Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows XP + Opera + 1 mbit bağlantı = 880+ kbps (a.k.a WTF?!)

Sypro

Öne çıkan mesajlar

Birkaç gündür Windows üzerindeyken yaptığım downloadlarda 450+ değerler görüyorum, indirme yöneticisi cart curt uğraşamicak kadar tembel olduğumdan Opera'nın kendi yöneticisi üzerinden download yapıyorum ve 1 mbit sınırsızım var. Downloadlar yarıya kadar 30kbps ile yarıdan sonra ise artan şekilde (dosya boyutuna bağlı olarak, neticede boyut artınca süre de artıyor) 880lere kadar varabiliyor.
gerekirse daha önce yakalanmış 453 493 ve 538 kbps lik screenshot'ları da paylaşabilirim.

Şimdi asıl sorun şu: bu benden başka birine oluyor mu? bağlantıma neler oluyor.

Not: Ubuntu üzerinde herşey çok sahin devam ediyor.
Not: Yanlış görmüş olmak ya da bi yanlışlık olduğunu söyleyebilmek isterdim fakat 100mb'lık dosyanın 2 dakika içinde indiğini görünce elimden pek bişey gelmiyor.
Not: Yazılım/Donanım ile değil internet ile alakalı olduğunu düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

operayla daha hızlı download etsen de, 1mbit bağlantıyla 450+ kb/sn mümkün değil.

adsl kullanıcıları için "aynı bölgede daha önceden çekmiş olan varsa, ondan çekersin, normalden hızlı çeker" gibi şeyler diyorlardı. ondan kaynaklı olabilir.

bozuk dosya olabilir, örneğin emule'de fake compressed dosyalar 50mb 2 saniyede felan iniyordu. ona benzer birşey olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...