DoGMeaT Mesaj tarihi: Aralık 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2008 Venator said: Bi dakika, bu cruizerg nasıl iyi amiralli kalabalık Carrier Task Forcelara dayanabiliyor ki? Hele ki carrier positioning doktrinleri halledilmişse, yakınına bile gelemez bunlar carrierların, uzaktan da carrierlar teker teker indirir hepsini. Yoksa bişey mi kaçırıyorum? CVL Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Aralık 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2008 olay Cag ve CV ya. olay o yani. CVL çok etkisiz, şayet CV ler gibi upgrade olmuyor cagleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Aralık 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2008 Cruisezergler kesinlikle en baba takım adı üstünde zerg gibi pompalıyorsun, 1-2 filo kaybetsende IC ve zaman açısından hiç dokunmuyor çünkü hemen 2-3 tane daha yapabiliyosun ii IC varsa, ama 1-2 tane batarken senin karşındaki bayağı bir yara alıyor, son model yeni yapıyım diyene dek sen zaten kaybettiklweini tekrar yapıp filo pumplıyorsun paso:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Aralık 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2008 CV nin olayı hayvani detection sağlaması, 200 km reden falan engage etmesi CA ve CL leri. Ordan en yapacak o gemiler hiç bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Efrasiyab said: hehe bunlar FClerle beraber hem en ucuz hemde en efektif filo. Hatta gamey bile kabul ediliyor oyunda. o Yamatosuyla hava atan arkadaş 1.yi belki indirir ama sıra 2.ye geldiğinde kendi filosu denizin dibinde hoş bir anı olur:D menziline girmiyorum ki ben adamın. bb doktrinleri ve en iyi grand admirali koyunca uçak gemisi dışında tehdit yok. her saat sonunda düzineyle gemi batar o filoda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 E dogru CVL aradaki farki kapatiyor biraz da, şans eseri o CVL vurulursa filo çöpe gider. Overpowered bişey istiyorsanız 100-200 tane sadece DD yapın, ne varsa silip süpürüyorlar CTF dahil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Sam said: Efrasiyab said: hehe bunlar FClerle beraber hem en ucuz hemde en efektif filo. Hatta gamey bile kabul ediliyor oyunda. o Yamatosuyla hava atan arkadaş 1.yi belki indirir ama sıra 2.ye geldiğinde kendi filosu denizin dibinde hoş bir anı olur:D menziline girmiyorum ki ben adamın. bb doktrinleri ve en iyi grand admirali koyunca uçak gemisi dışında tehdit yok. her saat sonunda düzineyle gemi batar o filoda. Bence bir dene bakalım:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 ben yüzlerce gemi batırıyorum ki carrier'lar dahil, yağmurlu havada yakalarsam onları bile defetmek mümkün. zaten cl filosunda efficiency penalty dağ gibi olacaktır öyle tonla gemi varsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 olay şu. söz konusu olan filo CVL ler sayesinde carrierların rangeine girebiliyor,istediğin kadar doctorine kas SAG(BBlerden fln oluşan bir grup) ile karşılarşırsa bütün gemilerine kaybetse bile o SAG'a öyle bir zarar verirki,IC yönünden karlı çıkar,bunun kaçarı yok. çatışmayı kaybetsede,savaşı kazanır cruizerg. burda birkaç kere söylenen devasa destroyer yığınlarınıda denemedim ama duymuştum çok etkili olduklarını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 neyine zarar veriyor, adam batıramayacak ki super-bb'leri. diyelim hasar gördü, çekerim meydandan hemen zaten saatler geçmiş olur. ben gemi kaybetmem ama rakibin çoğu denizin dibini boylar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 ama batırabiliyor. batıramasa bile sen o gemileri tamir için limana çektiğinde tamir etiğindede ic harcıyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 (assemb tech olmadan) 1938 model CA 5.6 IC ile 248 gün= 1388 ic-gün 1938 CL+FC 5IC 176gün = 880 ic-gün 