Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Ben içmiyorum ama içenlere de karışabileceğimizi sanmıyorum. İnsanlar bedenlerini istedikleri gibi kullanabilir. İçki yasaklamak, sigarayı, uyuşturucuyu yasaklamak şaçmalık bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Şimdi şöyle bir gerçek varki sigara içilebilen alan zorunluluğu getirirsin geri kalan tüm alanıda yasaklarsın olur biter. Mekanlara sigara içip içirmemek bunuda koca puntolarla yazma hakkı tanırsın. Ben bara gidicem sigara içemiyeceğim. e içilen bar yada barda sigara içilebilen bölüm yap. Benim neden hakkımı elimden alıyorsun. Hayvan gibi havalandırma şart koş o bölümede sigara içilmeyen bölümde testler yap en ufak duman kırıntısı havada yakalarsan hayvan gibi ceza ver. Bunlara yok diyen yok ki :) Trende vagon vagon ayrı iken neden sigara içilebilen vagonu kaldırırsın. Şehirler içi vapurda istanbulda neden önde ve arkada açık alan varken bunlardan birini sigara içilebilir bırakmazsın? Yani vur diyince neden öldürürsün. Ahh yere atan olursada ver korkunç bir ceza denize atanada ver. saçma sapan yasalar çıkarma :) Daha nasıl açıklayım insan haklarının karşılıklı olduğunu senin zehirlenmeme hakkın olduğu gibi benim zehirlenme hakkım olabilir. Bu konuda yasal olduğu için bu meret özgürüm. Senin sınırlarına tecavüz etmediğim sürecede özgür olmalıyım. Eee ama ben senin sınırlarına girmesemde özgür değilim artık. anlamak isteyen anlar istemeyen es geçsin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Şimdi kimse sigara yasaklansım denmiyor sadece beni sigaran ile rahatsız etme deniliyor. Aynı şeyleri söylüyoruz aslında :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 GERGE said: Ben içmiyorum ama içenlere de karışabileceğimizi sanmıyorum. İnsanlar bedenlerini istedikleri gibi kullanabilir. İçki yasaklamak, sigarayı, uyuşturucuyu yasaklamak şaçmalık bence. karışabilirz işte o içtiği zaman ben de içmiş oluyorum sen o veya bu nedenden ötürü alkol içmiyorsun diyelim zorla ağzından alkol dökseler napıcan kapalı alanda barda restoranda sigara içenlerin içmeyenlere yaptığı aynen budur nefes mi almicam napcam da o dumanı solumaktan kurtarcam kendimi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 sigara içilmeyen alan ile açılan alanı belirleyeceksin. Sen sigara içilen alana girmiyeceksin istemiyorsan, bende içmek istiyorsam içilmeyen alana girmiyecem. Bu kadar basit. Sen rahatsız olmıcan diye neden ben her yerde içemiyorum ki? Dediğimiz neden yasaklandı değil. Yasağın yanlış koyulduğu x yerde içemezsin bak y yeri yaptık size orada için denmesi gereklidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 sigaradan senin rahatsız olman için belirli koşulların gerçekleşmesi gerektiğini söylemiştim bikaç sayfa önce. ve sonuç olarak şu anda senin sigara dumanından rahatsız olman için özel bi çaba sarfetmen gerektiği sonucu çıkmıştı kanımca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Sam said: neden ben kalkıp gidiyormuşum? ya içmesin ya da o kalksın. bir taraf diğerine batmak istiyorsa o gider, bu kadar basit. ayrıca o diğer saydığın sorunlarla rahatça yarışabilecek bir sorun, her yıl sigara kaynaklı ölümler, sakatlıklar, devlet ve sigortaların bu insanların tedavisi için harcadığı paraları dizersen afrika'daki açları bile doyurursun. hah anahtar nokta. pozitif > negatif ise sam in dediği doğru. tercihe bağlı zararlı şeyi yapan adam gitsin yani dimi zararı etrafa ise. sam in mantığı güzel aslında uzun / geniş vadede kendine(yine örnekteki gibi dolaylı şekilde topluma) zarar veren saçma bişey. ama o mantıkla bütün ülkeler bi anda silahsızlansa, dünya üzerindeki bütün kaynaklar eşit dağıtılmaya başlansa veya rahşan affından dışarı çıkan herkes topluma yararlı birey olsa diye temenniler de kurabiliriz <^.^> en mantıklısı kusursuz havalandırmayla özel bölüm açılması tabi. - bundan sonrasını okumasanız da olur ^^ hatta şöyle teoriden gidersek sigara yüzünden daha kalitesiz sperm > daha az ileri nesil > olması gerekenden zayıf bireyler falan diye de gidebiliriz ehe. yani her sigara içişinizde torunumun torununun daha az iq lu daha az atletik olmasını sağlıyosunuz mehe pis caniler. 1 paket içiyorum günde en kısa zamanda bırakıp genetik mucize spermlerimle dünyayı kurtarıcam o/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Tartışma almış başını gitmiş. Her gördüğüm saçma noktaya yorumumu yapıcam. Bi kere sigara nerdee küresel ısınma nerde?? Cidden ne alaka yani? Her co2 salan meret küresel ısınmaya mı sebep oluyor yani? Sigaranın küresel ısınmaya olan etkisini bi sıralama listesine koysan sondan 1. bile olmayabilir o kadar düşük yani etkisi. Hatta günde 1 paket içen bi adamın ömrü boyunca sigaradan çıkaracağı co2 ve co , 1968 den kalma belediye otobüsünün duraktan kalkarken gaza yüklenip saldığı egzos dumanından daha azdır. Sigara madem çok çok zararlı bişey, o zaman diğerk üretimi yasaklansın kardeşim laf mı? eroin muhamelesi görsün böyle çin işkencesi gibi sağda solda yasaklanacağına. Maksan sigara kullanımını azaltmak hatta bitimek olsa tüketiciden önce üretici hedef alınır. Sigaraya harcanan parayla kaç afrikalı aç beslenir falan denmiş. Valla bugün 5 YTL ye satılan Marlboro nun 3 YTL si hatta daha fazlası vergi. Eşşek gibi vergi geliri var tütünden devletin. Yani içilmesi ekonomiye zarardan çok fayda bile. En son olarakta zaten pek çok yerde sigara içilmesi yasaklanmış durumda, sigara içmenin serbest olduğu yerde hiç kimse "ben rahatsız oldum sigarayı söndürebilir misiniz?" diyemez. İçimin yasak olduğu yerde adam içmeyerek sana saygısını gösteriyor zaten. Sende ona içilen yere oturduğunda saygı göstermek zorundasın. Sen ne kadar hakları olan insansan o da hakları olan insan sonuçta. Rahatsız oluyosan gidersin bu kadar basit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Beni en çok rahatsız eden sigara dumanı, hem yetersiz oksijen almamı sağlıyor,saldığı bilumum zehirli gaz ile beni zehirliyor, kokusu üstüme başıma siniyor. İşte bu noktada sigara içen birinin sigara içme hakkı sınırlandırılır(istisnaları var tabi mesela sigara içilebilen özel alanlar gibi),çatışan menfaatlerde her zaman üstün olan korunur. Esas sorun sigaranın dumanı, duman salmayan sigara yapsınlar heh. Alkol ve uyuşturucu öyle değil ama ( esrar, kubar ve bilimum dumanlıları hariç) direkt zararı bireye, dolaylı olarak da topluma ve devlete. Sigara ve vergi olayı evet mesela ingilterede sigara çok pahalıymış ve çoğu vergiye gidiyor ilk amaç milleti sigaradan soğutmakmış, ama şu da var sigara ile hastalanan insanların devletin sağlık kurumlarına maliyeti, o hastalanan insanların iş gücü kaybı felan hesaplandığında ortaya başka bir boyut çıkıyor. Devlet bu noktada müdahale edebilir, yasaklamak gibi yada sigara fiyatlarının yükselmesi gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dolis Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Şahsen 1 yıla yakın zamandır sigara içiyorum. İLk sayfada bir arkadaş demişki babam 70 yaşında hala fosur fosur içiyo. Şahsen benim içime etti bırakmaya kasıyorum. Şöle bi şey varki insanlar fabrikasyon üretimi değil herkezin ciğeride bir değil yani kimisi vardır 1-2 senede 10 yıl içen birinin etkisi vardır kimisi vardır 30 yıl içer 10 yıl kinin etkisini alır örnek: Çok yakın tanıdığım dede dediğim bir adam 15 yaşından beri sigara içiyomuş,Şu an 64 yaşında olması lazım yanlış deilsem geçen akciğer kanseri olduğu ortaya çıktı ve az bi ömrü kalmış tamam kimsenin amacı 80-90 yaşını görmek değildir belki. Ayrıca ölüceğimiz varsa ölürüz o ayrı davada şöle bi şey varki sigarayı azalttığınız andan itibaren bunu fark etmeniz çok basit ayrıca bi öneri sigara içen arkadaşlar gece yatmadan önce bi tane ufak yoğurt yemeyi denesin. Bide sabah kalkınca bi sigara içmeyi denesinler :) ÇOk hoş bi sahne oluyo yakar yakmaz öksürmeye başlıyosunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 1.5 yıl sigara içtim özentilikten falanda başlamadım,başlayacağım tarihi aylar önce arkadaşlarıma söylemiştim ki o güne kadar ağzıma sürmemiştim.daha sonra 1.5 yıl kadar içtim arada toplam 1-2 ay kadar bırakmışımdır belki,neticesinde 1 yıldır ağzıma sürmüyorum.Sigaraya bakış açım her zaman şu olmuştur; sigara keyif için içilir,keyif alarak içmelisin zorunluluk olarak düşünmeden,ben artık keyif alamıyodum ve aksine zarar görmeye başlamıştım bıraktım.Hiç te aklıma gelmiyo,bi tek yemek sonrası içilen sigaranın tadını hiçbişeyde bulamadım : ) dediğim gibi mantıklı veya mantıksız olarak düşünmemek gerek,keyif alıyosan hoşuna gidiyosa içeceksin,gitmiyosa içmeyeceksin çok basit .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pikachu** Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 kendini zehirlemeden bi kaza sonucu ölmek daha iyidir bence kendi kendini zehirleyip ölmek daha aptalca bişeydir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 kendi araştırmalarım sonucu şöyle bir karara vardım. bu kadar evham, şu öldürür bu öldürür aman plastik kanser yapar vsvs işte bu insanı öldürür. fazla kurcalamayın boku çıkmasın işte. kafaya takarsan bu kadar, stresten ölürsün. alkol kullanmıyorum karaciğerim delik delik oluo, sigara içmiyorum gırtlak kanseri akciğer kanseri var, ne bilim sokaktan simit almıyorum böyle zararlı şöyle dötüme ağrıo yapıyor. hayatı bu kadar sorgulamamak lazım bence. ulan bırak yaşa işte kaç kere hayata gelicen dingil. 10 sene erken öl, zaten toprağa bakıcak 60 ından sonra. yaşayıp da napacan. şimdi bu mesaja sırf ego tatmini için mesaj atanlara şöyle söyleyeyim. ben sigara kullanmıyorum bıraktım, yüksek kilo + sigara = halsizlik, nefes sorunları vs. ha zararı olmasaydı, sabahları öksürmeseydim içerdim herhalde ama rahatsız ediyor. alkol kullanıyorum bir zararını henüz görmedim, inşallah görmem. alkolden zarar gören insan da yok etrafımda insan gibi içersen. size BUNU İÇİN ŞUNU ÇEKİN demiyorum. O anlamı çıkarmayın yani, sadece hayat kısa. Şu topice giren insan ortalaması nedir ortalama 18-28 diyelim. Kaç senen kalmış abi, bırak işte. İçeceksen insan gibi iç, yanındakilere zarar verme. Alkol kullanıp, gece vakti 2 çocuklu bir arabayla kafa kafaya çarpışma. İnsan gibi içtikten, başkaların sağlığına zarar vermedikten sonra çok uzatmamak gerekiyor kanımca konuyu. Bir yerden sonra, ben seviyorum/sevmiyorum olayına dönüyor çünkü. O testesteron kanseri olayına takıldım, takım taklavata zeval gelmesin pls. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tron Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Law said: Tron said: kime ne benim sigara içmemden... Dumanı beni rahatsız etmediği sürece istersen yiyebilirsinde sigaranı. merhabalar, terbiyesizlik yapıyorsun! farkındasın dimi? Her sigara içeni genele vurmak dorğru değildir. toplum sigara içen ve sigara içmeyen diye ikiye ayrılmaz. gerisini yazmıcam. birazda senin düşünmeni ve yorulmanı diliyorum. Çizgiyi biraz yukarı çekmeni diliyorum. Tabi başarabilirsen... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Tron said: Law said: Tron said: kime ne benim sigara içmemden... Dumanı beni rahatsız etmediği sürece istersen yiyebilirsinde sigaranı. merhabalar, terbiyesizlik yapıyorsun! farkındasın dimi? Her sigara içeni genele vurmak dorğru değildir. toplum sigara içen ve sigara içmeyen diye ikiye ayrılmaz. gerisini yazmıcam. birazda senin düşünmeni ve yorulmanı diliyorum. Çizgiyi biraz yukarı çekmeni diliyorum. Tabi başarabilirsen... Terbiyesizlik yapmadım ama sen öyle algıladın ve tepkinde o şekilde oldu yani bence sen yanlış anladığın için terbiyesizce bir yorum yazmış oldun. Ziyanı yok çünkü yanlış anlaşıldım ve sanki sana karşı bir saldırıda bulunmuşum gibi algıladın ama öyle bir niyetim kesinlikde yokdu olamazda zaten. Yukarda yazmışsın "kime ne benim sigara içmemden" diye, elbette katılıyorum sana, bize ne ve kime ne, ama sigara dumanın başkasını rahatsız ettiği zaman işte o zaman karışılır. Bende yorumuna bu şekilde bir yorum getirdim çünkü doğru yazmışsın ama eksik. Burdan hareketle bende "beni rahatsız etmediği sürece sigaranı istersen yiyebilirsin" diye bir yorum yapdım. Burdaki amacım sana ve alışkanlığına, tercihine, hakaret etmek ve küçük düşürmek değildi, bilakis istersen yiyebilirsin demekle - ki farkindasin yapılacak en saçma şeylerden biridir sigara yemek - aslında başkalarına zarar vermediğin sürece yaptıklarının ne kadar şaçma da olsa kimseyi ilgilendirmeyeceğini vurgulamak maksadı ile o cümleyi seçdim. Veya şöylede diyebiliriz "beni rahatsız etmediği sürece sigaranla dans bile edebilirsin" veya " dumanı beni rahatsız etmediği sürece sigaranla oturup muhabbet bile edebilirsin, v.s. v.s Yanlış anladın beni ve doğal olarak savunmaya geçdin halbuki amacım sana hakaret etmek değildi, öyle bir amacım olsa farklı kelimeler seçerdim, hatta burada iyice çirkinleşip, uzayıp gidecek bir polemiğe sürüklerdim ikimizi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar