır. Yurt dışında yok etme işlemi büyükelçiliklerde ve başkonsolosluklarda, Dışişleri Bakanlığının uygun göreceği bir yöntemle yapılır.

Yürürlük

Madde 7- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

Madde 8- Bu Yönetmelik hükümlerini Milli Savunma Bakanı, İçişleri Bakanı, Dışişleri Bakanı ve Maliye Bakanı yürütür.
×
×
  • Yeni Oluştur...