Bone Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 http://www.hurriyet.com.tr/magazin/anasayfa/9702424.asp?gid=229&sz=75793 Hala ogrenemedik su isi. Gelen turisti "nasil olsa para bilmez" diyip kaziklamak senin isine yaramiyor be oglum. Bir musteriyi yoldugunda o adam gidip kendi ulkesinde "Turkiye'ye gitmeyin" diyecektir belki. Paragozlulugunu doyurmak ugruna adami kaziklamasan, adam arkadaslarina senin magazani tavsiye etse, her yaz sana daha cok musteri gelse fena mi olur? Ama yok iste, bizdeki esnaf zihniyeti bu kadar bayagi... Yukardaki ornek gibi RTL'de rezil olursun iste boyle :) Bosuna yurtdisinda "10 milyonluk haliyi 100 milyona satan Turkler" olarak taninmiyoruz :P Tatil politikamiz bir tuhaf. Hotellerde Turkleri kazikliyoruz, alisveriste yabancilari... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Fakat bu sadece bizim ülkede değil birçok ülkede uyanıklar tarafından yapılmakta. ALman turistlere bu oldu ise , bide almanyada türk turistlerin başına gelenlere onların gözüne sokmak lazım. Heryerde olan birşeyi sadece türkiyede bu var gibi gösterilmesi gayet nasıl diyim , düzenbaz bir davranış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 iyide bu boku yiyen asil devlet yere batan sarnicinin girisine sole bi yazi war GIRIS UC YTL ENTRANCE 10 YTL bu ne ki simdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_ClymoR_ Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 BonePART said: iyide bu boku yiyen asil devlet yere batan sarnicinin girisine sole bi yazi war GIRIS UC YTL ENTRANCE 10 YTL bu ne ki simdiahah hiç gitmedim ama süpermiş ingilizce konuştukları için ek ücret istemişler:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Bone aşağı yukarı birçok ülkede o vardır. Bazı ülkelerde yerli vatandaştan o tarz yerlere girişte para alınmaz iken turistlerden alınır. Veya daha fazla alınır. Yere batan sarnıcına bikaç defa gittim ama hakatten o tarz bir abestlik dikkatimi çekmedi. Eğer cidden var ise insan en azından işi göstere göstere değil de gizliden yapar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Horizon Bütün dünyadaki herseyi Türkler aleyhine dönen komplolar olarak görüp direkt savunmaya geçmesek güzel olucak çünkü ne olursa olsun savunulacak bir yanı yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 bone sadece esnafta mı var sence o kurnazlık? bi devlete hukumete bak istersen neden ormanlar satılıyo sahiller satılıyo gemicikler alınıyo usulsuzlukler yapılıyo, herkes kendini kurtarma derdinde, adam bilmiyomu bunları yapmasa 20 sene icinde turkiye cok daha guzel bi yer olucak herkese, kendisine de faydası olucak, ama 20 sene bekleyip herkese 10 ytl kazandırmak varken dogal olarak insan 1 ayda kendine 10000ytl kazanmayı seciyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masteis Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 oha aynı olaya bi kere denk geldik. bizim arkadaşın yabancı bi kız arkadaşı vardı. terliği yolda kopunca ayak üstü bi terlik alalım dedik. bu ilk girdi bizde orda başka terliklere bakıyoruz. kız fiyatı sorunca 25 euro demişti. o kadar mal ki satıcı terlikte koca koca 25 YTL yazıyor kızın yanına gidince adam lafı dolandırıp tekrardan 25 ytl dedi fiyatına. Ama yabancılarda saf be kardeşim YTL yazısını görüp euro olarak ödeme yapabilecek kadar saflar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 ama suda war o komik ayni otel yabanciya 30 euro geceligi turk olarak yer sorunca yok illa israr edersen 100 euro ulan turk insani olarak msaraf olmasin diye az yemek yeriz az icki iceriz 3 kati fiyat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 throine said: Horizon Bütün dünyadaki herseyi Türkler aleyhine dönen komplolar olarak görüp direkt savunmaya geçmesek güzel olucak çünkü ne olursa olsun savunulacak bir yanı yok. Ben direk savunma yapmıyorum sadece türklerde bu var gibi bir hava yaratılmaya çalışılmasından rahatsız olduğumu söylüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 BonePART said: ama suda war o komik ayni otel yabanciya 30 euro geceligi turk olarak yer sorunca yok illa israr edersen 100 euro ulan turk insani olarak msaraf olmasin diye az yemek yeriz az icki iceriz 3 kati fiyat evt bu daha çok otellerde oluyor. Adam resmen yerli turist istemiyor otelinde. :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 BonePART said: ama suda war o komik ayni otel yabanciya 30 euro geceligi turk olarak yer sorunca yok illa israr edersen 100 euro ulan turk insani olarak msaraf olmasin diye az yemek yeriz az icki iceriz 3 kati fiyat o bir pazarlama şekli yalnız antalyada sadece yurtdışı turlarıyla doldurulan oteller var. türkiye'den gelip orda kalma şansın yok. adam müşteri kitlesi olarak onları belirlemiş kendine türk insanı ve masraf olmasın diye az yemek? inanıyor musun buna gerçekten:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Horizon said: Ben direk savunma yapmıyorum sadece türklerde bu var gibi bir hava yaratılmaya çalışılmasından rahatsız olduğumu söylüyorum. sadece Turkiyede olup olmamasindan bana ne. Sonucta yanlis birsey oldugunu soyluyorum. Hatta ustteki ornekte oldugu gibi RTL'de rezil olmus oluyoruz :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Scheriff said: BonePART said: ama suda war o komik ayni otel yabanciya 30 euro geceligi turk olarak yer sorunca yok illa israr edersen 100 euro ulan turk insani olarak msaraf olmasin diye az yemek yeriz az icki iceriz 3 kati fiyat o bir pazarlama şekli yalnız antalyada sadece yurtdışı turlarıyla doldurulan oteller var. türkiye'den gelip orda kalma şansın yok. adam müşteri kitlesi olarak onları belirlemiş kendine türk insanı ve masraf olmasın diye az yemek? inanıyor musun buna gerçekten:) evet her milletin ayisi warda trk insani genel olarak ozellikle belirli bi ekonomik gucteyse akilli uslu insandir zaten usteri kitlesi 50 yas ustu turist olan bi otelde zipirlari almassin geri kalanda mantiklidir bu arada bu nasil bi pazarlama usulu ya elbette her otel bazi oldalarini turlara kiralar(sirf bodrumda oteli olan 3 tane arkadasim war) musteri olmaa da parasini alirsinda genelde hic bi otel butun odalari satmaz sadece boktan bi elitizm adina bu kaziklama sanki 30 euroya gelen allahin ayisi alman cok kaliteli bi insan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Bize ait bir uygulama değil sadece bu olay. Avrupada da birçok yerde AB ülkelerinden olmayanlara karşı çifte standart var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 6 sene evvel, Interrail den yen gelmişim, sırtımda çanta kafada bandana Eminönünden Kadıköy'e geçtim vapurla bir minibüse binip eve kozyatağına gideceğim. Bindik minibüse ne kadar uzattım şöföre hatırlamıyorum ama para üstü almam lazım. Adam verdiğim parayı gösterip bir tane daha ver diye işaret etti. "Oha birader" diyince ben "ha" diyip para üstünü vermişti. Öküz milletiz bazen ne tekim bence bu konularda. RTL'in gönderdiği kadına gelince gene şanslıymış. Kazıklanmakla kalmayıp tecavüz'e fln da uğrayabilirdi. İngiliz Dışişleri Bakanlığı rakamlarına göre, Nisan 2006 ile Mart 2007 arasında Türkiye’de 21 İngiliz turiste tecavüz edilmiş. 1 sene ulan? Kaynak. Düşündümde öküz bile bazen bizden iyi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Apis said: Bindik minibüse ne kadar uzattım şöföre hatırlamıyorum ama para üstü almam lazım. Adam verdiğim parayı gösterip bir tane daha ver diye işaret etti. "Oha birader" diyince ben "ha" diyip para üstünü vermişti. Öküz milletiz bazen ne tekim bence bu konularda. RTL'in gönderdiği kadına gelince gene şanslıymış. Kazıklanmakla kalmayıp tecavüz'e fln da uğrayabilirdi. İngiliz Dışişleri Bakanlığı rakamlarına göre, Nisan 2006 ile Mart 2007 arasında Türkiye’de 21 İngiliz turiste tecavüz edilmiş. 1 sene ulan? cevap: Horizon said: Fakat bu sadece bizim ülkede değil birçok ülkede uyanıklar tarafından yapılmakta. Heryerde olan birşeyi sadece türkiyede bu var gibi gösterilmesi gayet nasıl diyim , düzenbaz bir davranış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 BonePART said: Scheriff said: BonePART said: ama suda war o komik ayni otel yabanciya 30 euro geceligi turk olarak yer sorunca yok illa israr edersen 100 euro ulan turk insani olarak msaraf olmasin diye az yemek yeriz az icki iceriz 3 kati fiyat o bir pazarlama şekli yalnız antalyada sadece yurtdışı turlarıyla doldurulan oteller var. türkiye'den gelip orda kalma şansın yok. adam müşteri kitlesi olarak onları belirlemiş kendine türk insanı ve masraf olmasın diye az yemek? inanıyor musun buna gerçekten:) evet her milletin ayisi warda trk insani genel olarak ozellikle belirli bi ekonomik gucteyse akilli uslu insandir zaten usteri kitlesi 50 yas ustu turist olan bi otelde zipirlari almassin geri kalanda mantiklidir bu arada bu nasil bi pazarlama usulu ya elbette her otel bazi oldalarini turlara kiralar(sirf bodrumda oteli olan 3 tane arkadasim war) musteri olmaa da parasini alirsinda genelde hic bi otel butun odalari satmaz sadece boktan bi elitizm adina bu kaziklama sanki 30 euroya gelen allahin ayisi alman cok kaliteli bi insan adamın pazarlama şekli öyle ve dolduruyor da otelini otel diil tatilköyü ztn yolda yürürken beğenip girebileceğin yerler değil. bütün oteldeki animasyonlar vs alm-ing ewt kaliteli zengin türk yapmıyo söylediğin gibi yemek konusunda abartmıyor ama bunu genellemek yanlış açık büfe görünce gözü dönen insan, ırk millet maddi durum farketmeksiniz mevcut dünyanın her yerinde:) bi de sonradan görmeler var ki onlar ayrı bir paragraf olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Bone said: Apis said: Bindik minibüse ne kadar uzattım şöföre hatırlamıyorum ama para üstü almam lazım. Adam verdiğim parayı gösterip bir tane daha ver diye işaret etti. "Oha birader" diyince ben "ha" diyip para üstünü vermişti. Öküz milletiz bazen ne tekim bence bu konularda. RTL'in gönderdiği kadına gelince gene şanslıymış. Kazıklanmakla kalmayıp tecavüz'e fln da uğrayabilirdi. İngiliz Dışişleri Bakanlığı rakamlarına göre, Nisan 2006 ile Mart 2007 arasında Türkiye’de 21 İngiliz turiste tecavüz edilmiş. 1 sene ulan? cevap: Horizon said: Fakat bu sadece bizim ülkede değil birçok ülkede uyanıklar tarafından yapılmakta. Heryerde olan birşeyi sadece türkiyede bu var gibi gösterilmesi gayet nasıl diyim , düzenbaz bir davranış. Horizon'a yüklenmek yanlış burda zira dünyanın her yerinde turist imajı verirseniz aldığınız fiyat farklı olur. ha etiketi 20ytl olan şeyi göz göre göre 20€'a vermezler veya fastfood restoranında rtl programında yaşanan olay yaşanmaz ama döviz değiştirirken, kuyumcudan alışveriş yaparken fiyatı pazarlığa açık satıcının insiyatifinde olan alışverişlerde türklere has bir durum değil kazıklamak. biz millet olarak biraz abartabiliyoruz ona katılıyorum. geçimini turistlerden sağlayan şehirlere giderseniz/gittiyseniz yurtdışında bunu göreceksiniz/görmüşsünüzdür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zlaneth Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 BonePART said: trk insani genel olarak ozellikle belirli bi ekonomik gucteyse akilli uslu insandir "Türk" lafını bile kısalttın ya helal olsun sana :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Horizon said: Ben direk savunma yapmıyorum sadece türklerde bu var gibi bir hava yaratılmaya çalışılmasından rahatsız olduğumu söylüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phy Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Turistlerinde hatalari var. 1. bilgisiz gelmeleri. Alisveris mi yapicak acip bakicak nerden yapilmasi gerekir. Eger hic bir bilgi edinmeden gelip de kazik yiyosa adam zaten enayidir. Dolu tur kitaplari var durustce yazilmis en azindan 1 tane alip okumalari gerekir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 dünyanın en tırt, en ucuz tatil beldelerinden birine sahibiz, cebine yol parası+5dolarxgünsayısı koyan geliyo zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Horizon said: Horizon said: Ben direk savunma yapmıyorum sadece türklerde bu var gibi bir hava yaratılmaya çalışılmasından rahatsız olduğumu söylüyorum. şimdi kuntizlik her millette var o konuda haklısın, ama her millette bizim kadar karşındakini aptal yerine koyma yok. dam tükce bilmiyo sayılarıdamı bilmiyo birinde 3 yazıyo öbüründe 10 yazıyo mal mı bu insanlar? alemde bi akıllı sen misin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar