Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

türkiye ye gelmeyen opsiyonlar

Namessar

Öne çıkan mesajlar

dikkatimi cekiyor. cogu markanın yurt dışı sitelerine ve satılan araba configuratorlerine bakıyorum. renualt un, fiat ın, alfa nın, audi nin, bmw nin, merco nun, opel in ve daha tonla ureticinin sitesine baktım. confıguratorlerini mıncıkladım.

uzerınde standart gelenler harıc cok az arabada tum opsıyonlar var.

1- cogu dıs renk yok. zaten bu arabaların cogu ıcıne koydugunuz donanım yuzunden 15 gun ıla 2 ay arasında bır surede memlekete gırıyor. neden yurt dısında satılan renkler o zaman yok?

2- A3, 1 serisi, golf vs segmentteki aracların cogunda yurt dısında ıster ısıtmalı ıster ısıtmasız 2-3 renk derı kaplama secenegı var ıken bızımkılerde yok.

3- car alarm neredeyse tum segmentlerde opsıyon olarka var bızımkılerde yok.

4- anahtarsız sız yaklasınca otomatık kapı acma benzerı donanımlar sadece pahalı aracların ust segmentlerınde var. halbukı orta sınıf fıyat aralıgında baslıyor yurt dısında.

5- elektronık hafızalı koltuk ve elektronık hafızalı aynalar, ve hatta bu ayarları asıl anahtar ve yedek anahtar ıcın farklı farklı kaydetme seceneklerı artık tum segmentlerde en azından opsıyon olarak var ıken bızde ıstesenız de gelmıyor cogu modelde.

6- usb gırısı standart ıken hepsınde bızde hala aux standart, usb opsıyonel.

7- yurt dısında cogu confıgurator sız ozel olarak sarı ısık far secmezsenız default xenon secılı gelıyor. bazıları default xenon ve baska bır sey sectırmıyor. buradan sız talep etmedıkce araba xenon uretılıyor anlamını cıkardım. bızde tam tersı.

8- turkıye de serıt degısım uyarısı olan modelller bıle cogu zaman ıstesenızde mırın kırın edılıyor. gelmesı cok surer vs ayagına musterıye ayak suruluyor. web sıtesınde reklamdan oteye gıdemıyorlar.

9- adaptive bi-xenon cogu markada ve hatta neredeyse tum segmentlerde opsıyon lıstesıne gırmıs durumda. turkıye de sadece cok pahalı ve genıs ust segment araclarda ustunde gelırse alıyorsunuz.

10- adaptive cruise control yıllardır var bmw de. cogu marka ve model gunumuzde ust segmente opsiyon yapmıs. en son volvo 2008 de s80 e eklemis. amma velakin turkiye de talep ederseniz ozel siparis ayagi goruyor bu arabalar.

11- ani fren basısında arka surucuyu daha da parlak yanarak uyaran stop lambaları standart olarak gelmıyor ıse eger opsıyon listelerinde yer almıyor. halbukı standart olmayan arabalarda cogu marka da opsıyon lıstesınde. benim arabada var ornegin ama standart baz modele koymasa bmw borusan hayatta opsiyon bile yapmazdı.

12- bluetooth aparatlarına sanki "holy grail" imis gibi davranılıyor bu devirde hala memleketimde.

13- aracın multimedia, surus ve diger etkenlerini birlestiren, tek bir arayuz uzerınden duzenleyen ve aynı zamanda surucunun mudahalesine izin veren idrive, mmc vs gibi tüm sistemmler turkiye ye sadece belli fiyat aralıgından sonra opsiyon geliyor.

bunlar ilk hamlede aklıma gelenler.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya uğraşmak istemiyolardır mesela iDrive yok demelerine rağmen sen aldın arabayı. Senede bikaç yüz kişi gidip o yoksa almıyorm len diye posta koysa hemen koyarlar opsiyon diye. 1 araba eksik/ 1 araba fazla çok etkilemiyordur onları. Dün şahine binip bugün zengin olup BMW Mercedes almaya giden adamda Bluetoothmuş iDrivemış falan pek bilmiyodur zaten.

Birde şöyle bişey var ki, sipariş verince 40 gün kadar bekleniyor fakat bu sırada araba sipariş üzerine üretilmiyor aslında. Üretilen veya üretilecek olan arabalar belirli tarihlerdeki gemilerle ülkemize gönderiliyor. Mesela özel bi sipariş verseniz o bi sonraki gemiye kalabilir bu yüzden 40 gün x 2 gibi düşünülüyorda olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Peugeot'un Partner Tepee'si ile ilgileniyordum bir ara. O sırada üstü cam olanı gelmeyecek mi diye peugeot'da çalışan arkadaşıma sorduğumda "hayır yollamayacaklar" dedi. "Neden abi parası ile değil mi" dediğimde "avrupa peugeot satışlarında türkiyenin payı %3'ün altında o sebepten Türkiye'ye Peugeot sevkiyatını durdursalar bile adamlara koymaz" dedi. İşin özü bu
Sosyal ağlarda paylaş

Vodan said:
Dün şahine binip bugün zengin olup BMW Mercedes almaya giden adamda Bluetoothmuş iDrivemış falan pek bilmiyodur zaten

Öncelikle benimde aldıgım cogu arabada blutut olmuyor.o yuzden bende pek sallamıorum yani.ama idrive olmasına dikkat ediyorum.cunku idriveı olan arabalar daha çok ilgi goruo ve satılıo.ve zaten cogu arabada yavaş yavaş idrive dönemine ufaktan geçildi.bulutut için aynı şeyi söyleyemicem.

yukardaki alıntıya hitaben: böyle bi kucumseme modeli görmedim yani.Adam calısıp para kazanmıs ama yine senin gözüne girememiş.direk cahil damgası vurmuşun.ne anlar o adam idrive dan falan filan.valla yazık.babamında doğanı vardı.onla gezerdik zamanında.sanırım bende bu sınıfa giriyorum o yuzden uzerime alındım.herkez zamanında kuşlara binmiştir eminim
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:
Vodan said:
Dün şahine binip bugün zengin olup BMW Mercedes almaya giden adamda Bluetoothmuş iDrivemış falan pek bilmiyodur zaten

yukardaki alıntıya hitaben: böyle bi kucumseme modeli görmedim yani.Adam calısıp para kazanmıs ama yine senin gözüne girememiş.direk cahil damgası vurmuşun.ne anlar o adam idrive dan falan filan.valla yazık.babamında doğanı vardı.onla gezerdik zamanında.sanırım bende bu sınıfa giriyorum o yuzden uzerime alındım.herkez zamanında kuşlara binmiştir eminim

O senin alınganlığın. Ben bu markalara binen herkes krodur mu dedim? Fakat bütün kroların hemen hemen hepsinin bu markaları tercih ettiğide yadsınamaz bi gerçek. Alınmak istiyorsan gocunacak bişeylerin varsa gocunabilirsin beni enterese etmez.

Benim yazdığımda senin şahsına hitaben bişey olmamasına rağmen sen gocunup doğrudan bana ithamda bulunmuş oluyorsun. Asla aklımın ucundan geçmez adam para kazanmışta bak bmw almışta ama aslında bunların hepsi ayı gibi ithamlar.

Hepimiz zamanında kuş serisi arabaya binmişizdir. Bende çocukken bindim. Bugün Astra'ya biniyorum 3 yıldır. Yarın daha iyi bişey alıp ona bineceğim. Kendimi de içine katacak bi ithamda mı bulunmuşum yani? Bizim çocukluğumuzda bile doğru düzgün araba yoktu ki piyasada. Doğan SLX'in Turkuaz renklisi çıkınca olay olurdu bırak yeni bi modeli..

Benim bahsettiğim cep telefonu kullanmayı bilmeyip parayı basıp BMW, Mercedes alan adamın Bluetooth'u ne yapacağı ile ilgili. Veya bilgisayara dokunmaya korkan adamın iDrive'ı ne yapacağıyla ilgili. Talep neyse arzda o dur biyerde. 100 kişi BMW alıyorsa bunun kaçtanesi iDrive gibi özellikleri soruyordur ki ülkemizde?

Konuyla ilgili de bi hikaye anlatayım;
Benim çok yakınen gelişimine tanık olduğum bi kot firması vardı dükkanda karşı komşumuzdu. İlk geldiklerinde sıfır Şahin almışlardı 2 3 yıl sonra yeni yaptırdıkları fabrikalarına taşınırken SLK'ya 3.20 ci Cabrio'ya falan biniyolardı. 2 kişilik SLK'ya 1 şoför, 1 yolcu anne ve kucağına 25 yaşında çocuk oturtan adamı savunmuyorsundur heralde bana? Yine ağrına gittiyse kusura bakma artık diyeceğim bişey yok bu durumda :)
Sosyal ağlarda paylaş

Navigasyonu hiç yazmayın zaten.
Ya, bari Türkçeye çevirilmiş tanıtım kitapçıklarına Türkiye de olmayan opsiyonları koymasınlar, canımız çekiyor.

Bir Türkiye deki Opel Astra'nın opsiyonlarına bakın, bir de Opel.de ye tıklayın. O kadar kıskandırıcı farklar var ki.

Onların bu opsiyonları bizim boş arabadan daha ucuza alabildiğini hiç söylememe gerek yok.

Gelişmiş ülke - sallanmayan ülke farkı burada etkili oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

opsiyon konusunda haklısınız, yani geçen sene araba alınırken adaptive cruise control diye bir donanım sunulmamıştı. Ben kullanma kılavuzndan ogrenmistm aynı şekilde kayak koymak için bagaja acılan bölge opsiyon olarak sitede gözükürken borusan öyle bir şeyin olmadığını da iddia etmişti.

mercedes için bu konularda bir şey diyemem de, bmw 0 bu konuda satış öncesi ve sonrasında. Ben 99 model passat da otomatik klima yı gorunce baya sasırıorm nasıl koymuslar diye ki sonra o modellerden de opsiyon olarak koymuslar.
Sosyal ağlarda paylaş

Namessar said:

11- ani fren basısında arka surucuyu daha da parlak yanarak uyaran stop lambaları standart olarak gelmıyor ıse eger opsıyon listelerinde yer almıyor. halbukı standart olmayan arabalarda cogu marka da opsıyon lıstesınde. benim arabada var ornegin ama standart baz modele koymasa bmw borusan hayatta opsiyon bile yapmazdı.

Namessar şahane konuya parmak basmışsın abi hepsini bi seferde toplayıp.. benim özellikle merak ettiim 1 serisinde varmı ani fren/stop lambası ilişkisi yoksa 1.18emi özel?yoksa yoksa arabayımı değiştin:D
Sosyal ağlarda paylaş

Vodan said:
Ya uğraşmak istemiyolardır mesela iDrive yok demelerine rağmen sen aldın arabayı. Senede bikaç yüz kişi gidip o yoksa almıyorm len diye posta koysa hemen koyarlar opsiyon diye. 1 araba eksik/ 1 araba fazla çok etkilemiyordur onları. Dün şahine binip bugün zengin olup BMW Mercedes almaya giden adamda Bluetoothmuş iDrivemış falan pek bilmiyodur zaten.

Birde şöyle bişey var ki, sipariş verince 40 gün kadar bekleniyor fakat bu sırada araba sipariş üzerine üretilmiyor aslında. Üretilen veya üretilecek olan arabalar belirli tarihlerdeki gemilerle ülkemize gönderiliyor. Mesela özel bi sipariş verseniz o bi sonraki gemiye kalabilir bu yüzden 40 gün x 2 gibi düşünülüyorda olabilir.

kesinlikle katılıyorum.. Örnek olarak geçenlerde 3.20d coupe ye sahip birinin arabasına bindim idrive yok seni rahatsız etmio mu dedim idrive ne diye sordu :S
Sosyal ağlarda paylaş

Bence tek sebebi Türkleri böyle şeylere layık görmemeleri. Bir çok modelde var aslında bu tarz donanımlar. Örneğin Astra'nın da çok güzel bi renkli grafik ekranı olmasına rağmen Türkiye'de satılan hiçbir Astra'da satın alamıyorsunuz.

Haydi bu arabalar ithal ediliyor diyelim. İthalatta veya sipariş ile gelmesinde bir takım zorluklar olabilir diye kabul edelim.

Peki buna ne dersiniz? Biliyorsunuz Megane Türkiye'de üretiliyor ve Türkiye'de üretilen ve yurt dışına gönderilen Megane'larda konsol üzerinde gördüğünüz ekran bulunuyor.

Sosyal ağlarda paylaş

Namessar said:
seyir halindeyken aniden frene cok siddetli abanirsan calisiyor.

eger bi-xenon varsa arka farlarin led zaten, daha siddetli yaniyor.

eger benim gibi normal far varsa stoplar da normal bu durumda, ikinci bir lamba var yanan.

yani her durumda tum 1 lerde var bu ozellik.

teşekkürler

megane daki güzel durmuo sanki sonradan eklenmiş navigasyonlar gibi..ama yinede renk katması açısından kafadan normalinden daha güzeldir..
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Aracın fiyatı ucuz olsun ki başka markaya kaymasın kaygısı. Ama bunu yaparken de kârdan vazgeçen yok, donanımdan kırpıyorlar. Birçok otomobil kullanıcısı ise otomobilllerini eşşek olarak gördüklerinden dolayı 'beni taşısın kâfi' düşüncesindeler. 'Aman BMW'de i-drive vardı, onu mutlaka isteyeyim' diyen yok gibi. Hâl böyle olunca da BMW'nin satış stratejisi meyvelerini veriyor :

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Peki diyelim biz çok beğendik absürd bir opsiyonu, mesala 6000 euro daha verip ben magnetic ride falan istiyorum veya herhangi normalde türkiye'ye gelmeyen birşey istiyorum.

Nasıl olur da tamamen ithal ettikleri bu arabalarda " hayır o istediğinizi getirtemiyoruz" diyorlar ?

Tamam beklerim dedim, farkını da öderim dedim ama audi.co.uk gibi sitedeki configurator ile yaptığım aracı da istiyorum dediğimde gene HAYIR diye mi anırıyorlar. Yapıyorlarsa neden? Farkı da ödeyeceğim ben niye hala gelmiyor yasak mı kardeşim nedir?

Hem TT alacağım hem de Magnetic Ride veya istediğim deri kaplama olmayacak içinde? İnsanlar nasıl kabul ediyor bunu yahu?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...