ohyeah Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 -Cleglaw- said: ohyeah postlarındaki dalga geçer tavrından hiç hoşnut değilim. forumun yapısına zarar veriyorsun, doğru yada yanlış söylemeni geçtim. elim şikayet butonuna gitmesin istiyorum, o bakımdan yazdım. e gitsin? yani nedir kaybım onu annamadım ki. yeni acc açarım en fazla. kaldı ki dalga geçiorum evet ama bu foruma aykırı bi olay deil. çok bilmiş gibi herşeye atlayan olursa dalga geçen de çok olur. isteyen şikayet edebilir. saygılar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 ohyeah said: e gitsin? yani nedir kaybım onu annamadım ki. yeni acc açarım en fazla. kaldı ki dalga geçiorum evet ama bu foruma aykırı bi olay deil. "çok bilmiş gibi herşeye atlayan" olursa dalga geçen de çok olur. isteyen şikayet edebilir. saygılar iyide sen de "çok bilmiş gibi herşeye atlayan" bi insan değil misin sanki 12 sayfadır? sanki hep onun dedikleri doğru değil senin dediklerin doğru da, habire adamla dalga geçiyosun. bu özgüvenin kaynağı ne? kendi düşüncelerinin yüzde yüz doğru olduğundan nasıl böylesine emin olabiliyosun? nasıl bu kadar "çok bilmiş" olabiliyosun merak ettim doğrusu ben şimdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Exodus said: Yani; 1) Sosyal devlet yetersiz (Var, ama yetersiz. SSK var, eğitim (olabildiğince) parasız, sağlık hizmetleri veriliyor. Elbette sorunlar var, kimse yok demiyor. Ama Türkiye'deki sosyal devleti Nijerya'ya karşılaştır istersen 3. dünya ülkesi demeden önce). 2) AIHM Türkiye'ye karşı kararlar veriyor (Bu tamamen anlamsız olmuş. Türkiye en azından tanıyor o kararları. Üstüne üstlük, Türkiye'de işleyen bir hukuk sistemi var. Mahkemeler, savcılık, avukatlar. Belki yasalarda problemler olabilir, bunun için de reformlar yapılıyor, ama hukuk düzeni yok, uygulanmıyor yasalar demek absürd). 3) Karakollarda işkence, faili meçhuller vs. yani yolsuzluk Bu mu 3. dünya ülkesi kriterin? İtaya 3. dünya ülkesi o zaman, zira onların da sağlık/eğitim vs. sosyal devlet alanında ciddi sıkıntıları var. AIHM ve ECJ yüzlerce karar verdi İtalya'ya karşı. Rüşvet, yolsuzluk dizboyu. Apaçık ırkçılık var devlet destekli. Mafya savcıları vuruyor sokak ortasında. 3. dünya ülkesi mi oldu şimdi İtalya? Hayır. Zimbabwe 3. dünya ülkesi. Sierra Leone 3. dünya ülkesi. Sudan 3. dünya ülkesi. Elektrik yok, su yok, hukuk düzeni yok. Sokakta silahlı adamlar tecavüz ediyor, öldürüyor, devlet besliyor bunları. Yiyecek yok, temiz su yok insanlar açlıktan ölüyor. Hastalık diz boyu, bir tane hastane yok ülkede. Uluslararası hiçbir örgüte tabi değiller, hiçbir kararı tanımıyorlar. Seçim diye birşey yok. Enflasyonu ölçmek için yeni basamaklar keşfediyor ülkedeki (olmayan) bilim adamları. Tutup da Türkiye'ye 3. dünya ülkesi demek o insanlara hakaret etmek demek. Bir ülkenin problemleri olduğu zaman, sorunları olduğu zaman otomatik olarak 3. dünya ülkesi olmuyor. En azından kahvehaneler ve rakı masalarından memleket kurtarma muhabbetleri dışında olmuyor. Oralarda herşey mubah, salla babam salla. (Bu arada IMF'ye inanmıyorum demek de ayrı birşey. Komplo tabii bunlar, IMF/Dünya Bankası/OECD/AB hepsi komplo. Hepimizi öldürmek istiyorlar. Tabii tabii.) Üslubunu biraz düzeltmişsin senin için sevindirici. Türkiyede bir çok şey var yani kavramlar var ve bunlar yasal olarak düzenlenmiş ama içleri boş uygulamada öyle değiller. Sosyal devlet ve ssk farklı şeyler, sosyal devlette ssklı olmasanızda oraya prim ödemesenizde korunursunuz. Elbette nijeryadan iyiyiz - yani bilmiyorum nijeryadaki durumu herhalde bizden kotuler yani kotu olduklarını varsayalım - nijeryadan farkımız burda biraz daha fazla ses çıkarabilirsin otoriteye karşı ve haksızlığa karşı ama sonuç genelde aynı oluyor. Senin 3. şıkda bahsettiğin ülke ise yok yani öyle bir sistem ile işleyen bir "şey" diyim artık bir ülke olarak kabul edilmez orda devlet olduğundan bahsedilmez bile. Orada egemen olan güçlerin kendi çıkarları için zayıfı ezmezi durumu vardır, doğa hali vardır. Elbette bir ülkenin problemleri olunca 3. dünya ülkesi olmaz ama sorunlar 3. dünya ülkesi olmasını gerektiren sorunlar ise o ülke 3. dünya ülkesidir. İtalya örneğin ise zaten adamlar ikinci sırada AHİM de mahkum olan ülkeler sıralamasında. Türkiyede bir hukuk düzeni yok demedim yanlış okumuşsun, hukuk sistemi elbette işliyor ama bazen mahkeme kararları uygulanmuyor, sürüncemede bırakılıyor felan. Bir Avukat adayı olarak ve 1 yıllık stajımı tamamlamış biri olarak izin verde bu hukuki mesele hakkımda biraz fazlaca şey bileyim. İMF ye inanmıyorum diye birşey demedim, sadece beni bağlamaz dedim, yoksa hepimiz İMF diye bir kurum olduğunun farkındayız. Dolayısı ile ortada bir komplo felan yok, yani nasıl böyle bir çıkarıma vardın ilginç. Asgari ücret ortada, alım gücü ortada, imf isterse bizi süper güç ilan etsin. İMF ve AB yi bir hedef olarak belirlemek saçma, onların sunduğu herşeyi kabul etmekde saçma. AB ye girmek için hele onların dayatmalarını kabul etmek şartı ise hepden saçma. Dediğim gibi Türkiye bir 3. Dünya ülkesi. Ayrıca artık tartışmamız yersiz çünkü olay polemik yarışına giriyor, argümanları ortaya koyduk. Sonuç sen Türkiye bir 3.DÜnya ülkesi değildir diyorsun ben ise Türkiye bir 3. DÜnya ülkesidir diyorum. Ne sen ne de ben fikirlerimizden vazgeçmeyeceğiz biliyorsun. Ama elbette istediğin şekilde argümanlarını ortaya koymaya devam edebilirsin ama ben cevap yazmayacağım en azından bu konu ile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ohyeah Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 -Cleglaw- said: ohyeah said: e gitsin? yani nedir kaybım onu annamadım ki. yeni acc açarım en fazla. kaldı ki dalga geçiorum evet ama bu foruma aykırı bi olay deil. "çok bilmiş gibi herşeye atlayan" olursa dalga geçen de çok olur. isteyen şikayet edebilir. saygılar iyide sen de "çok bilmiş gibi herşeye atlayan" bi insan değil misin sanki 12 sayfadır? sanki hep onun dedikleri doğru değil senin dediklerin doğru da, habire adamla dalga geçiyosun. bu özgüvenin kaynağı ne? kendi düşüncelerinin yüzde yüz doğru olduğundan nasıl böylesine emin olabiliyosun? nasıl bu kadar "çok bilmiş" olabiliyosun merak ettim doğrusu ben şimdi. 3 senedir dünyadaki nükleer santraller, bunların sızıntıları ve insanlara verilen zararlarla ilgili kitaplar-makaleler okuyorum. zararlı oldugunu defalarca anlatmaya çalıştım ancak daha öncesinde bana karşı dalga geçici unsurlar içeren yazılar olmasaydı yazmazdım. kaldı ki forum kuralları dahilinde yazmak isteidğimi yazarım. varsa bi hakaret vs gereği yapılır zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Şu an Türkiyenin enerji açığı için tasarruf dışında ne yazık ki tek çözüm nükleer enerji hemde 1 tane değil. Sularımız tam geçiş kuşağında oldugumuzdan çöl ikliminde ve 2-3 senedir %70e varan azalmalar mevcut, rüzgar enerjisine ise güvenilemiyor yapısından dolayı, termik santraller doğa düşmanı (elbette düzgün filtreleme ile geçici bir çözüm olabilirler), güneş enerjisi halihazırda %15 gibi bir verimle kullanılabiliyor (labaratuvarlarda %40 verim elde edildi büyük olay oldu ki bu henüz normal kullanıma geçebilmesi en az 5-6 yıl) geriye sadece nükleer kalıyor ki onu düzgün işletebilirsek Türkiyenin enerji problemine çözüm olabilecek tek çare görünüyor dışa bağımlılık hariç :( Doğru düzgün nükler enerji sıkıntımıza tek çare görünüyor şu an. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ohyeah Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 absolut sıkıntı şurda 3 nükleer santral Türkiyeye sadece %5 gibi bi enerji verecek. yani çok über bi olay deil ki. hani %20 falan olsa tmm da deil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 %5 dediğini başka türlü elde etmen mümkün değil min doğaya zarar ile. Elbette nükleer bir feleket olmadığını varsyarsak :) 80000MW ruzgar başvuru yapıldı ama Türkiyenin rüzgar potansiyeli 4000MW oda güvenilir enerji değil rüzgar eserse ve trafo gücü o bölgede izin verirse. Hidrolar ise ayrı bir konu herkes hidro santral kuruyor bugünler (biride benim) ama su verimi Türkiyede iklim değişiminden dolayı (küresel ısınma) son 3-4 yılda %50 azalmış durumda birde çevrecilerin tepkisi eklenince buna hidro kurumu çok daha geçikecek gibi ve önü belirsiz. Termikler ise benim şahsi görüşüm olarak çevreye zararlı ve gene kömüre dayalı yani ömrü kısıtlı. Doğalgaz ise ne yazıkki dışa bağımlı. Nükleerde eğer adam gibi işletilecek ise tek sıkıntı atıklar. Onuda elbet saklayacak bir rezerv yapılacak veya yurtdışına saklanması için yollanacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ohyeah Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 mümkün. güneş+baraj+rüzgar. bizde bu tür olanaklar varken riskli olanını seçmek garip zaten. klasik Türk mantığını kullanıoruz. '' E milleteğ bişi olmadığğ''. iyi de yarın olursa napıcaz kurduktan sonra kapatıcak mıyız? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Güneş enerjisi 60€/cent Barajlar boş çünkü su yok iklimsel olarak artık çöl klimine girdiğimiz için. Rüzgar güvenilir enerji değil. Eserse var esmez ise yok. Bu durumda ya doğalgaz alıcaz dışarıdan pahalı fiyata veya nükleer ile derdimizi halledip (elbette bunları düzgün işletildiğini varsayarak yazıyorum) günün birinde dışarıya enerji satar haele gelicez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hippy_tarkan Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 10dk adsl gidince çıldıran bir milletiz,enerji yüzünden bir hafta evlere elektrik gelmese ülkenin rejimi değişir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 2-3 yıl öncesine kadar gün içinde elektrik kesilmez iken artık elektrik kesintilerini doğal karşılamaya başladık. 1-2 sene sonra çok ciddi bölgesel kesintiler olacak hatta beklkide 5-6 aya kadar. Unutmayın geçen sene bütün akdeniz bölgesi çöktü enerji sıkıntısı yüzünden. TCnin 4te1 demek akdeniz. Bu büyük ayıptır aslında ama bahseden yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ohyeah Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 ben atıkların yurtdışına gönderileceğini pek sanmıorum. hatta yurt dışındakiler bize gelmesin başka dileğim yok. baraj konusunda haklısın küresel ısınmadan en fazla etkilenen ülkelerden biri Türkiye. Rüzgar eserse var esmazse yok aslında biraz yanlıs bir saptama. sonucta bu hesaplamalar yapılırken bugune kadar esen rüzgarlar ve yıllara göre değişen sapmalar vs hesaplanıyor. Türkiye rüzgar verimliliği bakımından dünyanın en iyi ülkeleri arasında. Yapılmaması için bir neden yok. Aslında bu dayatmadan farksız deil. Enerji açığımız var ve tek yol nükleer demek çok mantıklı deil. Enerji üreteceğiz diye insanların canını-sağlığını tehlikeye atmak saçmalık. Tabi bu benim görüşüm. Olursa da nükleer santral Allaha emanet durumlar ortaya çıkmaz umarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Rüzgarı biraz daha incelersen tek başına dünyanın hiçbir yerinde kullanılamadığını görürsün. Her zaman için ek enerjidirki ondan başka şu anki teknoloji ile yer alamaz. Nükleer enerji şu an gelişmiş ülkelerde kullanılan ana enerjidir. Yeni yatırım yapmayan avrupa ülkeleri bile eski santrallerini yeniliyorlar her yıl yani yeni nukleer açmamaları ellerindekilerin yeterli olmasından ve yenilemelerinden kaynaklı. Keşke geri dönüştürülebilir kaynaklarımız çok çok çok daha iyi durumda olsa ve nükleer enerji konusu açılmasa ama ne yazık ki ihtiyacımız var nükleere. ** uyudum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Genel olarak ülkemiz hep batıdan 1-2 nesil gerideki teknelojiyi kullanıyor. Nükler konusundaki de en büyük korkum bu. Alacağımız tekneloji ya çürükse? Bir baraj yıkılsa sel olur sıkıntısı sular çekilene kadar kısa süreli bir felaket yaşanır, rüzgar esmese sadece yatırım boşa gider, bir doğal gaz santralindeki kazanın sonuçları bile bir kaç yıl içinde düzeltile bilir. Ama bir nükler santraldeki en küçük kaza bile çok uzaktaki alanları yıllarca etkisi altına alır. Rusyada çernobil patladı, Türkiye kanser hastalıklarıdnan geçilmiyor. Nükler enerjinin pek bize göre olduğunu sanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ohyeah Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 peki almanyanın 2020 yılına kadar nükleer enerjiden vazgeçip rüzgar enerjisine yönelmesi çelişkili bi durum deil midir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slickers Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 ohyeah yeter abi kendini paraladığın başbakan bile uğraşmadı bu kadar çevrecilerle senle uğraştıkları kadar :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ohyeah Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 @slickers ehehe valla hep sana yakalanıorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 ohyeah said: peki almanyanın 2020 yılına kadar nükleer enerjiden vazgeçip rüzgar enerjisine yönelmesi çelişkili bi durum deil midir? Almanyanın şu an ana enerji üretimi hangi yoldan? Nükleer Dünyannın en büyük rüzgar santrali üreticisi kim? Almanya Bize 2020 yılı değil bu sene bir çözüm lazım :) 12 sene enerjisiz yaşayabileceksen zaten sorun yok rüzgara da gerek yok hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ohyeah Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 e adamlar gelecek görmüş ki değiştiriyorlar enerji çeşitlerini o zaman :) sende haklısın tabi acil çözüm lazım. Umarım Türkiye bu yoldan alnının akıyla çıkar. Çıkamazsa zaten bizde çıkamayız evden :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Daha öncede dedim nükleer enerjiyi yıllardır sorunsuz kullanan yüzlerce örnek var illa sıkıntı yaratacak diye birşey yok. Yaratmaması durumuunda Türkiye için çözüm gibi görünüyor. Ama zaten öyle bir konumdayız ki bizde sorun olmasa dahi çevremizdeki ülkelerin sorun yaşaması (örneği ermenistandaki santral) bizi zaten etkileyecek. Yani nükleer sanralimizde bişi olursa diye korkmanın ne yazıkki çok anlamı olmayan bir konumdayız. ** bu sefer cidden uyudum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Yani , ülke paranoyalar ile hareket edecekse lütfen uçak ta uçurmayalım her an düşebilir okadar insan ölebilir. Saçma oluyor. Yıllar öncesinde nükleer için ben de , bizimkiler beceremezler , sorun çıkar sızıntı olur vs. diyordum kendi kendime. Ama şimdi yıllar sonra teknolojiye ve türkiyedeki teknoloji seviyesine baktığımda gayet ilerlemişiz ve dünya teknolojisini çok yakından takip ediyoruz. Bu yüzden biraz güvenmek lazım. Yapanlar sanki bunun tehlikesini bilmiyorlar mı ? Biliyorlar. Nükleer santralde bir sorun çıktığında bir kaza olduğunda başlarına ne geleceğini bilmiyorlar mı ? Onu da biliyorlar. E biraz akıl mantık olunca herşey olması gerektiği gibi yapılır. Vakit olsa da birçok arkadaşın dediği gibi güneş enerjisi , rüzgar enerjisi çok sayıda yeterli miktarda yapılsa. Ama mümkün değil , biz bırakın alternatif enerji ile idare etmeyi kendi enerjimizle idare edemiyoruz ve her geçen gün enerji tüketimi çok hızlı bir şekilde artıyor. Önce kendi ihtiyacını düzgün bir şekilde karşılayabilmelisin ki sonrasında alternatiflere kademe kademe geçersin. Nükleer şart. Bırakın elektrik sıkıntısının azalmasını , elektrik fiyatlarının düşmesi ile ekonomiye nasıl bir katkı sağlanacağını ve gündelik yaşamımızda nasıl bir fark olacağını düşünün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 said: “Takarlar bazı milleti de yanlarına, ‘Bizim derelerimizi şöyle yaptınız, böyle yaptınız’ derler. Hatalar var, doğrudur. Hataları düzeltiriz. Ama yapılan iş doğru mu değil mi önce buna bakacağız. Yarın elektrik olmadığı zaman ne yapacaksın, hükümeti eleştireceksin. Tamam da hükümet nereden elektrik bulacak. Mazottan üretirsin elektriği, havayı kirletme derler. Elektrik nerden gelecek? Elektriğin kaynakları bu. Sinop’a gitmişler. Nükleer santral yapılacak diye. Ama ilk nükleer santral Sinop’ta değil Akkuyu’da yapılacak. Adresi de yanlış almışlar. Bu oyunları hep beraber bozacağız. Bilesiniz ki bu iktidar çevreci bir iktidardır. Kyoto Protokolü'ne hiçbir iktidarın cesaret edemediği imzayı attık. ‘Bu iktidar Kyto protokolünü imzaladı, teşekkür edelim dediklerini hiç duydunuz mu?’. Biz yolumuza devam edeceğiz. Kervan yoluna devam edecek.” bu adama oyle bir kufur edesim geldi ki, sinirsiz ban yerim diye susuyorum. it urur, kervan yurur, siz itsiniz, biz de kervaniz diyor adam... Ama o kadar cahil cuheyla birisi ki bu, "eee, elektrigin kaynagi mazot ve nukleer santraldir, bunlar olmadan biz ne yapalim" diyor. oysaki tek elektrik kaynaginin mazot ve nukleer santral olmadigi acik acik ortada. gunes enerjisi var, ruzgar enerjisi var, su enerjisi var, var da var... mazot ve nukleeri savunan adam kendisine cevreci diyor ya... gitsin ucurumndan atsin kendini lutfen bizi yormasin bu yaratik. "kardesim, 40 kisi toplanmis, lafta konusuyorlar" felan diye cevrecileri hafife almasi, ne kadar cevreci oldugunu cok guzel kanitliyor zaten. "ormanda baldan alacaginiz paradan cok, ormani yikip maden yaparsaniz para kazanacaksiniz" diyen yine bu hukumetin bakaniydi. neyse ki koyluler bu adamlardan zeki de, salak heriflerin tuzagina dusmediler. para goz adam nasil cevreci olacak ki zaten... allah var yukarda, allah korkusu olan biri bu kadar yalan konusmazdi. kendilerine musluman diyorlar ama satanist bunlarin hepsi. sadece paraya tapiyorlar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Horizon said: Yapanlar sanki bunun tehlikesini bilmiyorlar mı ? Biliyorlar. Nükleer santralde bir sorun çıktığında bir kaza olduğunda başlarına ne geleceğini bilmiyorlar mı ? Onu da biliyorlar. e bildikleri icin zaten nukleer santral gelsin diye ugrasiyorlar. bu ulkeye zarar vermek icin her yolu deniyor adamlar. siz de iki kurus fazla para gelsin diye bu adamlara canak tutuyorsunuz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sexdrugsrocknroll Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 bari çevreye dokunma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 "güvenmek lazım" fail. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar