Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PC gaming

axedice

Öne çıkan mesajlar

2 3 topikte tartışmışız burdan devam edelim. PCGA, leipzigde ignle röportaj yaptıktan sonra oyun endüstrisi raporunu da açıklamış. 10.7 milyar dolarlık pc gaming endüstrisinde pasta payları

4.8M$ Online oyunlar
3.2M$ Kutu oyun
2.0M$ Dijital satış (download)
0.8M$ Reklam vs.

Online oyunlarda ve dijital satışlarda çok büyük bi artış gerçekleştiğini ve sektörün artık bu yönde yatırım yapacağını söylüyorlar. Ayrıca korsan oyun ve pc vs. konsol çatışmasına da değinmişler.

said:
The Internet has opened this market up to mass distribution and innovative business models. The Internet-connected PC enjoys unfettered access to all content. Today, games are distributed digitally to more consumers than retail.

...

Piracy is stealing. It's as bad as taking money from someone's wallet. Those users that do it often hide behind a number of excuses. We are very serious about addressing all aspects of this issue. But this includes not treating honest and desired users as bad guys. Poor anti-theft measures are part of the problem. They help justify downloading illegal non-protected copies and they cause resentment. The subcommittee is aware of all of these and is working on them. It's a big subject

Bu arada bu PC Gaming Allianceın 9 büyük üyesinden 6 tanesinin donanım geliştirici olduğunu belirtmek lazım.

tl;dr PCde konsol kadar kar yok, o yüzden tüm pc oyunları artık konsola da çıkıcak. Bide daha çok ekran kartı satabilmek için internet satışı ve online oyunlara güveniyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır oradan devam etmeyelim çünkü o konunun bu yazıyla alakası yok.

Korsanın ilacı digital download, bunu bilir bunu söylerim. Malesef Amerikalı hala anlayamadı. Olmuyor işte satamıyorsun legal kopyayı, bari box dağıtamadığın ülkelere netten sat. Dijitale yönelme Steam'den beri var olan birşey, bunu görmek için sektör analisti olmak gerekmiyor.

MMORPG başlı başına çılgınlık. İş para kazanmaya gelince subscription > * . Hala adam gibi multi platform yapamadılar. Release etmekle bitmiyor, kaldı 39 fırın ekmek. Yakın tarihte yapacaklarını da sanmıyorum ki zaten WoW gibi her tekere çomak sokabilen bir faktör var.
Sosyal ağlarda paylaş

WoW saçma derecede çıtayı yükseltti. Şu anda mmorpg piyasasına girilmez, en azından 2 hatta 3 sene sonrasını düşünüp mmorpg yapmak lazım. Kaldı ki Universe of Starcraft diye bir sorun çıkacak o zaman da.

Kırpık fiyatla dijital satış en mantıklı çözüm gibi gözüküyor şu sıralar. Orjinal oyun oynayıp da adam akıllı internet bağlantısı olmayan biri yoktur herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

valla download satışlarından ben birşey anlamadım, ya aynı fiyata ya da neredeyse aynı fiyata satıyorlar aşağı yukarı. ama ne kutu var, ne kitapçık vs var, diske yazma maliyeti ve disk patlarsa riski de bana ait. madem araya aracı koymuyorsun, bari makul bir indirim yap.

oyunlar son 15 yılda çok pahalandı, iki katına çıktı denebilir fiyatları rahatlıkla. maliyetler katlanmakla beraber satışlar da katlandı ve dahası multi-platform yapılabilir hale gelindi. kendileri bile uğraşmadan üçüncü şirkete fason yaptırabiliyorlar.

mmorpg olayı dot.com babıl gibi patlayacak muhtemelen, o göz kamaştıran, milyonlarca ücretli abonesi olan oyun sayısı işte wow ve belki 1-2 kore oyunu. yeterince şirket kapital batırınca akıllanacaklarını sanıyorum.

kopyaya laf etmek yerine fiyatları makul düzeye getirseler eşi benzeri görülmemiş satış patlaması yaşanır rahatlıkla. yüz milyonlarca pc var, bunların hatırı sayılır kısmında öyle veya böyle oyun oynanıyor. sen kopya korumasının yanında fiyatı uygun hale getirsen o adam "ne uğraşıcam" deyip satın alacak.

