Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PC gaming

axedice

Öne çıkan mesajlar

bingildak said:

eforun boşa gitmesi nedir abi? paticik forumlarında yazı yazıyoruz. kendimiz çalıp, kendimiz dinliyoruz. hiçbir şey bir yere varmıyor veya bir şey değişmiyor zaten :)

ayni fikirde degilim. yabanci forumlarda, boardlarda tonla sey okuyorum. yabanci ne dusunuyor biliyorum bu konularda.

arada gercekten bize ozel 3-5 farkli yorum geliyor, okuyorum, hosuma gidiyor. buralara bir seyler yazmanin ise yaramadigina hemfikir degilim, benim isime yariyor.

elin amerikalisindan once benim insanim ne dusunuyor beni daha cok ilgilendiriyor cunku. benim bu konuda isime yariyor.

ancak hakikaten bize ait ozgun yorumlari cimbizla ayiklamam gerekiyor.

cimbizla ayiklamam gerekiyor cunku Turk oyuncularda da genelde 4chan, ign, metacritic vs vs vs kafasi hakim, dolayisi ile hep oralarin agzi ile konusuyoruz. eeee, ben zaten elin adami ne demis okuyabiliyorum.o yuzden baya ayiklamam gerekiyor yorumlari istedigime ulasmak icin.
Sosyal ağlarda paylaş

reampage said:

korsan oyunların maliyetini etkiliyor abi direk, adam korsandan ediceği zararıda ekliyor öle satıyor.

su olay dogru. eger suan korsan olmasaydi AAA oyunlar 30$ dan falan release olurdu. yapimcilar zarar etmekten, batmaktan korkuyor. rekabet zarar goruyor sonucta.
Sosyal ağlarda paylaş

eeth korsan olmasa fıyatları ındırıcekler asağı direk lulz

korsanı olmayan, aylık aboneliği artı micro transactionı olan mmo expansionalrı bile full price dan satılıo, ps3 kaç sene sonra kırıldı sıfır korsana rağmen fiyatlar yerindeydi gene

geçin bunları, çocuk ruyası bunlar. publisherlar daima kar maksimizasyonu uzerşne çalışır, satışlar 23423 kat artsa, korsan sıfır olsa zerre inmez o fiyatlar. Okuz gibi satıp mınumum emekle okuz gibi kazandığı halde fiyatları yukarı çekebilmek için plastik oyuncak satan bi adam var endustrinin bir numaralı third party publisherinin başında

http://static.gamesradar.com/images/mb/GamesRadar/us/Features/2011/04/Week%20of%20Hate%202011/Activision%20Hate/kotick--article_image.jpg

http://graphics8.nytimes.com/images/2012/12/16/business/16-ACTIVISION/16-ACTIVISION-articleLarge.jpg

dunyadan haberiniz yok, skylanders 500 milyon dolar kazandırdı koticke bir senede, wowun geliri 100 milyon doların altında, diyaployu sormayın bile

hala gelip hayal kuruyorsunzu yok korsan olmaz ise fiyatlar duşucek

işin komiği 5 sene onceye bakın, aynı hayalleri dijital dağıtım için kuruyordu burdaki tatlısu oyun expertleri, "e tabi fiziksel ürün gidince cd basma, kitap basma, dağıtım stok ve tedarikçi maliyetleri olmıycak, bandwith dışında bir maliyet kalmayınca yarı fiyatına alıcaz oyunları!!"

aynen öyle oldu dimi?, fiyatların artmasını geçtim birde herifler kufur eder gibi digital collector editionlar, day1 dlc ler dizdi fiyata bindirdikce bindirdi lol
Sosyal ağlarda paylaş

screwy said:

sabonis said:

screwy said:

sabonis said:

sen argüman sunmak konusunda gerçekten baya kötüsün maalesef.

simcity online isminde çıksaymış oyun aslında millet tepki göstermicekmiş.... elder scrolls online da aslında skyrim'in drm'lisiymiş ama adına online koyunca millet yiyormuş.

