Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"devlet" denen kavrama inancın kalmaması

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bi zorunluluk içinde yaşayıp gidiyoruz, ülkeleri aslında kimin yönettiğinden bile emin olamıyoruz, kendi milletimizden olanlara bile güvenmiyoruz, "birlik" olayının yalan olmaya başladığını görüyoruz, ekonomik ilişkiler haricinde kimse birbirini iplemiyo, sonra adalet diye bişeyin asla tam anlamıyla var olmayacağını biliyoruz, hukuka güvenemiyoruz, dine şüpheyle yaklaşıyoruz, genel dünya sisteminin iyileşme yerine çürümeye gittiğini görüyoruz.

özellikle ülkemizden bahsetmedim. ama genel bi huzursuzluk var bende. eksiklikler olduğunu bile bile yaşayıp da giderim. hatta mecbur böyle yapıcam. ama yakınıyorum sadece.

hayattan zevk alıyorum bu arada. ama bu ayrı bi konu. bütün gün "fak dı sistım" diye gezmiyorum tabi. ama ne zaman yatıp düşünsem aklımda hep bu satırlar oluşuyo. iki gün sonra unutup bu sistemin bana sunduklarıyla eğlendiğimi sanmaya devam ediyorum. beş gün sonra yine düşünüyorum.

matrix'i falan izlemedim bu arada yakın zamanlarda.
Mesaj tarihi:
bi de baştan söylicektim. sondan söylim; emo'lukla ergenlikle bağdaştırmayın.

"x'den dolayı demiyorum." ve "sakın hedehödö tarzı şeyler yazmayın" gibi cümlelerle muskalamadan/bufflamadan başlık açmamaya karar verdim.
Mesaj tarihi:
Devlet gökten inme bir kavram değildir , tarih boyunca ve her ulustan ulusa farklı yönetim şekilleri ve yasalarla birbirinden farklıdır.Bu oluşumların hepside insan yaratımı olduğu için sorunlar barındırması doğaldır.Devlet sistemine mutlak bir inanç duymak sağlıksız bir şeydir , bunu sorgulamak ve inançsızlık duymak çok daha doğal bir durumdur.Sorunları görmek ve inançsızlığa düşmek doğal birşeydir ve kolaydır ama yapılması gereken araştırmak ve daha iyisi için ne yapılabilir asıl bunu düşünmek lazım.Bu yapılmadığı sürece inançım yok demek birşey ifade etmiyor.
Mesaj tarihi:
aritra, bahsettiklerinin "emo"lukla falan bir alakası yok.
Post-modernitenin ana konularından biri bahsettiğin şeyler.
Bilmiyorum denemişliğin var mı ancak, Foucault olsun, Althusser olsun, Zizek olsun, böyle buralardan ucundan tutup oku derim. Hoşuna gidebilir.
  • Yeni Oluştur...