Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şef Aelric'ten Tereyağlı İskender


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Malzemeler(4 kişilik):1 paket döner(şu bildiğiniz pişmişlerden hindi veya dana farketmez), 4 diş sarımsak, 4 pide, 3.5 yemek kaşığı domates salçası(acı sevenler yarım kaşığını biber salçası kullanabilirler), 3 çay kaşığı tuz, 5 bardak su, 2 yemek kaşığı tereyağ, yoğurt.

malzemeler




Sos için kullanacağımız tencereye(derin olması önerilir) sarımsaklarımızı minik minik doğradık ve salçamızı koyduk, böyle bişi oldu:

ahanda




Sos tenceresine 5 bardak su ilave edip 1 yemek kaşığı tereyağ koyup ateşte kaynamaya almadan önce salça eriyene kadar karıştırıyoruz, işte karıştı:

club mix



Ateşe alıp kaynamaya bırakıyoruz.

Sos kaynarken bizde dönerleri başka bir tencereye alıyoruz ve 1 yemek kaşığı tereyağını aralara ufak parçalar halinde ekliyoruz:

aha beyle





Onlar kaynaya ve pişedursun:

ateş seni çağrıyoo!!




Bizde bu sırada pidelerimizi ufak parçalara bölüp tabaklara yerleştirelim(1 tabak için 1 pide idealdir):

mini mini pideler..





Yaklaşık 20dk sonra dönerlerimizi ateşten alalım ki yanmasın, sosumuz da 30 dk içinde şu kıvama gelecektir:

kara pençe





Sosumuz da hazır olduktan sonra önceden dizdiğimiz pideleri ıslatacak şekilde sos döküyoruz:

ıslak, sıcak ve seksi...





Dönerleri de tabağa dizip bi kat sos daha döküyoruz ve son şeklini vermek için kenarına yoğurt ilave ediyoruz:

aha




İşte soframız hazır:

ye beni...




Herkese afiyet olsun biz yedik doyduk şiştik:

ooh mis





Tabi 4 kişilk yemeği 2 kişi yiyince böyle epic fail olunur:

yok artık lebron!!





Yayında ve yapımda emeği geçen arkadaşım radagast62'ye teşekkürlerimi borç bilirim...
Mesaj tarihi:
haklısınız gerçek dönerin yerini tutamayacağı su götürmez bir gerçek ama elimizdeki malzemelerle en leziz şeyi yapmaya çabaladık işte umarım yaratıcılıkta sınır tanımayanlara bir nebze de olsa ilham kaynağı olmuşuzdur
Mesaj tarihi:
kuş başı et isteyen kençlere sesleniyorum.hangi öğrenci evinde kuşbaşı olmuşta iskendere katabilmişler.gerçi ev öğrenci evi değil ama yapanlar öğrenci.doğal olarak öğrenci malzemesi kullanmışlar.yani öğrenci marka döner,öğrenci kilo salça,öğrenci tane pide...
×
×
  • Yeni Oluştur...