dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 5000m'de de ikinci oldu. Türkiye doğumlu olmayan bu kızın bir Türk'den daha çok Türk olması şaşırtıcı.. Orada adına yarıştığı ülkesi bir madalya daha alsın diye oldukça yavaş koşulmuş bir 5000m'de son kısımda inanılmaz bir atağa kalkıyor ve gümüşü alıyor. aslında şunu da koymam lazım araya: said: millet yavas gidince, "gücüm yetmez ki" diyerek öne cikamayan, yavaş gidince de yarişi kopartamayan, ama yine de on bin metrede yaptigi depardan daha iyisini yapan ve boylelikle ikinci maseret kipar'i gecip ülkemize gümüs madalya kazandiran bir çita!! kazanmasinin tek yolu, son tur öncesinde abedipele kivamindaki arkadasa 40-50 metre fark atmasiydi. ama işte bir "garanticilik" olimpiyatta "en az bir madalya" duruşu var sanırım.. türkiye atletizm'de basarili olsa, tüm umutlari elvan'a baglamasak "kazanirsam ekime, kazanamassam şeyime" diyebilse elvan basacak, nefesi yeterse yetecek, yetemesse kalacak.. ama diyemiyor boyle.. madalya'yi bi garantiliyor... öyle veya böyle, o yariş sonrasi sevincini görmek benim icin paha bicilmez.. hatta söyle türkiye'nin olimpiyat reklam fiyaskosu = 1.4 milyon dolar (http://www.radikal.com.tr/...8.2008&categoryid=79) gümüs madalyaya verilen ödül = 1500 cumhuriyet altını pekin olimpiyatlarinin çin'e maliyeti = 42 milyar dolar elvan'in yarış sonrasi gülüşü = paha biçilmez.. peki ne oluyor.. kıza bir bayrak bile veren yok! gel de sinirlenme.. gel de gıcık olma.. orada olan yetkililerden daha türk değil midir bu kız? orada olanlar kim acaba? sanırım bir avuç vasıfsız insan.. http://www.hurriyet.com.tr/spor/digersporlar/9725094.asp?gid=229&sz=98037 video yarıca kendisine bir site bile kurulmadığından dışarıdan site kurulmuş.. http://www.elvanabeylegesse.com/index.htm en azından defter'ine bir şeyler yazılsın nihayetinde türkiye'nin hakkettiğinden fazlasını vermiştir. cidden üzüldüm.. bunları da koyayım hemen said: tarihin tekerrür etmesidir. (bkz: #11154722) seyircilere bakıp türk bayrağı arayan elvan. her seferinde böyle oluyor ve bu kız hala motivasyonunu kaybetmeden koşup ödül alıyorsa, "türk" olmadığının bir başka delili sanıyorum bu. 11154722 diye kısayol verilen mesaj ise şu said: dünya ikincisi olmuş soyadını söyleyemediğimiz transfer atletimiz.( "biz" kipi "türk milleti" vurgusu için) aslında hıncal uluç'luk bir tespit ama yapmadan edemiycem. (burada kız dünya ikincisi oldu 1 entry yazılmış,zagaya yüz tane yazıyorsunuz ayıp yazmıcam merak etmeyin) tespitim ya da abuk eleştirim şudur ki, kızcağız 10.000 metrede dünya ikincisi oldu. dünya birincisi ve dünya üçüncüsü atletler,sırtlarına verilen bayraklarla tur yaptılar. tüm dünya bunu izledi. bizim elvan'a bir bayrak veren olmadı.tribünlere seslendi filan, türk yoktu heralde. bir yetkili "seyirciler yoktu" filan diye savunma yaptı filan ama ayıp ulan. bu işin sovu bu değil mi? her şey sırtında bayrakla kameraya el sallamak değil mi? o kadar yetkili,görevli 10 km. koşan kızcağız için bir bayrak temin etmeyi akıl edemediler mi?neyse, "neden bizde böyle oluyor" diyerek ertugrul özkök konseptine geçmeden entryimi bitireyim.ama yazıklar olsun. bu çabaya, bu emeğe, bu yürekliliğe karşı yapılan ayıptır.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maelstrom Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 tebrikler elvan, gurur duyuyorum seninle! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 cok ayıp oldu kıza cidden, yazık yanı valla yazık bize, ne mal insanlarız, koca kafile gidiyo 1 tanes bile izlemiyomu şu kızın yarışını? kıcını kaldıramayıp halter kaldırmaya giden adamları etrafında pervane gibi dönerken bi taneside şu kızı izliyemedimi yanı. hayır, kız altını alabilseydi, birinci olabilseydi o zaman nerelere saklıycaktık şu mal kafamızı utanctan ben onu merak ediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 http://www.youtube.com/watch?v=BeGxE9SXJfw buradan izleyin bir de.. tek başına zorluyor kız işte! taktik ağırlıklı bir koşuda tek başına çabalayıp gidip alıyor gümüşü. helal olsun. ne denir ki daha? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Cuce said: kıcını kaldıramayıp halter kaldırmaya giden oha süper yazmışın cüce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 bayrakla ilgili şunu da koyalım: said: Öte yandan Atletizm Genel Sekreteri Nihat Toker, tribünden Elvan'ın yanına bayrak götürmek isterken yere düştü. Kargaşada kartını kaybetmesi üzerine tekrar kapıyı zorlayarak içeri girmek isteyince güvenliğin Nihat Toker'i alıkoyup, merkez bir karakola götürdüğü öğrenildi. Bu yüzden Toker'in bayrağı yetiştiremediği ve krizin böyle oluştuğu bildirildi. Yarışta ikinci olan Elvan, Türk bağrağı ile tur atmak için bir müddet bayrak aramış fakat bulamayında seyircileri bayraksız olarak selamlamıştı. hmm yemedim desem. önce de olmuştu bu olay.. adamların yetkinliğine inanmıyorum. yeterli birikime haiz olduklarını düşünmüyorum. nihat toker güreş kökenli miydi acaba? bi de bu var tabii: said: Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Pekin 2008'de bayanlar 5 000 m finalinde gümüş madalya kazanan Elvan abeylegesse'yi bir tebrik telgrafı ile kutladı. zahmet etmiş.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 ne yetiştirmeyi biliyoruz nede yabancı gelenlere saygı göstermesini biliyoruz. Tek yaptığımız 2. mi oldun ? al bakalım sana cumhuriyet altını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 tarifesi var, altın madalya olunca telefondan arıyor gibi bir izlenime kapıldım. bu durumda bronz madalya alan mektup beklecek olsa gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 pek alakasi yok ama sunu bi izleyin. http://www.youtube.com/watch?v=BU3jfbb172E Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 bu var bi de http://www.youtube.com/watch?v=yYSacT1iHi4&feature=related olimpiyata oyle degil boyle katilinir diyen iki video. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 bide gecen olimpiyatlarda yüzen cocuk vardo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wizardofoz Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 o kim cüce? çıakrtamadım ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 3 kişi serbest yüzme idi, diğer 2si şampıyonluğa onuyolardı , ama ikiside erken cıkış yapıp diskalifiye oldu bitek afrikadan bi ülkeden bir cocuk kaldı, memleketinde doru duzgun yüzme havuzu olmıyan bi cocuk, denizde calışyımuş hep tatlı suda yüzemedi falan, zar zor bitirdi yarışı hatta kendi ülkesinin rekorunuda kırdı falan, ama dallama spikerler dalga gecti bununla mal mal... öle bihikaye buda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wizardofoz Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Haa evet o çocuğu ben de hatırladım. Ben Türkiye'den yüzmeye katılan birinden bahsediyorsun sandım da.. En son ne zmaan yüzmede başarı kaydettik diye soracaktım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Cuce said: 3 kişi serbest yüzme idi, diğer 2si şampıyonluğa onuyolardı , ama ikiside erken cıkış yapıp diskalifiye oldu bitek afrikadan bi ülkeden bir cocuk kaldı, memleketinde doru duzgun yüzme havuzu olmıyan bi cocuk, denizde calışyımuş hep tatlı suda yüzemedi falan, zar zor bitirdi yarışı hatta kendi ülkesinin rekorunuda kırdı falan, ama dallama spikerler dalga gecti bununla mal mal... öle bihikaye buda ama o hikaye proud american değil.. visa proud sponsors of americans! go america sorry.. go world! adamların yaptığı reklamlarda 1tane ingiliz gördüm kalanı amerikalı.. go worldmüş hicham el guerrouj ve bernard lagat'ın efsanevi finalini koy ne bileyim Wilson Kipketer'in sıtma hastalığına yakalanmış şekilde koşmasından da bahset (tabii bu olympic bi yarış değil ama güzel bi yarıştı) go america! sorry go world.. tabii 100m'den silinince çok fazla önem vermeyenlerden ne beklersin o ayrı konu. amerikaya hitap eden bir reklamdan ne kadar "go world" beklersin.. o da daha ayrı.. edit: daha da bulurum yetenkli genç ivan pedroso'nun sakatlıktlardan sonra 97-2001 arası tüm altın madalyaları alması da var mesela.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Elvana yapılan yüzünden çok güzel küfürler ürettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
0ne Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 http://www.todaysbigthing.com/2008/08/08 bundanmı bahsediyodunuz.Yüzme olayı. -Come on eric Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuzseven Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 puhahahahahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Come on Eric, Come onnnnn. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sir Clexcier Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 HSHAHasdfasf vidyo süpermiş :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_ClymoR_ Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 ne kadar adice pisce bir olay ya olimpiyata gidiyo kadın tam olarak kendi ülkesi bile olmayan fakat ülkenin vatandaşlarından daha vatandaş olan bi insan ve afedersiniz ama spor konusunda türkiyeni kıçını kurtaran bi insana bir bayrak verilemiyosa çok görülüyosa yazık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 verilemiyo değil olay. bizim mallar bayrak hazırlamamış. beklentileri yokmuş herhalde yarışta derece yapacağından. çok üzüldüm ordaki halini görünce. lan kız gümüş madalya aldı mal herifler! nasıl orda bayrak bulundurmazsınız ya. şu gençlik ve spro müdürünün görevi ne zaman bitiyor acaba? adam gibi birileri gelirse olimpiyatlara falan gereken ilgi gösterilip sporculara da yeterli çalışma imkanları sunar belki. şuanki sadece para yiyor herhalde. herkes inşaatlarda falan antrenman yaptığına göre(bkz eşref apak). yazık valla ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Metakuso Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 ekvator gineli elemanın tatlı suya alışık olup olmadığını bilemiyecem ama vidyo komikti harbiden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 bu kiza turk degil o devsirme diyenler var bide. basarilarini bizden gormuyolarmis. kufur edesim geliyo boylelerine. kiz turk bayragi bulamamasina ragmen teklif edilen etiyopya bayraginida reddetti. helal olsun kiza valla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Güzel başarı tabiyki elvan için ve bayrağımız orda dalgalandı daha da güzel birşey. Eleştirdiğim nokta ise devşirme durumuna bende karşıyım, keşke elvan bizim ülkemizde yetişmiş olsaydı, 70 milyonluk ülkeyiz atletizme biraz daha teşvik edilse gençler, bir çok yıldız çıkar. Varsa yoksa Futbol. Güreşde bile dağıstanda yetişmiş ve Türk vatandaşı olmuş Ramazan Şahin kazandı. Güreş ata sporumuz birde. Irk, renk ayrımı yapmıyorum veya elvanı veya ramazanı Türk olarak kabul etmediğimden değil. Kızdığım nokta beceriksiz oluşumuz. Kenyada durum böyle adamların olimpiyat takımlarına girmek veya uluslararsı bir mücadeleye katılacak ekibe girmek çook zor. Takımlara giremeyen diğer kenyalılar yarışabilmek için başka ülke vatandaşlıklarına geçiyor. Yani adamlar atlet ithal ediyor bunun tek sebebi adamların genetik olarak üstün olmaları değil esas faktör altyapılarının sağlam olması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar