Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

USA dan Laptop getirtme

Barbekü

Öne çıkan mesajlar

roket adam said:
Soğutucuydu, oyun laptopunun extra ağırlığıydı derken masaüstü ağırlığına ulaşıyo alet. tabii yine de sen bilirsin.

ya taşırım abi 5 kiloya kadar sorun deil : ) zaten derslerimiz stüdyoda oluyo gün boyunca aynı yerde çok fazla mobil olmucak sorun deil o yüzden teşekkür ederim beni düşündüğün için =]
Sosyal ağlarda paylaş

eğer 5-6 tane getirtmiceksen sorun filan çıkmaz.

ben bildiğin desktop toplamıstım :D hatta boş kasa bile getirdim bavulda o derece. bişi olmaz. sonucta kendi kullanımın icin alınıyo. orda kullanıp geri getirme gibi düşün.

edit: ben bir tanıdıgın getiriyor diye düsündüm. öyle birini bul derim. öbür türlü bişi olur mu bilemicem.
ayrıca madem ısmarlama getiriyorsun. dubaiden getirt. dubai>abd>turkiye
Sosyal ağlarda paylaş

Kendi kullanımın için aldığın şeyleri genelde geçiriyorlar ama Ücreti belli kıstasları geçiyorsa vergi ödemeni istiyorlar.(Bir laptopta bu kıstası hayli hayli geçiyor, kıstas 100 euro diye geçiyor biraz tolerans gösteriyorlar) Hadi parasını ödiyim alıyım şeklinde olsa yine iyi, bir sürü teferruatı var. Gümrükten çekme işinden anlayan birini buluyorsun ona para veriyorsun, başka belgeler istiyorlar onları topluyorsun vb. vb.

Bunları yapamazsan ürünü geri gönderiyorlar. Bazen nasıl oluyor bilmiyorum ama atıyorum kayboluyor, alıcı ortaya çıkmıyor. O durumlardada bunlar toplanıyor belli zamanlarda Ankara'da açık arttırma ile satılıyor. Bu açık arttırmalardan ciddi anlamda ucuz şeyler almak mümkün hatta internette listesi yayınlanıyor. Ama genelde güzel malları gümrükçüler kendi çocuklarına eşe dosta kapattıkları için çok birşey kalmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

cantanda mantanda getirirsen sikinti yok
2 deil 3 laptopla geliniyor hatta

el koymada sole oluyo
kargo sirketi getiriyor urunu
gumruge teslim ediyor
asil sikinti orda basliyor
konsimento bedeli(100 kusur milyon) + ardiye ucreti + gumruk vergisi (kdvye yakin) + otv + zart zurt
350 dolarlik mala 700 milyon masraf cikiyor
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...