Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bilgisayarı açamıyorum

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
evet patiler böyle bir problemim var detayları anlatim.
Bilgisayarı açmak için düğmeye basıyorum enerji geliyor fanlar fırıl fırıl dönüyor. Ancak monitöre görüntü gelmiyor. ( monitör sağlam). normalde bilgisayar açılırken "bipp" diye bir ses çıkarya o da çıkmıyor. Güç kaynağına vurunca arada açılıyordu ( o zaman bip sesi çıkıyor) ama bu seferde bazen 10dk bazen 10 saat sonra kitleniyordu bilgisayar. 1 2 gündür artık hiç açılmıyor. ramlari söktüm taktım değişik kombinasyonlar girdim ram ve slotlarla yine sonuç alamadım. ayrıca ati radeon hd 2600pro (agp 8x)ekran kartı takmıştım ve güç kaynağım kötüydü. güç kaynağı yetersiz kalıyor diye düşündüm. Bunun üzerine high power 430 watt güç kaynağı aldım ve taktım ama değişen birşey olmadı. Acaba işlemciye mi bir şey oldu. Bilgisayarda lazım bana acil çözüm bekliyorum.
şimdiden cevaplar için teşekkürler
Mesaj tarihi:
kendi başına çözebileceğin seviyeyi aşmış sorunlar zannedersem.
parçaları tek tek deneyip hangisinde sorun olduğunu bulman gerekiyor. onun içinde çalışan ikinci bir bilgisayara ihtiyacın var.
Mesaj tarihi:
anakarttan sorun bence.banada olmuştu acılmıyordu kasayı cevirince bastırınca falan calısıyordu ekrana goruntu geliyordu 10 dk sorada kitleniodu masaüstünde pc.

anakart yada işlemci fanından arıza olabilir demişlerdi anakart bozuk cıktı.dikkat et işlemciyide giderken elele tutuşup götürmesin
Mesaj tarihi:
off ya bilgisayarın en lazım olduğu zamandı.
anakarta dışarıdan bakınca sorun gözükmüyor. daha önce anakarta patlayan kondansatör değiştirmiş biri olarak :D direk kondansatörlere baktım sıkıntı yok ama bakmaklada tam anlaşılmaz ya.
Mesaj tarihi:
İşlemci sorununda 5kısa biip sesi verir Bios. Önce Bios pilini çıkar, eskiyse anakart pil bitmiş olabilir. Çıkardığn pili tekrar yerine tak düzgün oturduğundan emin ol iletkenlerin. Sonra ekran kartı ve ramlerin "slot" girişlerini iyice üfleyerek yada elektrik süpürgesi ile temizle. Genelde bu iki sorundan dolayı yaşadığın hatalar meydana geliyor.
Mesaj tarihi:
Toledor said:
İşlemci sorununda 5kısa biip sesi verir Bios. Önce Bios pilini çıkar, eskiyse anakart pil bitmiş olabilir. Çıkardığn pili tekrar yerine tak düzgün oturduğundan emin ol iletkenlerin. Sonra ekran kartı ve ramlerin "slot" girişlerini iyice üfleyerek yada elektrik süpürgesi ile temizle. Genelde bu iki sorundan dolayı yaşadığın hatalar meydana geliyor.

bios pilini cıkardıktan sonra 1 dkk civarında beklet hemen takma.

üfleme yerine mavi kontak siprey al 4-5 ytl bişi :)
Mesaj tarihi:
bios pili ledle denedim sıkıntı yok gayet güzel yandı. ramleri ekran kartını çıkardım slotları eletrik süpürgesiyle temizlemeye çalıştım. Sonra yerlerine taktım yine çalışmadı bilgisayar.
Ayrıca anakart pili ile bios pili aynı şey mi?

ayrıca şimdi aklıma geldi geçenlerde 3-5 kere 8 kısa 1 uzun beep sesi geldi. Ekran kartını tekrar yerleştir manasında olması lazım. zaten bu olay daha olmadı.
galiba ya anakart gitti ya da işlemci
Mesaj tarihi:
Hemen hemen aynı sorunu 3 gün önce yaşadım benimki ekran kartı slotundan kaynaklı.Söylediğin tüm belirtiler bendede vardı işin garibi taktığın zaman hatada yok ama pc açılmıyorda kartı sökünce onboard kart giriyordu bende devreye vs.
Mesaj tarihi:
ad3m said:
Hemen hemen aynı sorunu 3 gün önce yaşadım benimki ekran kartı slotundan kaynaklı.Söylediğin tüm belirtiler bendede vardı işin garibi taktığın zaman hatada yok ama pc açılmıyorda kartı sökünce onboard kart giriyordu bende devreye vs.

benim bildiğim eğer onboard ekran kartı varsa ve başka ekran kartı kullanıcaksan on board ekran kartını devreden çıkarman lazım onuda ana kartta pin (ismi doğrumu hatırlıyorum bilmiyorum) var onu sökmek gerekiyor. eğer dediğim işlemi yapmazsan açılmıyor bilgisayar
Mesaj tarihi:
bodoslama işlemci olduğunu nasıl anladın yani.

şimdi bilgisayarda görüntü yok denmiş de, windows açılıyo mu bi kere? açılış sesi falan -iptal etmediysen- geliyo mu? windows açılıyosa ekran kartı veya ekran kartının anakartta takılı olduğu yerde bi problem var diyebiliriz. (güç konusunda sıkıntı olmadığını varsayıyorum, psu değiştirdim demişsin.)
Mesaj tarihi:
Mr_Hand said:
bodoslama işlemci olduğunu nasıl anladın yani.

şimdi bilgisayarda görüntü yok denmiş de, windows açılıyo mu bi kere? açılış sesi falan -iptal etmediysen- geliyo mu? windows açılıyosa ekran kartı veya ekran kartının anakartta takılı olduğu yerde bi problem var diyebiliriz. (güç konusunda sıkıntı olmadığını varsayıyorum, psu değiştirdim demişsin.)

windows açılmıyor. Açılış sesi gelmiyor. Güç kaynağını yeni aldım 24 saat olmadı bile.
  • Yeni Oluştur...