Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PC gaming

axedice

Öne çıkan mesajlar

eldar said:

abi Civ5'i oyun oynanabilir bir hale geldiğinde tüm dlc leriyle aldım 15 dolara. Oynadım iyiydi ama çıkıp da çok güzel şeyler getirmişler helal aynen devam diye şakşakçılık yapmam.
biz de saksakcılık yapmıyoruz yanlıs yaptıgına yanlıs diyoruz. Al diyorum iste terraforming eksik koysalar iyi olurmus. ama drm onlynin de sebebi anlayabilecek kapasiteye sahibiz. Anlatıyoruz. ama anlamak istemeyene anlattıgımız icin de kabahatli biz oluyoruz zaten. Always online DRM dısında piyasada korsanı onleyebilen tek sistem f2p ve bu oyuna uygulanabilecek bir model degil dedik basında. Sen oraları zaten kacırmıssın. bi de yine fakirlik meselesi baktım mesela civ5 ilk cıktıgında 50 dolara cıkmıs. oyun 2 sene gecmis expansion cıkmıs dlcler cıkmıs indirimde yakalayıp almıssın diye aglamıyorsun tek problem bu yoksa o oyunu da ilk gun alsaydın ona da aglıycaktın. Ama bak 2 sene sonradayız oyun catır catır oynanıyor.

Daha simcity cıkalı 2 sene gecmedi nolucagını bilmiyoruz. Denen sudur ki zaten "Dogmamıs bebege don biciyorsunuz". Ya bicin tamam durduran yok da bicmeyip oynayanı da bi rahat bırakın arkadas.
Sosyal ağlarda paylaş

screwy said:

Warhero said:

Nasıl Apple fanları Apple'ın hatalarında "sen Steve Jobs'u anlamıyorsun" diyorsa, Screwy de aynı şekilde savunmuş Simcity'i. Örneğin haritanın küçük olması büyük bir sorun, oyunu kısıtlayıcı bir faktör, çok (epey çok, buna her oyuna 100/100 veren oyun siteleri de dahil) kişi bundan şikayet ediyor. İlerde DLC halinde büyük harita gelmesi mümkün deniyor. Screwy "memnunuz" diyor.
e insanlar dlcden memnun 2 sayfa once gosterim olay civ5 olunca 2 senede 2 expansion 10 dlc problem degil. borderlands olunca dakika 0 season pass okay. Simcity olunca AUW.

yok adama normal dlc/expansion ile day1 ve pre order dlcnin farkını öğretemedik kaç postta bu çok vahim
Sosyal ağlarda paylaş

İyi de benim Civ5'i 2 sene önce almamam tesadüf değil ki. Oyuna baktım inceledim exp.'la ne gelmiş ne gelişmiş. Ondan sonra da indirim bekledim.

Bu arada Simcity net f2p yapılabilecek bir oyun.

Oyun şu anda iyi mi? Hayır. Bu topicte oynamayanlar meselesi değil bu, isteyen istediği foruma baksın. Metacritic'de yorumlara baksın. 2 sene sonra belki iyi olacak bir oyuna neden şu anda para veriyim? Korsana çözüm bu olamaz.

Ayrıca korsan sırf PC oyunlarının sorunu değil. Sinema ve müzik sektöründe daha büyük bir sorun. Ama gidip de plak şirketleri sadece online olarak bağlanıp müzik dinletmeyi zorlamıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

dsici said:

screwy said:

Warhero said:

Nasıl Apple fanları Apple'ın hatalarında "sen Steve Jobs'u anlamıyorsun" diyorsa, Screwy de aynı şekilde savunmuş Simcity'i. Örneğin haritanın küçük olması büyük bir sorun, oyunu kısıtlayıcı bir faktör, çok (epey çok, buna her oyuna 100/100 veren oyun siteleri de dahil) kişi bundan şikayet ediyor. İlerde DLC halinde büyük harita gelmesi mümkün deniyor. Screwy "memnunuz" diyor.
e insanlar dlcden memnun 2 sayfa once gosterim olay civ5 olunca 2 senede 2 expansion 10 dlc problem degil. borderlands olunca dakika 0 season pass okay. Simcity olunca AUW.

yok adama normal dlc/expansion ile day1 ve pre order dlcnin farkını öğretemedik kaç postta bu çok vahim
borderlands in season pass i oyunla aynı gun cıktı. Adamlar oyunu ayrı season pass i ayrı sattılar. cok bi fark goremiyorum borderlands konusuna bi donup bakalım kac kisi aglamıs bu duruma.
Sosyal ağlarda paylaş

eldar said:

İyi de benim Civ5'i 2 sene önce almamam tesadüf değil ki. Oyuna baktım inceledim exp.'la ne gelmiş ne gelişmiş. Ondan sonra da indirim bekledim.

Bu arada Simcity net f2p yapılabilecek bir oyun.
ama bakıyorum forumuna hic kimse "fraxis fag how can you buy this shit" yazmamıs ne garip millet +sı -si konusmus falan. acayip degil mi?

simcity de bragging right yok. varsa bile tam olarak casual oyuncuya satabilecegin bi bragging right degil.
Sosyal ağlarda paylaş

day1 dlc nedir ya? 2 tane cosmetic diğeri tamamen işlevsiz amaçsız yer kaplayan super kahraman binası. bu mu dert oldu? adamlar oyunun essential bir şeyini DLC yapsalar kesinlikle haklısınız diyeceğim. ki olacak bu da. kimse olmayacak da demiyor. 99% 2km2 alanı büyütmeyi DLC yapacaklar. o zaman küfür edebiliriz. adamlar kozmetik, tamamen optional ve oyuna hiçbir etkisi olmayan şeyi 10 dolara kakalamaya çalışıyor* diye niye geriliyorsunuz ki? EA bu, her zaman böyleydi bu adamlar. Simcity ile böyle olmadı ki. gelecekte de böyle olacaklar.

sektör bu yöne kayıyor zaten. borderlands'de aynı şeyi yaptı, bundan sonra süregelen oyunlarda aynı şeyi yapacaklar. sistem çalışıyor çünkü. sistemde 3-5 kişinin satın almasından dolayı çalışmıyor, tüketici bunu istiyor ki arz talep var. talep olmasa arz da olmazdı. ayrıca ben borderlands'ın DLC'sinden son derece memnunum, keşke daha çok çıkartsalar. oyun sana son derece eğlenceli 30 saat gameplay sunuyor, ondan sonra para verip daha fazla contennt satın alıyorsun. istemezsen anlamazsın yani kimse senin borderlands oynamana engel olmuyor ki. ben oyunu alayım ondan sonra sürekli bana bedavaya content tedarik etsinler* nasıl bir mantık ki? eskiden oyunu alıyor, bitiyor aylarca content bekliyorduk. artık adamlar paketler halinde daha düşük fiyata content sunuyor sürekli olarak. ayda bir çıkartsalar bana ayda 1 borderlands deneyimi demektir. zevk alıyorsam ne mutlu bana.
Sosyal ağlarda paylaş

screwy said:

dsici said:

screwy said:

Warhero said:

borderlands in season pass i oyunla aynı gun cıktı. Adamlar oyunu ayrı season pass i ayrı sattılar. cok bi fark goremiyorum borderlands konusuna bi donup bakalım kac kisi aglamıs bu duruma.

ben oynayan biri değilim borderlands. orada da varsa day1 yada pre order dlc onları alanda gözümde aynı kalitededir. mass effect 3 gibi aynı.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

day1 dlc nedir ya? 2 tane cosmetic diğeri tamamen işlevsiz amaçsız yer kaplayan super kahraman binası. bu mu dert oldu? adamlar oyunun essential bir şeyini DLC yapsalar kesinlikle haklısınız diyeceğim. ki olacak bu da. kimse olmayacak da demiyor. 99% 2km2 alanı büyütmeyi DLC yapacaklar. o zaman küfür edebiliriz. adamlar kozmetik, tamamen optional ve oyuna hiçbir etkisi olmayan şeyi 10 dolara kakalamaya çalışıyor* diye niye geriliyorsunuz ki? EA bu, her zaman böyleydi bu adamlar. Simcity ile böyle olmadı ki. gelecekte de böyle olacaklar.

sektör bu yöne kayıyor zaten. borderlands'de aynı şeyi yaptı, bundan sonra süregelen oyunlarda aynı şeyi yapacaklar. sistem çalışıyor çünkü. sistemde 3-5 kişinin satın almasından dolayı çalışmıyor, tüketici bunu istiyor ki arz talep var. talep olmasa arz da olmazdı. ayrıca ben borderlands'ın DLC'sinden son derece memnunum, keşke daha çok çıkartsalar. oyun sana son derece eğlenceli 30 saat gameplay sunuyor, ondan sonra para verip daha fazla contennt satın alıyorsun. istemezsen anlamazsın yani kimse senin borderlands oynamana engel olmuyor ki. ben oyunu alayım ondan sonra sürekli bana bedavaya content tedarik etsinler* nasıl bir mantık ki? eskiden oyunu alıyor, bitiyor aylarca content bekliyorduk. artık adamlar paketler halinde daha düşük fiyata content sunuyor sürekli olarak. ayda bir çıkartsalar bana ayda 1 borderlands deneyimi demektir. zevk alıyorsam ne mutlu bana.

şimdi bu post. hazır mısınız? tamamen fail.

niye?

1- Day 1 DLC / Pre-Order DLC demek developerların oyunu yaparken harcadıkları sürede bir content çıkartıp bunu oyuna eklememeleri yani oyunu EKSİK çıkarmaları demektir.

2- Oyunu alayım sorna sürekli bedava content gelsin diyen oldu mu? Olmadı.

3- DLC yada yüz yıllık expansion pack kavramına karşı çıkan oldu mu? Olmadı. Olduysa da salaktır bu kadar basit.

4- Normal DLC yada expansion pack oyun çıktıktan x zaman sonra çıkar buda isteyen alır isteyen almaz. Developerlar oturup oyunun ilk hali yapılırken 1 yıl sonraki expansion pack'i yapmazlar. Oyun biter. Oyun çıkar. Zaman geçer. DLC develop edilir. DLC çıkar.

5- Hala Day 1 ve Pre-Order DLC ile normal DLC farkını göremiyorsan be daha ne diyeyim sana?
Sosyal ağlarda paylaş

Ya sana oyunun ve always on drm'in sorunlarını yazıyoruz banane beni etkilemiyor diyorsun. E aferin sana seni etkilemiyor şahane bu sorunun sorun olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Hala Pre-Order DLC ile Simcity'nin expansion'ını kıyaslıyorsun. Cidden çok ilginç bi kafa yapısı.
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca bu arada siz ne sanıyosunuz yani adamlar oyunu yaparken oyunun nerelere expand edebilecegini hesaplamadan mı yapılıyor. Oyunların release edildigi nokta senden alcagı paradan edicegi karın oyunun o kısmına harcadıgı parayı gecip yeterli karı getirdigindeki noktadır. Yok oyun bitmeden release edilmiycekmis ozaman oyuna 150 dolar istiycek herif.
Sosyal ağlarda paylaş

DLC işinde takdir ettiğim firma sorarsan Paradox derim. 2 oyunu kıyaslayalım bu topicte adı geçen Simcity ve benim beğendiğim örnek CK2 olsun.

Simcity: Pre Order ve Day 1 DLC.

Bu bildiğin oyunu eksik çıkarmak ve gerisini ekstra paradan satmaktır. Hırsızlıktan başka bir şey değil.

CK2: Zamana yayılmış, developerların oyunu çıkarırken zaman harcamadığı, SONRADAN eklenen kozmetik DLCler (çok makul fiyata) VE gerçek eski manada expansion pack diyebileceğimiz yine SONRADAN develop edilerek oyuna eklenmiş DLCler (islam, republic vs)

Farkı görebiliyor musun? Eğer CK2 ilk çıktığı gün şuandaki tüm DLCleri de satışta olsaydı yada bazıları o zaman da aynı şeyi Paradox'a derdim. Oyunun bi kısmını çıkarıp eksik satıyorlar diye. Ama bunlar SONRADAN develop edildi. Fark bu işte aradaki.

