Revenqe Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Başlık pek açıklayıcı olmadı ama şimdi aydınlancaksınız sanırım :) . Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra İngilizce olarak Turkey ismi bir şekilde verildi. Küçümseme amacıyla verildiğini herkezin aklından geçmiştir elbet. Peki gerçekten amaç bumuydu ? Lozandan kuyruk acısı olan İngilizlerin işimiydi? O zamanki meclis ve halktan kimseler neden karşı çıkmadı ? Veyahut çıktı. Gelişmeler neydi? Bayadır kafamı kurcalan sorular ama pek aydınlamadım çevreme sormama rağmen umarm siz yardımcı olursunuz :)....
count Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 wikipedia da turkey konusunda etimolojiye bak
Sir Clexcier Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Bu arada bilmeyen arkadaşlar için söylüyorum turkey hindi demektir.
Mumu Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 benim öyle bi sorunsalım yok zaten şöyle düşünün neredeyse dünyada bir tek bizde isimlerin anlamlarıyla falan dalga geçiliyor. bu yüzden fazla umursamadan sakin davranmak en mantıklısı
mADmaXimus Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Mumu said: benim öyle bi sorunsalım yok zaten şöyle düşünün neredeyse dünyada bir tek bizde isimlerin anlamlarıyla falan dalga geçiliyor. bu yüzden fazla umursamadan sakin davranmak en mantıklısı turkey ismiyle dalga gecmeyen tek yabanci gormedim mumu
arcane Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 bağlantımızla dalga geçmekten ülkenin ismine sıra gelmedi
eldar Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Turkey ismi Cumhuriyet öncesine gider yani net tarih bilemiyorum ama.
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 onlarin dilinde turkey iste alismislar tepki vermeye gerek yok kac bin senelik sehir olan istanbula constantinapole diyince yunanlilar olmadigi gibi turkiyeye turkey denince hepimiz hindi olmuyoruz, koyun olmakla mesguluz zaten
funq Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Viktor said: onlarin dilinde turkey iste alismislar tepki vermeye gerek yok kac bin senelik sehir olan istanbula constantinapole diyince yunanlilar olmadigi gibi turkiyeye turkey denince hepimiz hindi olmuyoruz, koyun olmakla mesguluz zaten ++
manowerkin Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 ya turkey kelimesi yanlış bilmiyorsam cumhuriyet öncesinde de kullanılıyordu..resmi isim olarak olmasa da..
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 said: # Turkey movies are exploitative B-rated or lower films, most often featuring sub-par sex, violence and gore. ahahaha turkiyenin ozeti olmus kelimenin bu kullanimi :D
axedice Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Turkey adı cumhuriyetin çok öncesine dayanır. Hindi kelimesi turkeyden gelir zaten, tersi değil. Hindiyi amerikada ilk gördüklerinde osmanlıdan daha doğrusu anadoludan (ki bizden önce türkiye diyorlar anadoluya) avrupaya yayılan bi kuşla karıştırmışlar. Lozanla falan ilgisi yok. Hatta şimdi internetten baktım turkey adı latince Turchia'dan geliyormuş. Türklerin sahip olduğu toprak demek oluyor. İki tane gavur turkey turkey dedi diye gaza gelmenin luzumu yok.
eregorn2 Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 axedice said: Turkey adı cumhuriyetin çok öncesine dayanır. Hindi kelimesi turkeyden gelir zaten, tersi değil. Hindiyi amerikada ilk gördüklerinde osmanlıdan daha doğrusu anadoludan (ki bizden önce türkiye diyorlar anadoluya) avrupaya yayılan bi kuşla karıştırmışlar. Lozanla falan ilgisi yok. Hatta şimdi internetten baktım turkey adı latince Turchia'dan geliyormuş. Türklerin sahip olduğu toprak demek oluyor. İki tane gavur turkey turkey dedi diye gaza gelmenin luzumu yok. (tu)
dominic Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 biz hindi derken bir sorun yok ama, onlar turkey dediginde problem cikiyor. ne garip.
Kojiroh Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 "Oo Türk, Türkiye, Turkey, HİNDİİ hohhohoho" diye dalga geçeni dikkate almak zaten baştan yanlış. İsimler üzerinde oynama yapıp şaka malzemesi elde etmek falan ortaokul öncesi düzeyde bi espri anlayışının göstergesi.
cengizhan66 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 zaten o dalgayi gecenler genelde futbool mac larda oluyo yabancilar her kazandiklarinda hindiyi(turkey) pisirdik falan di filandi hem turkland olmasa bile turk repablic olabilirdi hehhe turkia rep. de olur aslinda (:D aslinda anadolu arap cum. olmasinda (turkey iyi ya XD) ne olursa olsun
maxigenous Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 İyi de sadece ingilizce konuşan ülkelerin bok yemesini niye bütün dünyaya mal ediyorsunuz?
roket adam Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Kojiroh said: "Oo Türk, Türkiye, Turkey, HİNDİİ hohhohoho" diye dalga geçeni dikkate almak zaten baştan yanlış. İsimler üzerinde oynama yapıp şaka malzemesi elde etmek falan ortaokul öncesi düzeyde bi espri anlayışının göstergesi. bence de. öyle fazla takmıyorum ben de. bizde de hindistan var bi sefer hindi diye dalga geçtiğimi hatırlamam. adamlar hindiyi pişirdik demiş, biz MONACODUK diye başlık atmışız onlar ne yapsın.
axedice Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Rivayete göre hindi bize hindistandan geldiği için adı öyle. Aynı şekilde hindistanda da hindinin anavatanının adıyla geçiyormuş.
cengizhan66 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 hindi diyince aklima turkeyden daha cok fenerlilerin galatasaray sonraki yaptiklari geliyo simdi tuncay di fenerbahce yonetmiydi falan neden 301 le yargilanmadilar hehehehe yargilanmalari lazim hem tuncay da ingiltereye gitmisti artik o sozleri turkey olarak soyluyodur (:D
sexdrugsrocknroll Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 where are you from? i am turk !!
Öne çıkan mesajlar