Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beyin Okuma Yapmayın laynnn.... da ne yapın?

fedaykin

Öne çıkan mesajlar

sg-1 said:
@Sam, Atatrük'ün Türkiye'nin bağımsızlığını, özgürlüğünü temsil ettiğini bilmemene/bilmemezlikten gelmemene şaşırmıyorum.
Geri kalanı içinse sözü Emre Kongar'a veriyoum, lütfedip okursanız, olaya aslında ne kadar dar açıdan baktığınızı, ezberden konuştuğunuzu, hayaletlerle mücadele ettiğinizi anlarsınız:

emre kongar.. 8-)

türkiye'nin bağımsızlığını, özgürlüğünü türk bayrağı temsil eder. göndere atatürk resmi çekmiyoruz.

bazı çok temel kavramları doğru bilmek lazım ama bunu da ben burada öğretemem. ayrı dillerde konuşuyor gibiyiz şu anda.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
explus said:
Osmanlı'lar kendilerini türk kabul "etmemişlerdir" ben onları niye türk kabul edeyim. Tarih bilginiz eksik diyorsun git evvelden kendin tarih çalış.

Osmanlı zamanında okadar büyük topraklarda okadar çeşitli dil din ırk içinde Osmanlı Vatandaşlığını öne çıkararak toplu durmaya çalışmış. Keyfinden değil.

Osmanlı Devletinin kurucusu Osmangazi ve bağlı olduğu Oğuz boyu Türk değil mi ? Saçmasapan yazılar yazmayın lütfen.

Açıkçası saçmasapan yazılar yazan sensin. Ben Osmangazi türk değildir demedim. Aslında dediğim şey açık ama "açıça" yazmamaışım haklısın.

Osmanlı Devleti, Kanuni ve ardından Sokullu döneminin sonuna kadar türklüklerinden asla vazgeçmemişlerdir." Fakat ilerleyen dönemlerde üniter bir devlet kurmak için biz türk değil hepimiz osmanlıyız demiştir". Kanuni ve sokullu döneminde en çok toprak en geniş alanlara ulaşılmış da biz türküz diyor osmanlıyız demiyor. sonra 1800 li yıllarda diyor biz türk değiliz.
Şimdi gelip dersin devlet yıkılıyordu da bilmem ne, devleti bir arada tutmak için öyle yaptı falan filan. Ondan git tarihi öğren de gel oku ondan sonra birisine saçma sapan konuşma de

edit: Yanlış anlayacağın birşeyi düzeltme
Sosyal ağlarda paylaş

Ozaman doğru düzgün yazacaksın , saçmasapan yazdığın açık.

said:
Osmanlı'lar kendilerini türk kabul "etmemişlerdir"

Demek ile , 1880 den sonra böyle dendi demenin arasındaki farkı kendin yazarken göremiyorsan senin sorunun. Yanlış anlatma ki yanlış anlaşılmasın. Yanlış anlattıktan sonra sen salaksın diyemezsin kimseye mecaz olarak.

Not : Komikmisin sen :) , sen kendin yanlış yazma. Tarih okurken yazma yetinimi kaybettin ?
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Ozaman doğru düzgün yazacaksın , saçmasapan yazdığın açık.

said:
Osmanlı'lar kendilerini türk kabul "etmemişlerdir"

Demek ile , 1880 den sonra böyle dendi demenin arasındaki farkı kendin yazarken göremiyorsan senin sorunun. Yanlış anlatma ki yanlış anlaşılmasın. Yanlış anlattıktan sonra sen salaksın diyemezsin kimseye mecaz olarak.

Not : Komikmisin sen :) , sen kendin yanlış yazma. Tarih okurken yazma yetinimi kaybettin ?

Adamlar kendilerini türk görmemiş, daha neyi tartışıyosun ki bunu kendileri diyor. Ben türk değilim diyor. Kafan algılamıyor mu?

Hayır yani adam açıkça söylüyor. Türk değilim. Açık yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
600 yıllık kurucusu Türk olan bir devleti sen bu yüzden Türk kabul etmiyorsun yani. Tarihi değiştirdin bir anda , gerçekleri de :).

Sen fazla tarih okumuşsun bence euhe

Cevap veremeyince hemen şahsa saldırı:) (Çok tarih okumuşsun ehueheh falan demen). Açıkçası zaten senden beklenirdi8-). Kurucuları elbette türk ama ilerleyen dönemlerde ideolojileri değişmiş ben türk değilimdiyor türklüğünden utanıyor ben bunlara türk demem
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
600 yıllık kurucusu Türk olan bir devleti sen bu yüzden Türk kabul etmiyorsun yani. Tarihi değiştirdin bir anda , gerçekleri de :).

Hazır aklıma geldi sorayım sana:)
Senin baban ateist şimdi, onun babasıda ateist, onun babası babası babası falan falan böyle gidiyor. Ama sen geldin şamanist değilim diyorsun20 kuşak sonra ve ortodoksum diyorsun. Millet gelip diyor sana hayır sen onu reddetmekle şamanistliği bırakıp ortodoks olamazsın sen illaki şamanistsin. Ama sen yırtınıyorsun hayır şamanistlikten nefret ediyorum aptal birşiy bu iğrendim ondan utanndım ama millet sana hala şaman daşaman diyor
Sosyal ağlarda paylaş

fedaykin said:
Bildiğiniz gibi bütün paraların üstünde Atatürk resmi yer alır. Yeni basılacak parada ise Atatürk yerine Yunus Emre fotoğrafı yer alacak. Atatürk yerine bir şekilde sarıklı birisinin fotoğrafını koymaya çalışan zihniyetin niyeti sizce nedir, yoksa ortada hiç bir niyet yok sadece Yunus Emre sevdası da biz mi çok art niyetliyiz.

Yunus Emre'li 200 TL geliyor

Türk lirasından yeni ibaresi kalkıyor. Yeni ibaresi kaldırılmış madeni paralar 1 Ocak’tan itibaren kullanılmaya başlanacak. 1 Ocak 2009'dan sonra 200 TL'lik banknotlar çıkacak.

Hazine Müsteşarlığı’na ait Yeni Türk Lirası ve Yeni Kuruşta Yer Alan Yeni İbarelerinin Kaldırılmasına ve Uygulama Esaslarına İlişkin Tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı.

Tebliğe göre, halen kullanılan 1 YTL ile 50, 25, 10, 5 ve 1 Ykr madeni paralar 31 Aralık 2009’da tedavülden kaldırılacak. Bu kapsamda 1 TL ile 50, 25, 10, 5 ve 1 Krş madeni paralar ise 1 Ocak’tan itibaren kullanılmaya başlayacak. Halen tedavülde olan 1 YTL ile 50, 25, 10, 5 ve 1 Ykr madeni paralar, tedavüle çıkarılacak yeni madeni paralarla 1 Ocak-31 Aralık 2009 tarihleri arasında birlikte kullanılacak.

1 Ocak ile 31 Aralık 2009 tarihleri arasında YTL ve Ykr madeni paralar Merkez Bankası ve Ziraat Bankası şubelerince kabul edilecek ve değiştirilebilecek. Tebliğ 1 Ocak 2009’dan itibaren yürürlüğe girecek.

YUNUS EMRE VE NENE HATUN RESİMLERİ

YTL'den TL ye çevrilecek yeni banknotların üzerinde Yunus Emre, Nene Hatun gibi Türk tarihinde önemli yer tutan düşünür, kahraman şair ve sanatçı kişilerin resimleri bulunacak. Yeni yılda kullanılmaya başlanacak 200 TL'lik banknotun önümüzdeki Ekim ayında tanıtılacağı belirtiliyor.

hurriyet.com.tr

fedaykin abartmışsın..senin yaşının fatih sultan mehmetli paraları hatırlayacak kadar büyük olduğunu sanıyordum.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
sg-1 said:
@Sam, Atatrük'ün Türkiye'nin bağımsızlığını, özgürlüğünü temsil ettiğini bilmemene/bilmemezlikten gelmemene şaşırmıyorum.
Geri kalanı içinse sözü Emre Kongar'a veriyoum, lütfedip okursanız, olaya aslında ne kadar dar açıdan baktığınızı, ezberden konuştuğunuzu, hayaletlerle mücadele ettiğinizi anlarsınız:

emre kongar.. 8-)

türkiye'nin bağımsızlığını, özgürlüğünü türk bayrağı temsil eder. göndere atatürk resmi çekmiyoruz.

bazı çok temel kavramları doğru bilmek lazım ama bunu da ben burada öğretemem. ayrı dillerde konuşuyor gibiyiz şu anda.

Ohoo sen daha emre kongar deyip adam seçtikten sonra işimiz var yani.
Adamın yazısı sıfır yorum, komple bilgi.
Okuyup okumamakta özgürsün de okumamayı seçmek de yazık yani.
Neyse...
Sosyal ağlarda paylaş

explus said:
Horizon said:

Senin baban ateist şimdi, onun babasıda ateist, onun babası babası babası falan falan böyle gidiyor. Ama sen geldin şamanist değilim diyorsun20 kuşak sonra ve ortodoksum diyorsun. Millet gelip diyor sana hayır sen onu reddetmekle şamanistliği bırakıp ortodoks olamazsın sen illaki şamanistsin. Ama sen yırtınıyorsun hayır şamanistlikten nefret ediyorum aptal birşiy bu iğrendim ondan utanndım ama millet sana hala şaman daşaman diyor

Bende cok sordum zamanında, almıyor kafası, sora şikayet edip attırıyoalr forumdan. bu da bir taktik, oyuna gelme, anlamıyorsa bırak uğraşma, kapasitesi o kadar onun.

Edit: Araya çok yazı girmiş, neden bahsettiğim anlaşılsın diye Quote'ladım.
Sosyal ağlarda paylaş

explus said:
Horizon said:

Örneklemen ile tartıştığımız şeyin hiçbir alakası yok.

Bir devletin eğerki dini varsa içindekilerin dini farklı olabilir , ya da devletin yıllar sonra din anlayışı değişebilir. Kişilerin de dini değişebilir.

Ama tarih değişmez tarih prof. arkadaşım. Tarih ne ise odur. Tarihte Osmanlı Devleti Türk devleti olarak kuruldu ise Türk devletidir. Dağılma döneminde türk değiliz diyenler varsa bu onların yönetimini bağlar. Osmanlı devletinin tüm tarihini değil.

Şimdi bir hükümet çıkıp biz türk değiliz arabız derse , 20 sene sonra sen oturup Ben T.C yi türk olarak kabul etmiyorum onlar şu senelerde kendileri biz arabız dediler mi diyeceksin ?

HAHAHAH Bak hala gülüyorum çünkü ÇOK KOMİK :)
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:

Örneklemen ile tartıştığımız şeyin hiçbir alakası yok.

Bir devletin eğerki dini varsa içindekilerin dini farklı olabilir , ya da devletin yıllar sonra din anlayışı değişebilir. Kişilerin de dini değişebilir.

Ama tarih değişmez tarih prof. arkadaşım. Tarih ne ise odur. Tarihte Osmanlı Devleti Türk devleti olarak kuruldu ise Türk devletidir. Osmanlı devletinin tüm tarihini değil.

Şimdi bir hükümet çıkıp biz türk değiliz arabız derse , 20 sene sonra sen oturup Ben T.C yi türk olarak kabul etmiyorum onlar şu senelerde kendileri biz arabız dediler mi diyeceksin ?

HAHAHAH Bak hala gülüyorum çünkü ÇOK KOMİK :)

Ama horizon komikj olan sensin:) Ben devletin dininden bahsetmedim ki:) Banane devletin dininden hatta devletin dini yoktur çünkü devlet birey değildir ki:)
Bir de harbiden sen tarih bilmiyosun sonra atıp tutuyosun.
said:
Dağılma döneminde türk değiliz diyenler varsa bu onların yönetimini bağlar.

Bunu diyen herhangi biri değil, Padişah
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:
Ohoo sen daha emre kongar deyip adam seçtikten sonra işimiz var yani.
Adamın yazısı sıfır yorum, komple bilgi.
Okuyup okumamakta özgürsün de okumamayı seçmek de yazık yani.
Neyse...

sıfır yorum? 8-)

dediğim gibi, ayrı dillerden konuşsak ancak bu kadar anlaşamayız. yorumu bilgi, gerçek sayan, dogmayı olduğu gibi benimseyen birisiyle maalesef makul bir tartışma yapmak mümkün olmuyor ne kadar çabalansa da.

adam seçme konusuna gelince, bir daha engin ardıç yazısı yapıştırırken "ohooo siz de adam seçiyorsunuz" diyebilir miyiz? yoksa her zamanki gibi çifte standart olarak mı kabul edelim bu sözünü? (:P)
Sosyal ağlarda paylaş

Sen soruya cevap ver ozaman anlaşıcaz.

Padişah diyorsun peki , şimdi Cumhurbaşkanı + Başbakan + Genel Kurmay , aklına gelen tüm devlet kurumlarını topla , hepsinin biz türk değil arabız dediğini farzet.

20 sene sonra T.C yi türk kabul etmiyorum onlar 20 sene önce arabız demişlerdi diyecekmisin demeyecekmisin :).

Çünkü senin konu açıldığından beri savunduğun bu örneğin çok çok benzeridir. Gelmişsin bana şamanistlik örneğine cevap ver diyorsun. Konuştuğumuz ile alakası yok. Sen bana değişebilen bir din örneği veriyorsun ben de sana olan gerçeklerden ve tarihten bahsediyorum. Kimlikten bahsediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Sen soruya cevap ver ozaman anlaşıcaz.

Padişah diyorsun peki , şimdi Cumhurbaşkanı + Başbakan + Genel Kurmay , aklına gelen tüm devlet kurumlarını topla , hepsinin biz türk değil arabız dediğini farzet.

20 sene sonra T.C yi türk kabul etmiyorum onlar 20 sene önce arabız demişlerdi diyecekmisin demeyecekmisin :).

Çünkü senin konu açıldığından beri savunduğun bu örneğin çok çok benzeridir. Gelmişsin bana şamanistlik örneğine cevap ver diyorsun. Konuştuğumuz ile alakası yok. Sen bana değişebilen bir din örneği veriyorsun ben de sana olan gerçeklerden ve tarihten bahsediyorum. Kimlikten bahsediyorum.

Sen öncelikle Türkiye Cumhuriyeti demeyi öğren. Daha cumhuriyet kelimesinden kaçınıyosun ve T.C diyorsun bu biiir

Evet dediğin gibi devletin tüm kurumları cumhurbaşkanı başbakan vs birleşsin desin ki biz türk değil "Sokolop" uz (çünkü arap diye "gerçek" bir etnik grup var ama osmanlı diye bir etnik grup yok) desin 20 sene sonra eğer hala biz sokolop uz diyorlarsa evet o zman gelir bu ülke sokolop lar ülkesidir derim çünkü "yönetim" kısmı biz sokolop uz diyor ve yönetimi halk seçiyor:)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...