Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Başbakan Şimdi de Çevrecilerle Uğraşıyor

sg-1

Öne çıkan mesajlar

@Horizon

Kusura bakma ama iki konuda da hatalısın. Ülkemiz bir 3. dünya ülkesi olmasaydı ve siyasiler(akpsinde chpsine kadar) ceplerini doldurmaktan başka birşey düşünmüyor olsalardı haklı olabilirdin. Ama ne yazıkki durum bu. Çevre kirliliğine karşı nerdeyse hiç bir önlem alınmamış ve üni. mezunu insanların bile yanan sigarayla doğalgaz santaline girdiği şu güzel ülkemizde altın çıkarmak ta, nükler santral kurmakta büyük ihtimalle felaketle sonuçlanır.
Sosyal ağlarda paylaş

Exodus said:
said:
Ülkemiz bir 3. dünya ülkesi olmasaydı

Değil zaten, nerenden çıkardın?

3. dünya ülkesi görmemişsin sen.

Edit: Aşağılık kompleksiniz nükleer enerjiye veya memleketin kalkınmasına bahane olmuyor yahu.

hayatında kaç ülke gördün? ülkemiz en iyi ülke falan da benim mi haberim yok? teknoloji almış başını yürümüş, ekonomisi çok iyi, her gün yeni bişiler üreten ve dışa bağımlı olmayan bir ülkeyiz de benim mi haberim yok?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
hayatında kaç ülke gördün? ülkemiz en iyi ülke falan da benim mi haberim yok? teknoloji almış başını yürümüş, ekonomisi çok iyi, her gün yeni bişiler üreten ve dışa bağımlı olmayan bir ülkeyiz de benim mi haberim yok?

Senin tanımına göre İzlanda dışında bütün ülkeler 3. dünya.

Ayrıca sıcacık evinde rahat koltuğunda bilgisayarın başından memleketin 3. dünya ülkesi olduğunu söylemen de ayrı güzel.

Halleri bizden yüz kat beter Ermenistan'ın bile nükleer enerjisi var. Bulgaristan nükleer santral dikiyor.

Sen hala bık bık yap Türkler hiçbirşeyi beceremez, bok ederiz diye.
Sosyal ağlarda paylaş

Şeklen bir 3. dünya ülkesi belki değiliz, anayasamız var, kanunlarımız var, bağımsız mahkemelerimiz var, milletvekili seçilen insanlar yemin eder ülke çıkarlarını herşeyin üstünde tutacaklarına, insan haklarını kabul ediyoruz, hukukun üstünlüğü ülkede kabul görmüş nasılsa. Bunların hepsi şeklen var yani altyapı hazır.

Ama uygulamaya gelince evet bir 3.dünya ülkesiyiz. Bununda aksini kimse iddia edemez.
Sosyal ağlarda paylaş

Exodus said:
said:

Ayrıca sıcacık evinde rahat koltuğunda bilgisayarın başından memleketin 3. dünya ülkesi olduğunu söylemen de ayrı güzel.

Halleri bizden yüz kat beter Ermenistan'ın bile nükleer enerjisi var. Bulgaristan nükleer santral dikiyor.

Türkler değil, bizim ülkemizdeki zihniyete sahip herhangi bir millet hiçbirşeyi tam olarak beceremez.
Sosyal ağlarda paylaş

Exodus said:
said:

Ev sıcak olunca Amerika oluoruz yani? E açalım aşustosta doğalgaz falan DURMAK YOK YOLA DEVAM diye de bağırdık mı herşey güzel?

Bıkbık yapmak ne demek bilmiorum ama seninki tam saçmalamak. Özgüvensiz falan da deilim bu ülkeye karşı. Ne yazıkki 3 nükleer santral Türkiyeye gerekli enerjinin %5 ini veremezken, Sanki sabancının avukatıymışçasına burda BIKBIK etmeni okuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Exodus said:
said:

kendi ağzınla işte nükleer enerjinin geri kalmış ülkeler için oldupunu söylemişsin
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ev sıcak olunca Amerika oluoruz yani? E açalım aşustosta doğalgaz falan DURMAK YOK YOLA DEVAM diye de bağırdık mı herşey güzel?

Bıkbık yapmak ne demek bilmiorum ama seninki tam saçmalamak. Özgüvensiz falan da deilim bu ülkeye karşı. Ne yazıkki 3 nükleer santral Türkiyeye gerekli enerjinin %5 ini veremezken, Sanki sabancının avukatıymışçasına burda BIKBIK etmeni okuyorum.

Ehi ehi. Nerde saçmaladığımı söylemedin tabii.

Sen değilmiydin dün ABD IRAK'A GIRDI O YÜZDEN NÜKLEER ENERJİ KULLANMAYALIM diyen? Saçmalamak? Ödülünü alırsın sen.

said:
kendi ağzınla işte nükleer enerjinin geri kalmış ülkeler için oldupunu söylemişsin

ABD'de 104 tane var. Fransa'da 48. Nükleer santral.
Sosyal ağlarda paylaş

said:

Anlamadım şey senin sıcacık evinde rahat koltuğunda bilgisayarın başından memleketin 3. dünya ülkesi olmadığını nasıl söyleyebildiğin. Ülkemiz belki dış görünüş olarak(o da her yerde değil) güzel görünüyor olabilir ama Law'ın da belirttiği gibi;

Law said:

uygulamaya gelince evet bir 3.dünya ülkesiyiz. Bununda aksini kimse iddia edemez

said:

Ermenista'nın santrali yanlış hatırlamıyorsam sovyetler birliği zamanın da Rus'lar tarafından yapıldı.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
uygulamaya gelince evet bir 3.dünya ülkesiyiz. Bununda aksini kimse iddia edemez

Ben iddia ediyorum, değiliz. Bitti mi şimdi?

said:
Ermenista'nın santrali yanlış hatırlamıyorsam sovyetler birliği zamanın da Rus'lar tarafından yapıldı.

Evet, ve hala kullanılıyor sovyetler birliği dağıldıktan 20 yıl sonra.

Mühendislik eksiği mi bizdeki? Yokmu nükleer santral yapacak kapasitemiz? Yoo.
Sosyal ağlarda paylaş

Exodus said:
said:

Ehi ehi. Nerde saçmaladığımı söylemedin tabii.

Sen değilmiydin dün ABD IRAK'A GIRDI O YÜZDEN NÜKLEER ENERJİ KULLANMAYALIM diyen? Saçmalamak? Ödülünü alırsın sen.

said:

ABD'de 104 tane var. Fransa'da 48. Nükleer santral.

hakikaten gözde katarakt var sanırım.

Sen bana amerikanın yapmış oldugu bi rapordan söz ettin bende en son amerikalıların yaptığı rapora göre Irak'a özgürlük gidiyordu dedim.

Aç Bir E.T ( Ekonomik Tetikçi)'nin itirafları adlı kitabi oku. Bak bakalım nasıl ülkeler yanlış raporlarla kandırılıp dışarıya maddi anlamda bağlı hale getiriliyor.

Ama yok yok geçen günki söylemimi tekrar edeyim ben.

Gralsın agalit
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sen bana amerikanın yapmış oldugu bi rapordan söz ettin bende en son amerikalıların yaptığı rapora göre Irak'a özgürlük gidiyordu dedim.

İsveç ve almanya da aynısını yapıyor. Onlar nereye özgürlük getirdiler? Mantık dışı şeyler söylüyorsun, ondan sonra GÖZÜNDE KATARAKT VAR GALIBA. Oldu.

said:
Aç Bir E.T ( Ekonomik Tetikçi)'nin itirafları adlı kitabi oku. Bak bakalım nasıl ülkeler yanlış raporlarla kandırılıp dışarıya maddi anlamda bağlı hale getiriliyor.

John Perkins'miş yazarı.

Vay be, süper adammış. Dünya bankasının ve IMF'nin sağlam (ve gerçekçi) kritikleri bile adamın hayal dünyasında yaşadığını söylüyorlar.

Yazdığı diğer bir kitap bu arada; Psychonavigation: Techniques for Travel Beyond Time

Almayayım ben.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bence problemi daha ciddi. Türkiye'de uygulamalarda sorun yoktur diyecek kadar ileri gitti.

Demedim ben öyle birşey. Elbette sorun vardır. Ama aşağılık kompleksli arkadaşların abartıp kabarttığı kadar değil, bizi 3. dünya ülkesi yapacak kadar hiç değil.

Memlekette problem olunca zort diye herşeye bok atmak tatlı tabii. Gerçekçi olun biraz.

said:
Bunu iddia etmen başka bir yerde yaşadığını veya bu ülkeyi tanımadığını gösterir.

Git dünya bankasının, IMF'nin, OECD'nin kategorizasyonuna bak. İstatistiklere bak. Ekonominin büyüklüğüne, kişi başına düşen gelire bak. Süper harika norveç standardı değil kesinlikle, ama 3. dünya ülkesi demen için gerçekten dünyadaki 3. dünya ülkelerinin ne halde olduğunu bilmemen lazım. Bangladesh, endonezya, afrika ülkeleri falan demek istiyorum da, Romanya'ya, Bulgaristan'a bak. Onlar bile 3. dünya ülkesi olarak geçmiyor.

Sokağa çıkıp bakkal amcayla muhabbet etmekle tanınmıyor ülke.
Sosyal ağlarda paylaş

Her ne kadar agresif, saldırgan üslubunu beğenmesemde, hakaret içeren postuna rağmen, sana rağmen cevap vereyim. Mahalle bakkalı amcasından öğrenme yorumun ise aslında yaşın, eğitim seviyen, görgü seviyeni belirliyor, kendi kendini ele veriyorsun.

3.Dünya ülkesi kavramını salt o ülkenin ekonomik gelişmişliği ile açıklayamayız, imf verileri felan beni bağlamaz çünkü gerçeği yansıtmıyorlar. Bu ülkenin kişi başı gelir seviyesini bir günde artırdılar nede olsa bir kaç hafta önce. Asgari ücret 500 küsür ytl olan bir ülke burası ve bu ülke imf ye göre nasıl kabul edilirse 3. Dünya ülkesidir bu veri bile başlı başına herşeyi gösterir. Diğer gelişmiş ülkelerde (almanya, ingiltere, isveç, norveç, finlandiya v.b.) yani sosyal devlet ilkesinin çatır çatır uygulandığı ülkelerde bu arada bizimde anayasamızda bir sosyal devlet olduğumuz yazıyor bakın şeklen var ama uygulamada yok, nedir sosyal devlet ? Sosyal devlet vatandaşına "insanlık haysiyetinden mahrum kalmayacak şekilde minumum olarak ihtiyaçlarını karşılamasıdır" nedir bu ihtiyaçlar; barınma, beslenme, eğitim, sağlık hizmetleri gibi yani sosyal devlet vatandaşını hiç bir sağlık güvencesi olmasada, korur, hastanelerde rehin kalmazsınız, çok kazanandan çok vergi alır ama kimseyi boşlamaz, fakir fukarayı korur. Yeri gelir hiç bir işde çalışmıyorsanız bile size çok ucuza konut sağlar, hatta o konutun parasınıda öder veya inşa eder veya cebinize dilenmeden yaşayacak kadar para koyar. Ülkemizde böyle birşey var mı ? Peki sosyal devlet ilkesi neden anayasada var ? varsa neden uygulanmıyor ? Şeklen 1.dünya ülkesiyiz çünkü anayasada madde var, ama uygulamada bir 3. dünya ülkesi.

3.Dünya ülkesi kavramını salt o ülke ekonomisinin gelişmişliği ile dolduramayız demişdim, doldurmak için bu kavramın içine bir çok kıstas eklememiz lazım, mesela o devlet bir hukuk devletimi yani hukukun üstünlüğü korunuyor mu, diğer yandan daha da önemlisi o hukuk kuralları evrensel hukuk kuralları ile bağdaşıyormu, yani insan hakları temelinde mi yapılmış o hukuk kuralları, yapılmasıda yetmez acaba insan hakları gözetiliyor mu ?

Ülkemiz Avrupa İnsan hakları beyannamesini imzalamışdır, kendi rızası ile üstelik, bundan dolayı ülkemizde iç hukuk yollarını tüketen ve halen hakkını elde edemediğini düşünen her Türk vatandaşı avrupa insan hakları mahkemesine başvurabilir ve bu mahkeme kararları bağlayıcıdır.

Peki bu mahkemede yargılanıp en çok mahküm olan ülke kim dersiniz ? Türkiye.

Faili meçhuller, işkenceler, karakollarda bulunan işkence aletleri basını takip ediyorsanız haberdarsınızdır. Bütün bunlar bana ülkemizin tam olarak bir hukuk devleti olmadığını gösteriyor.

Bunlarda bilinen her yerde karşımıza çıkan şeyler basını biraz takip etmenin yeter, kaldi ki bunlar basına yansıyanlar sadece.

Aklıma geldikçe ekliyorum, eğitim sistemimiz nasıl ama tam evlere şenlik değil mi ? 3 kere üviversite sınavlarına girdim ve hepsinde sistem farklıydı :), peki fırsat eşitliği var mı sizce eğitimde ? Dershaneler savaşı nasıl peki ? Çobanın biri Hacettepeyi kazandı, peki ya kazanamayan onlarca çoban.

yazmakla bitmez, sonsuza kadar uzatabilirim, tershanelerdeki ölüm üzerine sosyal ve çalışma bakanının "orda benim bakanlığımı ilgilendiren bir şey yok demesi"

Evet ülkemiz bir 3. dünya ülkesi.
Sosyal ağlarda paylaş

Yani;

1) Sosyal devlet yetersiz (Var, ama yetersiz. SSK var, eğitim (olabildiğince) parasız, sağlık hizmetleri veriliyor. Elbette sorunlar var, kimse yok demiyor. Ama Türkiye'deki sosyal devleti Nijerya'ya karşılaştır istersen 3. dünya ülkesi demeden önce).
2) AIHM Türkiye'ye karşı kararlar veriyor (Bu tamamen anlamsız olmuş. Türkiye en azından tanıyor o kararları. Üstüne üstlük, Türkiye'de işleyen bir hukuk sistemi var. Mahkemeler, savcılık, avukatlar. Belki yasalarda problemler olabilir, bunun için de reformlar yapılıyor, ama hukuk düzeni yok, uygulanmıyor yasalar demek absürd).
3) Karakollarda işkence, faili meçhuller vs. yani yolsuzluk

Bu mu 3. dünya ülkesi kriterin? İtaya 3. dünya ülkesi o zaman, zira onların da sağlık/eğitim vs. sosyal devlet alanında ciddi sıkıntıları var. AIHM ve ECJ yüzlerce karar verdi İtalya'ya karşı. Rüşvet, yolsuzluk dizboyu. Apaçık ırkçılık var devlet destekli. Mafya savcıları vuruyor sokak ortasında.

3. dünya ülkesi mi oldu şimdi İtalya? Hayır.

Zimbabwe 3. dünya ülkesi. Sierra Leone 3. dünya ülkesi. Sudan 3. dünya ülkesi. Elektrik yok, su yok, hukuk düzeni yok. Sokakta silahlı adamlar tecavüz ediyor, öldürüyor, devlet besliyor bunları. Yiyecek yok, temiz su yok insanlar açlıktan ölüyor. Hastalık diz boyu, bir tane hastane yok ülkede. Uluslararası hiçbir örgüte tabi değiller, hiçbir kararı tanımıyorlar. Seçim diye birşey yok. Enflasyonu ölçmek için yeni basamaklar keşfediyor ülkedeki (olmayan) bilim adamları.

Tutup da Türkiye'ye 3. dünya ülkesi demek o insanlara hakaret etmek demek.

Bir ülkenin problemleri olduğu zaman, sorunları olduğu zaman otomatik olarak 3. dünya ülkesi olmuyor. En azından kahvehaneler ve rakı masalarından memleket kurtarma muhabbetleri dışında olmuyor. Oralarda herşey mubah, salla babam salla.

(Bu arada IMF'ye inanmıyorum demek de ayrı birşey. Komplo tabii bunlar, IMF/Dünya Bankası/OECD/AB hepsi komplo. Hepimizi öldürmek istiyorlar. Tabii tabii.)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...