Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Italya' ya vize almak...acil yardım

cimbom44

Öne çıkan mesajlar

Ya orta sayılabilecek italyancam var turizm mezunu sayılabilecek bi okulum var.
Çulsuz sayılabilecek kadar param var.

Gidip 6ay kalmak istiyorum.Çok tatlı olur.Dil kursları sertifka programları ne biliyim aynı zamanda çalışmakta orda pek hoş olurdu.

gerçi denemedim bi yerde çekiniyorum gitmeye gidip napıcam diye düşünüyorum ama en büyük hayallerimden biri tatil değil onu mutlaka yaparızda gidip orda yaşamak çalışmak.
Sosyal ağlarda paylaş

Hımm dil okuluna yazılıp vize alırsın rahat, buradan bir seyahat acentesiyle anlaşıp orada Türk turistleri karşılama, transfer gibi işler yapıp harçlığını çıkarabilirsin. Bu tarz işleri yapanlar var ama nasıl ayarlarsın bilemem kaldı ki sürekli de olmayacak.
Sosyal ağlarda paylaş

evet bencede dil okulu staj ya da ne biliyim bi tur acentasında çalışabilirsin herhalde.
ben bu yaz dil okulu için gittim, ama vizeyi alana kadar canım çıktı, tarihler konusunda çok titizdiler. ama mesela dil okullarıyla ilgeniyorsan şehrindeki italyan kültüre başvurup havadan %50 bursla okula kayıt olabiliyorsun..bunu konsoloslukta gösterince de yollama şansları artıyor, tabii bilemiycem direk 6 ayın ücretini isterler mi mesela okuldan..ama bence yapabilirsin, çok da güzel olur :)
benimde çok büyük bi hayalim o..hele bi bitsin şu okul..offfgh
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
ya şimdi öğrencıye nasıl vize veriyor bu italya butun protokoller öğrenci içinde gecerlimidr acaba

uristik Vize;

. Tapu, araç ruhsatı, kira kontratı v.s.
. Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
. İmza sirküleri(Süresi geçmemiş)
. Bağlı olduğunuz odadan son 3 ay içerisinde alınmış orijinal faaliyet

belgesi
. İlgili yıla ait vergi levhası fotokopisi
. SSK işe giriş belgesi
. SSK son 4 aya ait prim ödemelerini gösteren SSK tarafından tasdikli

(Kaşeli) prim bildirgeleri
. Son 3 aya ait maaş bordrosu(Kaşeli ve imzalı)
. Son 6 aylık hareketleri içeren (Son bir hafta içerisinde işlenmiş) banka

hesap cüzdanı ve ya banka yetkilileri tarafından imzalı ve kaşeli banka

mektubu, banka yetkililerinin imza sirküleri ( İmza beyannamesi kabul

edilmez.)
. Uçak bileti
. Otel rezervasyonu
. İlgili konsolosluğa veya elçiliğe hitaben seyahat amacınızı ve izinli

olduğunuzu belirten antetli kağıda yazılmış ve yetkililerce imzalanmış

dilekçe.

Öğrencıyım ben nasıl alcam kı bunları
Sosyal ağlarda paylaş

Schengen aldığın ülkeden giriş yapman gerekiyor. Daha doğrusu tam öyle değil de başka bir yerden girersen almama ihtimalleri yüksekmiş.Hiç denemedim.

İtalyan konsolosluğu en kolay Schengen veren konsolosluklardan biri. Bi arkadaş zor yazmış da ilk sayfada. Değil.

Milanoda 1 hafta kalacak arkadaşa da şimdiden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Roma falan da bana göre değil.
Gidin 1 hafta Floransa-Venedik yapın. Milano'ya uğramayın bile derim. Sonra ver elini Prag.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...