Hele ME3 oyuna hikaye bazında eksiklik ile çıkarıyor bide kozmetik bile değil o zaten çok ayrı bi kafa Simcity onun yanında şahane kalır
Sosyal ağlarda paylaş

screwy said:

e beni etkilemiyorsa dunyanın %90ını etkilemiyorsa bu sorun degildir iste sadece senin icin sorundur. senin anlayamayadıgın nokta bu. ve daha once de anlattım simcity 4 duruyor. oynamaya devam. problem yok yani. off drm.

bi araştırmayla gel kaç kişi oyunu almış ve kaç kişi mahalle yönetmek, retarded AI ve bozuk agent sistemi için almamış diye o zaman yüzde kaçı etkiliyor ortaya çıkar.
Sosyal ağlarda paylaş

dsici said:

bingildak said:

şimdi bu post. hazır mısınız? tamamen fail.

niye?

1- Day 1 DLC / Pre-Order DLC demek developerların oyunu yaparken harcadıkları sürede bir content çıkartıp bunu oyuna eklememeleri yani oyunu EKSİK çıkarmaları demektir.

2- Oyunu alayım sorna sürekli bedava content gelsin diyen oldu mu? Olmadı.

3- DLC yada yüz yıllık expansion pack kavramına karşı çıkan oldu mu? Olmadı. Olduysa da salaktır bu kadar basit.

4- Normal DLC yada expansion pack oyun çıktıktan x zaman sonra çıkar buda isteyen alır isteyen almaz. Developerlar oturup oyunun ilk hali yapılırken 1 yıl sonraki expansion pack'i yapmazlar. Oyun biter. Oyun çıkar. Zaman geçer. DLC develop edilir. DLC çıkar.

5- Hala Day 1 ve Pre-Order DLC ile normal DLC farkını göremiyorsan be daha ne diyeyim sana?

söylenen herşey sana söylenmiş olmuyor, ağzına vurdular yanıtı diye herşeyi üzerine almanın manası yok.

"Day 1 DLC / Pre-Order DLC demek developerların oyunu yaparken harcadıkları sürede bir content çıkartıp bunu oyuna eklememeleri yani oyunu EKSİK çıkarmaları demektir. "

aslında ciddiye alıp yanıt vermemen gerek şunu dedikten sonra ama sana genel kültür olsun diye söylüyorum. oyun yapım stüdyoları tek kişi ile çalışmıyor. var olan binalara kozmetik olarak farklı facing dizayn eden insanlar ile oyunu geliştiren insanlar aynı değil. cosmetic olarak 10 tane binanın farklı grafiklere sahip olmasının oyunun gelişmesine en ufak bir balta vurmaz. content değil çünkü. düşünülmesi, planlanması veya farklı bir kodlama gerektiren bir şey değil.

oyunun çıkan dlc'lerinden hiçbiri content değil. geliştiren ekibin asıl oyundan ayrılıp dlc'e vakit harcamasını gerektiren. borderlandsde de böyle olmadı zaten.

"Normal DLC yada expansion pack oyun çıktıktan x zaman sonra çıkar buda isteyen alır isteyen almaz. Developerlar oturup oyunun ilk hali yapılırken 1 yıl sonraki expansion pack'i yapmazlar. Oyun biter. Oyun çıkar. Zaman geçer. DLC develop edilir. DLC çıkar"

dediğin şekilde oldu yanı aynen.

cosmetic =/= content

"Hala Day 1 ve Pre-Order DLC ile normal DLC farkını göremiyorsan be daha ne diyeyim sana?"

bir şey deme, okumaya araştırmaya öğrenmeye odaklan.
Sosyal ağlarda paylaş

screwy said:

iste sen gercekten kendini yiyorsun SONRADAN diye. onların hepsi ilk cizilen model icersinde dusunuluyordur.

düşünüp planlamak ayrı bişi oturup yapmak apayrı. elbette düşünülecek şu şu şu gibi şeyler ekleyebiliriz ileride diye. ama oturup eklemek apayrı bi olay. simcity'de ise şunları ekleyebiliriz, hatta ekledik. ama oyuna koymadık para ver biraz daha onları da gör oluyor
Sosyal ağlarda paylaş

Flassh said:

paticikte bile dlc denilen şeyin savunulması gamingin öldüğünün kanıtı :(

zamansız ve oyunun içinde default olarak olması gereken şeylerin DLC altında satılmasına ben son derece karşıyım, EA kesinlikle de yapacak, ama adamlar binalara facing giydirip 10 dolara satıyor diye ağlamanın da manası yok. tamamen işlevsiz, optional, oyuna hiçbir etkisi olmayan bir şey. almasan eksik kalmıyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...