şuna gülmemek mümkün değil.

hayır dedim yanlıs mı hatırlıyorum tekrar videoları izledim yorumları okudum elders scrolls online coop skyrimden hallice. simcity 2013 de coop simcityden hallice. pardon simcity de pvp yok. ONE GIANT MEGA SERVER diyince kanıyosunuz iste. ama baktıgın zaman karakterin online server a baglı kastıgın bi single karakter istersen arkadaslarınla oynayabiliyorsun okadar. adamlarda MMO ile SKYRİM in en iyi ozelliklerini birlestirdik diyince tabi goz boyanıyor. aslında mmo ile skyrimi birlestirmek fulldive mmo yapmadıgın surece drm bi skyrim yaratmaktır. bu kadar. cunku gorunen kadarıyla boyle ahler buyuk raidler kalabalık serverlar baglı oldugun ever existing serverlar factionlar falan yok. iste simcity nin pvpsi yok o biraz problem okadar.

argumanların hepsi yerinde suana kadar senin hosuna gitmiyor okadar

herkes burda dlc yapıcaklar oyunu eksik yapıp satıyorlar diye agladı. civ 5 topicinden cıkarıp getirdik. aslında dlc oyuncu icin problem degilmis. sadece sevdikleri bi firma olsun yetermis. ozaman civ5 2 senede 2 expasion 9 dlc cıkarsa da problem olmuyormus.

aynı anda 1000'lerce oyuncu ile birlikte etkileşime geçebildiğin, beraber quest yaptığın, dungeon, raid yaptığın bir oyun eşittir mmorpg'dir. diğer oyuncuların yaptıkları şeyleri görebilmen, devamlı onları etrafında farketmen eşittir massive multiplayer online.... değil kesinlikle. ESO, baya bildiğin sevdiğin MMORPG. Sen WoW'u, Rift'i falan da böyle "Oyun single player aslında" tanımlıyorsun herhalde?

simcity'de co-op falan yok, 5 ton kömür verince veya 1 milyon sim parası verince komşuna, co-op olmuyor.

kalkıp "bu ESO ile Simcity aynı kafada multiplayer'a sahip oyunlar ama siz göremiyorsunuz" demen baya bi priceless.
server size belli degil 1000 lerce kisi diyosun ama 100 de olabilir bu sayı 200 de bilmiyosun ki daha kac kisi ile oynayacagını, oynarken kac kisi ile karsılasacagını. ki steam friendlerin dısında serverında kimin oldugu total random olucak. hic bir zaman sana ever existing dunya hissini yaratmıycak. Bak sen TEK SERVER ın faydasını gorurken ben zararını gorebiliyorum.

" Are there going to be giant, coordinated PvE raids?

Going through challenging content with friends is one of the biggest draws of social MMOs, but some players prefer to circumvent organizing groups. In answer to this, Elder Scrolls will provide multiple kinds of public dungeons.

If you happen across someone in the midst of a heated battle, you can forgo partying up or even finishing the prerequisites, still help out, and be rewarded for doing so.[7]

Standard grouped five-man dungeons will also be in the game, with normal and heroic versions.[8] " public dungeon sizelar belli degil 5 kisi ile yapılabilcek mi yoksa 20 kisi mi gerekicek. ki boyle dediginden oyle koordine olmaya gerek yok random biri yoldan gecerken sana du suraya 2 vurayım diyebiliyorsa.

" Will Guilds be in TES Online?

Zenimiax has confirmed four guilds that will be featured in The Elder Scrolls Online. These four guilds are The Dark Brotherhood, The Fighters Guild, The Mages Guild, and The Thieves Guild.
The Dark Brotherhood

Currently, there's no information on how to join The Dark Brotherhood.
The Fighters Guild

To get into the Fighters Guild, you'll have to find and destroy Dark Anchors. Dark Anchors are giant hooks sent by Molag Bal from his Daedric Plane of Coldharbour. Their job is to drag Tamriel into his his plane. Defeat the Daedric Guardian that is blocking the anchor, and send the anchor back to Coldharbour to get on the Fighter Guild's good side.
The Mages Guild

To get into the Mages Guild, you'll have to search high and low for special Lore Books hidden throughout Tamriel. They can be in the busiest cities, or they could be in the most desolate mines. It's uncertain if the books will be randomly placed or set in specific locations.
The Thieves Guild

Currently, there's no information on how to join The Thieves Guild. "

player based guildler yok?

said:
"Single olarak karakter kastığın, arada istersen arkadaşlarınla takılabildiğin bir oyun"

The new game would feature its own narrative that would be "100 percent" playable as a solo character over the course of the entire world of Tamriel as opposed to, for example, the single province of Skyrim. However, there would also be random group activities throughout The Elder Scrolls Online players could stumble upon as they travel through the world. "You can do it with five, you can do it with a group of 100," says Konkle. "That's really what we wanted to bring to the story."

isteseler neredeyse %100 offline arada arkadaslarınla coop attıgın bi oyun yapabilirlermis

PVP dedigin seyi de M&B modu gibi bisey de gec iste.

Hayır dedigim sey nasıl yorumladıgın. sevdigin firmaya gore oyle buna gore boyle yorumlayınca olmuyor. Fraxis yapınca OOO EA yapınca AUV yapanlara benim lafım.

hala gelip anlamıycan diye ozetliyorum eger niyetin kotu gostermekse herseyi istedigin gibi gosterirsin her yerdeki Elder Scrolls cok iyi olmus super gozukuyor lafları sadece 2 3 yorumlama farkıyla "E bu ne yaaaa?" olabilir.
bence bu emegini makale yazmaya harca.
Sosyal ağlarda paylaş

fiyatlari isteyerek indirmeyecekler zaten. onu beklemek hayal zaten. kimsenin oyle bir iddiasi yok.

rekabet artisi sonucunda seve seve!!! indirecekler.

korsan yuzunden cesaret edemeyen, risk alamayan, buyuk dagitimcilarin kucagina dusen studyolar oldu 90 larin sonunda 2000 lerin basinda. artik kucaga oturacak studyo da kalmadi. ustelik su anda ciddi entry barrierlar var. sektore giris cok pahali bir pozisyonda. maliyetlerin yuksek oldugu yerde korsan korkusu satis garantisini de etkilediginden korkuyu arttiriyor. gercekten etkisi yoksa bile iddia ettiginiz gibi, psikolojik etkisi var.

kickstarter gibi alternatifler de bir yere kadar, avellon, fargo gibi unlu isimleri fund edebilirsiniz KS ten, ama kucukler ve yeniler cok zorlaniyorlar.

gunumuzun indie ruzgari guzel hos ama piyasadaki buyuk abilerin AAA oyunlardaki tahtini sallayamiyor.

korsan ortadan bir mucize olsa kalksa, tonla pastadan pay almaya palazlanacak studyo olur. kimi batar, kimi cikar, ama piyasada tekrar bagimsiz ciddi studyolar gormeye baslariz. bu da fiyat rekabeti demek.

Korsan varolmasa, EA in, Activision in besledigi, lead developeri kamyonla dolar maas alan studyo, o maas tutari ile full oyun cikaran studyo ile basedebilir miydi dijital platformdan daha az komisyonlarla dagitim yapilabilen bir ortamda?
Sosyal ağlarda paylaş

dijital ucuzlamadi. cunku kutulu ortama hakim olan dijitale de hakim su anda. Oligopoly nin fiyati belirledigi yerde indirim gordun mu sen hic? daha az maliyetle bile goremezsin.

Dijital dagitimi kolaylastiriyor ama yaptigi oyunu dagitmaya calisacak studyo yok ortada. ondan FTL gibi uyduruk yapimlara fikri guzel oldugu icin abdurrahman celebi muamelesi cekiyoruz.

Ozal in orta sinifi yoketmesi gibi oldu oyun sektoru su anda.
Sosyal ağlarda paylaş

zerre alakası yok gene dediklerinin, kendine referans sektorle alakası olmayan tahminler yapıyorsun "bence" ler uzerinden

minecraft tek kişinin oyunu, terraria 3 kişimi ne miyon dolar kazandılar, kickstarter bile açmadı herifler

bastion ile mount and blade gene deli gibi satıp odul topladılar, koskoca efsane garriotın oyununa bile "mount and blade çakması" denilebiliyor

gabe newell tek başına değiştirdi endustriyi, portal ogrencilerin yaptığı yalan dolan bir projeydi, aaa oyunu oldu valvenin ki greenlight gibi bişi kurdu herif, greenlighttan yığınla indie oyun çıkıyor

yeni giren oturup AAA oyun yapamaz ki AAA oyun saçmalığın otesi bişi zaten, para kazanmak ve iyi oyun yaratmak için aaa olman gerekmiyor, dandrik bastion hem içerik hem hikaye hem oynanabilirlik olarak AAA çoğu oyuna tekme atıyor direk

fiyatları indieler indiricek, korsan değil ki KAZANAMIYOOOZ diye ağlayanalrın alayı yetemeyen oyunlar yapanlar, minecraft gibi leş grafikli bi oyun bile satabiliyor

eskiden tuketiciye urunu sunuyordun, beğenirse alıyor beğenmez ise almıyordu ki gidip korsan kullanıyordu oyunun sunduğu değer fiyatı ile uyuşmaz ise

şimdi crowdfunding ile, greelight ile bizzat tuketiciye gidip "beni desteklersen sana bu oyunu oynatıcam" diyorsun, korsanın zaten burd apayı yok, destekleyen adamlar parasını verip alıyor, desteklemeyener korsan indirip oynıyor, destekleyenden parasını çıakrıyorsa zaten sorun yok adam için

korsan online modu olmayan oyunlar için geçerli bitek, bu çağda hala anlamlı bir online oyun yapamıyorsan zaten bırakıcan bu işleri, oyle yan sehre komur satıp para almakla, facebook twitterdan BELEDIYE ONUNE HAVUZ YAPIOZ payalsımları ile melih gokcek RP si yaparak olmıyor bu iş

AAA oyunlar ve onları yapan sorumsuz publisherlar yuzunden zaten bu kadar daralma oldu, her sene aynı tencereyı ıstııp ısıtıp getiriyorlar musterının onune, farklı birşey yapmak istiyenide kovuyorlar ki sektorun sıkıntısı bu

korsan filan işin bahanesi, korsan yuzunden sektor gelişmiyor yalanına inanan birinci dunya savaşının macar veliahtı olduruldu diye çıktıgınada ınanıyor zaten
Sosyal ağlarda paylaş

Xenus said:
su olay dogru. eger suan korsan olmasaydi AAA oyunlar 30$ dan falan release olurdu. yapimcilar zarar etmekten, batmaktan korkuyor. rekabet zarar goruyor sonucta.

ben de pembe sıçıyorum
STEAM GELİCEK DİGİTAL DOWNLOAD OYUN MASRAFLARINI DÜŞÜRÜCEK OYUNLAR UCUZLAYACAK OLEY

meanwhile at steam
skyrim çıktıktan 1.5 yıl sonra 60 dolar
Sosyal ağlarda paylaş

Namessar said:

dijital ucuzlamadi. cunku kutulu ortama hakim olan dijitale de hakim su anda. Oligopoly nin fiyati belirledigi yerde indirim gordun mu sen hic? daha az maliyetle bile goremezsin.

Dijital dagitimi kolaylastiriyor ama yaptigi oyunu dagitmaya calisacak studyo yok ortada. ondan FTL gibi uyduruk yapimlara fikri guzel oldugu icin abdurrahman celebi muamelesi cekiyoruz.

Ozal in orta sinifi yoketmesi gibi oldu oyun sektoru su anda.

heleki şı o kadar yanlışki, bir pazarın oligopol yapıda olması için o pazara giriş engellerinin yuksek olması lazım

iki haftada yaptığın kıytırık oyunla pazara girebiliyorsun çok rahat, şu anda giriş engellerinin ortadan hzıla kalktığı bir pazara oligapol yapıda demen zaten ekonomi terminolojisine hakim olmadığını gosterıyor

şu anda dijital eğlence pazarı dunaydaki en açık, tam rekabet piyasası dediğimiz utopyaya en yakın pazar

alıcı ve satıcı sayısı sayamıyıcağımız kadar çok

tedarikçi engeli olmadığından urunleri tuketici istedigi miktarda, istedigi zaman alabiliyor, tedarıkçilerin pazarlık gucu her gecen gun duşuyor

urunlerin hepsiyle ilgili bilgiler şeffaf, yerin dibine sokandan goklee çıkarana kadar binlerce reviewa kolaylıkla ulaşabiliyor tuketici

oligapol bir yapı olsaydı indie oyun diye birşey varolamazdı zaten, EA, activision ve ubisoft dışında oyun satan olmazdı
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:

Wowun geliri 100milyonun altinda olayini anlamadim ben ya da yanlis anladim. Senelikmi aylikmi o rakam.

Hani 10milyon oyuncudan hesaplarsak yillik 2 milyar gibi absurd bi rakam cikiyor ortaya.

uzak dogudaki odeme sistem farklı, 2-3 milyon sub batıdan alıyor ki hissedarları endişelendirmemek için şeffaf davranmıyorlar bu konuda, 10 milyon sub buyuk yalan yani
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...