1938 SHBB 8IC 584 gün = 4672 ic-gün yani tek bir 2CLFC+2CA 1SHBB'den çok daha ucuz. söz konusu olan shbb'nin işe yaraması için birde screene ihtiyacı olduğundan,aradaki fark dahada açılacak. assembly techi ile aradaki fiyat farkı biraz daha artıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 yavaş batırsın diyorum, ben istediğim zaman combat'tan çekeceğim filoyu. super-bb denilen olayı batıracak en son şey ağır stack penalty yemiş cl sürüsü. siz 1920 model bb batırmışsınızdır olsa olsa. takip ederse yine azami menzilden başlayacak, yine batıracağım düzineyle. bir de şöyle bir fark var ki super-bb batmıyor. dediğiniz gibi bir filo halindeyken her biri 10 tane batırır rahat kendi başlarına bıraksam bile. eşit boydaysa filolar sizinki yokolur. sizinki daha büyükse stack penalty benim lehime. ha tabii bütün bunlar sizin cl'lerin menzile girebildiği varsayımı üzerine ki ilk kapışma başladığında sizin cvl batar, ben geri çekilirim. kovaladığınızda geri kalanları azami menzilden bombalarım aynen. elbette ki screen kullanacağım ve zaten o nedenle benim filom ic namına daha getirili olacak. 32 tane bb dolaştırmıyorum elbette ki. :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irenikus Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 acaba yine belli süper güçleri seçmeye mi mahkum olacağız yoksa figüran devletleri geliştirme imkanımız olacak mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 türkiye hiçbir zaman bir almanya olamaz bu oyunda, öyle bir mekanik olmadığı gibi öyle bir zaman penceresi de yok. olmasın da zaten. abidik gubidik tannu tuva ile kapışmayalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 tabiki kaçırabilirsin filoyu=) ama ben niye kaçıramayayım? filolar eşit sayıda değil,olamazda zaten,sen 6SHBB+10 eskort yapana kadar ben yaklaşık 15CA+15CLFC yapabiliyorum gemiler hasar gördükçe çekip arkada hasarsız bekleyenleri savaşa sürüyorum. aradaki fire distance farkı çok değil,senin SHBBlerin 36,benim filomda 34 kmde savaşabilir.2 tarafında amiralleri aynı derecedeyse hiç zor değil o 2kmyi kapamak.CVL olmasa bile,ki olacak. ayrıca bu taktikle benim daha fazla gemim olacak= daha fazla auto promotion=daha iyi amiraller. en önemli nokta şu,menzile girdiğinde senin 6 gemin savaşıyor olacak, 28x6 damage =174, %14 stack penalty = 132 damage benimse diyelimki 30(isteğime göre değişir) 10CA 11x10 = 110 20CL+FC 20x11 =220 toplam 330,%28 stack penalty = 237 damage senden daha az IC harcadığım filom seninkinden daha fazla hasar veriyor. ama asıl öenmli olan,seninkinden hala daha az ic harcadığım halde savaşa sürebileceğim daha bir filom daha var. test edildi ve onlayndı bu taktikler dostum,senin gibi düşünürdüm bende eskiden,sonra elime verdiler bismarkı tripitzi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 abi ben şuna çok sinir oluyorum vickydede böyle oyun bitince hiçbirşey olmuyor arkadaş sinir oluyorum ya böyle bi vidyo olsun ne bilim bi yazı olsun olmadı böyle acaip detaylı statistikler olsun yada ne bilim 10-15 yazı yazsınlar duruma göre biri çıksın gelecekte şöle şöyle oldu falan diye kendimi kullanılmış hissediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 hehe, en fazla 45te terk ettim oyunu. tek bitirdiğim Kuzey Afrika ve SCW savaş senaryolarıydı. HEm abi 65e kadar 30 yıl oynayan var mı ki:S? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 DoGMeaT said: test edildi ve onlayndı bu taktikler dostum,senin gibi düşünürdüm bende eskiden,sonra elime verdiler bismarkı tripitzi. Aynen, çatışmalarda kaybedersin savaşı kazanırsın, taktiksel değil ama stratejik üstünlük:D Ama genede şöle SHBBli baba bi filo her zaman yaparım çok havalı duruyor:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 şöyle bir durum var ki gemilerin hasar görünce hemen çekemeyeceksin, ateş gücün aynı değil. ilk birkaç saatte gemi kaybetmiş olacaksın çoktan. filoları aynı boyda tutarsan senin her yeni sürdüğün filoda o menzili kapayana kadar gemi batıracağım. (kapadığını varsayıyoruz ki o menzil kapamak o kadar kolay olsa carrier denizlerin şahı olmazdı oyunda) azami menzilde çarpışıyorsak sen hasar vermiyorsun. cruiser menzilinde çarpışıyorsak benim screen'ler de vuruyor, dmg'leri de yine onlar alıyor başlıca. o cvl de batacak. senin yapacağın azami olay benim gemilerimi 1-2 ay tamire sokmam olacaktır ki onlarca gemi kaybedeceksin bunu yaptırabilmek için. nihayetinde benim filom ufalmazken sen IC gömmeye devam edeceksin batan gemilerin yerine. ben de IC gömersem ikinci bir filo daha çıkaracağım 1-2 yıla ve denizlerden sileceğim yedek filonu da, esas filonu da. :P ha ayrıca evet, zamanında kaçırmazsan elbette herşey batar. olay şu ki menzili kapatana kadar her zaman dimaj yenir. eğer gemilerin o süreye dayanabiliyorsa carrier filosuna karşı bile şansın var. cruiser bunu kaldıracak kapasitede değil, özellikle de en zayıf olduğu sea defence'ine karşı en güçlü sea attack'a sahip düşman çıkarsa karşına. sen zaten öyle bir filo yapacaksan ben 10sbb & 20 cl ile çıkarım karşına. 6 taneyle yetinmem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 ya bi kere içinde CVL olan bir filonun menzili kapatamaması diye birşey yokki. carrierın alası gelsin. ister bug de ister abuse,CVL'ler instant teleport ediyor filonu atış menziline. azami menzilde çatışmamamız için CVL'lerimi batırman,çatışmadan çekilip yine çatışmaya girmen gerekir.ölme eşşeğim ölme? yada amiralımın skill 0 olması gerekir oda ayrı konu. senin screenlerin ateş etmeleri için CL+FC yapman gerekir o zaten benim dediğim taktiğin daha pahalı versyonu. damageları screenler almaz,ucaklar ve carrier dışında hiçbir gemi capital varken screen'e ateş etmiyor. senin 10SHBB+20screen ile karşıma gelmen benim en mutlu olacağım şey olur,çünkü filolarımızın arasında sayı farkı giderek dahada artıcak. ayrıca sen o filoya karşıma çıakrana kadar denizin kontrolunu bana bırakmış olursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Evet, akademik açıdan en güzel Dogmeat anlatabiliyor dediklerimi. Kendisine derin teşekkürlerimi ve takdirleri iletiyorum:)(tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 kaç tane cvl var bilmiyorum da batması gayet kolay gemi onlar. bir saat var, bir saat yok kıvamında. ayrıca gayet screen'ler alıyor dmg, varsayalım ki senin menzilinde çarpışıyoruz. benim ortaya koyduğum ateş gücü ile sen zaten her saat hatırı sayılır gemi kaybedeceksin. ateş gücün her saat daha da azalacak. hasar alırım ama gemi batmadığı sürece tamir edilebilir. benim kaybedeceğim screen'den çok daha fazla gemi kaybedeceksin. kaldı ki cvl'ler battığı anda geri çekilip tekrar üstüne gelmeyeceğimi garanti eden hiçbir şey yok. sen bana kaçana kadar ölümcül hasar veremezsin ama ben her defasında verebilirim. ha kaldı ki denizin kontrolüne savaşın başında ihtiyacı olan bir ülkeyle oynamıyorum muhtemelen ki shbb filosu kuruyorum zaten. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 Sam, dediğin doğru da ekonomik olarak koyuyor o tip taktikler işte, adam 30 tane DD ile gelmeyecek sana 10 tane 30luk filo ile gelecek; ve sen hasar ala ala sonunda batıracak gemilerini ya da limana çekilmek zorunda kalacaksın. Bir de sen SHBB kaybettin mi tekrar inşa etmen 2 yıl, adam gerekirse 40 tane DD/CL kaybetsin geri getirmesi onları bikaç ay :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 ya şimdi bu oyun eu3 gibi pixel shader 2.0 filan istiyomu gereksiz yere? buda bonus AAR http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=371592 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar