Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rektör Atamalarında Siyasi Bir Etmen Aramak Çirkinliktir (Yerseniz... Rektörden AKP sloganı ile kutlama)

fedaykin

Öne çıkan mesajlar

Uludağ Üniversitesi’nde en fazla oyu alan Prof. Dr. Merih Yurtkuran’ın YÖK tarafından liste dışı bırakılmasıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün işbaşına getirdiği yeni rektörü Prof. Dr. Medet Mete Cengiz, makamında AKP’nin sloganı olan, ''Durmak yok yola devam'' yazan pastayı kesti. AKP’ye yakınlığı ile bilinen Çavuşoğlu Holding’in patronu Muhammed Çavuşoğlu’nun getirdiği pastayı kesip ziyaretçilerine tattıran Cengiz, eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’nun çok yakın arkadaşı olarak biliniyor. Aksu’nun, Cengiz’in liste başı yapılması için çaba harcadığı da öne sürülmüştü.

Cumhuriyet
20.08.2008
Sosyal ağlarda paylaş

işte gün oldu devran döndü bunlar geldi. ben zamanında çok dedim bu düzeni savunmayın arkadaşlar gün olur devran döner ve o bozuk sistemi kullanacak adamlar bizim alkışlamadığımız adamlar olur diye. o zamanlar başlık sahibi dahil bu forumu şimdi terketmiş birçok kişi sert biçimde karşı çıkmıştı bana. şimdi başkaları gün olur devran döner demeye başladı. evet gün olur devran yine döner ama bu sefer dümene kim geçer hiç bilinmez. umutlanmayın benimki dümeni alıcak diye.
Sosyal ağlarda paylaş

Sufi said:
işte gün oldu devran döndü bunlar geldi. ben zamanında çok dedim bu düzeni savunmayın arkadaşlar gün olur devran döner ve o bozuk sistemi kullanacak adamlar bizim alkışlamadığımız adamlar olur diye. o zamanlar başlık sahibi dahil bu forumu şimdi terketmiş birçok kişi sert biçimde karşı çıkmıştı bana. şimdi başkaları gün olur devran döner demeye başladı. evet gün olur devran yine döner ama bu sefer dümene kim geçer hiç bilinmez. umutlanmayın benimki dümeni alıcak diye.

secimlerde barajin %2'ye dusmesini savundum(k) da noldu... degisen bisi yok. kucuk partiler seslerini duyuramiyor, o kadar.

eskiden mesut yilmaz calinca kizilirdi, simdi akp daha ahenkli caliyor, degisen bisi yok :P
Sosyal ağlarda paylaş

Değişim diye diye başa gelenlerin aynı tas aynı hamam uygulamasınadır lafımız. Hani şu halkın içinden gelip demokrasi yıldızı olanlaradır. 6 senedir başta olup, yasada hiçbir değişiklik yapmayıp, kendi başlarına gelirken eleştirip, devran dönüp güç kendilerine geçince zincirden kopmuşçasına aynı şeyi yapanlaradır.
Sırf şu pasta olayı bile mevzunun ne kadar garip olduğunu ortaya koyuyor.

Yoksa o yasanın Kenan Paşa'nın halt yemesi olduğunu, herkesin kendine yonttuğunu tekrar tekrar söylememize gerek olduğunu sanmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

baskı uygulamalarına işimize gelince sessiz kalmak bu bahsettiğim bozukluğu desteklemenin en basit ve en geçerli yoludur bone. insanların dilleri ve şarkıları yasaklanırken yasaklı dille konuşulan yerlerde doğmayanlar sustu. bir insan sadece şiir yazdığı halde vatandaşlıktan çıkarılırken şairle aynı düşüncede olmayan islamcı ve türkçüler sustu. diğer herkes günlük kıyafetiyle içeri girebildiği halde saçı örten günlük kıyafetiyle okuluna gitmek isteyen reşit insanlar kapılardan çevrilirken diğer herkes sustu. alevilerin varlığı görmezden gelinirken yine hemen herkes sustu.

benim bahsettiğim bunlardır. bunlardan bir veya birkaçına "ama bu uygulama doğrudur çünkü hede ve hödö" diyecek bir sürü insan var. aslında hemen hemen herkes bunlardan birkaçına (ve hemen aklıma gelmeyen daha birsürüsüne) çeşitli gerekçelerle onay verebiliyor hala. ama işte siyasi gerekçelerle baskının legal sayıldığı bir toplumdan baskının yönü gün olup devranın dönmesiyle değişiverir. önceden baskıya sessiz kalanlar feryat etmeye başlarlar ama önceden feryat figan edenler de bu kez susarlar.

daha eskisini bulamadım. forum dbase'i sadeleştirilirken çok mesajım gitmiş. ama 6 yıldır bunları söylüyorum. tekrar c/p yapayım. nasıl olsa aynı şeyi söylüyorum cümleler farklı oluyor. bu kez cümleler de aynı olsun:

sufi - aralık 2007 said:
faşist yapı mevcutsa gelen kişi ne düşüncede olursa olsun gelenin işine yarar. dün başkasının işine yarıyordu bugün bunların işine yarıyor. entellektüelimiz de oraya yerleşip faşist oyuncaklarla oynayan yaramaz çocukları ayıplıyor. faşist oyuncakları kaldıralım diyenlere de ya gülünüyor ya da sus bi dakka abicim deniyor.
yani bonecum akpdeki faşizan hareketlerden önce faşizan toolları yoketmek lazım. dün kendisi gibi düşünenlerin elinde olan faşizan toollardan rahatsız olmayanlar bugün toollar el değiştirince kıpırdanmaya başladılar ama hala işin özünde değil pansumanındalar.
Sosyal ağlarda paylaş

ampüllü pasta....

adamlar öyle sistemli bir şekilde kafa yapılarını geçirmeye çalışıyorlar ki millete...
çünkü biliyolar ki 2 ses çıkarıp biteceke her şey.. sadece konuşuyoruz.

mesela kömür dağıtıyorlar "DEMOGOJİ!" deniyor hemen... evet adamlar da inkar etmiyor ki... oy toplamak için döner ekmek kola dağıtan bi gp vardı az farkla barajı kaçırdılar... demogoji bu ülkede satıyor.

konuya dönersek, adamların doğru yaptıgı bir taktik var. piramidin en altını çok iyi besliyorlar, kaçak kuran kursları, dinci eğitim kurumları ve dershaneleri, "bedava" yemek, yatacak yer, iş, ucuzcu dinci market...

adım adım, ülke Atatürk'ün adını unutacak... bir nevi Türk olma bilincinin asimilasyonu, ortadoğu şeriat düzeni... adım adım... ABD nin büyük kumarı..

küresel ısınma gibi ilerliyor.. önüne geçilemez ama sadece süresi uzatılabilir.

mgk sivilleştirildi, soruşturmalarla askerin eli çektirildi, sonunda özerkliğini savunduğumuz yüksek eğitim kurumlarına parti yanlıları getirildi.. 3 adım kaldı amaçlarına...

fikirlerini paylaşmasam şiddetle karşı çıksam da çok güzel uyguluyorlar taktiği... siyaseti biliyorlar adamlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...