Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hacettepe Tıp kazanan çoban

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
- Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde tek koluyla çobanlık yapan İrfan Töreci, azmi sayesinde Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne girmeyi başardı. Töreci, her yıl okulların tatil olmasıyla Hacıtepe'de çobanlık yaparak ailesinin geçimine katkı sağladığını söyledi. Elektrik akımına kapılması sonucu 5 yaşında bir kolunu kaybettiğini anlatan Töreci, kolunu kaybetmesinin doktorsuzluktan kaynaklandığını, bu nedenle küçük yaşlardan itibaren doktor olmayı hayal ettiğini söyledi. Töreci, bunun için çok fazla çalıştığını, ilköğretimi birincilikle bitirerek Van Alparslan Anadolu Öğretmen Lisesi'ni kazandığını, burada bir süre okuduktan sonra yeniden Yüksekova'ya döndüğünü belirtti. Yüksekova Süper Lisesi'nde eğitimine devam ettiğini ve okulu birincilikle bitirdiğini ifade eden Töreci, dershane öğretmenleriyle düzenli ve disiplinli çalışması sayesinde Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne girmeyi başardığını bildirdi. Babasının çiftçilik yaparak ailesinin geçimini sağladığını, 10 kardeş olduklarını ifade eden Töreci, maddi imkanı yetersiz olan ailesinin Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü'nde eğitim gören kardeşini bile okutmakta güçlük çektiğini kaydetti. Töreci, Tıp Fakültesi'nde eğitim görmenin masraflı olacağını, ailesinin bu maddi yükü kaldırmasının mümkün olmadığını belirterek, ''Ancak bu engeli de aşacağıma, eğitimimi sürdürmem için gerekli desteği bulacağıma inanıyorum'' dedi. (AA)

http://www.haberalan.com/haber/20080819/Hakkarili-coban-tip-fakultesini-kazandi.php

"çobanın oyu niye benim oyumla eşit kieağğ" diyen tiplere kapak olsun.
Mesaj tarihi:
İmkansızı başarmış. Takdire şayan.
Dersanesi de burs sağlayacakmış galiba, öğrenim hayatında.

Bu arada dipnot, tek kolu olmadığı için cerrah olma ihtimali yokmuş.
Mesaj tarihi:
iyi de bu çocuk dün mü ne basın toplantısı yaptı.. ilkokuldayken çobanlık yapıyormuş ikokuldan snra yapmamış hiç abartıldı dio . onun dışında da 8 senedir dersaneye gidiomuş.. amaç o zamanlardan belli yani.. e o kazanmasaydı da ben mi kazansaydım ki zamanında yaptık öle bi hata :D
edit : helal olsun gene de
Mesaj tarihi:
tamamada adam dersanesine de gitmiş çalışmışda. görende adam full time çobanlık yapıp geri kalan zamandada ders calışmış sanıcak. yinede tebrikler ama tvde izlediğim sunumlar böyleydi.
Mesaj tarihi:
porsuk said:
çobanın oyu niye benim oyumla eşit kieağğ" diyen tiplere kapak olsun

işte buna rep verilir (tu)

bence haklı Aysun Kayacı hanımefendi.

Çobanla sen bir misin lan? Al sana Hacettepe Tıp! Böyle bi durumda nasıl eşit olsun senin oyun bir çobanla aptal kadın
Mesaj tarihi:
Ayrıca, fiziki engeli nedeniyle Tıp okuyamaz deniyordu. Rektör yardımcısından açıklama gelmiş.

said:
Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Gürgan, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde çobanlık yapan ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin İngilizce bölümünü kazanan İrfan Töreci'nin sağ kolu olmadığı için zorlanacağını belirterek, ''Özellikle cerrahi branşlarda uzmanlaşması imkansız. Ama uygun disiplinlere yönlendirildiğinde mesleğini icra edebilir'' dedi.
Gürgan yaptığı açıklamada, kayıtlar başlamadığı için ''İrfan Töreci'nin üniversitelerinin Tıp Fakültesi İngilizce Bölümünü kazandığını basından öğrendiklerini'' belirtti.

ÖSYM kılavuzuna göre İrfan Töreci'nin engelinden dolayı tıp fakültesinde okuyamama gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyleyen Gürgan, "İrfan Töreci Hacettepe Üniversitesine kayıt olacak. Bu onun kazanılmış hakkı. ÖSYM kılavuzunda 'sağ kolu olmayan bir kişi tıp fakültesine kayıt olamaz' şeklinde bir madde yok. Ancak diş hekimliği ve eczacılık bölümleri için var. Dolayısıyla bize kayıt olacak" dedi.

Protez konusunda üniversitenin yardımcı olup olmayacağı sorusuna Gürgan, ''Tabii ki olabilir ama şu anda bunları söylemek için çok erken'' dedi.

Üniversitenin burs verip vermeyeceği konusunda da Gürgan, şunları söyledi:

''Hacettepe Üniversitesi bir devlet üniversitesi. Devlet üniversitelerindeki öğrenciler YURTKUR'a başvuruyor. YURTKUR da başvuruları değerlendiriyor ve kendi kriterlerini belirledikten sonra 'bu öğrencilere burs veriyoruz' diye bize bildiriyor.

Ama onun dışında biz Hacettepe olarak tabii ki öğrencilerimize komisyonlarımızda ve kurullarımızda görüşüldükten sonra kendi olanaklarımız dahilinde her türlü yardımı yaparız.''

Bu arada, Sağlık Bakanı Recep Akdağ da İrfan Töreci'nin okul masraflarının karşılanması için ''Bir hayırsever bulunabileceğini'' söyledi.
Mesaj tarihi:
obsesifik said:
iyi de bu çocuk dün mü ne basın toplantısı yaptı.. ilkokuldayken çobanlık yapıyormuş ikokuldan snra yapmamış hiç abartıldı dio . onun dışında da 8 senedir dersaneye gidiomuş.. amaç o zamanlardan belli yani.. e o kazanmasaydı da ben mi kazansaydım ki zamanında yaptık öle bi hata :D
edit : helal olsun gene de

Burada mühim olan, tek kolu olmadan, fakirlikle mücadele ederken, üstelik doğuda bunu başarmış olması.
Ki Hacettepe Tıp bu boru değil, öyle her tıbba benzemez, puanı falan yüksektir.
Mesaj tarihi:
Tebrikler, aysu kayacı olayı ise farklı aslında hanfendinin demek istediği cahil bir insan ile cahil olmayan bir insanın oyu bir mi (evet aslında şeklen bir). Ama tabi diyemedi bütün çobanları cahil kendisinide cahil olmayan olarak niteledi.

Görüyoruz ki, cahil bir insanı manipüle etmek daha kolay ve emin olun bu ülkede RTE yi sırf dini bütün olarak algılayan insanlar var, bir torba kömüre oy atan insanlar var. Demokrasi bilincinden haberi olmayan aha bu bizim memleketli, aha bunun kaşı güzel diye oy atan insanlar var.

Kaldıki zeka ve bilgelik, başarı apayrı kavramlar. Yani tahsil bence cehaleti almaz ama size cehaletinizi yenmede büyük bir imkan sağlar. Tahsil görmüş ne cahil insanlar var halbuki.
Mesaj tarihi:
medyaya kafam girsin. çocuğun psikolojisini bozacaklar resmen. kazanmakla bitmiyo ki daha ingilizce öğrencen de 6 sene tıp okucan da... Ne kadar dahi, zeki ve aklı başında da olsa şımarabilir veya yarın bir gün ilgi kesilince sorunlar yaşayabilir. Çok yanlış yapıyorlar bence.

Bu arada helal olsun gerçekten
Mesaj tarihi:
Law said:
Tebrikler, aysu kayacı olayı ise farklı aslında hanfendinin demek istediği cahil bir insan ile cahil olmayan bir insanın oyu bir mi (evet aslında şeklen bir). Ama tabi diyemedi bütün çobanları cahil kendisinide cahil olmayan olarak niteledi.

Görüyoruz ki, cahil bir insanı manipüle etmek daha kolay ve emin olun bu ülkede RTE yi sırf dini bütün olarak algılayan insanlar var, bir torba kömüre oy atan insanlar var. Demokrasi bilincinden haberi olmayan aha bu bizim memleketli, aha bunun kaşı güzel diye oy atan insanlar var.

ozaman cem uzana oy atanlarıda unutmayalım
Mesaj tarihi:
Masquerade said:
çobanın oyu niye benim oyumla eşit kieağğ" diyen tiplere kapak olsun.

Theridone said:
Çobanla sen bir misin lan? Al sana Hacettepe Tıp! Böyle bi durumda nasıl eşit olsun senin oyun bir çobanla aptal kadın

Aysun Kayaci'nin coban diyerek kastettigi, okuma yazma bilmeyen, televizyon izlemeyen gazete takip etmeyen, siyasetle uzaktan yakindan alakasi olmayan, hangi partiye oy verse nasil bir sonuc cikacak bunun farkinda olmayan insanla, vericegi oyun bilincinde olan bir kisinin secimlerde ayni oy hakkina sahip olmasi idi. tek bir kisinin tum asiret adina oy kullanabildigi bir secim sistemini savunmuyorsunuz burda herhalde?

yoksa yillarca dersaneye gitmis, oss kazanabilmek icin cok calismis, daglarda bos bos dolasacagina oturup kitaplara gomulmus, ve en sonunda en dusuk egitim sistemine ve en dusuk zekali insanlara gore hazirlanmis bir sinavda basari elde etmis ex-cobanlari kastetmedi.

calisan herkes yapar, oss icin 300 iq gerekmiyor.
Mesaj tarihi:
porsuk said:
Law said:

ozaman cem uzana oy atanlarıda unutmayalım

Elbette katılıyorum.
Mesaj tarihi:
Tansu Çillerde saygın olarak kabul edilen bir makamdaydı bir ara, Başbakandı. Başbakanlık evet saygın bir makam ona şüphe yok ama o makamı temsil eden insanı biz seçiyoruz. Hani bir laf var ya, her toplum hak ettiği şekilde yönetilir durum bu işte.

Neyse konu sapıyor yahu, Üniversiteyi kazanan herkesi tebrik edelim. Okuyun, kendinizi geliştirin, bölümünüzün size kazandıracağı salk teknik bilgilerden ziyade, kendinizi geliştirmeye bakın, sorgulayın, düşünün, önyargılı olmayın ve diğer bütün klişeler v.s v.s.
  • Yeni Oluştur...