fiyatlar nispeten fakir ülkelerde düşmek bir yana katlamalı daha yüksek hep. psp alsam mı diye düşünüyordum geçenlerde. baktım abd fiyatı 169$. aaa fena değil dedim, türk sitelerinde bakmaya başladım. kaç peki? 300$! oyunları desen onlar da hepsi iki katı fiyatlarda (25$'lık oyun 50$ burada) ve bulamıyorsun istediklerini ayrıca. öbür konsol oyunlarını, pc oyunlarını zaten biliyorsunuz ne halde fiyatları. uyduruk birkaç oyun alsan bilgisayar parası çıkacak nerdeyse.

dünyanın her köşesinde on milyonlarca, belki de yüz milyonlarca müşteri kaçırdıklarının farkında değiller mi, yoksa cidden salaklar mı bilemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

arcane'in dedigini destekliyorum valla... her oyunu ea storedaki gibi veya steamdeki gibi dl edebilsem hic kopya ile ugrasmam valla... ama samin dedigi gibi maliyeti de dusurmeleri lazim... oyunu digital olarak almak daha karli olmali.

yanniz byle bisi olursa orjinali almaya gerek kalamaycak ve bir cok ulke bu mallara koydugu korkunc vergilerden olacak... belki bunun da bir etkisi vardir?
Sosyal ağlarda paylaş

Reklam aslında oyunlarda biraz rahatsız edici bişey. Yani, tamamen günümüz dünyasında olanlar normal ( billboardlar vs, atmosfere de katkı yapıyorlar ) ama mesela fantazi temalı oyuna ne yapacaksın? Arada reklam verecek ekranın bi yerine bu da oyunu oynarken hiç hoş değil. Çözüm: korsancılar bu sefer de reklamları filtreleyecekler.
Sosyal ağlarda paylaş

gijital download güzel tabi, ama tek ele düşmemesi gerektiğine inanıyorum.

özellikle alakalı alakszı her oyunu oynarken zorlunlu olarak steam'ın kendi programını acmaısna karşıyım.

oyun ici reklam zaten yıllardır olan bişey, ama her oyunada olması pek mümkün deil, ki artık her oyunanerdeyse intel ve nvdia reklamı alınıyor zaten
Sosyal ağlarda paylaş

Evet downloadun daha ucuz olması lazım ama malesef değil. Gerçi şöyle bir artısı var, burada eski oyunlar ucuzlamıyor ancak nette ucuzluyor. Çok sevdiğin bir oyunu 9.99'a alabilmek acayip güzel birşey. Oyunun hiç bulunmamasına değinmiyorum bile.

Oyun içi reklam benim için deal breaker. O konseptin tutacağını hiç sanmıyorum. Kesinlikle atmosferi bozmaması lazım yani spor oyunlarındaki gibi zaten reklam olan yerlerde olmalı aksi halde o oyunu orjinal almam.

Her digital download imkanı Steam gibi değil. Bazılarında ara yazılım çalıştırmadan oyunu açabiliyorsun. Valve oyunlarını saymayın bile, neredeyse Steam'in paravan şirketi denilebilir. Gerçi Steam en kıl eden olsa da aynı zamanda en iyisi olmakta.
Sosyal ağlarda paylaş

Digital downloadda fiyatların yüksek olmasının nedeni site/server sahipleri. Az tanınmış siteler bile satış üzerinden en az %30-40 istiyor. %60 isteyen bile var. Valveın başındaki adam Gabe Newell kutu satışlardan çok daha karlı bi dağıtım hedefliyoruz diyor ama steam nerdeyse monopol olduğu için şimdilik kazın ayağı öyle değil.

Stardock falan da bu işe girdi ama heralde microsoft kendi steamini kurana kadar ciddi bir rekabet olmayacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Ee katılmıyorum, Eve Online ve Age of Conan'da oyundan ya da firmadan kaynaklı haricinde hiçbir bağlantı sorunu yaşamadım. WoW'da çok sık oluyor ama, sorunun da blizzard'ın kullandığı altyapıdan kaynaklandığını iddia edenler de var.

50 ms yerine belki 150ms de oynuyorsunuz ama FPS değilse oynadığınız oyun o kadar ciddi farketmiyor. Ki TF2de genelde 60-80ms arası alıyorum yurt dışında iyi serverlara o yüzden sorun yok bence :)
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...