Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rusya - Amerika ve Bloklaşmalar . . .

diablotg

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar bu konu üzerine giden bir topic yok şu anda, ben diyorum ki burdan Soğuk Savaşı takip edip birbirimizi biliglendirmeye çalışalım.Mesela şu anda öğrendiğim kadarıyla Rusya yarın Tacikistanın başkentinde Çin , Hindistan , İran ile bir ittifak yapmak üzere , Nato da Rusyaya tanımayı geri çekmesini istedi ve savaş gemilerini yolladı.Hem durumun nerelere gideceğini hemde ülkemizin içinde bulunduğu durumu tartışalım istiyorum.

Rusya ve Doğu Bloğu Haberi

ortam aşırı gerilmiş durumda , sıcak savaşın getireceği sonuçları her ülke bilmesine rağmen kaçınılmaz olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:
fede said:
yenilecek rusya

rusyanın tam donanımlı ve dünyanın en tehlikeli biyolojik silahlarını üretecek bir tesisis yoktan var etmesi bir senesini almaz

1 sene değil 1 ay içinde %40 kapasitede falan üretime geçebilior biopriperat tesisleri (nası yazılıodu unuttum okunuşa abandim direk :D) 3 ay içinde full kapasite. Gibi efsane bi sürede başlayabiliolar early biological rusha
eskiden başında olan elemanla röpartaj yapılmıştı onu okumuştum, çok fena bu hadise bi yerden bulup okuyun derim.

fog of war'u izledikten sonra hissettiklerimi hissettim röportajı okuyunca
Sosyal ağlarda paylaş

Artık savaşların tankla tüfekle veya nukleer silahlarla olacağını sanmıyorum
şuan tek bi silah var oda ekonomik üstünlük kimin ekonomisi güçlüyse o kazanıyor
rusya ve amerika tarihleri boyunca hiç bi zaman karşı karşıya gelmedi
rusya kuzeyi amerika güneyi tuttu vietnam savaşı veya küba ambargoları
hepsi iki kutuplu düzenin kışkırtmalarıydı
afganistanda veya ırakta uzun vadede girilen sıcak temaslar sadece çatışmadan ibarettir
gürcistan gibi 120 tankı olan savaş uçağı bile olmayan küçücük bi ülkeye girmek kolay

bu iki kutuplu dünyanın tarihine bi bakın amerika ve rusya hep bi yarışın içindeydi
son yarışları uzaydaydı uzay yarışında rusya amerikadan öndeydi
hatta uzay teknoljisinde rusya amerikaya büyük fark atmıştı peki yarışı neden amerika kazandı
sebebi ekonomi amerika neredeyse 50 yılldır ürettiği tükettiği herşeyi dönüştürüyor
o yıllarda amerikan ekonomisinin gücü dönüşümden geliyordu
peki rusya parçalanmış bitmişken amerika neden rusyaya girmedi
neden rusyanın enerji devi olmasına izin verdi almanya neden enerji üssü olarak rusyayı seçti
sanayi devi almanya neden altarnatif enerji kaynaklarını kullanmadı
bunların hepsi dünyanın bi şekilde değişerek yaşamasına olanak sağlayan durumlar

hiçbir zaman amerika ve rusya savaş alanında karşı karşıya gelmiyecek
asker gücü olarak süper güç olan bu iki devletin sanıldığı gibi yetenekleri yok
ki eğer birgün savaşırlarsa üretimi ve pazarı olan küresel etki yaratacak
tüm büyük şirketleri domino etkisiyle batıcak mesela rusyanın hayati önem taşıyan şirketi
gasprom veya amerikan bankaları veya finans devi şirketleri yada tüm dünyada tüketilen markaları
e zayıf bi rusyayla kim işbirliği yapar şangay işbirliği veya bric den dışlanır

Türkiye bian önce doğru bi politikayla rusyaya olan bağımlılığını bitirmeli
Türkiye şuan enerji ve ticarette rusyaya bağımlı domates olayını bilirsiniz
rusya domateslerde ilaç atığı kaldığı için Türkiyeden domates alımını durdurmuştu
Türkiye birbirine girmişti başbakan girdi sonra devreye
nekadar büyük bi sıkıntı çekilmişti peki bu domateslerin miktarı nekadardı
sadece Türkiyede üretilen domates miktarının 3% düşünebiliyormusunuz
ürettiğimiz domatesin 3% rusyaya gidiyor ve bu domatese ambargo konulunca ülke karışıyor
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...