Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dwarf Fortress - Tutorialımsı, Soru Cevapımsı, Tanıtımımsı

Gazanfer

Öne çıkan mesajlar

ya yaptım o oda olaylarını,14 kişi oldum herkese özel oda filan yaptım.bide dinnerroom u bende yaptım ama adamlar hep orda,dediğin gibi devamlı parti havasındalar.yalnız bi sorun var pet lerde ordan çıkmıyor.wardog larım filan var.

kobalt thief midir, nedir o geldi taa workshop ların olduğu kısıma kadar girdi. milleti hep kaçırıyor,herkes işini yarım bırakıyo.benim wardoglar dinnerroom da meşk yapıyolar.kıl oldum.nasıl salıcaz elemanın üstüne bunları...

Bu arada elf lerde ticaret e geldi ya adamlara veriyorum malzemeyi hayvanlar taşıyamaz diyor.bende daha bişi üretmedim genelde yükte ağır şeyler var.yapamicam ticaret adamlarla sanırsam

Edit: Yuh be 38 cücem olmuş.ben napıcam bukadar cüceyle...
Sosyal ağlarda paylaş

oyunu çözdüm yav baya...
dinnerroom ufak geldi sanırım içerde miasma die mikroplu bi hava filan oluştu.

Birde sanırsam,her cuce için bir sehpa gerekli dinnerroomda.
birde ellerine devamlı iş vermek lazım.Yoksa boş boş orda toplanıyolar.puhahah çok geyik ama ya,bazen hep beraber göl kenarına filan gidip orda takılıyolar elemanlar.

bide şu kapılardan pet lerin geçme me olayı var ama beceremedim.
dinnerrooma girmesinler istiyorum çok kalabalık ediyolar.bide miasma onlar yüzünden oluşmuşta olabilir...

benim glassmakerlar dan biri mood a bağladı gitti bişiler yaptı eleman.12k değerinde birtane minyatür çıktı ortaya.ne işe yarar bu satsammıki
Sosyal ağlarda paylaş

Benim arıza çıkaran cüce workshop falan claim etmedi direk depressed oldu önce sonra da berserked dedi :) Bu arada o kamil ölünce benim dinner roomda da miasma oldu. Meğer graveyard yapmamışım cesedi çürümüş adamın orda :)
Garbage ve graveyard koyarsan dışarı bi yere(tabi refuse bide) miasmadan kurtulabilirsin sanırım.
o artifact olayı da oldu evet. masonary yi claim etti tipin teki sonra 5bin civarı değeri olan bişi yaptı ne olduğunu anlamadım bile :) Bunu büyük salonun duvarına asabilirmiyim acaba hehe artifact ya hani :P
-hayvanların odalara girmemesi için q ya basıp kapıyı seçiceksin, ordan ayarları var(hafif aralık bırak mı ne yazıyo onu seçince hayvanlar girmiyo galiba)
-ticaret için stone craft yap dwarf's craftworkmü ne ondan kurup. Baya hafif şeyler çıkıyo hemde bi ton taştan kurtuluyosun.
LasT_SuRviVoR : Gazanferin tutorialları oku başlangıç için :)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
oyunu çözdüm yav baya...
dinnerroom ufak geldi sanırım içerde miasma die mikroplu bi hava filan oluştu.

içerde yemek çürümüştür büyük ihtimalle. çöpleri atabilecekleri refuse stockpile'ın olması lazım.

said:
Birde sanırsam,her cuce için bir sehpa gerekli dinnerroomda.
birde ellerine devamlı iş vermek lazım.Yoksa boş boş orda toplanıyolar.puhahah çok geyik ama ya,bazen hep beraber göl kenarına filan gidip orda takılıyolar elemanlar.

adamların birası ve suyu yok, mecburen gidip ordan su içiyolar sanırım. yoksa öyle piknik tadında göl kenarında takılmaca olayları yok :)

said:
bide şu kapılardan pet lerin geçme me olayı var ama beceremedim.
dinnerrooma girmesinler istiyorum çok kalabalık ediyolar.bide miasma onlar yüzünden oluşmuşta olabilir...

benim glassmakerlar dan biri mood a bağladı gitti bişiler yaptı eleman.12k değerinde birtane minyatür çıktı ortaya.ne işe yarar bu satsammıki

satamazsın ki. ana menüde l ile artifactlere bak, kullanabileceğin bişeyse (silah, yapı vs) kullanırsın, yoksa durcak öyle.

ha bi de şöyle bişey var, o yaptığı alet çalınırsa parçalanırsa falan adam büyük ihtimalle depressed olur. (sadece artifactler için değil, masterpieceler için de geçerli bu.)
Sosyal ağlarda paylaş

Gazanfer said:
plump helmet ise pişirerek ya da çiğ yiyebilirsin, sorun olmaz, process yapmaya gerek yok. kokmaması için deponun kapısı olsun, kedin olsun 2-3 tane, bi de refuse stockpilein mutlaka olsun. çok uzun süre saklarsın bunları yaparsan.

plump helmeti pişirdiğin zaman tohumlarıda pişiriyosun tekrar kullanamazsın çiğ yedirt yada içki yap
Sosyal ağlarda paylaş

massosoit said:
ya biyerde food dışında stockpile ları açıkhavaya yapın diyordu,ne alakaki.açık alanım çok az.ondada ağaç kesip,plant toplatıyorum...

valla bende refuse vardı,ölen de daha olmamıştı,miasma neyden kaynaklandı anlamadım...

neden öyle yazılmış bilemiyorum. refuse dışında bütün stockpileım içerde benim.
dışarda olursa:
- maymundu bilmemneydi sürekli gelip gemlerinizi çalar.
- saldırı durumunda bütün dwarfları içeri almanız gerekir, ama stockpilelar dışarda olunca hiç iş yapılamaz.

dışarda stockpile olayı nasıl olacak bilemiyorum, bana çok kullanışsız geldi.
Sosyal ağlarda paylaş

buldum olayı
m ye basınca açılan yerden bi tane tipi lider yapıyoruz entera basarak, sonra altına vermek istediğimiz askerleri seçiyoruz enterla yine
bitirince space e basıyoruz
o bi squad oluyo paso beraber takılıyolar
bide lideri tekrar civilian yapınca altındaki tüm adamlarda otomatik civilian oluyor. aynı şekilde asker yapıncada lideri, diğerleride otomatik asker oluyor. seferberlik ilan ediyosun yani bi seferde hehe süpermiş
tam savunma kurmaya çalışırken bastı lavuklar, test etmiş oldum bende. duvarda bi gedik kalmış tarlayı kapatamamışız tam, ordan girdi hıyarlar içeri :P
bide köprüyü kaldırdım bi baktım altını kazmayı unutmuşum ordan falanda geldiler ehoho nası bi savunma belli diil
ha ayrıca su sıkıntısı oluyo elemanları içeri kapatınca, tarlalar sulanmıyo falan. well yapiim dedim yapamadım :L
well nasıl yapılıyo? kova lazım dedi, carpenter a yaptırdım 3-4 tane, hala kova yok diyo :L
Sosyal ağlarda paylaş

Burda well yapacağım yerin altına su getirmeyi denedim:

gördüğünüz gibi böle bişi oldu:

bi ton su vardı hepsi bitti kanala akıtınca :)
bide doğru yapmışmıyım yani su kaynağı daha büyük olsaydı, buranın üstüne well yapınca çalışırmıydı?
bide neden well yapamıyorum ben
(well yaptım, burda görmüş olduğunuz bi gram su da bitti lol)

Sosyal ağlarda paylaş

Ben EagleEye'ın verdiği linkten direk indirdim. DFG11datainitinit.txt'yi açtım Grafix kısmını

bu şekilde yaptım

[GRAPHICS:YES] [GRAPHICS_WINDOWEDX:800] [GRAPHICS_WINDOWEDY:600] [GRAPHICS_FONT:mayday.bmp] [GRAPHICS_FULLSCREENX:800] [GRAPHICS_FULLSCREENY:600] [GRAPHICS_FULLFONT:mayday.bmp] [GRAPHICS_BLACK_SPACE:YES]

cillop gibi oldu. Ordan oynuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...