Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fazla kilolar vs

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

Penthesilea said:
onu nasi yapiyosun bi detay verir misin?

haftada 5 gün cardio ve ufak çapta fitnessım var, ~40 dk yürüyüş, üstüne de 10-15 kg'u aşmayacak şekilde ağırlıklı aletler oluyor ya kol omuz vs çalıştıran, onlardan.

bir de uyduğum diyet var işte, onun dışında hemen hemen hiçbir şey yapmıyorum.

diyet de şu :

sabah 60 gr beyaz veya 30 gr kadar kaşar peyniri, 2 dilim ekmek (50 gr ediyor), zeytin, salata, çay, 1 tatlı kaşığı reçel bal .

öğlen 1 porsiyon bonfilede bulunan miktarda et, salata, yoğurt, 3 dilim ekmek.

akşam da sebze yemeği (havuç patates kırmızı lahana gibi birkaç sebzeyi 2/3 ü oranda yemek koşuluyla) -genelde bir tabağı kısmen dolduracak kadar oluyor- , yine 1 kase yoğurt, 2 dilim ekmek, salata.

3 ana öğün böyle, ara öğünler var bir de :

sabah-öğlen arasındakinde meyve yiyorum bir miktar
öğlen-akşam arasındakinde meyve + peynir + galeta
gece öğününde de meyve galeta bisküvi

her öğün arası min 2 max 3 saat bekleyerek diğer öğüne geçiyorum, sabah 9 da kahvaltıya başladıysam akşam yemeğimi en geç akşam 9'da yiyorum yani. gece öğünümü de yatmadan 1-2 saat önceye denk getiriyorum.

ölçüler için birkaç kağıt ve yoğurt sebze gibi birkaç şeyi ölçmem için plastik bir bardak verdi ama. atıyorum meyve yediğim zaman 80 gr üzüm veya 100 gr şeftali yiyorum, başka bir şey varsa elimde 25-30 meyvelik bir kağıttan bakıp tartıyorum.

başlayalı 2 hafta olacak yarın ; başta 109 kiloydum, şimdi 104 olmuşum.
Sosyal ağlarda paylaş

askere gitmeni tavsiye ederim. 5 ayda 21 kilo verdim :)ve hiç almadım döndüğümden beri. bi ara 3 gunde bir tartıldığımda 1 er kilo falan gidiyordu :P

benım tek bır dıyetım var o da gun boyu sadece snickers ve cappy meyve suyu o kadar sadece. hem tok tutuyor hemde çikolataaaaaaaaa
Sosyal ağlarda paylaş

Penth bu arada günde 5-6 maden suyuyla böbrekleri karaciğeri vs eline alabiliten yüksek hocam.

Normal sağlıklı bir insan max 2 obezlere (bkz penth ? ) 1 maden suyu/gün.

2 sene önce gittim ben diyetisyene 2 ayda 97 kiloadan 84 e düştüm boy 187. Bu arada neredeyse 0 sporla oluyor bu. Diyette o kadar ağır değildi ama.

Diet yapınca ekstradan en ufak bir şeyle bozsan bile direk o sana et, yağ ve kilo olarak geri dönüyor. Yani arkadaşımın doum günü en ince dilim pastadan alayım ben demiştim zamanında, o kadar aç kalmama rağmen bütün hafta +1 kg çıkmştım tartıda düşün yani.

Diyetisyen biraz disiplin gerektiriyor, ama spora vaktim yok diyosan güzeldir bence. Son olarak göbek eritmek için diyetisyen yetersiz kalıcaktır çünkü erkekte en zor eriyen yağlar göbekte oluyor, spor desteği şart o yüzden o konuda.

Alkolu minimuma indir, sigarayı bırak. Beyaz ekmek yerine kepek tüketmeye çalış ve günde 2.5-3 litre su iç.

Umarım yararlı olur, bol şans
Sosyal ağlarda paylaş

Wispy said:
Penth bu arada günde 5-6 maden suyuyla böbrekleri karaciğeri vs eline alabiliten yüksek hocam.

Normal sağlıklı bir insan max 2 obezlere (bkz penth ? ) 1 maden suyu/gün.

2 sene önce gittim ben diyetisyene 2 ayda 97 kiloadan 84 e düştüm boy 187. Bu arada neredeyse 0 sporla oluyor bu. Diyette o kadar ağır değildi ama.

Diet yapınca ekstradan en ufak bir şeyle bozsan bile direk o sana et, yağ ve kilo olarak geri dönüyor. Yani arkadaşımın doum günü en ince dilim pastadan alayım ben demiştim zamanında, o kadar aç kalmama rağmen bütün hafta +1 kg çıkmştım tartıda düşün yani.

Diyetisyen biraz disiplin gerektiriyor, ama spora vaktim yok diyosan güzeldir bence. Son olarak göbek eritmek için diyetisyen yetersiz kalıcaktır çünkü erkekte en zor eriyen yağlar göbekte oluyor, spor desteği şart o yüzden o konuda.

Alkolu minimuma indir, sigarayı bırak. Beyaz ekmek yerine kepek tüketmeye çalış ve günde 2.5-3 litre su iç.

Umarım yararlı olur, bol şans
maden suyu zararli degil diye biliyordum, yani zaten tadini seviyorum artik yurt disinda oldugum icin ve burada sparkling water olayi oldugundan onu icerim bi problem olmaz.

diyet guzel gidiyodu 2 gun yol sebebiyle bozuldu, spor salonuna fln baslicam bu hafta bi duzene gireyim
Sosyal ağlarda paylaş

Kendim denedim işe yaradı(sağlıksızdır)

1) Sabahla (zaten gece bişey yiyesim gelmiyodu)
2) Kahvaltıyı pas geç (zaten akşamüstüne doru uyanıyosun)
3) Bol bol sigara iç (ki iştahın kapansın)
4) Akşam yemeğini çok abartma
5) Acıkınca bi meyve/meyva ye

sonuç olarak 1 ayda 7 kilo verdim. Sıfır ekzersiz.
Sosyal ağlarda paylaş

diyet yapan biri olarak bikaç tavsiye verebilirim :

- Diyetisyensiz diyet olmaz. kafana göre yaptığın yada etrafından duydugun diyetlerle kilo verirsin ancak verdiğin kilo kas mı su mu bilinmez. o yuzden kişiye özel diyet gereklidir.

-Öğün pas geçilmemeli. Özellikle sabah kahvaltısı. Ne kadar erken metabolizmayı baslatırsan o kadar fazla kalori yakılır.

-Fitness ve cardio şart (obez deilsen). Eğer paran yoksa günde 30 dakikalık yürüyüş candır kandır.

-Az uyku kilo vermeyi zorlaştırır. Düzenli uyku gerekli.

- Günde en az 1.5-2 litre arası su içmeli. Su yeteri kadar alınmazsa vücuttaki ödem atılamaz.

- Çay,kahve,soda vs. sınırsız kullanılabilir. Tabi şekersiz olarak :)

- Günde 1 tane diet içecek içebilirsin.

Bunları yaparak 12 kilo verdim 1.5 ayda. Kas kitlem 700 gram arttı. Umarım yardımcı olmusumdur
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
amerika'da yediklerine dikkat et gercekten amerikan yemekleri oldukca sekerli dogrusu amerikanlar tatliyi cok seviyor ve yemeklerinin hemen hemen hepsinde seker var o yuzden disarida yemek yerken veya marketten birseyler alip yerken dikkat etmende fayda var. brown'a gidince spora baslasan iyi edersin.
Sosyal ağlarda paylaş

Privhunter said:

bu diyeti(!) bende yaptım. sonuç çok olumlu valla. 96 kilodan 3 ayda 81 kiloya düştüm. 1 yıl geçmiş 15 kilo vereli, 5 kilosunu geri almışım. 1-2 hafta kasıp yine 81-82 olcam şimdi.
Sosyal ağlarda paylaş

ben kendi kafama göre yaptığım şeyi söyleyeyim:

günlük 2000 kaloriyi geçmemeye çalıştım. 1500 kalori civarında aldığımda akşam film izlerken ice tea filan içerek kendimi ödüllendirdim, tabii azıtmadan içtim.

çikolata ve türevlerini tamamen kestim, şeftalili maden suyuna başladım. bir süre sonra çikolatayı aramaz oldum, şeftalili maden suyunun hastası oldum, kalorisi de az üstelik. hani çok nadir kafama göre yediğim oldu çikolata.

her gün yarım saat civarında spor yaptım, ağırlık kaldırdım, yürüdüm filan.

ağzıma alkol sürmedim, 50'lik biraya si yu dedim.

bunları yaparak 2 ayda 7 kilo falan verdim. benim için bu hız iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

Privhunter said:

abi sigara içince acıkıyorum lan ben.
bende mi sorun var?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...