Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PC gaming

axedice

Öne çıkan mesajlar

sabonis said:

screwy said:

sabonis said:

sen argüman sunmak konusunda gerçekten baya kötüsün maalesef.

simcity online isminde çıksaymış oyun aslında millet tepki göstermicekmiş.... elder scrolls online da aslında skyrim'in drm'lisiymiş ama adına online koyunca millet yiyormuş.

şuna gülmemek mümkün değil.

hayır dedim yanlıs mı hatırlıyorum tekrar videoları izledim yorumları okudum elders scrolls online coop skyrimden hallice. simcity 2013 de coop simcityden hallice. pardon simcity de pvp yok. ONE GIANT MEGA SERVER diyince kanıyosunuz iste. ama baktıgın zaman karakterin online server a baglı kastıgın bi single karakter istersen arkadaslarınla oynayabiliyorsun okadar. adamlarda MMO ile SKYRİM in en iyi ozelliklerini birlestirdik diyince tabi goz boyanıyor. aslında mmo ile skyrimi birlestirmek fulldive mmo yapmadıgın surece drm bi skyrim yaratmaktır. bu kadar. cunku gorunen kadarıyla boyle ahler buyuk raidler kalabalık serverlar baglı oldugun ever existing serverlar factionlar falan yok. iste simcity nin pvpsi yok o biraz problem okadar.

argumanların hepsi yerinde suana kadar senin hosuna gitmiyor okadar

herkes burda dlc yapıcaklar oyunu eksik yapıp satıyorlar diye agladı. civ 5 topicinden cıkarıp getirdik. aslında dlc oyuncu icin problem degilmis. sadece sevdikleri bi firma olsun yetermis. ozaman civ5 2 senede 2 expasion 9 dlc cıkarsa da problem olmuyormus.

aynı anda 1000'lerce oyuncu ile birlikte etkileşime geçebildiğin, beraber quest yaptığın, dungeon, raid yaptığın bir oyun eşittir mmorpg'dir. diğer oyuncuların yaptıkları şeyleri görebilmen, devamlı onları etrafında farketmen eşittir massive multiplayer online.... değil kesinlikle. ESO, baya bildiğin sevdiğin MMORPG. Sen WoW'u, Rift'i falan da böyle "Oyun single player aslında" tanımlıyorsun herhalde?

simcity'de co-op falan yok, 5 ton kömür verince veya 1 milyon sim parası verince komşuna, co-op olmuyor.

kalkıp "bu ESO ile Simcity aynı kafada multiplayer'a sahip oyunlar ama siz göremiyorsunuz" demen baya bi priceless.
server size belli degil 1000 lerce kisi diyosun ama 100 de olabilir bu sayı 200 de bilmiyosun ki daha kac kisi ile oynayacagını, oynarken kac kisi ile karsılasacagını. ki steam friendlerin dısında serverında kimin oldugu total random olucak. hic bir zaman sana ever existing dunya hissini yaratmıycak. Bak sen TEK SERVER ın faydasını gorurken ben zararını gorebiliyorum.

" Are there going to be giant, coordinated PvE raids?

Going through challenging content with friends is one of the biggest draws of social MMOs, but some players prefer to circumvent organizing groups. In answer to this, Elder Scrolls will provide multiple kinds of public dungeons.

If you happen across someone in the midst of a heated battle, you can forgo partying up or even finishing the prerequisites, still help out, and be rewarded for doing so.[7]

Standard grouped five-man dungeons will also be in the game, with normal and heroic versions.[8] " public dungeon sizelar belli degil 5 kisi ile yapılabilcek mi yoksa 20 kisi mi gerekicek. ki boyle dediginden oyle koordine olmaya gerek yok random biri yoldan gecerken sana du suraya 2 vurayım diyebiliyorsa.

" Will Guilds be in TES Online?

Zenimiax has confirmed four guilds that will be featured in The Elder Scrolls Online. These four guilds are The Dark Brotherhood, The Fighters Guild, The Mages Guild, and The Thieves Guild.
The Dark Brotherhood

Currently, there's no information on how to join The Dark Brotherhood.
The Fighters Guild

To get into the Fighters Guild, you'll have to find and destroy Dark Anchors. Dark Anchors are giant hooks sent by Molag Bal from his Daedric Plane of Coldharbour. Their job is to drag Tamriel into his his plane. Defeat the Daedric Guardian that is blocking the anchor, and send the anchor back to Coldharbour to get on the Fighter Guild's good side.
The Mages Guild

To get into the Mages Guild, you'll have to search high and low for special Lore Books hidden throughout Tamriel. They can be in the busiest cities, or they could be in the most desolate mines. It's uncertain if the books will be randomly placed or set in specific locations.
The Thieves Guild

Currently, there's no information on how to join The Thieves Guild. "

player based guildler yok?

said:
"Single olarak karakter kastığın, arada istersen arkadaşlarınla takılabildiğin bir oyun"

The new game would feature its own narrative that would be "100 percent" playable as a solo character over the course of the entire world of Tamriel as opposed to, for example, the single province of Skyrim. However, there would also be random group activities throughout The Elder Scrolls Online players could stumble upon as they travel through the world. "You can do it with five, you can do it with a group of 100," says Konkle. "That's really what we wanted to bring to the story."

isteseler neredeyse %100 offline arada arkadaslarınla coop attıgın bi oyun yapabilirlermis

PVP dedigin seyi de M&B modu gibi bisey de gec iste.

Hayır dedigim sey nasıl yorumladıgın. sevdigin firmaya gore oyle buna gore boyle yorumlayınca olmuyor. Fraxis yapınca OOO EA yapınca AUV yapanlara benim lafım.

hala gelip anlamıycan diye ozetliyorum eger niyetin kotu gostermekse herseyi istedigin gibi gosterirsin her yerdeki Elder Scrolls cok iyi olmus super gozukuyor lafları sadece 2 3 yorumlama farkıyla "E bu ne yaaaa?" olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi küçük combatlarda manevranın önemi çok ama, evet overveiwla oynuosun çoğu combatı ama işin daha çok bilinmeyen giriyor. FC seni x noktaya warplatıp primary bu şurası align yallah diyip başlamıyor savaşa.

DS kesmen lazım geminin fleetle olan mesafelerini kontrol etmen lazım her an primary olma riskin var vs vs vs.

Mass oldumu savaş tam overwiev işi
Sosyal ağlarda paylaş

doru didin ama işte herhangi başka bi pvp oyunundada masste olayın o oluyor.

hatırlıyorum, alterac valley ( mass bile değil 40 vs 40 ) karşı karşıya gelince TAB la adam seçip büyü atıodun yane ( ranged classsan ).

e bunu 500 vs 500 düşün, adamı seçip hımm şuraya gidip şunu yapayım deme olayın yok, bi generalin olcak komutu vericek charge marge atıcan ölücen sdsf
Sosyal ağlarda paylaş

500vs500 u falan zor gorur oyun zaten de gw2 deki 200v200v200 de bile phasing oluyodu herkesi aynı yere atmıyodu. aynı anda 60 kisi pvp yapıyodu bi ekranda en fazla. sonra ordaki adamlar azalınca diger phaselerdekini alıyodu. boyle olur bunun pvpsi de buyuk ihtimal.
Sosyal ağlarda paylaş

sabonis said:

kesin konuşulacak tek bir yanı var, adamlar mmorpg yapıyorlar. yoksa şu güzel, bu güzel, bu özellikleri eklemişler gibi şeyler demiyorum. sadece screwy'nin post'unun ne kadar komik olduğunu gösteriyorum simcity ile ESO'yu aynı kefeye koyduğu için multiplayer capabilities açısından...
oyun sıçsa, çıktıktan 5 gün sonra f2p olsa bana ne ki? olay screwy'nin post'u.
ha bu arada warz de mmo değil tür olarak... kendileri öyle tanımlayınca öyle olmuyor, multiplayer shooter diyebiliriz ancak.

ESO'nun multiplayer kapasitesini bilmeden konuşman da bir o kadar yerdiğin şey kadar komik olmuş aslında. çünkü ne olduğu bilmeden faq'den alıntı yapıyorsun. belki adamlar herkesi tek server'a koyup, grupları aynı instance'a koyup sana mmorpg diyecek? ki öyle bir şey olması da çok olası. "arkadaşlarını görebileceksin" teriminin kullanılması çok düşündürücü. mmorpg değil mi zaten, herkesi görmem gerek? neden sadece arkadaşlarının altı çiziliyor ki?

oyunun şu noktada kesinleşmediği için gayet skyrim coop kıvamında bir şey çıkması olası. ha sen diyorsan ki benim amacım ikili dialog'a girip, sidik yarıştırmak sadece cevap verip, üste çıkmaya çalışıyorum. o zaman diyecek lafım yok.

ps. warz kendini öyle tanıtmış, öyle çıkmış, öyle pazarlamış. senin ne dediğin önemli değil. mmo demiş ve satmış adam. şu an eso'nun dediği gibi. ortada bir dayanak yok bir şey yok.
Sosyal ağlarda paylaş

aslında bu cevabın cevap vermek için verilmiş gibi oldu.

Argümanlarım tutarlı hem de doğru, 500vs500 olabilecek herhangi bir oyunda şuursuz takılmak mecburi zaten, eve de o var.
ha small scale diosan movement var eve de.

ek olarakta tekrar sölüorm, movementıda excelin içine atarsın? o da neticede formül yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Sole evede 3 boyut olduğu için ve line of sight olmadığı için movement tamamen formul ama wowda mesela lineofsight var onu hesaplatmak zor, yoksa ondada spell rangeler senin yürümü hızın felan rakamsal değer tabi herşey ama işte 3 boyutlu değil ve araya hesapsız engeller girebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

e ona bakarsan wowdada açı yok, direction yok sadece los var.

los mu olay sadece. yani eğer sadece lossa onu da formülize edebilirsin diğerlerini edebiliosan.

yanlış bi düşünce bu, önüne koyduğun engelse olay, bu pek ala önüne koyduğun bir mesafe de olabilir. Ha ağacın arkasına saklanıp çıkmışsın, ha adamın menzili sınırında takılmışsın, sayısal olarak aynı mevzu.

Karakterlerin içinden falan geçebiliosun abi öyle oyunlarda, bu mu movement.

edit:
ama mesela FPS bişi koyarsan önüme o zaman evet derim diğer oyunlar bunun yanında excelsheet gibi kalıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Evede mass combatda strateji yok değil abi var ama yönetenler için var 4 tane lider varsa her birine ait 4 fleet varsa ona göre organize çalışmaları lazım SC fleetinin yapabilicekleri belli amacı belli onu koruyucak support fleetlerin yerleşmesi bomber varsa onların zamanlamaları felan aslında büyük strateji dönüyor evede 1000vs1000 savaşlarda ama 3-5 kişi kendi arasında hesaplıyo o işleri.

Asker yine vur diyince vur dur diyince dur.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

e ona bakarsan wowdada açı yok, direction yok sadece los var.

los mu olay sadece. yani eğer sadece lossa onu da formülize edebilirsin diğerlerini edebiliosan.

yanlış bi düşünce bu, önüne koyduğun engelse olay, bu pek ala önüne koyduğun bir mesafe de olabilir. Ha ağacın arkasına saklanıp çıkmışsın, ha adamın menzili sınırında takılmışsın, sayısal olarak aynı mevzu.

Karakterlerin içinden falan geçebiliosun abi öyle oyunlarda, bu mu movement.

edit:
ama mesela FPS bişi koyarsan önüme o zaman evet derim diğer oyunlar bunun yanında excelsheet gibi kalıyor.

AOE atılan speller haricinde evet wowda tamamen excel işi ama ondada area speller var mapte random bir yere attığın.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

Ekmek said:

Şu oyun daoc dan da daha kalabalık olamaz zaten, eve ile karşılaştırmak haksızlık. Excelden oynuyosun mass pvp yi sdf.

hıhı excelden

[video]https://www.youtube.com/watch?v=yTQHv0FrgrE?feature=oembed" width="459">

Allah kahretsin geri yükleteceksiniz.

Bu arada wow'da pvp'nin tek kötü yanı gerçek manada bir sense of loss olmaması ve arena'nın flavor of the month tribiydi.
Sosyal ağlarda paylaş

reampage said:

UO userfriendly bir oyun değildi, şimdi versen hiç oynamaış artı 13 cocuklara bu neder 10 dk sonra kapatır misal.

Günümüzün oyunları gibi konsol için seyreltilmiş interface felan yoktu. Ha tabi yine o dönem için belki en mükemmele yakın oyundu.

ben gunumuz oyunlarina user friendly demiyorum. user friendly'nin otesinde, dumbed down onlar. ultima aslinda bayagi user friendly. ilk 1 haftayi falan atlattiktan sonra en azindan :) hic oynamamis arkadaslarima oyunu gosterince, interface anlaminda zorlanmadan ziyade, pvp'de zorlaniyorlar(dogal olarak). Ama bugunun 13 14 yasindaki genclerine verirsen ne olur bilmiyorum. Biz yine diger oyunlardan antrenmanliydik zorluga.
Sosyal ağlarda paylaş

forumun yarisini sokalim bu konu basligina o zaman, hepsi bilgisayar ile oynaniyor. halbuki ne kadar gereksiz! niye ayri forum bolumleri, ayri ayri konu basliklari acmislarki devletlum?

bir argumani ispat etmek icin ornekleme yaparsin, bir iki post boyle gecer, tamam da, konu tamamen mmo tartismasina donmemeli. mmo nun fistik gibi kendi bolumu var.
Sosyal ağlarda paylaş

simcity kotu bir oyun. sayfalarca nesini tartistiniz ki?

beklentisi fazla olmayana parasinin hakkini veriyor, mutlu ediyor. Ancak turu iyi bilen ve hardcore oynayanin olmasi gereken yer simcity 4, cities xl ve tropico 4.

bunu mu tartistiniz sayfalarca burada? hayir, onun simcity konu basligi altinda sayfalarca tartisilmisi vardi zaten.

Insallah sadece DRM, online-drm falan tartismissinizdir. Yoksa o kadar efor bosa gitmis.
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

merak ediyosan oku birader, sana neyi tartisip neyi tartismadimizi mi anlaticaz.

ne bileyim, insan rpg ler genre olarak neden oluyor, strateji oyunlari neden cut scene den gecilmez oldu, oyun senaryolari neden 3. sinif aksiyon filmlerinden beter, oyun fiyatlarinin yillardir 60 dolarda enflasyona ragmen cakili kalmasi normal mi, dlc ler gizli fiyat artisi mi, konsollara hybrid oyun yapmanin hic mi faydasi olmadi, 10 sene once de cocuklar oyun oynuyordu neden o zaman refined arabirim adi altinda hersey dumbed down edilmiyordu falan filan gibi seyler tartisilir diye bekliyor.

korsan tartisildi ornegin, onu gordum, guzeldi.

yoks ben hizlica ozet gecseydim size simcity nin kendi konu basligindaki 200 sayfada kim ne demis. ondan cok oteye gitmeniz zaten pek mumkun degil.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...