sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Yasağın yeni adı Tesislerinde içki servisi yapmayan İstanbul Belediyesi'nden tartışmalı bir adım daha... Muhteşem manzarasıyla rakı-balık keyfi yapılan Salacak’taki Denizkızı Restaurant’ın işletmesini alıp yeniden inşa eden belediye, içki yasağına yeni kılıfı buldu: Halka açık balık restoranı. Peki içki içen halk değil mi! İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin içki yasağı uyguladığı tesislere her geçen gün yenisi ekleniyor. Bu mekanların arasına birkaç ay öncesine kadar Boğaz manzarası eşliğinde rakı-balık keyfi yapılan Üsküdar Salacak’taki Denizkızı Restaurant da katıldı. Nurettin Sözen’in belediye başkanlığı döneminde ihaleyle kiralanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait bina, Denizkızı adıyla İstanbullulara yıllarca hizmet verdi. Ancak belediye kiracılarıyla ’biriken borçların ödenmemiş olması’ nedeniyle anlaşmazlığa düşünce restoran mahkeme kararıyla mal sahibine geri verildi. Bu ne demek şimdi? Belediye de balık restoranı yapmak için Denizkızı’nı yeniden inşa etmeye başladı. Yeni restoranı Bel-Tur işletecek ve diğer işletmeleri gibi burada da içki servisi yapılmayacak. Belediye içki yasağına yeni bir isim de buldu ve tabelasını Denizkızı’nın inşaatına koydu: ’Üsküdar Halka Açık Balık Restaurantı İnşaatı.’ İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bel-Tur işletmelerindeki içki yasağıyla ilgili olarak VATAN’a şu açıklamayı yaptı: “Biz belediyeler kanununa göre içki satışı yapamayız, BELTUR da bir belediye işletmesidir ve içki satışı yapamaz. Biz kanunları uyguluyoruz.” Haberin tamamı ve diğer içki yasakları: http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Icki_yasagi_genisliyor_195516_1&tarih=25.08.2008&Newsid=195516&Categoryid=1 Bu da Mehmet Tezkan'ın yorumu: AKP, ayrımcılığı balık restoranına kadar indirdi! İstanbul kurtuluyor.. İstanbul halkı balıkla buluşuyor.. AKP iktidarı sayesinde bir esarete daha son veriliyor.. Özgürlüklerin sınırı genişletiliyor.. Müjde... İstanbul halkı artık restoranda balık yiyebilecek!.. Eskiden halkın böyle bir hakkı yoktu! Balık restoranlarına halk sokulmazdı! Hâlâ da sokulmuyor! Kapılarında halk giremez yazmıyor ama halkı içeri almıyorlar! Bunu gören Büyükşehir Belediyesi bu soruna da el attı.. Tabuları yıktı, devrim niteliğinde bir karar aldı.. Salacak’ta büyük bir balıkçı restoranı yaptırıyor.. Kapısına da dev bir tabela astı: Halka Açık Balık Restoranı İnşaatı! Bravo Başkan!.. Gerisi gelmeli.. Halka açık kebap salonu.. Halka açık et lokantası.. Halka açık pastane.. Halka açık muhallebi salonu.. Yok o olmaz.. Niye? Belediye Başkanı Topbaş’ın Saray Muhallebicisi var ya.. Başkasına gerek yok.. Onlar zaten halka açık.. Diğerleri gibi değil.. Kapısında yazmıyor ama! Bence Başkan Topbaş Saray Muhallebicisi adını derhal değiştirmeli.. Fiyakalı bir tabela hazırlatmalı: Halka Açık Saray Muhallebicisi.. Güzel olmaz mı? * Neresinden tutarsanız tutun, tam bir skandal.. Bir kere belediye balık restoranı açar mı? Belediye’nin işi mi bu! Değil.. Ama amaç başka.. Amacın ne olduğu kapıdaki tabeladan belli.. ‘Halka Açık Balık Restoranı’ Balık restoranı demiyor halka açık diyor.. Yani diğer balık restoranları halka kapalı demeye getiriyor.. Peki oralara gidip balık yiyenler kim? Onlar halk değil.. Veya biz onları halktan saymıyoruz demeye getirilyor.. Bu anlayışla hareket eden halkçı belediyemiz 85 yıllık Cumhuriyet tarihimizde bir ilke imza attı.. Aslında bu, dünyada bir ilk.. Halka açık restoran kurdu! Tebrikler Başkan! * Bu ülkede önemli sosyologlar var, önemli düşünürler var onlar bu tanıma açıklık getirebilir mi? Halka açık restoran ne demek! Ben ilk kez duyuyorum.. Halka açık restoran.. Halka kapalı restoran! Halka açık olmayanlara kim gidiyor? Yeri gelmişken, AKP yandaşı yazarlara, çizerlere de soralım.. Belki onlar bir şeyler söyler! Halka açık restoran tanımını bize de anlatırlar! Aslında en doğrusu Kadir Topbaş’a sormak ama biliyorum üstüne yatar, cevap bile vermez.. * Başbakan geçenlerde ailesiyle Sarıyer’deki Kahraman adlı balık restoranına gitmişti.. Oranın da kapısında halka açık yazmıyor.. Yoksa Başbakan da halktan biri değil mi? O da mı seçkinci! Halka açık olmayan restorana gittiğine göre! * Topbaş kurnaz! Politika yapacak, tabanına mesaj verecek ya.. Lokantasının kapısına halka açık yazıyor.. Yani demek istiyor ki burası bizden olanlara hitap edecek.. Çünkü sadece bizden olanlar halktır.. AKP’liler.. Gerisi? Onların çek kuyruğunu gitsin! Topbaş, restoranın kapısına şöyle yazsaydı daha dürüst, daha ahlaki olmaz mıydı? Türbanlılara mahsus! * İşin şakaya gelir tarafı yok! Vahim hem de çok vahim.. Gerçek şu.. AKP yönetimi, ayrımcılığı balık restoranlarına kadar indirdi.. Bakalım sırada ne var.. Ahaha laik agnostik ateist elitist nasyonal sosyalist faşikler giremez yazsalarmış kapıya zuhaha Ayrımcılıkta da durmak yok yola devam! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
^^ShadowSong^^ Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Sözkonusu yerlerde birkaç defa yemiştim,hayatımda en uzun süre beklediğim balıktı sanırım,tam olarak içkinin yokluğundan diyemeyeceğim belkide ondan dolayı garip bir havaları var,yemek ye git,balık fastfood gibi yerler, Bunun yanında rumelikavağında yenilen balığın adı bile geçmez. Evet orada da fazla alkol tüketimi yapılıyor ama garip bir bağ var orada,herkes birbirine acayip hoşgörülü,acayip tatlı bir muhabbet,yan masalardan konuya dahil olan birsürü fazla alkol tüketeninide gördüm orada,ama kavga çıkarana denk gelmedim. İsim konusundaysa,saçmalığın daniskası tayyip erdoğamayana saygılar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 "Biz belediyeler kanununa göre içki satışı yapamayız, BELTUR da bir belediye işletmesidir ve içki satışı yapamaz. Biz kanunları uyguluyoruz" ha bel-turunsa ora bir şekilde , sesini çıkaramazsın gerçekten de adamlara karşı . dediği gibi adam çok güzel yasaları uyguluyor (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 ee içine kurtadam oluyoz ya..sağlığımıza zararlı ya... tayyip sni çk svyrm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Einstein'in bir lafi: Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Halka acik balik restorani da Einstein'i dogrular olmus. Lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 ötekileştirmek sadece milliyetçilik ile olmuyor görüldüğü gibi. bu ülkede "halk istiyor halk yapıyor vs." şeklindeki söylemlerin altındaki halk sadece dindarları ifade ediyormuş. lokantada rakı-balık yiyen sade bir kişi halk olmuyor da ne oluyor hala anlamıyorum. /summon sir,horizon,sam,rock hadi nerdesniz savunun evladım çobanlarınızı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Aklıma gelmişken; Günümüz Liboşu nedir? said: 12 eylül'de ourboyslar'ın muhteşem ürünü türk islam sentezinin, türk islam liboş sentezi haline bürünmüş muhteşem örneğidir. gözleri ve akılları bağlanan özgürlük aşığı liboşların karsi devrimin ayak seslerini görmeleri olanaklı değildir. bu liboşlar, türban bayrağını dikmek isteyenler için ucuz bir bayrak direğidir. kemalizme küfrettikce başları okşanan ev kedileridir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Münferit olay genele yayamayız Halk böyle istiyor Allah var bzzztttzz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Yanlış hatırlıyor olabilirim tabi ama o restoranda akp den önce de içki satışı yoktu galiba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 istanbul belediyesi yeni açılan mekanlara içki ruhsatı vermiyomuuuş, olanları da yenilemiyomuuuuuş çok duyduk bunları, da doğru değil pek.. imdi, burası bir işletme midir, sahibi belli midir? sahibi, bu işletmeyi istediği şekilde yönetmekte, istediğini satıp istediğini satmamakta özgür müdür? biz içki satılan bir mekana gitmekte veya satılmayan bi mekana gitmemekte özgür müyüz? buraya kadar sorun yok. "halka açık" demek ayıp olmuş onu kabul ederim, gereksiz bi kılıf..buna karşı eğlenceli, yemeli-içmeli bi eylem düzenlemek yakışır aslında eheh ama taksimde falan çok güzel halka açık barlar var, yeni yeni açıldı bikaç tanesi, gidin için bi, rahatlarsınız =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Kimse satılan/satılmayan şeye laf söylemiyor. İçki satılan yerlerin "halka açık olmadığını" ima edip halka yeni bir tanım getiriyorlar, halkı bölüyorlar, sınıflandırıyorlar. E buna söyleyebileceğin en maksimum şey de "ayıp olmuş" olabiliyor anca. Sen türbanı yanlış anlamışın, göze değil başa bağlanır o. İstanbul'da taksim var da kurtarıyor istanbullu keyifçiler. Bi de anadoluyu dolaşalım istersen. Gittiğimiz şehrin en iyi ihtimalle giriş-çıkış mevkisinde buluruz belki içki satan bi yer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hippy_tarkan Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 balığın yanına kapi portakal suyu içerler artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 dolaşalım valla, sen ne güzeeel bulursun gezsen anadoluyuuu.. tamam ayıp etmişler, işte mis gibi eylem fırsatı? c/p yapıp akpye küfretmekten fazlasını yapalım; gidelim pankartlarla ve elimizde içkilerle üsküdar belediyesine, "biz de halkız" diyelim, var mısınız? ben varım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 İstanbullu arkadaşlar, ne duruyonuz, hadi yürüyün. Coplanırsanız falan benden sire bi tekme atın, kaynar gider arada :P Esas mesele belediyenin burada "halk"a verdiği mesajdır, "içki içen sizden değildir, dışlayabilirsiniz" temalı tabelasıdır. O gösteriyi yaparken "halk"tan da dayak yiyebilirsiniz, uyarmadı demeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Yine kendini aşmaya başladın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 bonepartı alırım ben yanıma, o da takım arkadaşlarını çağırır, yaklaşamazlar =) işte sivil toplum kuruluşları bunlar için olmalı zaten, bu tepkiyi dillendirecekler, kamuoyu oluşturacaklar, gerekirse eylem-protesto düzenleyecekler. bizde bu muhalefeti hayata geçirecek bi kesim yok, o yüzden muhalefet yapmaması gerekenler üstleniyo bu işi, tabi bütün siyaset kitleniyo sonra.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Rock said: Yine kendini aşmaya başladın. akepeyle beraber aşıyoruz limitleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hippy_tarkan Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 ankarada da protesto edelim bu durumu içkilerimizi elimize alıp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 sg-1 said: Rock said: Yine kendini aşmaya başladın. akepeyle beraber aşıyoruz limitleri. Sorun şuki aştığınız limitler farklı. akp'ninkiler insanlara senin aştıklarından daha az batıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Rock said: Sorun şuki aştığınız limitler farklı. akp'ninkiler insanlara senin aştıklarından daha az batıyor. Şu ayrımcılık bile sana dokunmadıysa, akp sana batmıyorsa, etin kartlaşmışsa ben naapayım. Tokatlayıp yumuşatmaya çalışıyorum ama nafile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 tamamen dogru bi karar halk içki içmemeli.cunku kimse yeşil dev adamın kafasının güzel olmasını istemez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 sir said: işte sivil toplum kuruluşları bunlar için olmalı zaten, bu tepkiyi dillendirecekler, kamuoyu oluşturacaklar, gerekirse eylem-protesto düzenleyecekler. bizde bu muhalefeti hayata geçirecek bi kesim yok, o yüzden muhalefet yapmaması gerekenler üstleniyo bu işi, tabi bütün siyaset kitleniyo sonra.. alala sende ilginç gelişmeler görüyorum. nasıl oldu da olayı halkın fildişi kulelerinde oturan kemalist faşist bürokratlara tepkisi diye bağlamadın ben onu çıkaramadım ama. pek ihtimal vermezdim ama nedyim +1. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Earenwen Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 sir said: istanbul belediyesi yeni açılan mekanlara içki ruhsatı vermiyomuuuş, olanları da yenilemiyomuuuuuş çok duyduk bunları, da doğru değil pek.. mekanları bilmem de, üsküdar, ümraniye gibi yerlerde yeni açılan yerlere cidden tekel ruhsatı vermiyor. özellikle ümraniyede. doğruluk payı var yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 sir said: istanbul belediyesi yeni açılan mekanlara içki ruhsatı vermiyomuuuş, olanları da yenilemiyomuuuuuş çok duyduk bunları, da doğru değil pek.. imdi, burası bir işletme midir, sahibi belli midir? sahibi, bu işletmeyi istediği şekilde yönetmekte, istediğini satıp istediğini satmamakta özgür müdür? biz içki satılan bir mekana gitmekte veya satılmayan bi mekana gitmemekte özgür müyüz? buraya kadar sorun yok. Daha geçenlerde Ankaradaki olayı unuttun galiba. İşinize gelmeyenleri unutursunuz tabiki. Yiyosa git bi belediyeden içkili mekan ruhsatı almaya kas bakalım. Doğrumuymuş değilmiymiş görürsün. Ha mekan benim istediğimi yaparım da diyemezsin. Ozaman adam sigarayıda serbest bırakır, uyuşturucuyuda. Soranada, sanane benim işletmem deriz değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 sir said: dolaşalım valla, sen ne güzeeel bulursun gezsen anadoluyuuu.. tamam ayıp etmişler, işte mis gibi eylem fırsatı? c/p yapıp akpye küfretmekten fazlasını yapalım; gidelim pankartlarla ve elimizde içkilerle üsküdar belediyesine, "biz de halkız" diyelim, var mısınız? ben varım. Pek inanmıyorum samimiyetine geyik olsun diye yazdığını düşünüyorum ama yine şu fıkra çok uyuyor bu duruma.Senin burada ki karga olman büyük bir ihtimal :) tilki ile karga uçakta seyahat ederken karganın aklına munzurluk etmek geliyor ve dümeye basıp hostesi çağırıyor hostes buyrun diyince hiiçç ib.elik olsun diye bastım diyor ikinci sefer gene basıyor ve gene aynı cevap hiçç ib.elik olsun diye bastım diyor bunun üzerine hostes pilota şikayet edince pilot arada bi düme var ona basınca koltuktaki aşşağıya düşer bi daha tekrarlarlarsa sende atarsın diyip gönderiyor .. tilki bu kargadan arda kalır mı o da basıp hiçç bende ib.elik olsun diye bastım diyor hostes düğmeye basıp ikisini birden atıyor aşşağıya fakat karga uçuyor tilki düşüyor bunun üzerine karga tilkiye bağırıyor tilki kardeş tilki kardeş nereye tilki düşüyorummm diyor kargada sen uçmayı bilmiyormusun diye soruyor tilki hayır diyor karga bu cevabın üstüne madem uçmayı bilmiyorsun neden ib.elik yapıyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar